Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התגעגתם לראלי ? יופי, סוף השבוע הקרוב אנחנו בארץ הפאמפס והאסאדו, ארגנטינה .

אחד ממרוצי הראלי המלהיבים של עונת המרוצים שבשנה שעברה גרף אליו מיליון צופים, מיליון צופים , אתם קולטים כמה זה מיליון צופים שבאים לראות מרוץ ראלי ?

כ-350 ק"מ תחרותיים יעברו הנהגים בדרכי עפר, ועקב עונת הגשמים בארגנטינה כנראה שרובן יהיו בוציות עם מעברי מים.

מיקו הירבונן מוביל את אליפות העולם ולכן יזנק ראשון, ממש כמו במקסיקו, מה שאומר שהוא שוב ישמש כמטאטא או במקרה של בוץ, מגב , עבור סבסטיאן לואב ושאר הנהגים ושוב יפסיד כנראה זמן שביום הראשון, מה שעלול לעלות לו ביוקר ואולי בראלי כולו.

בשלוש שנים האחרונות היה זה כמובן סבסטיאן לואב שניצח את הראלי הארגנטינאי ולמרות שנבואה ניתנה לשוטים, כנראה שהוא יעשה זאת בפעם הרביעית השנה.

קבוצת פורד הנמיכה פרופיל לקראת ארגנטינה ודווקא סובארו, לאחר ההצלחה של אטקינסון במקסיקו, הצהירה כי הם מקווים להמשיך את המומנטום ולהשיג תוצאה טובה .

השנה בוטל הסופר-ספיישל בתוך האיצטדיון בבואנוס-איירס אבל לא יכולתי לא לצרף את הלינק של ג'יג'י גאלי חוגג לאחר הראלי של 2006 -

עדכונים, כרגיל רק כאן.

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דובי יקירי

אני חייב לדעת מה כל כך עושה לך את זה בג'יג'י?

באמת...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני אגיד לך מה כל כך מיוחד בו.

תסתכל על לואב, חמוץ כל הזמן כמו מלפפון חמוץ, הסקנדינבים...כולם יצאו מאותו פס יצור רק ששכחו לשים שם תבלינים, הכל אותו דבר .

לעומת זאת אצל גאלי הכל חיי, הוא נהנה מכל רגע וגורם לנו, לי לפחות, להנות מלראות אותו נהנה ככה.

הוא מעביר את התחושות שלו גם לנהיגה. המכונית חייה אצלו, מחליקה עד שכמעט הולכת לאיבוד, מתנהגת, טמפרמנטית כזו .

אצל לואב הכל מושלם (מדי...? ) .

אני כולי הערכה לסבסטיאן לואב ולמרות אולי מה שנראה או נשמע בכתיבה שלי הוא נהג הראלי המושלם מאז ומעולם.

נכון היו תקופות עם נהגים אחרים, גדולים לא פחות (וראיתי את כולם בסיטואציה כזו או אחרת ) לואב ברמה אחת מעל כולם.

כשאני מסתכל על כל סוג של ספורט מאד חשוב לי הצד האישי, האנושי (אולי בגלל זה אני כל כך נהנה לקרוא ביוגרפיות ) .

אני משתדל לחפש קצת מעבר לנהג שליד ההגה (לואב למשל היה אלוף צרפת בהתעמלות מכשירים בגיל 16) .

זהו בקצרה, ואגב אני לא אוהב איטלקים רק איטלקיות (מורן אטיאס נחשבת איטלקייה ? )

דובי

פורסם

אבל עזבו את גאלי, מורן אטיאס ואותי כרגע, שימו לב מה קורה בפורד.

מרקוס גרונהולם התראיין השבוע ואמר שמלקולם ווילסון חייב לתת לצמד הנהגים שלו תנאים שווים למאבק על הניצחון בראלי.

האם גרונהולם רומז בעצם שיש איזו היררכיה או הוראות קבוצתיות בתוך קבוצת פורד ?

הרי אנחנו יודעים שמיקו הירבונן מוגדר כנהג מספר אחד בקבוצה אבל לאטלה החל לספק תוצאות וווילסון, לאחר הראלי בשבדיה התוודה ואמר שהוא הופתע מהבגרות והבשלות של הפיני הצעיר וציפה ממנו לתוצאות רק בחלק השני של העונה או בשנה הבאה וכי הוא מופתע לטובה.

אבל האם גרונהולם רומז משהו מעבר לכך ?

