Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה לגולף GTI MK4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח ה"פוסט" - משום מה נראה לי שכבר החלטת מזמן להיות בעד הקליאו, אתה צריך עוד אנשים שיכפישו "כביכול" את ה-GTI רק בשביל להצדיק אותך? כי זה נראה כאילו אתה זקוק יותר לחיזוקים האלו יותר משאתה צריך על התמיכה ברכישת הקליאו.

עוד משהו - אני ממש חולק עליך לגבי האמרה שגולף זה רכב לזקנים. גולף זה רכב לכל שכבות האוכלוסיה על שלל גרסותיו. דגמי הטורבו בד"כ נרכשים ע"י צעירים, ומן הסתם הדגמים הסטנדרטים לשכבות גיל יותר מבוגרות. הקליאו ספורט מעולם לא התיימרה להיות רכב אהוב על פנסיונרים בני 65+ וגם לא האיביזה קופרה למשל.

כל השרשור הזה נראה לי יותר מסע צלב נגד הגולף מאשר הצדקות בקליאו ספורט.

נ.ב - אני הבעלים המאושר של גולף TSI, ונכון, ההתנהגות של הגולף לא מתקרבת כל כך להתנהגות של קליאו ספורט אך כמו שקודמיי אמרו, הקליאו לא מוגדשת ולא מורגש בה כוח זמין בכל זמן ובכל מצב. כנראה שבשביל כל אחד בפורום, הקריטריונים של רכב "ספורטיבי" נמצאים בסדר עדיפויות שונה (בשבילך התנהגות, בשבילי כוח זמין תמיד).

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

THE-ONE, אני מסכים איתך בכל הדברים אשר אמרת בנוגע לבחור שמחפש חיזוקים לפני קניית קליאו ספורט.

מה שכן אני בא להגיד, אין לך מה "להעלב" או להתעצבן מאלה פה בפורום שמכפישים את שמה של פולסוואגן.

אני גם נוסע בפולסוואגן ונהגתי בעוד אי אלו מכוניות אי אפשר להשוות בכלל את התחושה והנתונים מדברים בעד עצמם כל מי שמכפיש את פוולסוואגן ראוי שיסתכל על כמות המכירות הענקית של פולסוואגן ביחס לתמכור הגבוה מאוד של המכוניות שלהם, הנתונים מדברים בעד עצמם וכנראה שבני אדם יודעים למה הם בוחרים להשקיע את מיטב כספם על פולסוואגן.

פורסם

בד"כ אין טעם אפילו להגיב לשרשור כזה... דעתך מקובעת מראש. כמו גם לאנשים רבים אחרים.

"רכב לא צעירים גולף..." מה עשית סקר?! לא נראה לך שזה מתאים תמכור. למה להציג את הדברים בצורה כזאת?

אבא שלי עשה סיבוב על הרכב ואמר שזה גורם להרגיש צעיר ונמרץ. אז בה נתחיל לכתוב: גולף רכב שגורם לך להרגיש צעיר!:-)

"רכב לא ספורטיבי..." דעתי האישית גם קליאו לא תהיה לך ספורטיבית.

בכלל איכשהו יש פה מצב מוזר: לכל מי שיש לו VAG מוכן להודות בחסרונות רכבו אל מול קליאו המהוללת והמושלמת.

רק מה כל מי שיש לו קליאו אף פעם לא תראה נותן יחס כזה.

אני אישית ממליץ לך לקנות מעכשיו רק קליאו או משהו בסגנון...

פורסם

כל בעלי הגולף היקרים:

אתם מתבקשים לא לקחת אישית כל מילה רעה שנאמרת על הגולף.

נכון, זה קשה לשמוע את זה, אבל לא כולם אוהבים גולף ולא כל הלקוחות שלה מבסוטים.

הגולף, לא משנה מה תגידו, כן מרגישה "בוגרת" - ד"א, לדעתי זה מצויין וזו אחת הסיבות שאני אוהב אותה.

פותח השרשור מחפש משהו אחר, יותר "מרגש".

פורסם

נ.ב. אם יש לך שאלות נוספות לגבי אחזקת הרכבים שלי, אתה מוזמן לשאול בפרטי.

כמדומני, לא היה לך עשירית ממה שהיה לי בגיל שלי. ולא, לא הייתה לי שום תמיכה כלכלית מהוריי.

אני חושב שניתן ורצוי (כל עוד זה רלוונטי) לשאול לגבי אחזקת רכב כזה או אחר, כמובן שזכותך שלא לענות.

אגב, גם אם הייתה לך תמיכה של 100% מימון מההורים שלך, זה עניינך בלבד, ולא של אף אדם אחר.

אתה צריך להבין שאף אחד פה לא עובד אצלך, ואתה גם לא יכול להחליט מי יגיב לך ומי לא יגיב לך.

תן קצת כבוד לאנשים שמנסים לעזור כי אף אחד לא חייב לך כלום.

מחזק.

שלומי, אני מאוד מנסה לא לרמוז שאתה משתמש פיקטיבי, גם אם כן, וגם אם לא, וגם אם כותבים לך דיעה שמנוגדת לאמונות ולדיעות שלך...

