Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך העניין כל תיבה שאינה ידנית נחשבת אוטומטית.

כן - גם רובוטית וגם טיפטרוניק (אלוהים ישמור זאת תיבה אוטומטית רגילה לחלוטין) וגם DSG וגם SMG וגם ABC וWTF~!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ובתיבה רובוטית יש קלאץ'?

יש קלאצ אבל הוא רובוטי , משמע אף אחד לא לוחץ על הקלאצ ואף אחד לא מתעסק בהעברת ההילוך ולכן מותר לך לנהוג עליה גם אם יש לך רישיון רק לאוטומט .

(לדעתי עוד לא היו תקדימים לדבר ולכן לא מצאתי איזה חוק או משהו רישמי )

יצאתי עמבה

פורסם
יש קלאצ אבל הוא רובוטי , משמע אף אחד לא לוחץ על הקלאצ ואף אחד לא מתעסק בהעברת ההילוך ולכן מותר לך לנהוג עליה גם אם יש לך רישיון רק לאוטומט .

(לדעתי עוד לא היו תקדימים לדבר ולכן לא מצאתי איזה חוק או משהו רישמי )

לא הבנתי כל כך, ברכב יש שלושה דוושות? גז ברקס וקלאץ' שהקלאץ' זה סתם ולא משתמשים בו?

אני אשמח אם מישהו יוכל לעלות תמונה של גיר טיפטרוניק ותמונה של גיר רובוטי על מנת שאני יוכל לראות את ההבדלים.

פורסם

בחלק מהגירים הרובוטיים יש דוושת מצמד והיא משמשת רק לזינוק ממצב עמידה ולהחזקת הרכב במצב עמידה כשהגיר משולב להילוך.

בחלק אחר אין דוושת מצמד והעברת ההילוכים האוטומטית

בחלק אחר מהתיבות הרובוטיות אין דוושת מצמד, אבל החלפת ההילוכים היא ידנית.

לא כל התיבות האוטומטיות הן פלנטריות מחד ולא כל הגירים הרובוטיים מתופעלים אוטומטית מאידך.

בחלק מהגירים הידניים יש גם ממיר מומנט בנוסף למצמד הרגיל ותפעול המצמד יכול להיות אוטומטי.

האמת, מעניין לשמוע את התייחסות המחוקק לכל מקרה ומקרה כזה בנפרד, אבל בגדול, ביחס לשאלתו של פותח השרשור סביר להניח שהוא התייחס לגיר הרובוטי הנפוץ יותר, ללא דוושת מצמד ועם אפשרות להעברת הילוכים אוטומטית, ובסוג גיר כזה סביר להניח שהחוק מתייחס אליו כאל גיר אוטומטי לכל דבר ועניין. לא נראה לי שמעניין את המחוקק אם הגיר הוא פלנטרי עם ממיר מומנט או שהוא עם שלושה צירי גג"שים ודיסק מצמד בודד יבש.

פורסם
עניתי על זה כבר, זה שלילה במקום

זה כאילו היא נהגה ללא רישיון.

תמיד תשמע על מקרים שלא קיבלו שלילה וכד' אבל זה רק בגלל

שהשוטר היה מתחשב.

לפחות אם אתה אומר דברים לפחות תדייק

זה לא שלילה,מדובר בעבירה טכנית שדינה הזמנה לדין ולא שלילה במקום.

הסעיף הוא אי מילוי הגבלה ברשיון נהיגה שלך.

וישנו סעיף קל יותר שדינו קנס.

הכל תלוי בשוטר והסעיף שיבחר בכל מקרה מדובר כאן בנהיגה ברכב שאינך יודע איך להפעילו ואינך מוסמך לכך,אותו דבר כמו שיש לך רשיון 02 והשוטר יעצור אותך נוהג על מסי טריילר.

בכל מקרה רכב רובוטי או טיפוטרוניק הוא לא רכב ידני,מדובר בקלאץ' חשמלי מקרה של רובוטי ותיבה אוטומטית לחלוטין במקרה של טיפוטרוניק,אם יש לך הגבלה של גיר אוטומטי ברשיון אתה יכול לנהוג ברכבים אלה ללא כל בעיה חוקית.

פורסם
בחלק מהגירים הרובוטיים יש דוושת מצמד והיא משמשת רק לזינוק ממצב עמידה ולהחזקת הרכב במצב עמידה כשהגיר משולב להילוך. מוכר רק ממשאיות ואוטובוסים תוצרת סקניה עם גיר אוטומטי תוצרת וילסון. אשמח אם תתן דוגמאות אחרות כמו רכבים פרטיים שמצויידים בגיר כזה כאלה.

בחלק אחר אין דוושת מצמד והעברת ההילוכים האוטומטית. גיר רובוטי כהגדרתו. כל משהו אחר שהוא לא כהגדרה הזו הוא לא בהכריח רובוטי.

בחלק אחר מהתיבות הרובוטיות אין דוושת מצמד, אבל החלפת ההילוכים היא ידנית. "סמי אוטומטי" כמו בחיפושיות?

לא כל התיבות האוטומטיות הן פלנטריות מחד ולא כל הגירים הרובוטיים מתופעלים אוטומטית מאידך.

בחלק מהגירים הידניים יש גם ממיר מומנט בנוסף למצמד הרגיל ותפעול המצמד יכול להיות אוטומטי.