מה שגרונהולם לא רומז אלא אומר בפה מלא הוא ששני הנהגים של פורד באופן ברור לא צריכים אותו כבר לידם, הם מסתדרים מצויין והקבוצה חייבת לתת להם לנהל את הקרב שלהם באופן חופשי .

האם זה מה שיקרה ?

קצת קשה לי להאמין, ביחוד שקבוצת פורד ומלקולם ווילסון בראשה מאד לוקחים ברצינות את אליפות היצרנים וכל נקודה חשובה להם במאבק שם מול סיטרואן.

דובי

פורסם

לדעתי גם ללא התערבות מצד ההנהלה מיקו יוביל על לטבלה אך ורק בגלל יציבות ושיקול דעת יותר בוגר.

אבל בעונה הבאה או זו שאחריה, לטבלה לא יתן למיקו לפרוח או להגיע להישגים גדולים.

לצערי מיקו לא יהיה היורש של לואב, כשזה יזדקן מדי בשביל לקחת אליפויות, אלא לטבלה.

רציתי שמיקו יהיה אלוף לפחות פעם אחת...מגיע לו!

אבל לצערו הילד מוכשר ממנו והכשרון הזה קם במהירות גדולה מהרגיל, אולי חריגה אפילו.

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

בוקר טוב

קטע שביל באורך של 4.6 ק"מ קיבל פני הצוותים בתור ה-SHAKEDOWN שלפני הראלי ואת הזמן המהיר ביותר קבע פטר סולברג עם הסובארו, שוב .

העניין הוא שסולברג כבר עשה זאת וזה ממש לא אומר כלום לקראת הראלי עצמו, כמו שנוכחנו כבר לדעת בעבר.

את הארבעה קילומטרים וקצת עשה סולברג בזמן של 2:37 דק', מקדים בכחצי שנייה את סבסטיאן לואב ואת ארבעת הפורדים, אלו של הקבוצה הרישמית ואלו של סטובארט.

קטע הנסיעה ב-SHAKEDOWN לווה בגשם כבד באזור, מה שהקשה מאד על הנסיעה.

פירלי, שבחרו להביא לראלי הזה צמיגים בעלי תרכובת קשה היו "קורבן" לטענות הנהגים שהיה עדיף להגיע עם תרכובת רכה, אולם הנחמה היחידה היתה כי כולם סובלים באותה הרמה, נחמת רבים...

080323_subaru.jpg

הזינוק לקטע הקצר נעשה בצל החדשות הטריות בדבר השינויים שיחלו בעונת 2010 או 2011 והמעבר למכוניות S2000 באליפות העולם, עם שינויים כאלו ואחרים, ואנחנו עוד נשמע רבות על כך לאחר הראלי עצמו.

עדכונים בהמשך

דובי

פורסם

שבת שלום

האקשן החל .

גשם, ערפל וכל מה שתרצו היו בתחילת הקטע הראשון של הראלי.

התנאים איפשרו להירבונן לזנק ראשון בבוץ ולקבוע את הזמן המהיר ביותר, ב-48 שנ' יותר מהר מהשאר בראשות לאטבלה.

לואב הספיק לעשות ספין ולסיים בכל זאת במקום השלישי.

בסוזוקי ממשיכות הבעיות.

PG הספיק לפרוש עוד לפני הזינוק לקטע הראשון , בעיות מכניות שכעת נבדקות.

בקטע השני התנאים היו קשים אפילו יותר ולאטבלה הספיק להפוך את הפורד שלו, להמשיך בנסיעה לאחר שאיבד 9 דק' וכעת הוא במקום ה-29 בדרוג הכללי.

הירבונן הגדיל את הפער בצמרת ל-52 שנ' לפני סבסטיאן לואב וכריס אטקינסון .

SS3 ולאטבלה תוקף , מנצח את הקטע לפני לואב וגאלי , הירבונן מסיים את הקטע רביעי .

SS4 שייך שוב להירבונן ששולט בקצב ושומר על פער בצמרת של 50 שנ' לפני לואב . צמד הסובארו של אטקינסון (שלישי) ופטר סולברג (רביעי) אחריהם.

כעת יצאו ל-SERVICE .

מה שמעניין הוא המרחקים הגדולים שנוסעים הצוותים בין הקטעים , דבר שגרם להם לבצע עצירת תדלוק נוספת (מתוכננת) אחרי 2 הקטעים הראשונים.

יהיה מעניין בסבב השני . השבילים יהיו פשוט בלתי אפשריים למעבר והירבונן כנראה ינצל זאת כמזנק ראשון.