תן כבוד בכתיבתך לאחרים, אחרת תועבר למחלקת "פייביש בע"מ" והדרך משם להתדרדרות הינה קצרה ביותר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני חייב לציין שהמשתמש שפתח את השרשור נשמע לי פיקטיבי לחלוטין.

ותראו מי כותב את זה - מישהו מעדר הקליאו!

אני מסכים עם אייל בעניין שקליאו זו לא התקדמות מ-GTI. מי שהתרגל לאבזור, פינוק וכח המנוע של הגולף, לא יעזור גם בית דין. הוא לא יאהב את הקליאו. אם הוא מוכן להתפשר - כאן יש כבר מה לדבר. לרוב האנשים ההתפשרות הזאת לא באה בחשבון. מי רוצה לשלם סכום דומה בשביל לקבל פחות אבזור? רק מי שמכור לעניין ההתנהגות. רוב האנשים, אם כל הצער בכך, לא כאלה.

לצורך השוואה - אני לא מאמין שאחד מבעלי הקליאו יעבור ל-306 מוגדשת. למרות שהיא טובה כמוה בסיבובים. למרות שההגה שלה טוב יותר. למרות שהיא חזקה בהרבה. למרות שסביר להניח שגם תהיה אמינה כמוה. היא נופלת ממנה רק בסעיף האבזור ועלויות האחזקה (וגם כאן אני לא בטוח). כי אף אחד לא עובר לרכב ישן יותר ופחות מאובזר. אף אחד לא רוצה ללכת אחורה.

יוצאים מן הכלל הם כמובן אנשים שזקוקים לכסף (בית, דירה, ילדים - מה שאני לא מכיר עדיין) ואנשים המכורים לכך.

פורסם

GTI לא יותר טובה מקליאו בשום דבר (בוודאי כאשר מדובר ב-MKII).

בכלל, שלומי, צר לי לבשר לך אבל גולף 4 GTI היא לא רכב ספורטיבי בשום מימד בדיוק כמו פאסאט 1.8T ואם בזמנו נקנתה במחשבה שהיא כן, אז טעית. לפחות לך יש את האומץ להודות שטעית וההחלטה לקנות הייתה שגוייה וזאת בניגוד לאחרים לשאחר קנייה תמיד יהללו את הרכב העיקר לא להודות בטעות.

מנוע 1.8T יש לא רק ב-GTI. יש גם באוקטביה שהיא בעצם אותה גולף GTI עם מרכב אחר. אז מה ? אוקטביה היא גם רכב ספורטיבי ? לא, משפחתית זריזה וזהו. אפשר להגיד הרבה דברים על גולף אבל ספורטיסית היא בטוח שלא (אלא אם רשום לה מאחור R32).

לגבי כוח זמין - זה כבר העדפה אישית של כל אחד. יש כאלה שאוהבים לצאת בעישון צמיגים מכל רמזור ויש את אלה שיעדיפו להתנהל במשך השבוע כאילו מדובר ברכב 2.0 רגיל ובסופי שבוע לנצל את הצד האחר של המנוע.

אין לך מה לרדת על אייל. פשוט כנראה שהוא מחפש דברים אחרים ברכב ולכן קנה GTI. מה שבטוח, זה לא הנאה מנהיגה.

בכל מקרה, כדאי קודם לקבל מושג ונסיעת התנעות כלשהי כי יתכן וגם הקליאו לא בשבילך.

קונדסון, שכחת לספר שמינו אותך למנהל ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אני חושב שאני הבנאדם האחרון בערך שהיו ממנים אי פעם למנהל.

ואם זה היה אומר שאני צריך לכתוב תחת תנאים מסויימים - אז לא תודה.

הכוונה שלי ב"מחלקת פייביש בע"מ" היא אותם משתמשים אשר אף אחד לא מתייחס אליהם,

לא מגיב להם, ובסופו של דבר - אלו שמקימים פורום משלהם כדי לכתוב עם עצמם על אלוהי הפיאט קופה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לפותח השרשור (או "הפוסט") - ת'כלס, אני לא יודע אם אתה פיקציה או לא, אבל עצם העובדה שגם בעיני אתה מתחיל להיראות ככזה צריכה להדליק אצלך נורה אדומה. זה ממש לא לעניין להגיד למישהו לא לכתוב בשרשור "שלך" והאנטי הזה שפיתחת פה ממש לא נעים.

having said that...

כמו שאמר אייל, קליאו ספורט היא התקדמות מגולף GTI MK4 בתחומים מסוימים וירידה באחרים. בדור השני זה קצת מצטמצם כי האיכות יותר טובה, אבל עדיין הגולף תרגיש יותר איכותית, תהיה מרווחת וגדולה יותר ויהיה לה כוח זמין יותר בסל"ד נמוך.

עם זאת חשוב לציין שמבחינת נהיגה ספורטיבית הכוללת את שילוב ההגה-מתלים-שלדה-מנוע-גיר - הקליאו פשוט עדיפה, נקודה. זה לא "אולי", לא "כנראה" ולא "תראה..." - זה בדיוק ככה.

