Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה יתרון ? (לדעת באיזה הילוך אתה נמצא ?)

לא זה חיסרון.

תמיד עדיף לנהג לא לדעת באיזה הילוך הוא נמצא. כך הוא יכול להיות מופתע כל פעם מחדש...

חוץ מזה בכל הרכבים של פולקסוואגן בהם מותקן הDSG, יש צג LCD, שבזמן הפעלת מצב הדרייב בגיר, הוא מראה כל רגע נתון איזה הילוך הרכב.

נכון. יש צג קטן שמראה. הזמינות שלו לעין (מיקום, גודל, עודף המידע הנוסף שנמצא עליו), במצבים בהם חשוב לך לדעת באיזה הילוך אתה, הופכת אותו ללא שמיש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טכנולוגיה. הכל מתחיל ונגמר בטכנולוגיה. אני יכול לומר בוודאות שתיבת ה-8 הילוכים של הלקסוס IS-F שמה בכיס הקטן כל תיבת DSG (ובוודאי כל תיבה אוטומטית רגילה), ואני סקרן לגבי תיבת ה-MCT של המרצדס SL אחרי מתיחת הפנים. לפי הדיווחים הראשוניים, היא לא פחות טובה.

אישית אני עדיין מעדיף לתפעל 3 דוושות, וממש לא אכפת לי אם הורדת הילוך לוקחת יותר זמן, או שצריך להוריד יד מההגה בשביל זה.

טל

מסכים לחלוטין , זה גם מה שנכתב בכתבה שקראתי על ה-IS-F , אם אני לא טועה היא מהירה יותר מה-DSG לא?

פורסם
לא זה חיסרון.

תמיד עדיף לנהג לא לדעת באיזה הילוך הוא נמצא. כך הוא יכול להיות מופתע כל פעם מחדש...

אם נהיה רציניים, ברכב אוטומטי אין כל צורך לדעת באיזה הילוך אתה, במילא השליטה על ההילוכים, מועטה.

נכון. יש צג קטן שמראה. הזמינות שלו לעין (מיקום, גודל, עודף המידע הנוסף שנמצא עליו), במצבים בהם חשוב לך לדעת באיזה הילוך אתה, הופכת אותו ללא שמיש.

עודף המידע לא מפריע, ואם באמת תצטרך לדעת איזה הילוך הרכב נמצא באותו רגע, תסתכל עליו כמו על מד קמ"ש, זה בערך המשמעות שלו.

ולגבי הגודל, אם אתה לא רואה את המספרים, כנראה שאתה צריך משקפיים בנהיגה, ואתה פשוט מסרב לשים (לא ספציפית אתה, כן ?)

......

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מסכים לחלוטין , זה גם מה שנכתב בכתבה שקראתי על ה-IS-F , אם אני לא טועה היא מהירה יותר מה-DSG לא?

אתם משווים פה רכב במחיר של הרבה מעל 300000 ש"ח, לעומת רכב שעולה 120000 ש"ח בבסיסו.

אם תשוו את הDSG, הקיים ברכבים העממיים של VW, לרכבים מתוצרות אחרות ועם גירים רגילים, לא תוכלו להתווכח עם העובדה שהDSG הוא יצירת אומנות.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

לא זה חיסרון.

אם נהיה רציניים, ברכב אוטומטי אין כל צורך לדעת באיזה הילוך אתה, במילא השליטה על ההילוכים, מועטה.

עודף המידע לא מפריע, ואם באמת תצטרך לדעת איזה הילוך הרכב נמצא באותו רגע, תסתכל עליו כמו על מד קמ"ש, זה בערך המשמעות שלו.

ולגבי הגודל, אם אתה לא רואה את המספרים, כנראה שאתה צריך משקפיים בנהיגה, ואתה פשוט מסרב לשים (לא ספציפית אתה, כן ?)

אם זו התשובה שלך, אינך מבין את ההבדל בין DSG לאוטומט ןאינך מבין את משמעות וחשיבות בחירת ההילוך בידי הנהג והידיעה באיזה הילוך הנך נמצא. אם כך הרי אין לנו בסיס לדיון. ההערה שלי לא התייחסה לאנשים שנותנים למכונית לנהוג אותם, לכן לך החיסרון הזה אכן לא רלוונטי.

