Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם הוא נכשל במכון המדובר, הוא לא יכול לעשות טסט במקום אחר.

חייב לחכות חודש ולהוציא כפל רשיון, מה יעשה יסע חודש בלי טסט ?. לכן הם מנצלים את זה.

דוד.

הוא לא יסע באוטו יחכה חודש ויעביר במקום אחר, זכותו המלאה, אז למה לקחו לו כסף על טסט חוזר?

אישית אני גם מתכוון לחכות חודש אחרי שאכלתי חרא באיזה מכון, אני מעדיף לחכות חודש בלי אוטו מאשר לאכול חרא והאוטו יוצא לי משם עם נזקים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין ברירה , אי אפשר לעבור למכון אחר .

מכוני הרישוי מקושרים (!) בינהם , ואי אפשר לעבור ממכון למכון .

הרכב עבר את הבדיקה , לגבי זיהום האויר , הוספתי גולד לייבל אחד , על רבע מיכל , וחיממתי היטב את הממיר .

תראו , מה שהטריד אותי זו העובדה שמיד שאתה נכשל , לוקחים ממך תשלום עבור טסט נוסף ובדיקת עשן נוספת .

גבר זה , מונע למעשה מהמכון להיות אובייקטיבי , כי כדאי לו להכשיל אותך , ככה הקופה דופקת יותר .

מקווה שעזרתי לאחרים להזהר , במקום שבו אני נפלתי .

פורסם

מה זה אי אפשר?

כתבו לך פה שאפשר לחכות חודש ואז ללכת למכון אחר.

כן מקושרים לא מקושרים זה עניין אחר

ובנוסף הית יכול לסרב לשלם טסט חוזר, הם פשוט עובדים שם בשיטת מצליח

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ממש לא באתי "להגן" על טסט ליין, אבל מתוך נסיון של העברת טסטים עשרות פעמים לעשרות מכוניות זה המכון היחידי בירושלים שאני מסכים להגיע לשם. לא היה פעם אחת שהכשילו ללא סיבה, שרות סביר, יש למי לפנות ויש עם מי לדבר. מנהל המכון (שהזכרת) איש שקול ונחמד, רב בוחנים בשם חזי גם אדיב ומקצועי. בקיצור, המכון בסדר גמור.

לגבי הענין של גביית מראש על טסט חוזר, יש משהו לא טוב בזה, אבל אפשר פשוט לא לשלם, לא חייבים. שוב פעם, מתוך נסיון של שנים איתם ממש לא יכול להגיד שהיה אפילו פעם אחת שהרגשתי כי ניסו לרמות. להבדיל מדינמומטר, דרך אגב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא יודע , שמח לשמוע דעות אחרות .

דעתי שונה , מכון שמנסה להוציא ממך כסף בשיטת "מצליח" , ינסה גם להכשיל אותך בשיטת "מצליח" - הדג מסריח מהראש .

הרי ההוראה לגבות כסף מלקוח מראש אם נכשל , היא לא החלטה של הפקידה , אלא הוראה של בעל הבית .

מה הייתם עושים לו הייתם הולכים למכונאי עם בעיה של פנצ'ר בגלגל , והוא היה בשיטת מצליח , מנסה להחליף לכם סרן אחורי ?

מבחינתי המקום פסול , ולו רק בגלל העובדה שהוא משתמש בשיטת מצליח !

פורסם
הרי ההוראה לגבות כסף מלקוח מראש אם נכשל ' date=' היא לא החלטה של הפקידה , אלא הוראה של בעל הבית .[/quote']

תשמע, תכלס, אתה קצת מגזים.

לגופו של ענין: כמעט כל מוסך או בעל מקצוע הקשור איך שהוא למכונאות ינסה להוציא ממך יותר מהנדרש, ככה אנחנו חיים בארץ. אם הגישה שלך אין לך מה לחפש גם בדינמומטר או מממ.... אז מה, לא תעשה טסט? תמכור את האוטו ותשב בבית?

תראה, לא "גנבו" ממך. לקחו ממך מראש על טסט חוזר, כי בכל מקרה תצטרך לחזור אליהם. לא סיפור, באמת שלא. אני לא אומר שזה תקין, אבל זה ממש בקטנות בהשוואה לשאר הדברים שקוראים בין בעל רכב תמים לבין מעגל המוסכים וכד'. פעם הבא תדע שאתה לא תשלם מייד על טסט חוזר אם אינך רוצה, זה כל הסיפור.

ומנסיון אני יכול להדגיש ולומר, כי טסט ליין אמינים ומקצועים גם ברישוי שנתי וגם בבדיקת קנייה וגם בכיון פרונט. בסופו של דבר המכון הזה הוא הכי פחות רע מכל יתר באיזור ירושלים, ואולי אפילו גוש דן.

