Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ביום שרבי וחם אחד בחו"מ פסח כשנסעתי מפתח תקוה לירושלים אחרי בערך שני שליש של הדרך

המזגן הפסיק לעבוד. חשבתי אולי חסר גז או התקלקל משהו .סבלנו קשה, אבל איפהשהו בסוף הדרך הוא חזר לעבוד ומאז לו עושה הפתעות.

התקשרתי מהדרך למוסך אחד, הסברתי את הבעייה והם אמרו לי שכנרא המנוע התחמם יותר מהרגיל, שאני אבדוק מים ומאוררים.

בדקתי מים ומאוררים, הכול נראה בסדר, אז למה זה לו קרה לי אף פעם לפני?

ואיך אפשר למנוע את זה?

תודה

:oops:

א.

פורסם

ניתן למצוא במערכות מיזוג גם יוניט שבודק חום מנוע, מעל ערך טמפ' מסויים הוא מנתק את מדחס המזגן כדי למנוע נזק למנוע.

ברכבים יותר חדישים הפעולה הזו מבוצעת ע"י יחידת בקרת המנוע דרך חיישן הטמפ' שלה.

צריך לבדוק האם היוניט מזייף או שהמנוע באמת התחמם.

פורסם

דבר זהה קרה גם לרכב חילופי בעבודה שלי מסוג אלמרה 2007. העובד שפך מים על הרדיאטור של המזגן והוא חזר לעבוד, וכך חוזר חלילה כל חצי שעה. ייצוין שהרכב עבד יותר מ-20 שעות ללא הפסקה.

Veni Vidi Vici

פורסם

במקרה שציינת לא חוסר גז גרם לזה.

בנוסף למה שכתבו נכון קודמיי, במזג אויר חם מאוד לחץ הגז שבמזגן עולה ולמרות שהמאורר/ים של הרדיאטור והמעבה פועל/ים הם לא מצליחים לקרר היטב את הרדיאטור והמנוע וגם לא את הגז שבמעבה המזגןואז יתכן שבגלל שלחץ הגז נותר גבוה מתג הלחץ של המזגן (טרינרי/קוודרינרי) שנועד להגנה על מע' המזגן מפסיק את פעולת המדחס.

כשיש יותר מדי גז במע' אז הלחץ יהיה גבוה מדי וכדאי אולי לבדוק זאת.

כמו כן טוב ורצוי לבצע שטיפה ליצונית במיים של חזית המעבה והרדיאטור מהבוץ, עלים, לכלוך שהצטברו שם במשך החורף, דבר שיגרור קרור טוב יותר של המזגן ושל המנוע עקב זרימת אויר חופשית יותר דרך מעבה המזגן והרדיאטור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הבעייה כנראה רדיאטור סתום, טמפ' המנוע עולה ומחשב ההזרקה ששולט על המדחס מנתק אותו. גש למכון רדיאטורים לטיפול.

• תוכן חדש...