Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני, אתה צודק! אני אלמד להבא.

שבת שלום,

יש לי בטרקטור הרבה תוספות חשמליות שמורכבות באופן לא מקצועי, החלטתי לטפל בעיניין(פחד מקצר), לפרק את הכל ולהרכיב בחזרה כמו שצריך, ראיתי משהו נחמד http://http://www.cjclub.co.il/index.../page0004.html איפה אפשר לקנות דבר כזה באיזור טבריה או באינטרנט?

מאיפה הכי כדאי למשוך פלוס לקופסת הפיוזים, מהמצבר (שהוא קצת מרוחק וחסר גישה) או מקופסת הפיוזים הראשית של הטרקטור?

באיזה עובי החוט הראשי צריך להיות, אם הצרכנים העיקריים הם 6 פרוז'קטורים (55W), צ'קלאקה ועוד כמה דברים קטנים?

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

קופסאת הפיוזים הראשית בדכ מחוברת באופן כזה , שחיבורים נוספים זוללי חשמל , יגרמו לבעיות, יש לבדוק מה חתך (עובי) חוט -הכבל החשמלי המזין את תיבת הנתיכים הזו, ולבדוק האם הוא יעמוד בדרישות עומס נוספות.

אם כן, ניתן מכניסת הזרם לתיבת הפיוזים להתחבר עם נתיכים נוספים לצרכנים נוספים כמו תאורה.

אם חתך הכבל אינו מספיק לתוספות שכאלה, ניתן למשוך חוט באופן בטוח נקי מאפשרות לקצרים מהמצבר ישירות, אז רצוי להתקין כמה שקרוב יותר למצבר, נתיך ראשי בהתאם לצרכים שיש שימדדו, ובאיזור תיבת הנתיכים לבצע נתיך נוסף לכל אחד או לכל זוג פרוג'קטורים.

אתה מדבר על צריכה של מעבר ל30 אמפר, אפילו עד 40 אמפר, אזי הנתיך הראשי יהיה כ 10 אמפר מעל הצריכה הרגילה, ובכל נקי חיבור, למשל זוג פנסים, תתקין נתיך 15 אמפר. (אם לא טעיתי בחישוב בראש)

תמיד הנתיך יהיה בעל ערך נומינלי של כמה אמפרים בודדים מעל הצריכה של אותו הקו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, תודה רבה על ההסבר

בקשר לבית הפיוזים, חיפשתי בכמה חנויות אביזרים/חלפים בטבריה ולא מצאתי איפה אפשר למצוא את זה באיזור/אינטרנט?

fgwsrwsfmo3.jpg

פורסם

לכל חשמלאי רכב יש. אם לא, ניתן לרכוש בתי נתיכים בבודדים, ולחברם זה לזה. את הפיוז הראשי, רצוי שיהיה "HAVY_DUTY" יחסית לאחרים, אם אין אחד רציני, שים אחד שיחובר משניים נפרדים בחיבור מקבילי ביציאה ובכניסה, בכל אחד מהם שים נתיך בערך של חצי מהערך הכללי הנדרש, כך לא יהיה עומס רב מידי על מגעי בית הנתיך באם הוא אינו מאוד מקצועי.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שוב תודה דני!

מצאתי בית פיוזים אצל חשמלאי, בינתיים גישרתי בין הפלוסים, אני מתכוון למתוח חוט מהמצבר עד לבית פיוזים, איזה חוט זה צריך להיות אם יעבור בו מקסימום 35 אמפר?

picture012si6.jpg

פורסם

התשובה תלוי מאד באורך החוט.

אם אתה לא עובר 3 מטרים תוכל להסתפק בחוט בעל שטח חתך של 6mm² (נקרא בשפת החשמלאים 6 קוודרט) ובפרט שאין לך צרכנים כלשהם שרגישים לנפילות מתח של עד חצי וולט. אני ממליץ ללכת על מעט יותר.

פורסם

קופסת נתיכים תנסה ב"ליוגב" אזור התעשייה עפולה עילית אם אני לא טועה

וצור קשר עם יבואן FERVE בחיפה שאת שמו שכחתי (אולי דני זוכר)

רכוש בנוסף כמה ממסרים כולל תושבות

פורסם

אני לא מבין הכיצד לא ניתן להשיג את מה שהוא מחפש, במקום שהוא נמצא. לכל חשמלאי ו/או מתקין אבזרים , יש חוטים ,בתי נתיכים , ממסרים, בתי ממסר, וכו.

אולי מעט יותר יקר מאשר בחנות לחלקי חשמל, אבל עדיין שווה את החסכון בדלק והתרוצצויות.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כבל בעל שטח חתך של 6 ממ"ר או 10 AWG מתאים למטרה שלך במידה ואורך החיווט עד 5 מטר.

שים לב שהכבל הינו בעל תו תקן והבידוד הינו PVC העומד בטמפ' של עד 85 מעלות צלזיוס.

המלצתי שתרכוש קופסאת פיוזים איכותית תוצרת HELLA שהינה יחסית יקרה אבל הפלסטיק לא יימס במידה והזרם גבוה או בשעת קצר.

תוכל לרכוש אצל גל-אור בת"א.

Pages from Electrical Products-2.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה מרק,

המלצתי שתרכוש קופסאת פיוזים איכותית תוצרת HELLA שהינה יחסית יקרה אבל הפלסטיק לא יימס במידה והזרם גבוה או בשעת קצר.

תוכל לרכוש אצל גל-אור בת"א.

כבר רכשתי אחת של ENG, ות"א קצת רחוק לי:idea:

פורסם

היום ביצעתי את ההתקנה, יצא מאוד מסודר ונקי בניגוד למצב הקודם, אבל נראה לי שעשיתי טעות קטנה, חיברתי את הפלוס שהולך לממסר (דרך הפיוז) ביחד עם הפלוס שהולך למתג, זה בסדר או שצריך להפריד ביניהם?

פורסם

המתג יקבל פלוס אחרי סוויץ', או אחרי אורות, או אחרי שניהם, משם יצא חוט (ממנו) למס' 85 בממסר , את 86 של הממסר למינוס קבוע, את ה 30 של הממסר, אחרי פיוז (שיותקן בדרך, כפי שהתקנת) לפלוס לחבר, ואת ה87 לחבר לפנסים, רצוי בנוסף פיוז נפרד לכל פנס, אבל לא חובה, במיוחד אם החוטים עוברים מאוד טוב , מאוד מוגנים, אף מושחלים בתוך שרשור הגנה, ואינם חשופים למגע או חיכוך בחלקי פח שנעים.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...