קח הכל בקלות, לא גנבו ממך אגורה, אבל זה קצת מעצבן שלא הסבירו לך כי יש אפשרות לשלם על טסט חוזר מייד או אחר כך. (לפי דעתי מייד יותר נוח).

פורסם
אני מזהיר את כולם .

שימו לב לקומבינה , מכון טסט ליין ירושלים גבעת שאול .

אז לקחו לך כסף מראש על בדיקה שגם כך אתה אמור לעשות לחסוך לך ולמכון זמן התעסקות בקופה של המכון.

לפחות שאלת אם יש אפשרות לשלם בשלב הבדיקה החוזרת? אני מניח שלא כי לא ציינת זאת, אז איפה הקומבינה?

פורסם
לא חייבים לחכות חודש.

רק להוציא כפל רישיון (מה שמשנה זה החותמת ששמים מאחורי הרישיון)

לפי דעתי חותמים על הטופס של מכון הרישוי שהם מצרפים לרשיון הרכב בו בעל הרכב/נהג מתחייב שלא לגשת למכון רישוי אחר, וזה חוקי. יש תקנות ברורות בנושא.

כמו כן נראה לי שכאשר הרכב לא עובר טסט זה מופיע במחשב הראשי אליו מחוברים כל המכונים, ולפי דעתי מבצעים עליו "חסימה".

אנחנו סתם טוחנים מים ואנשים זורקים אינפורמציה לא נכונה. אם יש מישהו שיכול לתת קישורים לחוקים ברורים זה יעזור "לפתור" את התעלומה".

פורסם
אז לקחו לך כסף מראש על בדיקה שגם כך אתה אמור לעשות לחסוך לך ולמכון זמן התעסקות בקופה של המכון.

לפחות שאלת אם יש אפשרות לשלם בשלב הבדיקה החוזרת? אני מניח שלא כי לא ציינת זאת, אז איפה הקומבינה?

לא נכון , בבדיקה החוזרת , לאחר שעברתי את הטסט , שוב עמדתי בתור לקופה , על מנת לקבל חותמת כשירות .

לא ניסו לחסוך ממני שום דבר .

חומר למחשבה , נניח ואתה נוסע בכביש 6 , צפונה , היית מסכים לשלם מראש עבור הדרך חזרה ? ואם אתה לא רוצה לחזור דרך כביש 6 ? ואם בצפון הרכב נתקע וחוזר על גרר ?

מדוע לגבות מראש . ?

לו היית ניגש למוסך , וקובע טיפול ליום המחרת , והמוסכניק היה דורש כסף מראש , היית מסכים ? על מה ?

שמע , בדבר אחד אתה צודק , לא שאלתי אם אפשר לא לשלם , שילמתי בלי לדבר , וזו בעיה שלי .

אני מדבר על הקו שמנחה את מכון טסט ליין ,הקו הזה , הוא גביית כסף , עוד לפני קבלת השירות .

פורסם
לא נכון , בבדיקה החוזרת , לאחר שעברתי את הטסט , שוב עמדתי בתור לקופה , על מנת לקבל חותמת כשירות .

חומר למחשבה , נניח ואתה נוסע בכביש 6 , צפונה , היית מסכים לשלם מראש עבור הדרך חזרה ? ואם אתה לא רוצה לחזור דרך כביש 6 ? ואם בצפון הרכב נתקע וחוזר על גרר ?

מדוע לגבות מראש . ?

לו היית ניגש למוסך , וקובע טיפול ליום המחרת , והמוסכניק היה דורש כסף מראש , היית מסכים ? על מה ?

שמע , בדבר אחד אתה צודק , לא שאלתי אם אפשר לא לשלם , שילמתי בלי לדבר , וזו בעיה שלי .

אני מדבר על הקו שמנחה את מכון טסט ליין ,הקו הזה , הוא גביית כסף , עוד לפני קבלת השירות .

נו, צודק, אז מה? מה אתה מנסה לומר? בגלל זה לא לגשת לטסט ליין? בדינמומטר יותר טוב?

אתה יודע שהם עוד לפני שנתיים עמדו לפני קריסה וכולם היו תובעים אותם?

אתה יודע שמרב ה"קומבינות" בדינמומטר משרד התחבורה הציב במקום מצלמות מעקב משלהם, כדי לעקוב אחרי דינמומטר?

אני מניח שאתה לא יודע, אבל לא משנה. זה לא שאנחנו בוחרים מסעדה, ככה זה, המערכת הזאת רקובה. אז אני שוב שואל: לא תעשה טסט? בסופו של דבר לא התקמבנו לך על האוטו והכשילו על משהו תקין לחלוטין.

פורסם
לפי דעתי חותמים על הטופס של מכון הרישוי שהם מצרפים לרשיון הרכב בו בעל הרכב/נהג מתחייב שלא לגשת למכון רישוי אחר, וזה חוקי. יש תקנות ברורות בנושא.

