Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמוליק שלום רב !

אין קשר כלל לקרבורטור, יש קשר עקיף לרדיאטור באם הוא סתום.

לא ציינת האם המאורר החשמלי נכנס לפעולה, בעת הפעלת מדחס המזגן.

חזור ועדכן בנושא המאוור החשמלי, רד עכשו לרכב ובדוק האם הפעלה של המזגן מפעילה מיידית את המאוור החשמלי.

בדוק תחילה מפלס מי קירור ברדיאטור, ואל תסתפק בבדיקה במיכל העבוי.

בברכה

צביקה

אהלן צביקה

מה עושים ברכב שאין לו פקק ברדיאטור אלא רק במיכל העיבוי?

תודה

פורסם
אהלן צביקה

מה עושים ברכב שאין לו פקק ברדיאטור אלא רק במיכל העיבוי?

תודה

ברכב שתוכנן מראש, ללא מכסה רדיאטור, המערכת נקראת מערכת סגורה. ולכן מפלס המים המצויין על מיכל העבוי, הוא המפלס

הרצוי והמומלץ, ובגלל שהמיכל עשוי מפלסטיק שקוף, ניתן בקלות, לדעת את מפלס המים במערכת הקירור, מבלי צורך לפתוח את המכסה.

הערה חשובה: ברכבים אלה , כמו דגמי פורד ופולסווגן, אסור בתכלית האיסור, לפתוח , לשם בדיקה או הוספת נוזל קירור במנוע חם , כל ניסיון פתיחת המכסה, יגרום לגלישת מי הקירור החוצה, ואובדן מי קירור חשובים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לפי התמונה המצורפת לא קיים ברכב זה מאוור מכני, אלא שני מאוורים חשמליים בלבד.

מאוור חשמלי השייך למערכת הקירור, ומאוור שני שמופעל מיד עם הפעלת מזגן.

בברכה

צביקה

המאוורר המסומן בחץ הוא החשמלי והוא גם קצת קטן יותר.

ואני הייתי בטוח שהשני הוא המאוורר שעובד קבוע והוא המכאני.

איך רואים לפי התמונה ששני המאווררים חשמליים?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
ברכב שתוכנן מראש, ללא מכסה רדיאטור, המערכת נקראת מערכת סגורה. ולכן מפלס המים המצויין על מיכל העבוי, הוא המפלס

הרצוי והמומלץ, ובגלל שהמיכל עשוי מפלסטיק שקוף, ניתן בקלות, לדעת את מפלס המים במערכת הקירור, מבלי צורך לפתוח את המכסה.

הערה חשובה: ברכבים אלה , כמו דגמי פורד ופולסווגן, אסור בתכלית האיסור, לפתוח , לשם בדיקה או הוספת נוזל קירור במנוע חם , כל ניסיון פתיחת המכסה, יגרום לגלישת מי הקירור החוצה, ואובדן מי קירור חשובים.

בברכה

צביקה

תודה צביקה

פורסם
שמוליק שלום,

אתה מתאר שתי תופעות בלתי תקינות:

1. חום מנוע בדר"כ נמוך מטמפ' עבודה תקינה (90 מעלות, מרכז הסקאלה).

2. חום יתר במאמץ ובמזג אוויר חם.

אני מציע שתיגש למוסך מקצועי ומומלץ ותבצע בדיקה כללית למערכת הקירור, בכלל זה האם יש תרמוסטט, האם הוא מקורי ומתפקד, בדיקה שהמאווררים נכנסים לפעולה בזמן ובהתאם להתרשמות המוסך בדיקות נוספות. בעיות במערכת הקירור הינן הרות אסון למנוע ולא כדאי להזניח. זה תמיד יתפוס אותך ברגע הכי לא נוח.

בהצלחה וחזור לעדכן.

אני לא בטוח שאתה צודק,

לפני כשנה בתחילת החורף שהרכב הגיע לרשותי הדאיג אותי מאוד שהמד חום לא זז,

ניגשתי למוסך (מורשה, לצורך העניין) הם ביצעו בדיקה והרגיעו אותי שהכל בסדר,

אם אני לא טועה, לטענתם המד חום לא זז בפחות מ70-80 מעלות.

לפי התנהגות המד חום בשבוע האחרון עושה רושם שהוא אכן תקין,

בקשר למאורר שצריך לדלוק לפי הדעות השונות או תמיד או בזמן שהמונע ממש חם, אני בהחלט לא יודע מה קורה כשהמנוע ממש חם, ומקווא שלא אזדקק לבדוק את זה.

ביקור במוסך במהלך השבוע יפתור את הבעיה בעזרת השם (אני מקוה).