נהגת פעם על הקליאו ספורט? כי אני שקלתי לרכוש כזו ואחרי שנהגתי התחרטתי.

הכוח זמין רק בסל"ד גבוה יחסית, ומעל 100 היא מרעישה כמו טוסטוס 50 סמ"ק עם חור באגזוז, כך שאם אתה מתכנן נסיעות בינעירוניות רבות, זה באמת מתאים לך רק אם אתה "צעיר".

מצד שני, אני מוכן להקריב בתחום ההתנהגות.

לאוהדי הקליאו - נא לא לכעוס, זו רק התרשמות שלי.

לא יודע על איזו קליאו נהגת, אבל בהילוך ראשון-שני יש כוח גם מ-2500 סל"ד, בהילוך שלישי יש מספיק מומנט גם ב-3500 סל"ד וברביעי חמישי מעל 4500 ההאצה בפירוש לא איטית משל גולף GTI, TSI או CE-PIE :wink:

מעל 100 קמ"ש באמת יש הרבה יותר רעשי רוח וכביש - בעיקר כי מדובר ברכב קטן יותר, זה מה יש.

מעבר לזה - זה בסדר גמור לוותר על יתרונות בתחומים מסוימים של הנהיגה בשביל לקבל אחרים. סה"כ - כולנו עושים את זה. גם בעלי GTI וגם בעלי קליאו ספורט - כל אחד בתחומים אחרים.

THE-ONE, אני מסכים איתך בכל הדברים אשר אמרת בנוגע לבחור שמחפש חיזוקים לפני קניית קליאו ספורט.

מה שכן אני בא להגיד, אין לך מה "להעלב" או להתעצבן מאלה פה בפורום שמכפישים את שמה של פולסוואגן.

אני גם נוסע בפולסוואגן ונהגתי בעוד אי אלו מכוניות אי אפשר להשוות בכלל את התחושה והנתונים מדברים בעד עצמם כל מי שמכפיש את פוולסוואגן ראוי שיסתכל על כמות המכירות הענקית של פולסוואגן ביחס לתמכור הגבוה מאוד של המכוניות שלהם, הנתונים מדברים בעד עצמם וכנראה שבני אדם יודעים למה הם בוחרים להשקיע את מיטב כספם על פולסוואגן.

מזל שכמות מכירות לא קובעת את טיב הרכב, זה אחד. מעבר לזה - זו הגזמה פרועה לומר ש"אי אפשר להשוות בכלל את התחושה" בין פולקסווגן והמתחרים. יצא לי לנהוג על מרבית המתחרים ועוד באופן השוואתי. תופתע אבל פולקסווגן לא תמיד יוצאת וידה על העליונה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מתנצל בפני חברי הפורום על זה שביקשתי ממישהו שלא יכתוב בפוסט שלי, פשוט עיצבנו אותי פה מאוד ולא תרמו לדיון ולשאלה שלי, אפילו לא קראו את ההודעות שלי וסתם הגיבו.

זה די מבאס לחזור הביתה אחרי יום עבודה ולראות תגובות קצת לא קשורות שלא ממש עוזרות.

ובקשר לאוטו, אני מוכן לוותר על מרחב פנימי (עוד לא נשוי, בשביל מה אני צרוך אוטו גדול?) ועל עלויות אחזקה (לא בטוח שהן יהיו גבוהות יותר, אבל אם כן...נסתדר). אני פשוט רוצה אוטו ספורטיבי אמיתי...כזה שיעמוד מאחורי השם GTI (הוא לא ממש חייב להקרא GTI).

פורסם

מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל בין הדגמים של גולף דור 4 ואיזה דגם הכי מאובזר?

אני רוצה בעתיד הקרוב לקנות גולף שנתון 00-02,לא מחפס ספורטיביות באוטו.

Hyundai IONIQ

פורסם

אז תעשה חיפוש.

בכל מקרה, בכלליות גולף לא ספורטיבית הכי מומלץ מנוע 2.0.

עדיפה רמת גימור ג'נרשיין.

עדיף גיר ידני.

אם יקר לך.

אז יש גם מנוע 2.0 רמת גימור קומפרטליין שהיא יותר זולה מהג'נרשיין.

או יש מנוע 1.6 (פחות מומלץ) ברמות גימור קומפורטליין (גבוהה יותר) וטרנדליין (הכי פשוטה).

יש גם מנועי דיזל חזקים מצויינים (TDI) וחסכונים אך חלשים (SDI).

יש מנועי 2.3 (V5) פחות מומלצים.

גרסאת GTI - שאם אתה לא מחפש ספורטיביות, אין לך מה להתעסק איתה.

ויש גם מנועי 1.8 רגילים לא טורבו, אך אלו נדירים ונמצאים בחלק מהמודלים של 99' - אם תמצא אל תפסול רכישה שלהם (במיוחד בשילוב עם גיר ידני) - אך מצד שני אין סיבה להתעקש ולחפש אותם ולא את מנועי ה-2.0, שלטעמי לפחות, עדיפים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...