Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצר חשמלי ? לנטיס 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הרכב מאזדה לנטיס 95 1800 אוט'.

מזה כמה שבועות יש תופעה מרגיזה שהחלה להתגבר בימים האחרונים.באופן אקראי וללא קשר להפעלת צרכן מסויים ברכב יש פתאום בזמן נסיעה רעש של שריקה של האלטרנטור מהרמקולים שמתגברת עם עליית הסל"ד,במקביל כשזה קורה ישנם מעיין "ניתוקים"/נפילות מתח בהם הרדיו כבה ל2 שניות ונדלק שוב וגם האורות מתעממים לשניה.שמתי לב שכשזה קורה אם אני מעביר לאורות גבוהים או מדליק 4 מאותתים נוצר ה"קצר" (כלומר יש את הניתוק הרגעי של הרדיו).

קרה מס' פעמים שהרדיו התאפס ונמחקו כל הזכרונות.

בבדיקה של המצבר יש מתח של 12.4 כשהרכב כבוי,מתח של 13.8 כשהרכב מונע עם העמסה של צרכנים.

מה להתחיל לבדוק ?

תודה יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

קודם פנה לחשמלאי כדי שיבדוק את האלטרנטור בעומס.

המתח בלאנטיס צריך להיות 14V ב2000סל"ד.

אם אתה רוצה חו"ד מקצועית מבעלי מאזדה כנס לפורום מאזדה בחתימה שלי ותשאל שם.

פורסם

צריך לבדוק אם אין נתק רגעי של חוט זרם ראשי אל האלטרנטור או מגע לא טוב בנעל כבל המצבר וכמו כן לבדוק שכבל הארקת המרכב (בודי) והארקת המנוע מהודקים היטב ותקינים.התופעה שתארת קיימת כשנוצר הנתק הרגעי הזה ואז מתח טעינת האלטרנטור עולה למתח גבוה מאוד הנקלט ברדיו והאורות מהבהבים וגם נמחקים זכרונות כרדיו,שעון זמן וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

קשה לי לדעת, אבל צריך לחבר, על המצבר, מד מתח אנלוגי מהיר תגובה ולראות מה מתח הטעינה ללא צרכני חשמל פועלים ומהיא תנודת מתח הטעינה בהפעלת המזגן, כפי שתארת.

פורסם
קשה לי לדעת, אבל צריך לחבר, על המצבר, מד מתח אנלוגי מהיר תגובה ולראות מה מתח הטעינה ללא צרכני חשמל פועלים ומהיא תנודת מתח הטעינה בהפעלת המזגן, כפי שתארת.

יש לי רב מודד דיגיטלי, ויש לי מודד מתח אנלוגי עם מחוג, זה יהיה טוב?

במידה ואני ימצא שיש בעיה שיש נפילות מתח ריגעיות מה זה אומר האלטרנטור עומד ללכת (למות)?..

פורסם

התופעה שאתה מתאר מתאימה לניתוק רגעי או ריטוט של מגע. לא בטוח שתצליח "לתפוס" את זה עם מודד וגם אם כן לא בטוח שתראה זאת במודד.

ממליץ להתחיל בבדיקת נעלי הכבל במצבר, בדיקת תקינות חיבורי זרם ראשים והארקות ראשיות. לאחר מיכן בדיקת חיבורים ראשיים לתיבת ממסרים או ממסר ראשי באם קיים אצלך.

פורסם

הכבלים מהודקם היטב למצבר אפילו לא מזמן שייפתי אותם עם נייר זכוכית שיהיה מגע טוב וחיברתי.

הכל מחובר בדקתי.

אולי זה תקין? כי זה רק בהתחלה, הכל עובד טוב..

פורסם

כפי שציינו, יש להתחבר עם מד מתח, לבצע את הפעולה שציינת הגורמת לתופעה הנל להופיע, אז לתפוס על חם מה קורה.

גש לחשמלאי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני האם יש טעם לנקות את חיבורי המצבר (למרות שלא נראה שיש עליהם קורוזיה) ולבדוק את הארקה או שהתופעה הנ"ל לא סביר שתנבע מהגורמים האלו ?

לגבי הפעולה שגורמת לבעייה להופיע - רק כאשר התופעה מתרחשת (כשומעים את השריקה ברמקולים),רק אז היבהוב עם האורות יוצר את הניתוקים/קצר הרגעי,בשוטף מערכת החשמל עובדת ללא בעייה כולל כל הצרכנים והפעולות שלהם.

יש לך כיוונים מה ניתן לבדוק לבד לפני שאני ניגש לחשמלאי (יש לי רב מודד)

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...