Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתם פעם שמי שמחפש זול יותר, זה יוצא לו רק יותר יקר? המצב שלי עם התקציב כרגע לא טוב, וההורים אירגנו לי בקומבינות לעשות אצל חבר וכו' וכו'.. אתם יודעים.. בשלב הזה אני נמנע מלהגיד על איזה מוסך מדובר.. בצמוד גם נמצא הפחח...

הסיפור הוא כזה - שבוע שעבר, ביום חמישי, השארתי להם את הרכב, לתקן את הבגאז' אחרי התאונה ולאחר מכן שהמכונאי יעשה טיפול למשאבת מים, טיפול 10+ברקסים+שיפוץ לקרבורטור....

הבטיחו לי שביום שישי הרכב כבר יהיה מוכן (והיתי סבור שלא), כמובן שזה נדחה ליום ראשון, מיום ראשון ליום שני, משני לשלישי, משלישי לרביעי ואפילו עכשיו אחרי נזיפות חוזרות הם החליטו להישאר עד מאוחר ולסיים, כדי שאני אקח אותה בבוקר..

אני עד עכשיו לא מבין מה היה שם לעשות, אבל כששמעתי שהם התקינו את הבגאז' החדש (לדרישת השמאי) שלוש פעמים כי משהו לא הסתדר, כבר קיללתי את כל הקשרים ואת כל המשפחה של מי שללח אותי לשם...

עכשיו מתברר שהמחיר הוא 1200 ש"ח עבור הטיפול אצל המכונאי...

להזכירכם:

-סתימת חורים במשאבת המים ע"י חומר כלשהו (חאפר?)

-טיפול 10

-ברקסים ל-4 הגלגלים

-שיפוץ קברורטור (טיפול שכזה, קיבלתי עליו הצעת מחיר של 300-350 ש"ח)

השאלה אם המחיר הגיוני, ואם אפשר לפרט כמה בערך כל אלה צריכים לעלות?

תודה רבה רבה מראש!

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

ברקסים עולה יקר זה ידוע, אני יכול להגיד לך שבטיפול בפונטו עלה לי ברקסים עם טיפול 10, 1500 ש"ח. עכשיו נגיד 500 שקל הטיפול 10? עוד אלף זה הברקסים קדימה אחורה .

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

-סתימת חורים במשאבת המים ע"י חומר כלשהו (חאפר!)

-טיפול 10

-ברקסים ל-4 הגלגלים

-שיפוץ קברורטור (טיפול שכזה, קיבלתי עליו הצעת מחיר של 300-350 ש"ח)

1.לא חושב שכאדי... אדיף ש: תחליף משאבת מים+ טיימינג(רצועת תיזמון)

2. שמן = 70 שח

פילטר שמן = 50 שח

פלאגים = 70 שח

עבודה(במוסך) = 400 שח

3. בקסים קדימה: 400 שח

ברקסים אחורה: 300 שח

4. תבדוק את זה טוב ..... אצל מי תעשה את זה...

סהכ"ל: 400

400

300

350

70

50

70

1640 +\- 300 שח

זאת ארחתי...

בהצלחה

POWERD BY C....

פורסם

להחליף משאבת מים וטיימינג זה ממש ממש ממש יקר ואין לי כסף לזה.. אומנם המשאבה עולה בסביבות ה-200 ש"ח +/- אבל העבודה, וכל פירוק הטיימינג (הרי לא מדובר רק ברצועה) זה המון המון כסף, וכבר אמרו לי.. אני יודע שבאיביזה שלנו הייתה התחממות מנוע מעבר לרגיל, בגלל בריחה באיזה צינור, השתמשו באותו חומר והכל פיקס...

במידה ויהיו לי שוב בעיות - אני אחליף הכל, אבל עד אז אני מקווה לקבל משכורת אחת לפחות... יורדים לעבוד בפאסט פוד... :?

טיפול 10 ב-400 ש"ח זה פשוט שערוריה.. כל הדברים עולים בסביבות ה-150 ש"ח קומפלט, ואפילו אני יכולתי לעשות.. פשוט רק הפעם השארתי את העבודה לו כדי שיהיה כבר יישור קו כמו שצריך... שיחליף את כל הצינוריות, אטמים, ינקה שם..

ננסה חשבון פשוט.. נניח טיפול 10 עלה 300 ש"ח, בלמים אמרנו 700, זה כבר 1000, פלוס הקרבורטור מעל 300, אז זה כבר 1300 ועוד לא דיברנו על המשאבה.. אז כנראה שהמחיר בכל זאת הוגן... תודה!

