Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
60 שניות על תיבת הילוכים:
  • השימוש בהילוך מאולץ נועד לנסיעה התנאים מסויימים שרוצים למנוע החלפות הילוכים מיותרות כמו עליות, ירידות ונסיעה עירונית איטית.
  • אין בעייה להעביר בזמן נסיעה ל N, התיבה ממשיכה לקבל שימון ולא יגרם נזק, אבל השילוב חזרה להילוך גורם לבלאי לכן כדאי להמנע מכך.

בכוונה שני הנקודות האלו :

* אפשר להסיק ממה שרשמת שהעברה מ D ל N באמצע נסיעה גורמת לבלאי בגיר , האם גם בפתיחת גלגלים זה גורם בלי ?

* אז למעשה פתיחה עם L ואז 2 וכו' היא פתיחה איטית יותר מD רגיל .

מה לעשות אני תקוע עם יונדאי צריך עצות :|

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכוונה שני הנקודות האלו :

* אפשר להסיק ממה שרשמת שהעברה מ D ל N באמצע נסיעה גורמת לבלאי בגיר , לא- תקרא שוב,האם גם בפתיחת גלגלים זה גורם בלי ? שאלתך לא ברורה (מה זה גורם בלי?)

* אז למעשה פתיחה עם L ואז 2 וכו' היא פתיחה איטית יותר מD רגיל . איטית או שווה - בהחלט לא מהירה יותר.

מה לעשות אני תקוע עם יונדאי צריך עצות :|

יעקב

הערותי בסגול.

פורסם

Oops , הכוונה הייתה לבלאי * .

רשמתי הכל הפוך לא יודע למה .

הכוונה בגדול הייתה זאת:

לפי מה שרשמת העברה מ N ל D בנסיעה גורמת לבלאי בגיר , האם גם פתיחת גלגלים גורמת לבלאי ?

-------------------------------------------------

היו כאן שתי טעויות שעשו בלאגן האחת מ N ל D והשניה בלי = בלאי .

הרי פתיחת גלגלים עושים מN לD ולא הפוך כמובן ...

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

עוד 5 סנט ממני:

מצב L או 1 או אנערף בתיבת הילוכים אומר לתיבה - את לא יצואת מהילוך ראשון, זה לא ממש יגרום לרכב להאיץ מהר יותר, כי גם בD התיבה מתחילה לספור מ1.

המצב הבא: ,2 בד"כ יגביל את התיבה רק לשני ההילוכים הראשונים (יש רכבים שבהם זה יגביל את התיבה רק להילוך השני, נדיר יותר.)

זה מומלץ לנסיעה בדרך עפר, או בירידה איטית ארוכה (כי אתה לא רוצה לטגן בלמים).

מצב 3 יגביל את התיבה לשלושת ההילוכים הראשונים, כנ"ל - מומלץ, כאשר רוצים לשמור על מהירות סבירה בירידות ירושלים או כאשר נוסעים בעיר ורוצים לקבל קצת בלימת מנוע.

כל המשחק הזה בהילוכים לא הכי שוחק, גם לא הכי בריא, להאיץ בפול גז כשאתה כל פעם מעלה הילוך לבד, לא יהיה מהיר יותר, ויגרום לבלאי מיותר לתיבה עקב שילוב הילוכים תחת כח.

לבלום בעזרת התיבה גם לא מומלץ, היא לא בנוייה לזה, ושיפוץ גיר עולה כמה אלפים.

כל מי שרוצה להעלות סל"ד בN ואז לשלב D ולפרפר שיתחיל לחסוך לשיפוץ גיר כבר עכשיו.

לסיכום: אוטמט הוא אוטומט - אלא אם כן יש צורך מיוחד - שים בD ותשכח מזה. בשביל זה קנית אוטומט לא?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אוקיי קיבלתי את התשובות שלי

הבנתי שאין הבדל בפתיחות להתחיל מ L ואז 2 3

כי אתה מקבל אותו אפקט שאתה מצמיד דוושה עד הסוף אז זה אוטומטי מעלה טורים ומושך הילוך

הבנתי נכון ?:roll:

פורסם

גם אני לא מבין את הקטע של הפתיחה..

יש לי B4 ואם אני משתמש במצב הרגיל שזה הD לעומת הטיפ טרוניק, אז הD מנצח.. הוא מושך כל הילוך בדיוק עד 7 אלף ומעביר לבד בלי התערבות, בעוד שאם אני יתערב אני יכול לפספס בוא נגיד ב2 סלד ואני יאבד כוח.

