Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בתור חובב רכב מתחיל, אני זקוק לעזרה, ויש לי מספר שאלות.

1. כשאני מסתכל מתחת לאוטו כלפי מטה, מתחת למנוע, יש ליד אגן השמן מין רכיב מתכתי שניתן ללחוץ אותו כלפי מעלה ואז הוא נכנס למעלה , אם מרפים הוא יורד בחזרה בלחץ הידראולי, מה זה? והאם זה מצב תקין שניתן ללחוץ אותו כלפי מעלה? זה מופיע בתמונה הראשונה מצד ימין, מוקף בעיגול אדום. ובתמונה השניה מימין במבט מצד שמאל אם מסתכלים מקדמת האוטו.

2.מצד שמאל שלו, אם מסתכלים מקדמת האוטו, יש מין קופסת גומי גמישה ורכה, מה היא עושה, רואים אותה בבירור בתמונה השניה מימין, מסומנת בעיגול כחול.

3. אגן השמן שלי רטוב, אבל לא מטפטף, האם זאת סיבה לדאגה? ניתן לראות זאת בצילום השלישי מימין.

4. מימין לאגן השמן, אם מסתכלים מקדמת האוטו, יש אזור מתכתי גדול שיש בו חומר שחור עם גבשושיות כהות ויותר מוצקות, מה זה , האם יש בעיה והאם עלי לנקות זאת? אפשר לראות את זה בצילום הרביעי מימין, בזווית מלמטה, ובצילום בשורה השניה בזווית מלמעלה, זה מסומן בעיגול צהוב. שם גם ניתן לראות שהאזור שמסביב גם שמנוני משהו.

הרכב עצמו לא אוכל יותר מידי שמן, יצא לי בערך ליטר ל1000 ק"מ אני חושב.

אם כבר העלתי תמונות, אני רוצה להמליץ על המבריק צמיגים של STP, הצמיגים יוצאים מבריקים ושחורים וממש יפים, אפשר לראות בתמונה האחרונה.

תודה על העזרה...

first (Large).JPG

second (Large).jpg

third (Large).jpg

fourth (Large).JPG

fifth (Large).JPG

sixth (Large).JPG

פורסם

אני משער שהחלק בתמונה הראשונה הוא תושבת גיר או משהו בסגנון ומודה שאין לי שום מושג בעניין.

לגבי השמן והגבשושיות: כאשר יש נזילה ממקום מסוים וזה יכול להיות גם נזילה חיצונית של קצת שמן במהלך מילוי, השמן מגיע לתחתית המנוע ומשם המהלך הנסיעה הוא מתפזר באופן די שווה על כל קרקעית תא המנוע כך שהוא מרטיב גם מקומות שאין בהם נזילה כלל (גם אם יש במקום אחר). הגבשושיות הם בדרך כלל חול ואבק מהכביש שבהמלך הנסיעה מתעופפים ונדבקים לשמן בתחתית המנוע ועם הזמן מצטברת גבשושית יפה.

כדי לבדוק נזילה שוטפים היטב את תחתית המנוע והאיזור משמן ואז מניעים, במידה וקיימת נזילה היא תתגלה דיי בקלות.

פורסם

נראה שהשקעת בהודעה. יפה.

להבא אנא רשום כותרת לפי הכללים (חסר שנת הייצור של האוטו)

כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מהסתכלות חוזרת, הקופסת גומי הרכה (מסומנת בעיגול הכחול) היא פשוט מכסה שמגן על חיבור של צינור שמתחבר אל החלק שמסומן בעיגול האדום והולך לאחורי האוטו, אפשר לראות טוב גם את הצינור בתמונה.

אני מניח שהחלק שבעיגול האדום קשור להזרמת הדלק ממיכל הדלק למנוע.

פורסם
שלום, בתור חובב רכב מתחיל, אני זקוק לעזרה, ויש לי מספר שאלות.