מאותה סיבה אתה גם לא מבין למה להוריד את העיניים מהכביש לצג דיגטאלי זה בעייתי.

.....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

.....

הפתרון היחידי הוא הקרנה על השמשה, כמו בבימרים.

עד שהדבר הזה יתבצע, נצטרך לחיות עם צג במרכז לוח השעונים. למרות שאני לא חושב שדבר כזה הוא יקר לביצוע עבור היצרנית, וקשה לי להבין מדוע לא עושים זאת בכל רכב סדרתי.

למרבה הצער לא עושים דבר כזה, ומי שצריך לדעת באיזה הילוך הרכב נוסע כרגע, חייב להוריד עיניו למס' שניות, ולהחזירם.

מטלה קשה ? לדעתי לא, אבל כנראה שיש כאלו שחייבים את עיניהם על הכביש כל מאית השנייה.

פורסם

אלון, אני חושב שהכוונה של falou (וסליחה על ההתפרצות לשרשור) היא שבנהיגה ספורטיבית חשוב להיות מרוכז בנהיגה עצמה וכל הסחת דעת כמו הצצה למספר ההילוך על הצג יכולה להפריע.

האמת היא שלי אישית זה דווקא לא מפריע - ממילא לא חשוב לי באיזה הילוך בדיוק אני נמצא, אלא באיזה סל"ד אני נמצא. גם בשבילו צריך להביט לעיתים על המד, במיוחד בסל"ד מאוד גבוה, כדי לדעת עד לאן אפשר למשוך את ההילוך. זאת בהנחה ואתה לא מצליח לזהות על פי צליל המנוע - דבר שאני משתדל לעשות ובכך נפטר לחלוטין מהבעיה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במזדה 3 שהיתה לנו היה לי מאוד נוח שיש תצוגה לאיזה הילוך הגיר האוטומטי נמצא בו, ברור שזה לא הכרחי אבל זה בגדר nice to have לפני שיוצאים לעקיפות. תצוגת ההילוכים חשובה גם במכוניות עם תיבה אוטומטית בעלת אפשרות לתפעול ידני.

ברכב הנוכחי שלנו( i30) אין את התצוגה הזאת ולי אישית זה חסר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אלון, אני חושב שהכוונה של falou (וסליחה על ההתפרצות לשרשור) היא שבנהיגה ספורטיבית חשוב להיות מרוכז בנהיגה עצמה וכל הסחת דעת כמו הצצה למספר ההילוך על הצג יכולה להפריע.

האמת היא שלי אישית זה דווקא לא מפריע - ממילא לא חשוב לי באיזה הילוך בדיוק אני נמצא, אלא באיזה סל"ד אני נמצא. גם בשבילו צריך להביט לעיתים על המד, במיוחד בסל"ד מאוד גבוה, כדי לדעת עד לאן אפשר למשוך את ההילוך. זאת בהנחה ואתה לא מצליח לזהות על פי צליל המנוע - דבר שאני משתדל לעשות ובכך נפטר לחלוטין מהבעיה.

רוני

רוני, לא התפרצת, כל אשכול מיועד לכלל האנשים :-)

אני מתרגל לצליל המנוע של הרכב כבר מהיום הראשון שיש לי אותו, כך שאין לי כל צורך להסתכל במד הסל"ד.

בנהיגה ספורטיבית כמובן שקשה מאוד להתעסק בדברים אחרים, אני התכוונתי דווקא לנהיגה עירונית. (או לפחות בין-עירונית)

פורסם
הפתרון היחידי הוא הקרנה על השמשה, כמו בבימרים.

עד שהדבר הזה יתבצע, נצטרך לחיות עם צג במרכז לוח השעונים. למרות שאני לא חושב שדבר כזה הוא יקר לביצוע עבור היצרנית, וקשה לי להבין מדוע לא עושים זאת בכל רכב סדרתי.

למרבה הצער לא עושים דבר כזה, ומי שצריך לדעת באיזה הילוך הרכב נוסע כרגע, חייב להוריד עיניו למס' שניות, ולהחזירם.

