Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכשלתי בטסט על זיהום אויר, וחופש במסרק ההגה וחיזוק פגושים :roll:

חופש במסרק ההגה אני מניח שהמוסך ידע איך לטפל גם עניין הפגוןשים הזוי שכן הם מחוזקים ובמצב טוב מאד אבל זה נגיד המוסך יוכל לאשר, בהקשר לזיהום האוויר אין לי מושג איך לגשת לבעייה הזאת בכלל, מדובר בערכים שאפילו לא קרובים לתקן :

סל"ד סרק : תקן 0.5 מקס, אצלי 0.79

סל"ד גבוהה : למבדה צריכה להיות בין 0.97 לבין 1.030 אצלי 0.92

CO מקסימום 0.30 ואצלי 2.92 !

טמפרטורה תקינה של 85 מעלות, מה עושים ??

יש לציין כי מדובר ב-205 שנת 98 1.4, ושמתי תוסף דלק גכולד לייבל לפני כשבוע וחצי.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

חופש במסרק הגה מצריך למיטב זכרוני אישור ממוסך מורשה משרד התחבורה.

לגבי זיהום אוויר - האם הגעת לטסט עם מנוע חם? הנתונים שציינת לא נראים טוב במיוחד. אני ממליץ לך לא לתת למוסך לגעת בכלל במערכת הזאת. האם אתה קונה תרופות בסופר או בבית מרקחת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא הבנתי את הקטע עם הסופר פארם כל כך... לא לתת למוסך לנסות לטפל בזה ? למה ? אני מתכנן להכניס אותו בכל מקרה לטיפול 10000 לפני הגישה הנוספת לטסט, לא כדאי ??

יש לי חשד קל שמדובר בשמן שאני משתמש בו מדובר בשמן חצי סינטטי 10\40 שכנראה לא ממש אידיאלי למנוע, המנוע אוכל מעט שמן וכנראה שורף אותו, שכן נזילות אין, האם זה יכול להיות הבעייה ?

הגעתי אחרי נסיעה של כעשרים דקות עם מנוע דיי חם, אבל בהמתנה המנוע היה בסרק מספר דקות...

ואני הולך למוסך פיז'ו מורשה ביהוד ככה שמהבחינה הזאת אני אמור להיות בסדר מבחינת מסרק ההגה, יש הערכת מחיר לדבר ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

למיטב זכרוני החלפה של מסרק הגה ב205 עולה לפחות 500 ש"ח, אבל זה מספר שאני זורק לך מהזיכרון מהפעם ההיא שהחלפתי לפני יותר משנתיים (כמעט שלוש).

לגבי ההזרקה - הכוונה שלי היא שאם אכן יש בעיה בהזרקה כדאי לטפל בה במכון הזרקות ולא במוסך כללי. אם יש מחלקת דיאגנוסטיקה במוסך אליו אתה נכנס - מה טוב. אבל יש יותר מדי מוסכי ניחושים שמחליפים חלקים על עיוור ומנסים לקלוע למטרה.

לגבי הטיפול, בהחלט כדאי לעשות את הטיפול ואז לגשת שוב לטסט חוזר. הפעם תיהיה קצת יותר אססרטיבי בבדיקת המזהמים ותחמם את הרכב והממיר ע"י החזקה של סל"ד בינוני במשך כמה דקות לפני הבדיקה. אם תכשל שוב, אולי באמת אין ברירה אלא להכנס לסרט רע עם מערכת ההזרקה שלך.

פורסם
לגבי ההזרקה - הכוונה שלי היא שאם אכן יש בעיה בהזרקה כדאי לטפל בה במכון הזרקות ולא במוסך כללי.

נעלבתי :wink:

אבל, למרות שזה יישמע שחצני, אני מטיל ספק רב בזה שיש מכון הזרקות כללי שיכול לעשות עבודת אבחון טובה יותר מאשר שאני עושה עם מכשיר אבחון ייעודי וחיבור אונליין שלי ושל המכשיר למידע, לאתר ולתמיכה הטכנית של היצרן, גם באופן כללי אבל במיוחד ביחס לרכבים חדשים שעוד לא מוכרים בשוק הכללי.