פורסם
להחליף משאבת מים וטיימינג זה ממש ממש ממש יקר ואין לי כסף לזה.. אומנם המשאבה עולה בסביבות ה-200 ש"ח +/- אבל העבודה, וכל פירוק הטיימינג (הרי לא מדובר רק ברצועה) זה המון המון כסף, וכבר אמרו לי.. אני יודע שבאיביזה שלנו הייתה התחממות מנוע מעבר לרגיל, בגלל בריחה באיזה צינור, השתמשו באותו חומר והכל פיקס...

במידה ויהיו לי שוב בעיות - אני אחליף הכל, אבל עד אז אני מקווה לקבל משכורת אחת לפחות... יורדים לעבוד בפאסט פוד... :?

טיפול 10 ב-400 ש"ח זה פשוט שערוריה.. כל הדברים עולים בסביבות ה-150 ש"ח קומפלט, ואפילו אני יכולתי לעשות.. פשוט רק הפעם השארתי את העבודה לו כדי שיהיה כבר יישור קו כמו שצריך... שיחליף את כל הצינוריות, אטמים, ינקה שם..

ננסה חשבון פשוט.. נניח טיפול 10 עלה 300 ש"ח, בלמים אמרנו 700, זה כבר 1000, פלוס הקרבורטור מעל 300, אז זה כבר 1300 ועוד לא דיברנו על המשאבה.. אז כנראה שהמחיר בכל זאת הוגן... תודה!

ההערכה שלך היא פסימית/אופטימית מידי אם לא תדע בדיוק מה הוחלף שם.

להגיע למשאבת מים שלך זה כמו לעשות חצי טיימינג.

הברקסים הקדמיים שלך זולים. באחוריים בד"כ לא נוגעים (רק מנקים) ואם יש צורך אז שולחים לחריטה ומילוי.

בנוגע לקרבורטור, שוב, מה עשו שם בדיוק ?

בינתיים יש לך רק ניחושים. כדאי שתקבל את האוטו בחזרה ותבדוק פיזית מה עשו לך שם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי, אני אציין את מה שהרגע פירטו לי, ומחר אני אבדוק בדיוק מה יש שם..

רפידות בלמים ב-4 הגלגלים הוחלפו בחדשות, צרפתיות.

במערכת הקירור הכניסו את החומר הזה לאטימת חורים קטנים.

הוחלפו פילטרים,שמנים, נוזלים..

הוחלפו גם מגעים שמתחברים למצבר, אבל זה שטויות, והקרבורטור עבר פירוק מלא, "שיפוץ" שאני עדיין לא יודע מה זה בדיוק, אבל זה כלל ניקוי, כיוון, אטמים, ולא רק, אלא גם פירוק שלו וטיפול כמו שצריך..

מחר בבוקר/צהריים אני אדע הכל ב-100%, אחרי שאני אראה את זה בעיניים..

פורסם
אוקיי, אני אציין את מה שהרגע פירטו לי, ומחר אני אבדוק בדיוק מה יש שם..

רפידות בלמים ב-4 הגלגלים הוחלפו בחדשות, צרפתיות.

במערכת הקירור הכניסו את החומר הזה לאטימת חורים קטנים.

הוחלפו פילטרים,שמנים, נוזלים..

הוחלפו גם מגעים שמתחברים למצבר, אבל זה שטויות, והקרבורטור עבר פירוק מלא, "שיפוץ" שאני עדיין לא יודע מה זה בדיוק, אבל זה כלל ניקוי, כיוון, אטמים, ולא רק, אלא גם פירוק שלו וטיפול כמו שצריך..

מחר בבוקר/צהריים אני אדע הכל ב-100%, אחרי שאני אראה את זה בעיניים..

יפה.

ז"א שרפידות החליפו (באמת זול), בטח צלחות ותופים חרטו (לא יקר), חומר למערכת הקירור (זיל הזול, לא נגעו בכלל במשאבה או בטיימינג), שמנים ופילטרים זה שטויות. הקרבורטור זה נניח עוד 400 שח.

סה"כ לא מחיר מציאה, כדאי שתעשה סקר שוק לפני שאתה מכניס את האוטו שלך למוסך - וכדאי שתפסיק לסמוך על חברים של חברים מהמשפחה.

קבל הצעת מחיר מפורטת טרם הכניסה למוסך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כואב, כואב...

הטיפול נעשה באמת כמו שצריך, כל החלקים מקוריים והעבודה יפה, אומנם שמו לי יותר מידיי נוזל קירור :mad: כאילו שהם לא רואים שכתוב בבירור MAX על הבקבוק... מכונאים... אבל הטיפול והקרבורטור באמת נעשו כמו שצריך וחלק גדול מהבעיות שהיו לי קודם נעלמו.. בעיקר סירחון מזוויע של תערובת דלק עם עוד משהו...

