Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו שאני מכיר בעל ג'יפ גרנד שירוקי הוחרם לפני כחודש ג'יפ ע"י הוצל"פ.

אתמול התקשר אליו ה"בעלים החדשים" של הרכב בבקשת קנייה של המפתחות של הרכב...

יתכן שהוצל"פ מוכרים את הרכב תוך חודש מיום ההחרמה ומבלי ליידע את בעל הרכב?

פורסם

הוצל"פ לא צריכים את מפתחות הרכב כדי לקחת רכב.

הם באים עם גרר, מעמיסים ונוסעים.

בעל הרכב יודע שלוקחים לו את הרכב, יודע שמוכרים לו את הרכב ויותר מזה, כאשר יש זוכה במכירה של הרכב, מודיעים לחייב מה סכום הזכיה. לחייב יש אפשרות לפדות את הרכב במחיר ההצעה הזוכה.

רוב החייבים לו יפדו את הרכב, שכן אם חובם גדול מערך הפדיון, מיד לאחר שיפדו אותו שוב יקחו להם את הרכב.

כך יוצא שרכבים רבים נמכרים ללא מפתח, דבר שמפחית משמעותית את מחירם שכן ברכבים רבים המפתח כולל גם אימובילייזר שמקודד כבר למחשב הרכב. כך שבעצם לא מדובר רק בהחלפת סויץ'.

מעבר לאמור, לא לשכוח שמפתח הסויץ' הוא גם מפתח הדלתות כך שמדובר גם בהחלפת מנעולים בדלתות. לפיכך ההוצאה היא די משמעותית לזוכה, זאת הסיבה שזוכה יעדיף לקנות את המפתחות במחיר מסויים מאשר להחליף הכל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כאשר ראש ההוצל"פ צריך לחתום על צו, הוא לא יעשה זאת אם יתברר לו שיש פגם טכני.

אם אין סיבה אובייקטיבית שבעל הרכב לא ידע (ברח לחו"ל), אזי תמיד הוא יהיה מיודע להליך. אם הוא מתחמק מלדעת, כגון מסרב לקבל דואר, זה לא יעצור את התהליך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עקרונית כן.

מעשית הלו"ז צפוף, שנראה כאילו זה הדבר היחיד שהיה לכל המעורבים (למעט החייב) לעשות.

לענ"ד חברך לא שם לב שהזמן שחלף, היה יותר מחודש.

מי הכונס ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חבר שלך אמור לדעת מי הכונס.

 

זה שהתקשרו וביקשו לקנות מפתחות, לא אומר שהרכב נמכר. אם הוא נמכר, הוא יכול לבדוק במשרד הרישוי אם הוחלפה בעלות.

יכול להיות שהכונס מנסה טריק קטן בשיטת המצליח: שווה לו להשקיע מקופת הכינוס כמה מאות שקלים על רכישת מפתחות כדי לקבל על הרכב עוד כמה אלפי שקלים.

את הטריק הזה יכול לעשות גם מגרש האחסנה שיודע כמה יהיו שווים מפתחות לזוכה ברכב.

בנוסף, יכול להיות שמגרש האחסנה, הוא זה ששם עין על הרכב, ויודע שללא מפתחות מחיר הרכב יהיה נמוך יותר מאשר עם מפתחות וכך יוצא שאם למגרש יהיו מפתחות לרכב, הם יוכלו להציע קצת יותר ולרוכשו ביתרון לעומת אחרים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

סיפור מוזר שקרה לי:

לפי 8 שנים, רציתי לרכוש ניסאן טראנו.

במהלך החיפושים, מצאתי אחד אצל כונס נכסים.

מבדיקה השיטחית אותה יכולתי לבצע ברכב (כמו במקרה דנן - לא היו לרכב מפתחות), החלטתי כי הוא עונה לצרכי וכי אתמודד במכרז.

מחיר המחירון של הרכב בזמנו היה 100,000 ש"ח.

 

בירתי כמה יעלה לי סט מפתחות, צילינדרים, שלטים וקידוד חדשים בחברה - יצא בערך 7K-8K, אני לא זוכר במדוייק.

בררתי גם אופציה של פרוק כל המכלולים הללו מרכב אחרי תאונה - היה יוצא בערך 3K.

 

הצעתי 70K.

שמתי את הצ'ק במעטפה (כמקובל, 10% מערך ההצעה) וקיוויתי לטוב.

 

לאחר שבוע הוזמנתי ל"התמחרות" במשרד של כונס הנכסים.

להתמחרות הופיעו כל מיני טיפוסים מפוקפקים ו"סוחרי" רכב. מטרת ההתמחרות - הפיכת מכרז למכירה פומבית, בה יכול הכונס למקסם את מחיר הרכב וכפועל יוצא מכך, את רווחיו.

 

כצפוי, המחיר הלך והאמיר עד שנעצר במחיר המחירון - כן, 100K :shock:.

 

אני, שכבר פרשתי בשלב בו המחיר הגיע ל-75K, שבתי לביתי ולא הבנתי איך זה בכלל יוצא משתלם לסוחר שרכש את הרכב.

במקרה הטוב, היה עולה 103K להעלות את הרכב על הכביש. במקרה הרע 108K.

 

יש לציין כי בתקופה ההיא, השוק היה מוצף ברכבים מסוג זה ורובם נמכרו מתחת למחיר המחירון (גם הטובים, לא רק פחי האשפה).

 

עכשיו, אחרי קריאת תגובתו של אמיר שליט, אני מתחיל להבין את הקומבינה.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
×
×
  • תוכן חדש...