פעם המזל נגד מי שמזנק ראשון ומנקה את השבילים לכולם ופעם, בגלל ההגשם והבוץ הוא מרוויח מהעניין , זה ראלי.

דובי

פורסם

SS5 מזג האויר והלחץ נותנים את אותותיהם .

מיקו הירבונן מתרסק 8 ק"מ לסיום הקטע וגורם נזק למתלים של הפורד, כתוצאה ממפגש לא נעים עם סלעים ארגנטינאים מקומיים.

ככה חולפת לה תהילת עולם ולואב כבר מוביל את הראלי .

הנינג סולברג פגע גם הוא בסלע וכרגע לא ברור מה מצב הרכב הכתום.

כריס אטקינסון כבר שני !

דובי

פורסם

SS6 ולואב עדיין מוביל בראלי .

מי שמנצח את הקטע הוא לאטבלה, שממוקם תשיעי בדרוג הכללי בהפרש של 9 דק' אבל עושה מאמצים כבירים לצמצם נזקים ולפחות לנסות להשיג ניקוד בראלי הזה כי הרי ברור שניצחון הוא מחוץ להישג ידו.

אטקינסון שסיים את הקטע שלישי, אחרי גאלי, מצמצם בעוד 2 שניות על סבסטיאן לואב שנוהג בזהירות משהו בתנאים הקשים.

פטר סולברג עדיין שלישי בדרוג הכללי אבל דני סורדו שסיים רביעי את הסטייג' ממוקם רביעי וקרוב מאד לנורבגי.

טעות קטנה של נהג הסובארו וסורדו עובר אותו.

מי שממוקם כרגע במיקום טוב הינו פרדריקו וילאגרה המקומי עם הפורד-מונצ'י , הוא שישי.

בן זוגו לקבוצה - לואיס פרז-קומפאק ממוקם תשיעי .

080328_loebcar.jpg

דובי

פורסם

SS7 והמנצח הוא כריס אטקינסון.

פתיחת עונה נהדרת יש לאטקינסון (שימו לב לכתבה עליו, מחר ב-"ראלי עולמי" ) והוא מוכיח כי המקום השני במקסיקו לא היה מיקרי. הוא פשוט יותר מהיר מבן-קבוצתו פטר סולברג.

לואב עדיין מוליך ב-51 שנ' וסורדו רביעי כבר ממש צמוד לפטר סולברג, רק 0.4 שנ' בינהם.

דובי

פורסם

קצת על קאסטז'אנו "ארגנטינאית" - בספרדית, לרוב הגיית LL היא כ-Y או LY.

בארנטינית מדובר צירוף LL נהגה כ-ז' ולכן - פדריקו ויז'אגרה.

זה בשביל הפעם הבאה דובי, שתסקר את המירוץ מהראלי עצמו כי כשתרצה לאכול אסאדו ותבקש פארילה (PARILLA), לא ידעו מה אתה רוצה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ירון, תודה .

בזמן שישנתם הנהגים בארגנטינה השלימו את SS8 ואת הסופר-ספיישל .

דני סורדו החל לסבול מבעיות היגוי קשות בסיטרואן שלו, מה שגרם לפער בינו לבין פטר סולברג לצמוח חזרה ובעיקר להוריד את הספרדי למקום החמישי, גאלי טיפס למקום הרביעי .

סוזוקי בצרות וגרדמייסטר הרגיש מה זה להיפגש עם סלע ולעוף לתעלה לצד הדרך, הוא, כמו גם PG , יזנקו חזרה היום בסופר-ראלי .

דקה וחצי, זה ההפרש שיש כעת לסבסטיאן לואב בצמרת הראלי, לקראת ניצחון מספר ארבע בארגנטינה.

אטקינסון ששרד יום מעולה מבחינתו, בנוסף לצרות של פורד, הספיק להרגיש גם הוא את התנאים הקשים של ארגנטינה, עשה ספין בסטייג' השמיני שעלה לו בארבעים שניות .

אגב- הגימיק של הראלי שייך לדייגו ארמנדו מראדונה, שהרוויח סיבוב עם סבסטיאן לואב בסיטרואן .הייתם מתחלפים איתו ?

1206728112.jpg

דובי

פורסם
אגב- הגימיק של הראלי שייך לדייגו ארמנדו מראדונה, שהרוויח סיבוב עם סבסטיאן לואב בסיטרואן .הייתם מתחלפים איתו ?

זה הולך ביחד, סלבריטי מעופף בזכות אבקה ומכונית מעופפת בזכות שתייה!

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

• תוכן חדש...