תודה רבה על העזרה והטיפים

פורסם

בקשר למאורר שצריך לדלוק לפי הדעות השונות או תמיד או בזמן שהמונע ממש חם, אני בהחלט לא יודע מה קורה כשהמנוע ממש חם, ומקווא שלא אזדקק לבדוק את זה.

ביקור במוסך במהלך השבוע יפתור את הבעיה בעזרת השם (אני מקוה).

תודה רבה על העזרה והטיפים

אין פה דעות שונות,ואין פה יותר מידי מה לסבך,מאוורר אחד אמור לעבוד תמיד!!

והמאוורר השני רק בעת הדלקת מזגן, או כשחום המנוע עולה (כשהמזגן כבוי) וכשמגיע לחום מסויים, יוניט החום אמורה להפעיל אותו.

.

ומאוד מאוד רצוי שיבדקו לך את תקינות המאוורר בפרט , ואת מערכת המים בכלל, אתה לא רוצה להיתקע ביום שישי בצהריים כשאתה חוזר מהים בצד של איילון כשהמנוע שלך גמור...:shock:

פרטים בה"פ .

פורסם
המאוורר המסומן בחץ הוא החשמלי והוא גם קצת קטן יותר.

ואני הייתי בטוח שהשני הוא המאוורר שעובד קבוע והוא המכאנ(ואתה צודק הוא אכן מכני!)

איך רואים לפי התמונה ששני המאווררים חשמליים?

עדכון:

טיפלתי היום בסובארו, שנת יצור 92 ,עם 70000 ק" מ בלבד, יד שניה, בן שקנה מהאבא את הרכב, שמור להפליא.

דבר ראשון שחיפשתי האם קיים מאוור מכני, ואכן אתה צודק קיים מאוור מכני, שכמובן עובד כל הזמן, ושומר על רמת חום של רבע סקלה בלבד.

המאוור של המזגן נכנס לפעולה מיד עם הפעלת המזגן, ללא תלות בחום המנוע, במידה וברכבו של פותח השרשור הוא לא נכנס מיד עם הפעלת המזגן, לעבודה, יש להכנס מיד לחשמלאי רכב, לפתרון הבעייה.

ממתין לעדכון בנשא.

בברכה

צביקה

פורסם
עדכון:

המאוור של המזגן נכנס לפעולה מיד עם הפעלת המזגן, ללא תלות בחום המנוע, במידה וברכבו של פותח השרשור הוא לא נכנס מיד עם הפעלת המזגן, לעבודה, יש להכנס מיד לחשמלאי רכב, לפתרון הבעייה.

ממתין לעדכון בנשא.

בברכה

צביקה

צביקה , יש 2 מצבים שבהם המאוורר אמור לעבוד,

1. מדחס דולק.

2. חום מנוע עולה מעל טמפ' מסויימת, ולכן יש את היוניט .

זה בסך הכל מה שבאתי לומר ולהדגיש לבחור. שיבדוק שגם היוניט תפעיל את המאוורר החשמלי במידה והחום מנוע עולה, והמדחס מנותק, שעקב כך המאוורר לא עובד קבוע

פרטים בה"פ .

פורסם
צביקה , יש 2 מצבים שבהם המאוורר אמור לעבוד,

1. מדחס דולק.

2. חום מנוע עולה מעל טמפ' מסויימת, ולכן יש את היוניט .

זה בסך הכל מה שבאתי לומר ולהדגיש לבחור. שיבדוק שגם היוניט תפעיל את המאוורר החשמלי במידה והחום מנוע עולה, והמדחס מנותק, שעקב כך המאוורר לא עובד קבוע

לדעתי המאוור לא נכנס לפעולה בעת הפעלת מזגן, וזאת על סמך הציטוט הבא:

... מבדיקות ונסיונות שערכתי בימים האחרונים מסתבר שכאשר נוהגים ברכב רגיל החום מנוע סביר בסביבות הרבע התחתון,

אבל עם מזגן הוא עלול במהירות לעלות, (פרט לנסיעה סביבות ה90 - 100 קמ"ש)...

יתכן שבנסיעה רגילה ללא מזגן, המאוור הצנטרפוגלי המכני, שומר על תחום טמפרטורה סביר, בסביבות רבע סקלה, מה שלא דורש את התערבות המאוור החשמלי.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקיי אז במצב רגיל ללא מזגן במהירות מסויימת מספיק המאוורר האחד.

אבל במקרה שהוא לא מספיק, והחום עולה אז היוניט צריכה להפעיל את המאוורר השני.

צביקה, כעת אתה טוען שהמאוורר הוא מכאני, אז אם כן ניתן בקלות לבדוק את תקינות היוניט,שאמורה להפעיל את המאוורר החשמלי הנוסף, ע"י הבדיקה שתארתי באחת ההודעות הקודמות.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...