1. כשאני מסתכל מתחת לאוטו כלפי מטה, מתחת למנוע, יש ליד אגן השמן מין רכיב מתכתי שניתן ללחוץ אותו כלפי מעלה ואז הוא נכנס למעלה , אם מרפים הוא יורד בחזרה בלחץ הידראולי, מה זה? והאם זה מצב תקין שניתן ללחוץ אותו כלפי מעלה? זה מופיע בתמונה הראשונה מצד ימין, מוקף בעיגול אדום. ובתמונה השניה מימין במבט מצד שמאל אם מסתכלים מקדמת האוטו.

2.מצד שמאל שלו, אם מסתכלים מקדמת האוטו, יש מין קופסת גומי גמישה ורכה, מה היא עושה, רואים אותה בבירור בתמונה השניה מימין, מסומנת בעיגול כחול.

3. אגן השמן שלי רטוב, אבל לא מטפטף, האם זאת סיבה לדאגה? ניתן לראות זאת בצילום השלישי מימין.

4. מימין לאגן השמן, אם מסתכלים מקדמת האוטו, יש אזור מתכתי גדול שיש בו חומר שחור עם גבשושיות כהות ויותר מוצקות, מה זה , האם יש בעיה והאם עלי לנקות זאת? אפשר לראות את זה בצילום הרביעי מימין, בזווית מלמטה, ובצילום בשורה השניה בזווית מלמעלה, זה מסומן בעיגול צהוב. שם גם ניתן לראות שהאזור שמסביב גם שמנוני משהו.

הרכב עצמו לא אוכל יותר מידי שמן, יצא לי בערך ליטר ל1000 ק"מ אני חושב.

אם כבר העלתי תמונות, אני רוצה להמליץ על המבריק צמיגים של STP, הצמיגים יוצאים מבריקים ושחורים וממש יפים, אפשר לראות בתמונה האחרונה.

תודה על העזרה...

חלק מס ' 1 קשור לגיר(הוא מתחבר לתיבת הילוכים) בד"כ הוא לח מעט (מנסיון ב 2 רכבי רנו שונים) לא משהו שכדאי לגעת בו.

חלק מס' 2 -מפרק שמעביר תנועה מהמוט הילוכים ומוגן בכיסוי גומי וה"צינור" שמתחבר אליה זה מוט ההילוכים.

הנזילה לא נראית מהאגן שמן - תנסה לנקות את האיזור ולראות מה באמת נוזל.

את הגבשושיות תנסה לנקות עם צינור מים(נראה כמו חול על שמן).

השאר בפרטי:-).

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

תמונות 1+2: קשור לגיר - גיר סלקטור ובתמונה 2 גרמושקה קטנה.

תמונות 3+4: הזעה מהאגן המצביעה על נזילה כנראה. צריכת שמן שלך לא תקינה. לרוב, הזעה זה דבר תקין ברנו אבל במקרה שלך מדובר על צריכה גבוהה מדי ביחס לק"מ. לכן יש לבדוק למה. האם מתחת לרכב אחרי חניית לילה יש כתמי שמן ?

בתמונה 5 קשה להבין על מה מדובר. נראה כמו צמה כלשהי שהבידוד שלה ירד אבל התמונה לא ברורה.

Veni Vidi Vici

פורסם

זה מנוע אנרג'י? (קוד מנוע E6J או E7J)

המכלולים שסימנת נראים זהים לחלוטין למכלולי הקליאו הישנות (דור ראשון ושני), כאמור, מנוע אנרג'י.

קודמי ענה לך נכון (התמונות הראשונות זה של הגיר, הקופסה המגנה על חיבור הגיר למוט ומוט ההילוכים עצמו).

החלק שלחצת עליו אמור לעלות בלחיצה (והוא אכן עושה זאת בהכנסה להילוך 5 או רוורס), והוא גם יורד בהכנסה להילוך נמוך (1 או 2).

הנזילה שציינת (אגן שמן זהה לקליאו), עלולה להיות מאטם אגן השמן, או ממחזיר השמן שנמצא בצד זה, קשה לדעת מתמונה בלבד.

בתמונה החמישית, האיזור שציינת נראה כמו התגבשות של שמן שנזל שם.

כל המנוע שלך מלא שמן, מעבר להזעה "רגילה", צריך לנקות שם ולאתר את מקור הנזילות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...