כמו כן נראה לי שכאשר הרכב לא עובר טסט זה מופיע במחשב הראשי אליו מחוברים כל המכונים, ולפי דעתי מבצעים עליו "חסימה".

אנחנו סתם טוחנים מים ואנשים זורקים אינפורמציה לא נכונה. אם יש מישהו שיכול לתת קישורים לחוקים ברורים זה יעזור "לפתור" את התעלומה".

דעתך לא ממש חשובה, חשוב הניסיון ! אז מניסיון ! לא צריך לחכות חודש.

פורסם

מדוע לגבות מראש . ?

מה לא נכון? ולגבות כסף לא לוקח זמן? הרי לא מדובר על מצב שאפשר להתחרט, ברור שתחזור לבדיקה חוזרת, גם לא שאלת את השאלה המתבקשת "האם ניתן לוותר על התשלום מראש עד לבדיקה החוזרת" .

אני מבטיח לך שאם היה קורה משהו לרכב בין שני הבדיקות והיית מבקש החזר על התשלום למפרע היית גם מקבל.

אני שוב משתומם לאור טררם הצרכנות הגדול שעשית ושואל, איפה פה הקומבינה?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

ברצוני להזהיר את כלל הציבור ממכון רישוי "טסט-ליין" ירושלים בגבעת שאול:

אתמול נכנסתי למכון זה על מנת לבצע ברכבי את מבחן הרישוי השנתי.

הכל טוב ויפה והרכב עבר בקלות את המבחן כולל את בדיקת זיהום האוויר.

כנראה שהפריע להם נורא שהכל עבר טוב אז אילצו אותי להחליף לוחית רישוי קדמית לרכב.

הלוחית שהייתה באותה העת על הרכב הייתה תקינה ב 100 אחוזים , לא איבדה במאומה מהבולטות של הציפוי הזוהר שלה , המספרים ברורים, שחורים וקריאים.

בלית ברירה, ניגשתי לשלם 52 ש"ח על לוחית חדשה ועם הטופס שנתנה לי הפקידה + לוחית חדשה(ריקה) שקיבלתי ממנה לאחר התשלום ניגשתי לחדרון שבו הם מטביעים לוחיות רישוי חדשות.

בעודי עומד שם וממתין (הם החליטו באותו היום לשלוח המון אנשים לעשות לוחית רישוי חדשה-מדובר בהמון כסף עבור המכון רישוי) הבחנתי באיש עם עגלה ועליה מספר ארגזים שגובהם המצטבר הוא גובה של אדם ממוצע ובתוך הארגזים מלא גזרי לוחיות רישוי ומסגרות פלסטיק של לוחיות רישוי. לא קשה להבין את השיטה שהם נוקטים בה: מצד אחד הם מרוויחים ים של כסף על כך שהם מאלצים אותך לרכוש לוחית חדשה במחיר מופקע,ומצד שני הם מוכרים את הלוחיות פח הגזורות למחזור של מתכות ומרוויחים על זה עוד כסף ....

ביקשתי שלא יגזרו לי את הלוחית הישנה בטענה שאני רוצה לקחת אותה איתי כי היא שייכת לי ואני בעל הרכב וזו זכותי המלאה לקבל אותה לידיי.העובד של מכון הרישוי לא הסכים בשום אופן לתת לי אותה וטען שהוא חייב לגזור אותה וגם לקחת אותה על פי חוק!!

לאחר שהתווכחתי איתם ליד שאר הלקוחות שלהם וקצת ביישתי אותם כנראה,פתאום מנהל העבודה של המכון אישר לי לקחת את הלוחית הגזורה.

פתאום זה כבר לא לפי החוק ???

כנראה שהוא העדיף לפסוח על ה"חוק" במקרה שלי על מנת שלא יעלו על הקומבינה המלוכלכת שלהם שאר הלקוחות.

אגב,אחד העובדים של מכון הרישוי אף התוודה בפניי שזו השיטה שלהם לעשות כסף קל על לקוחות ולאחר שאיימתי שאתלונן על מכון הרישוי המליץ לי שאצלם את לוחית הרישוי שאמורה להיגזר לפני שהיא תיגזר , על מנת שתהיה לי הוכחה שהיא הייתה תקינה ושהכריחו אותי להחליף אותה שלא לצורך...כמובן שכך עשיתי ויש לי גם צילום של הלוחית הישנה ליד הלוחית החדשה.

באותו היום הם שלחו שם עשרות אם לא מאות של בעלי רכבים לקנות לוחית רישוי חדשה, שלא לצורך כמובן.

כל העסק שם מריח ממש מלוכלך...אז רק רציתי להזהיר אתכם מהמכון הזה...

Alon.O

• תוכן חדש...