פורסם

למרות ש 0.92 לנתון הלמבדה הוא לכאורה תקין, הרי שמנסיוני, התערובת עשירה מדי. אין סיבה שהלמבדה תרד מ 0.997 .

הנתון הזה משפיע לרעה על נתון הCO , למרות שלמבדה בתחום המותר מבחינת החוק , ואף לכאורה קרוב לנתון המתאים מאוד.

יש לוודא שבעת הבדיקה המנוע היה בטמפ' עבודה ולאורך זמן מה, ולא מצב שכיבת את האוטו, והנעת מחדש לאחר המתנה לא קצרצרה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אולי כדאי לנסות תוסף דלק בסגנון K44?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נעלבתי :wink:

אבל, למרות שזה יישמע שחצני, אני מטיל ספק רב בזה שיש מכון הזרקות כללי שיכול לעשות עבודת אבחון טובה יותר מאשר שאני עושה עם מכשיר אבחון ייעודי וחיבור אונליין שלי ושל המכשיר למידע, לאתר ולתמיכה הטכנית של היצרן, גם באופן כללי אבל במיוחד ביחס לרכבים חדשים שעוד לא מוכרים בשוק הכללי.

אל תעלב, אתה מקרה מיוחד, יוצא מן הכלל :lol:

לרוב המוסכים הכללים יש סורקים כללים שאינם יעודיים לכלי רכב מסוים (כי הרי יקר להחזיק את כל סוגי הסורקים), אין להם איש דיאגנוסטיקה מיומן שיודע לקרוא את קודי התקלות וחיבור למידע אונליין (מקסימום אוטודטה מלפני 5 שנים).

אני כותב את זה כי אני רואה את הדברים האלו כמעט יום יום בסביבה הקרובה שלי. למשל, חבר קרוב שמתלונן זה כמה שבועות על קרטועים בסל"ד סרק שבאים והולכים במאזדה לאנטיס. אתמול במקרה תפסתי את הרכב שלו על חם בזמן עם קרטוע וקל היה להבחין שהבעיה נובעת מבריחה של ניצוץ. איך זה קשור לפילטר האוויר ולפילטר דלק שהחליפו לו במוסכים כללים? אני לא מבין.

פורסם
או רגלי עטלפים מיובשות וכתושות?

לפחות העלית לי קצת חיוך ביום המעצבן הזה :) תודה על כך...

מחר אלך למוסך מורשה 500 שקל זה סכום סביר נראה לי, השאלה כמה יקחו על עבודה וכיוון פרונט מחדש.

בקשר לחיישן הלמדה, האם כדאי להחליפו . לכוון את המוסך לטיפול ובדיקה שלו בעיקר ? האם זה באמת כיוון ? יש לציין שלא חיממתי את האוטו בצורה מיוחדת והיה דיי קר בחוץ, אפשר גם לראות בבדיקה שחום מנוע עמד על 85 מעלות בלבד, לא ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

אל תחליף חיישן, ואל תכוון את המוסך. תן למאבחן לבחון בזהירות את נתוני התקלות והחיישנים השונים ברכב בזמן עבודת המנוע ולאתר בצורה מדויקת את מה שצריך להחליף/לתקן.

לעניין זה שאולי לא חיממת מספיק את הממיר לפני הבדיקה, כבר הגבתי על כך קודם. אם התוצאות היו גבוליות אז אולי זה היה מתקבל על הדעת, אבל כשהתוצאות הן כל כך רחוקות מהדרוש, ממיר חם/תוסף/שיקויים למיניהם לא יעשו את העבודה.

פורסם

בנוסף לשלל העצות הטובות ,עוד כמה ברשותכם

ב205 יש נטיה לחיישן הטמפ לזייף ,עקב חיישן או קונקטור תקול

אם המנוע צורך שמן ,עשה פלאשינג למערכת השמן (חומר איכותי בלבד ),בצמוד להוראות

ואינפוזיה דרך סעפת היניקה בלבד (כנל לגבי סוג החומר)

הוצא את המצתים (אם תוכל צלם והעלה) נקה אותם

בדוק את תקינות הטרמוסטט

בהצלחה

• תוכן חדש...