Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיג'ו 106 ראלי 98

הבלמים חורקים. הצלחות עברו חריטה והרפידות הוחלפו לפני 30000 ק"מ :oops:

הבלמים נושכים מצויין. אולי ניתן לייחס את זה לעובדה שאני נוסע סופר-רגוע. בכל אופן הם חורקים לאחרונה ונדמה לי שהגיעה העת להחליפם... האם ניתן להחליף רפידות בלבד או שחייבים להחליף גם צלחות? הרפידות המיועדות הם פרודו T51.

פורסם

אם הצלחות עבור חריטה כבר אז הם דורשים החלפה צלחות בלימה לא יקרים.

גם אם ניתן לחרוט את הצלחות שוב זה לא משתלם כי בפעם הבאה תצטרך להחליף אותם.

פורסם

OK, לא תכננתי לחרוט אותם שוב. השאלה היא אם בעת החלפת רפידות (ללא מקוריות) צריכים גם להחליף את הצלחות? למשל, ברור לי שלא צריך להחליף את צינורות הברקס כל פעם שמחליפים רפידות. האם צריכים להחליף צלחות כל פעם שמחליפים רפידות?

פורסם

זה לא ממש בטוח שאתה צריך להחליף רפידות,

כמו שכתבת הוחלפו לפני 30K + נהג סופר רגוע + גיר רגיל(אני משער) = רפידות שמחזיקות הרבה יותר מ 30K, פי 3 לפחות.

לפעמים כשמחליפים לרפידות לא מקורייות ישנה חריקה בעת הבלימה זה לא נעים אבל לא נורא, בפעם הבאה חפש חברה אחרת שלא תחרוק או קנה מקוריות.

בכל מקרה בדוק את הבלמים לוודא שאכן יש מספיק "בשר" לרפידה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כמו שנכתב, חריקה לא מסמלת בדרך כלל ש- "נגמרו" הבלמים, כנראה שהרפידות קשות או מיצרן פשוט ולא איכותי.

בכל אופן, לפניי החלפה, עדיף שתוריד גלגל מקדימה ומאחורה ותבדוק את כמות ה- "בשר" שנשאר.

פורסם

תודה לכולם! אני אשתדל לפרק, לצלם ולהעלות תמונה של הרפידה והדיסק מחר. קודם אני אוודא בהיינס שזה לא קשה/מסוכן מידיי.

פורסם

אם אתה לא יודע לפרק רפידות בלימה ברכב שלך אז השאר את הפירוק של מערכת הבלימה למוסך, ואת ההיינס כתחביב לשאר מערכות הרכב ולבית.

מקסימום יתברר שלא צריך להחליף כלום ולכן תשאיר 100 ש"ח בשביל פירוק והרכב למוסך , אך בזאת אולי תחסוך עוד תאונה לסטטיסטיקה.

אני חובב שלתיקונים עצמיים ולמידה גם כן אבל את הבלמים ודברים שאני לא מכיר אני משאיר למוסך שלי .

• תוכן חדש...