Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום במהלך הנסיעה , הרכב לפתע כבה בפתאומיות , במהלך הנסיעה הרגשתי שכאשר אני לוחץ על דוושת הגז אין שום תגובה והמהירות יורדת לאט לאט , הרכב נכבה לגמרי קצת לפני הכיבוי נדלקה המנורה של המצבר .

חום מנוע הייה תקין לחלוטין ובטמפ' עבודה הקבוע שלו , דלק כמובן שהייה והרכב מטופל לפני כ-3-4 חודשים בוצע טיימניג ובנוסף לאחר שהרכב כבה בדקנו שהרצועה לא נקרעה והיא הייתה במקומה ובשלמותה . לפני שהרכב כבה לא נשמע כל רעש חריג אשר מעיד על תקלה פשוט נכבה וזהו , קודנית הייתה בעבר ברכב אך היא מנותקת לחלוטין כיום .

לאחר שהרכב כבה ניסינו להניע אותו שוב , הסטרטר מסתובב אך יש לו רעש קצת שונה ומוזר ובנוסף המנוע לא מסתובב בכלל ולא נותן שום סימן שהוא רוצה להניע בכלל פשוט לא מסתובב.

הרכב כאמור הוא פונטו 98 , מנוע 1250 דגם S60 ידנית כמובן .

אין לנו שום כיוון מה יכולה להיות הבעיה ?, פתחנו מכסה מנוע לא ניראה שום דבר חריג או מנותק והכל במקומו , שמן ונוזל קירור יש כמובן ובודקים לרכב אחת לשבוע לפחות.

פורסם

נראה לי שהאלטרנטור לא טוען, בעקבות כך המצבר התרוקן, ולכן הוא לא מצליח להניע מספיק את הסטארטר (מתח הנעה), ולכן המנוע לא מניע. תטעין את המצבר, ונסה להניע. אם מניע - החשוד הראשון הוא האלטרנטור. בדוק כמובן גם שהחיווט מהאלטרנטור למצבר תקין.

פורסם

אלמנט, אני לא חושב שזה אלטרנטור מהסיבה הפשוטה הרכב כבה במהלך נסיעה בירידה תוך כדי זה שהוא בהילוך.

אם המצבר לא הייה מוטען או לא הייה סטרטר הוא הייה צריך להניע בדחיפה לפחות וניסנו להניע אותו בירידה אך כלום פשוט אין שום תגובה.

פורסם

תתחיל מזה האם יש דלק בכלל (אם כן עבור הלאה אם לא אז...)

תתחיל מבדיקה של מפסק חרום למשאבה שנמצא בריצפת הרכב מצד שמאל של כסא הנהג זה כמו כפתור פשוט תנסה ללחוץ עליו ואז להניעה(לי אם פונטו קרה מקרה דומה ).

אם לא זה, בדוק פיוזים שכולם תקינים במיוחד של משאבת דלק.

מעבר לזה אם יש רקע טכני וכלים אז אפשר לבדוק ניצוץ לבדוק אם המשאבה עובדת או לא, ומזה להמשיך.

פורסם

שאלה נוספת כאשר נותנים סטרטר המנוע צריך להתחיל להיסתובב , זה משום מה לא קורה , יש סטרטר שומעים אותו אבל המנוע לא מסתובב ולא עושה סימן שהוא רוצה להניע אני לא חושב שזה קשור להצתה או לדלק המנוע צריך להיסתובב כאשר יש סטרטר הוא לא זז שומעים רק את הסטרטר האם יש קשר בין הכיבוי לבין זה? (התופעה הזו כאמור התחילה לאחר כיבוי הרכב בפתאומיות)

פורסם

נראה שמשאבת דלק שבקה חיים, ומנסיונות הנעה המצבר התפרק.

יש לבדוק לחץ דלק, ניצוץ ודחיסה, אלו האלמנטים הדרושים להנעת המנוע.

פורסם

טוב חברים עידכון מהיום אחרי שהרכב הייה במוסך.