טיפ טרוניק וכל ההילוכים הידניים האלה לפתיחות זה שטויות, עדיף D.

פורסם

שליקס, לא כל המכוניות מתחילות מ1, אצלי ברוב המקרים במגאן אם אני לא עוצר לחלוטין אז היא מתחילה משני, ולא עוצר לחלוטין זה אומר התגלגלות ב2-3 קמ"ש היא עדיין תתחיל בשני. ואם אני שם על טיפטרוניק אז היא מאיצה הרבה יותר מהר בגלל שאני מוריד אותה ל1 וכבר בשני חוזר למצב D.

:-) just smile
פורסם

אצלי במגאן זה בדיוק הפוך...כבר ב-10 קמ"ש בערך היא מורידה לראשון (גם במצב טיפטרוניק, שבו אני רוצה לנעול שני).

היא גם מעלה הילוכים לבד: קרה לי כמה פעמים שהגעתי לסוף הראשון, דחפתי את מוט ההילוכים כדי להעלות לשני, אבל מה, בזמן שנתתי את הפקודה (לא לפני שנתתי את הפקודה, אלא בזמן, או אפילו קצת אחרי!) התיבה כבר העלתה לשני, ובגלל הפקודה שלי העלתה לשלישי. די הורס את ההאצה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

איזה מגאן יש לך?

זה ברור אבל שאם תגיע לסל"ד גבוה (השטח האדום) הגיר יעביר הילוך, בגלל זה אני מחזיר אחרי זה לD.

פורסם
60 שניות על תיבת הילוכים:
  • נסיעה כזו מקצרת את החיים של התיבה.
  • מעלה בהרבה את תצרוכת הדלק.
  • האצה ברמזור בD עם מצערת פתוחה לרווחה תניב את אותה התאוצה ואפילו יותר טובה כי אין השהיות מיותרות בסל"ד גבוה מהספק המנוע המקסימאלי.
  • השימוש בהילוך מאולץ נועד לנסיעה התנאים מסויימים שרוצים למנוע החלפות הילוכים מיותרות כמו עליות, ירידות ונסיעה עירונית איטית.
  • אין בעייה להעביר בזמן נסיעה ל N, התיבה ממשיכה לקבל שימון ולא יגרם נזק, אבל השילוב חזרה להילוך גורם לבלאי לכן כדאי להמנע מכך.

מקרה היפוטטי: בנסיעה על 100 קמ"ש העברתי ל-N. ואחרי כמה שניות - העברתי ל-D. איך התיבה יודעת לאיזה הילולך לחזור?

פורסם

בלימה עם הHOLD מזיקה לגיר?(הרכב ניבלם בעזרתו כבר יותר משנתיים)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
איזה מגאן יש לך?

זה ברור אבל שאם תגיע לסל"ד גבוה (השטח האדום) הגיר יעביר הילוך, בגלל זה אני מחזיר אחרי זה לD.

היתה 2007 אחרי המתיחת פנים (מה שכתבתי הו מנסיון במכונית הזו).

עכשיו יש אחת חדשה. עוד לא יצא לי לבדוק איך זה שם. אני אבדוק ואכתוב.

אגב, החדשה בת שמונה ימים וכבר סיפקה לי תחמושת לדיון הבא שבו יגידו שמגאן אוטו אמין :-D.

עוד אגב, במאזדה ההילוך לא עולה (לא מדובר על הלאנטיס שלי, שבגלל שהיא לא טיפטרוניק בוודאי ובוודאי שההילוך לא עולה, אלא על החדשות. אני לא בטוח איך זה ב-3, אבל אני יודע שב-6 ההילוך נשאר במה שקבעת אותו).

לשי: זה גורם לבלאי מוגבר לתיבת ההילוכים, אבל לא לנזק ישיר.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לא עולה? אז מה קורה כשאתה מגיע לאדום? מה מנתק הצתה? לא נשמע לי הגיוני..

מנסיון במזדה 3 דווקא הוא עולה ויורד בהתאם לסל"ד קיצוני

פורסם

לשי: זה גורם לבלאי מוגבר לתיבת ההילוכים, אבל לא לנזק ישיר.

מה הנזק ?

כי אני בולם ככה הרבה זמן האם בגלל זה הגיר התחיל לעשות בעיות?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...