הבעיה היא שהתופעה הכי גורעה עדיין קיימת... אין תאוצה! אני לוחץ על הגז, קצת יותר מלחיצה חלשה, ממש טיפה, ואני שומע טוב מאוד שהסל"ד עלה אבל הרכב פשוט לא נוסע... מעצבן בטירוף, עכשיו אני צריך להתאים את עצמי לזחילה האיטית של מחוג הספידומטר שלי...

ניסיתי אותה גם באיילון, והיה לי ממש קשה לעבור את ה-100... איפשהו ב-120 החלטתי שזה מספיק בינתיים... הוא הזהיר אותי שהמנוע "מנפח", ושהוא עובד בערך על 50%... :puppydog:

דיברנו קצת על זה שהטיפולים הוזנחו ולמה זה קרה, והוא אומר שיכול להיות שעם כל התוספים, והשמן החדש (הישן כבר היה כולו גושים), יכול להיות שהמצב יישתפר אחרי נסיעה במשך תקופה מסויימת..

הבעיה כאן היא משהו אחר, ואני מנסה להבין אם זה מה שגורם למצב - הלך האלטרנטור.. כבר מזמן אמרתי שהוא על הפנים ושהרכב נכבה לי אפילו תוך כדי נסיעה ב-100 קמ"ש מידי פעם, אבל אז חשדתי שזה יכולים להיות המצתים, או האלטרנטור באמת, כי כשהרכב נכבה לי, נדלקה נורת המצבר.. שגם הוא הוחלף בשבוע שעבר...

אז האלטרנטור באמת הולך להיעצר, גם עכשיו הוא ממש מפריע למנוע, ככה הבנתי, וצריך לטפל בזה דחוף... רק לאחר מכן יהיה אפשר לכוון את הקרבורטור כמו שצריך...

בגלל שהאלטנטור של BOSCH וכו', נאמר לי שמחיר השיפוץ, או אלטנטור משופץ אחר יהיה עד 400 ש"ח, בערך... חוץ מזה, הקלאץ' לקראת סוף חייו (כבר הרחתי והרגשתי את זה), וגם את הצמיגים האחוריים צריך להחליף דחוף (ידוע גם כן, הם כבר עברו הרבה מעבר למה שהיו צריכים) אבל אין לי גרוש על התחת ואני שבוז!

אני אצטרך להוריד על זו עוד משכורת, כי אני מניח שהצמיגים יעלו לי עד 500 ש"ח זוג, אני מקווה שאני אסדר בפחות, האלטנרטור אמרנו בגדול 400 ש"ח, והקלאץ' אלוהים יודע כמה עולה... וגם איציק ובעצם כולם חוץ ממני :)

אז אני אנסה לסדר רגע את מה שאני רוצה מכם:

כמה עולה קלאץ' בערך בימינו והאם האלטנטור קשור לזה שהרכב בקושי נוסע? בלי לדבר בכלל על הרעש שהוא יוצר והבעיה להניע בבוקר.. תודה!

פורסם

צ'מע, אני לא רוצה להיות ה BAD GUY בכל הסיפור הזה, אבל המצב נשמע לא טוב. אם אין לך כסף, תדאג לעשות משהו בנידון (למכור את האוטו /להעמיד את האוטו לתקופה מסויימת וכד') - כי לנסוע עם אלטרנטור שעומד למות כל רגע זה לא הכי חכם (ובכלל, למה החלפת מצבר ? אולי המצבר הקודם היה תקין ובגלל שהאלטרנטור שלך גמור הוא התרוקן ?).

בקיצור, האוטו הזה דורש טיפול רציני.... החומר ששמו לך במערכת הקירור הוא חסד למנוע שלך כי לפי מה שאתה מספר, המנוע/הבלוק/הראש רקוב, יש נזילות מים, האוטו בכלל לא סוחב (קומפרסיה נמוכה ?) והאוטו הוא בערך כמו פצצה מתקתקת עד הפעם הבאה שהוא יתקע באמצע הדרך.

בקיצור, מצטער אותי לשמוע שאתה עוד אחד מאלו שקונה מכונית בזול ומשלם, בסופו של דבר, ביוקר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
צ'מע, אני לא רוצה להיות ה BAD GUY בכל הסיפור הזה, אבל המצב נשמע לא טוב. אם אין לך כסף, תדאג לעשות משהו בנידון (למכור את האוטו /להעמיד את האוטו לתקופה מסויימת וכד') - כי לנסוע עם אלטרנטור שעומד למות כל רגע זה לא הכי חכם (ובכלל, למה החלפת מצבר ? אולי המצבר הקודם היה תקין ובגלל שהאלטרנטור שלך גמור הוא התרוקן ?).