התברר שטעיתם הכיוון הוא שונה לגמרי , כמו שצייניתי המנוע אינו מסתובב עם הסטרטר , יש סטרטר אך המנוע פשוט לא מגיב אליו , אפילו אם אין ניצוץ ואין דלק המנוע צריך להיסתובב עם הסטרטר אך כמו שציינתי מלכתחילה זהו לא המצב המנוע לא מגיב.

לאחר בדיקה התברר מקור התקלה , אחד מגלגלי השיניים של הטיימניג , אותו גלגל שיניים שמחובר לקראנק (תמונה מצורפת מאוטו דאטה החלק מוקף באדום , התמונה השנייה זה החלק שיצא מהפונטו שלנו הוא ניראה שלם חיצונית אך מאחורה הוא טחון) פשוט נטחן לחלוטין והשתחרר אומנם הוא לא התנתק ממקומו והרצועת טיימניג נשארה שלמה .

עכשיו אנחנו מקווים שאחרי ההרכב הכל יהיה תקין ושלא נגרם שום נזק לקאמפשט או למנוע.

החלק עצמו עולה כ-464 ש"ח מקורי חדש(אין תחליפי) , מבירור אצל אחד מהמכונאים של המורשה הבנתי שאין זו תקלה נדירה בפונטו וזה קורה לעיתים , לדבריו הנזק לקאמפשט קלוש אני מקווה שהוא צודק .

3423.JPG

DSC00160.jpg

פורסם
שאלה נוספת כאשר נותנים סטרטר המנוע צריך להתחיל להיסתובב , זה משום מה לא קורה , יש סטרטר שומעים אותו אבל המנוע לא מסתובב ולא עושה סימן שהוא רוצה להניע אני לא חושב שזה קשור להצתה או לדלק המנוע צריך להיסתובב כאשר יש סטרטר הוא לא זז שומעים רק את הסטרטר האם יש קשר בין הכיבוי לבין זה? (התופעה הזו כאמור התחילה לאחר כיבוי הרכב בפתאומיות)

התשובה בעבורך לכאורה נעוצה בגוף ההודעה שלך !

חברי הפורום לא התייחסו לכך, כי לא סביר שהסטרטר מסתובב והמנוע לא, שהרי הסטרטר מסובב את גלגל התנופה, גם אם הטיימינג לא במקום, כל עוד המנוע לא נתפס, אמור להיות סיבוב שלו.

לעיתים עלול להשמע רעש שונה, עקב חוסר קומפרסיה, והרעש יהיה לכאורה מוזר, עדיין, המנוע יסתובב.

לי, קצת קשה להבין "שהסטרטר מסתובב, אך המנוע אינו מסתובב" מחד, ומצד שני לא נגרם למנוע נזק, או נזק שולי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפי אותה תוכנת אוטודטה אתה יכול לראות, שמנוע 1242 סמ"ק 8 שסתומים של פונטו הוא מסוג המנועים שלא ניזקים במקרה של כשל בטיימינג.

פורסם

בוקי , איך אפשר לדעת לפי התוכנה שכשאשר הטיימניג נקרע לא ניהיה נזק למנוע?

זה רשום איפה שהוא שם? אם כן לא קראתי \לא ראיתי.

לפי הסירטוט הבנת את זה?

פורסם

אי אפשר לראות את זה לפי השרטוט, כמובן.

באוטודטה, תיכנס לדגם שלך, לפרק TIMING BELTS.

יש לחצן, ששמו הוא CHECK FOR ENGINE DAMAGE.

הוא נותן לך שתי תשובות אפשריות - INTERFERENCE - מנוע ניזוק במקרה של כשל בטיימינג

ו NON INTERFERENCE - מנוע לא ניזוק.

בשני המקרים יש הסתייגות, כלומר אין ודאות של 100% אלא רק "קרוב לודאי"

פורסם

בוקי אכן אתה צודק , ראיתי את זה שם אבל לא רשום INTERFERENCE רשום FREEWHEELING אבל אני מניח שזה משתנה בין הגירסאות של התוכנה .

אני מקווה שאני לא יהיה מהסיכוי הקלוש הזה של הנזק.

• תוכן חדש...