מטלה קשה ? לדעתי לא, אבל כנראה שיש כאלו שחייבים את עיניהם על הכביש כל מאית השנייה.

אני לא חושב שבכלל צריך לבדוק כל הזמן באיזה הילון הרכב נמצא.

הרי במהירות של 0-20 קמ"ש בערך אפשר לדעת שהרכב בראשון, ע"פ תגובת הדוושה ורעש המנוע. אותו דבר לגבי כל שאר ההילוכים. אם הרכב שלי נע במהירות של 50 קמ"ש, רק לפי הרעש אדע אם הוא בשני, שלישי או רביעי.

TFSI Power

פורסם

איזה כייף שיש פורומי רכב במדינות שאין בהן כל תרבות מוטורית.

אנשים מנסים להצדיק אם עצמם בחוסר ההבנה שלהם ברכב.

לא מעניין אותך באיזה הילוך אתה?

כך מונית.

אייל

פורסם

כך מונית.

יש אנשים שזה פשוט לא מעניין אותם, כי במילא לא אוהבים להתעסק יותר מדי בגיר, ונותנים לאוטומטי שלהם לעשות את העבודה, כמוני (למרות שאני אוהב ידני).

אנשים שזה חשוב להם, לדעתי לא יקנו רכב אוטומטי מההתחלה.

פורסם

כך מונית.

אני לא מבין בשביל מה כתבת את זה. את 99% מהאנשים לא באמת מעניין באיזה הילוך הם, וזה בסדר גמור. גם אותי לא ממש מעניין באיזה הילוך אני נוסע, בטח שלא לצורך נהיגה מנהלתית. הדבר היחיד שצריך להיות חשוב לטעמי (וזה כבר אמרתי קצת למעלה) הוא הסל"ד של המנוע (וזה תקף גם עבור נהיגה מנהלתית וגם עבור נהיגה ספורטיבית, בהנחות מסוימות)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא מבין בשביל מה כתבת את זה. את 99% מהאנשים לא באמת מעניין באיזה הילוך הם, וזה בסדר גמור. גם אותי לא ממש מעניין באיזה הילוך אני נוסע, בטח שלא לצורך נהיגה מנהלתית. הדבר היחיד שצריך להיות חשוב לטעמי (וזה כבר אמרתי קצת למעלה) הוא הסל"ד של המנוע (וזה תקף גם עבור נהיגה מנהלתית וגם עבור נהיגה ספורטיבית, בהנחות מסוימות)

רוני

אותך מעניין שתהייה בהילוך הנכון לפי הסל"ד,שזה אותו דבר במילים אחרות.

אני לא סופר הילוכים ברכיבה על אופנוע,אני מעביר מתי שצריך.

זה ש99% מהמדינה הזאת מתנגדים לתרבות מוטורית בארץ,לא אומר שהם צודקים.

אייל

פורסם

וזה לא אומר שגם אתה צודק.

זה ש95% מהמכוניות בישראל ומבחר המכוניות לא בהכרך אומר אין פה תרבות מוטורית. אחרי הכל ישנו הפורום הזה ועוד מספר פורומים.

גם יוצא לי להתקל בלא מספר דיונים העוסקים בכלי רכב. התרבות לא חייבת להיות פיזית, ז"א בעלת מסלולים ומכוניות "נדירות".

חוסר המבחר שיש במדינתנו נעשה משיקולים שאם חושבים עליהם אפשר להבין גם למה הם נעשים. אני בספק אם באמת היו קונים בישראל פרארי, למבורגיני וכו'. בלי קשר לזה שאין פה מסלול, המחיר יהיה גבוה מידי וכן הבורות (מישהו אמר דו משמעות?) בכביש.

עוד לנקודה זו, במדינה ובערים שרוב האוכלוסיה נמצא באיזור צפוף ומלא פקקים אני לא רואה סיבה להחזיק רכב ידני. אולי צריכת הדלק תשתפר, אבל ניתוח ברך שמאל עולה יותר :wink:.אני עצמי בתור אחד שגר ונמצא לא מעט בפקקי מרכז תל אביב הייתי משתגע עם רכב ידני.

אז שוב, לא התנגדות, אלא התאמה לחיים :).

TFSI Power

• תוכן חדש...