בקיצור, האוטו הזה דורש טיפול רציני.... החומר ששמו לך במערכת הקירור הוא חסד למנוע שלך כי לפי מה שאתה מספר, המנוע/הבלוק/הראש רקוב, יש נזילות מים, האוטו בכלל לא סוחב (קומפרסיה נמוכה ?) והאוטו הוא בערך כמו פצצה מתקתקת עד הפעם הבאה שהוא יתקע באמצע הדרך.

בקיצור, מצטער אותי לשמוע שאתה עוד אחד מאלו שקונה מכונית בזול ומשלם, בסופו של דבר, ביוקר.

איציק

הכל ברור.. ואני אפילו שמח לדעת בדיוק מה המצב שם, כדי לטפל בזה כמה שיותר מהר.. נניח שאת האלטנטור אני יכול לשפץ אפילו בהקדם, הצמיגים יחכו עוד חודש-חודשיים ונחזיק אצבעות שהקלאץ' יחזיק מעמד גם כן...

המצבר אגב, היה באמת גמור בלי קשר לאלטנטור... בכל אופן, מה שרציתי לדעת בדיוק הוא עד כמה זה מזיק לנסוע עם אלטנטור שכזה, והאם הוא זה שפוגע בסחיבה, או שמדובר במנוע עצמו? (בלוק, ראש, מה שזה לא יהיה).. נאמר לי שהמנוע עצמו דווקא בסדר (ובו-זמנית מנפח, מוזר), והכל יהיה טוב אחרי האלטנטור, ובגלל זה אני מבולבל... אחרי שיפוץ האלטנטור וכיוון יסודי של הקרבורטור - תיסע כמו שצריך או לא?

חוץ מזה, למזלי התיקונים פלוס המחיר שנתתי עוד לא עלו מעל למחירון, אז זה בסדר בינתיים.. במקרה הגרוע אני כנראה אמכור, אם הבעיה היא במנוע, אבל קשה לדעת איזה בעיות בדיוק יתגלו ברכב שיקנה לאחר מכן, ובגלל זה אולי יותר זול כבר לשפץ ולהיות רגוע..

פורסם

הכל ברור.. ואני אפילו שמח לדעת בדיוק מה המצב שם, כדי לטפל בזה כמה שיותר מהר.. נניח שאת האלטנטור אני יכול לשפץ אפילו בהקדם, הצמיגים יחכו עוד חודש-חודשיים ונחזיק אצבעות שהקלאץ' יחזיק מעמד גם כן...

המצבר אגב, היה באמת גמור בלי קשר לאלטנטור... בכל אופן, מה שרציתי לדעת בדיוק הוא עד כמה זה מזיק לנסוע עם אלטנטור שכזה, והאם הוא זה שפוגע בסחיבה, או שמדובר במנוע עצמו? (בלוק, ראש, מה שזה לא יהיה).. נאמר לי שהמנוע עצמו דווקא בסדר (ובו-זמנית מנפח, מוזר), והכל יהיה טוב אחרי האלטנטור, ובגלל זה אני מבולבל... אחרי שיפוץ האלטנטור וכיוון יסודי של הקרבורטור - תיסע כמו שצריך או לא?

חוץ מזה, למזלי התיקונים פלוס המחיר שנתתי עוד לא עלו מעל למחירון, אז זה בסדר בינתיים.. במקרה הגרוע אני כנראה אמכור, אם הבעיה היא במנוע, אבל קשה לדעת איזה בעיות בדיוק יתגלו ברכב שיקנה לאחר מכן, ובגלל זה אולי יותר זול כבר לשפץ ולהיות רגוע..

לתת דיאגנוזה מדוייקת בהתכתבות אני לא מסוגל. אי אפשר לדעת דרך האינטרנט אם האלטרנטור שלך רק מרעיש, או שהוא גם טוען מאוד חלש ואולי אפילו מכניס למערכת מתח גבוה מידי (או נמוך מידי) שעלול להזיק.

בנוגע למנוע - משהו שם נשמע מסריח. מנוע רקוב, שלא סוחב, עם נזילות מים לא נשמע לי כמו מנוע "בסדר" (או שההשקפת עולם שלך למילה "בסדר" היא שונה משלי).

בקיצור, תתחיל לחסוך הרבה כסף ותעמיד ת'אוטו בצד לכמה שבועות (ועוד לחשוב שאמרת שמידי פעם האוטו כבה לך ב 100 קמ"ש... :roll: אם זה לא היית אתה, הייתי חושש שמדובר באיזה משתמש תמהוני תחת השפעת סמים שבא לקשקש בפורום).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...