Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מנכה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת תם.

מי צריך לשלם את הפרש אגרת הרישוי כאשר הרכב מוסב מרישוי נכה לרישוי רגיל לצורך מכירה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ממה שקראתי חובת תשלום ההפרש על הקונה.

נשמע לי שגוי.

כשאני רוכש רכב מאדם רגיל אני לא משלם עבור יתרת אגרת הרישוי שנותרת עד הטסט.

ופה בעצם אם לאוטו יש טסט עד תאריך מסויים זה לא רלוונטי ויש להוסיף למחיר הקניה תוספת לא ידועה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לנכה יש פטור מאגרה,

אם כך מדוע הוא צריך לשלם אגרת רישוי לרכב לא לו.

יכול להיות מצב שנכה ישלם מתוך מחווה, אבל לא מתוך חובה.

ענין הלא פייר הוא לא רק בתחום הזה, החוק קובע שהעברת בעלות היא חובת המוכר. ברוב המקרים משלם אותה הקונה.

בסופו של דבר זאת עיסקה שמתבצעת לפי מה שתסכמו ביניכם. יכול להיות שהמוכר יסכים לשלם את אגרת הרישוי, אבל אז הוא יתעקש על עוד 1,000 שקל במחיר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קודם כל תפקידו של משרד הרישוי לקבל כסף ולא לפסוק על מי לשלם את האגרה.

השאלה שלי איננה משפטית אלא כיצד נוהגים או מה נהוג.

הטענה שלי היא שכאשר כרתנו חוזה המוכר לא הזכיר את עניין האגרה ומחיר האגרה פתאום מתווסף למחיר הרכב (וגם ככה שילמתי די הרבה מעל המחירון) כך שאם הייתי יודע את המחיר הסופי כולל האגרות יתכן ולא הייתי רוכש את הרכב.

ההשוואה היא לרכב רגיל (לא נכה) שבו העניין בכלל לא נלקח בחשבון. היות ולא קניתי רכב נכה מעולם (וגם לא הייתי מספיק חכם לבדוק את העניין בפורום) לא ידעתי על קיום האגרה.

כרגע המצב הוא שהוא משלם 2/3 ואני 1/3.

הרכב יבדק היום אצל מכונאי ממוסך מורשה (נמאס לי מההונאה של מכוני הבדיקה) ואם אין חריגים יאאלה למשרד הרישוי להעביר בעלות.

תמונות בקרוב (ב"ה)....

אבי.

פורסם

כשאתה קונה רכב, במיוחד אם הוא זול, אתה יכול להכניס לשיקולי הקנייה כמה זמן נשאר עד הטסט. פעם היו כותבים בכל מודעות המכירה משהו בסגנון "טסט ל10 חודשים".

ברכב נכה אתה פשוט משלם את החלק היחסי של הטסט.

• תוכן חדש...