האמת, מעניין לשמוע את התייחסות המחוקק לכל מקרה ומקרה כזה בנפרד, אבל בגדול, ביחס לשאלתו של פותח השרשור סביר להניח שהוא התייחס לגיר הרובוטי הנפוץ יותר, ללא דוושת מצמד ועם אפשרות להעברת הילוכים אוטומטית, ובסוג גיר כזה סביר להניח שהחוק מתייחס אליו כאל גיר אוטומטי לכל דבר ועניין. לא נראה לי שמעניין את המחוקק אם הגיר הוא פלנטרי עם ממיר מומנט או שהוא עם שלושה צירי גג"שים ודיסק מצמד בודד יבש.

הערותיי ושאלותיי באדום. תודה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אשמח אם תתן דוגמאות אחרות כמו רכבים פרטיים שמצויידים בגיר כזה כאלה.

אני לא מכיר רכבים פרטיים.

גיר רובוטי כהגדרתו. כל משהו אחר שהוא לא כהגדרה הזו הוא לא בהכריח רובוטי.

תגדיר "גיר רובוטי". האם גיר רובוטי ממוחשב סטנדרטי, שבגרסת רכב מסוימת ביטלו בו את אופציית התפעול האוטומטי של ההילוכים והשאירו את כפתור ההעברה הידנית הופך אותו ל"לא רובוטי"? אני לא מתריס, רק מעלה את האופציה שמדובר במשהו סמנטי בעצם.

"סמי אוטומטי" כמו בחיפושיות?

כן, אבל כמו שתואר למעלה, מדובר בגיר רובוטי שניוונו בו את אופציית ההעברה האוטומטית. בניגוד לחיפושית, כאן אין קשר מכני בין ידית ההילוכים למזלגות בגיר, אלא מדובר במחשב שמפעיל את המזלגות ע"י שסתומים ובוכנות פניאומטיות, ע"פ פקודה שהוא מקבל מ"ידית הילוכים".
פורסם

כן, אבל כמו שתואר למעלה, מדובר בגיר רובוטי שניוונו בו את אופציית ההעברה האוטומטית. בניגוד לחיפושית, כאן אין קשר מכני בין ידית ההילוכים למזלגות בגיר, אלא מדובר במחשב שמפעיל את המזלגות ע"י שסתומים ובוכנות פניאומטיות, ע"פ פקודה שהוא מקבל מ"ידית הילוכים".

יש גם גיר שהוא ידני לחלויטין ורק הקלאץ מופעל אוטומטית כלומר אתה מעביר הילוכים בגיר שהוא ידני לחלוטין אבל אין דוושת קלאץ.כמו שהיה לי בטווינגו еasy

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

איך הפעולה של גיר רובוטי מתבצעת (במילים כמה שפחות מסובכות) הכוונה תוך כדי נסיעה יש צורך להחליף הילוכים? שעומדים בירידה האוטו עלול להתדרדר כמו בגיר רגיל?

פורסם

יש סולונואידים שאחראיים להעברת ההילוכים לפי נתוני חיישנים מסויימים

בכל מקרה, לפותח השרשור.

ברשיון כל רכב יש קוביה המסומן בתוכה אם התיבה אוטומטית או לא.

לפי חוק, כל תיבה בה יש להעביר הילוכים באופן ידני (חצי אוטומט כמו טווינגו וחיפושית כלול שם) דורשת רשיון גם לרכב ידני.

אם ברובוטית הזו (כדוגמת רובן) יש אופציה להעברת הילוכים באופן אוטומט (יש כאלו שלא), אזי אפשר לנהוג בה.

לגבי עצירה של שוטר, זה לא נסיעה ללא רשיון, אלא נסיעה ללא רשיון תואם, הקנס על זה הוא לא שלילה, אלא כספי.

לפחות לא בפעם הראשונה שעוצרים אותך. כזכור לי, מס' הנקודות לפי החוק הישן היה 4.

פורסם
לפחות אם אתה אומר דברים לפחות תדייק

זה לא שלילה,מדובר בעבירה טכנית שדינה הזמנה לדין ולא שלילה במקום.

הסעיף הוא אי מילוי הגבלה ברשיון נהיגה שלך.

וישנו סעיף קל יותר שדינו קנס.

הכל תלוי בשוטר והסעיף שיבחר בכל מקרה מדובר כאן בנהיגה ברכב שאינך יודע איך להפעילו ואינך מוסמך לכך,אותו דבר כמו שיש לך רשיון 02 והשוטר יעצור אותך נוהג על מסי טריילר.

בכל מקרה רכב רובוטי או טיפוטרוניק הוא לא רכב ידני,מדובר בקלאץ' חשמלי מקרה של רובוטי ותיבה אוטומטית לחלוטין במקרה של טיפוטרוניק,אם יש לך הגבלה של גיר אוטומטי ברשיון אתה יכול לנהוג ברכבים אלה ללא כל בעיה חוקית.

אתה רוצה להגיד לי שאני בתור אדם שמחזיק רשיון נהיגה לרכב פרטי מסחרי עד 4 טון יכול לנהוג בסמי טריילר בלי לקבל שלילה? תתעורר. אולי השלילה לא תהיה במקום אבל אין פה צל של ספק כי השלילה תגיע במשפט.

פורסם

בלבלתם אותי לחלוטין, אני ימקד את השאלה במידה ולרכב יש גיר רובוטי אבל רק שתי דוושות אחת ברקס ואחת גז אז הרכב כשיר לנהיגה לבעלי רישיון לרכב אוטמטי בלבד?

• תוכן חדש...