Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוש, תחושות, רגש, סיפורים. את התוצאות הקטסטרופליות של חושי מכונאי ישראל, אנחנו רואים כמעט בכל עבודה שנמסרת למוסך ממוצע.

אם לקרוא ספרים, להבין את התיאוריה, ולהשתמש במידע ובמכשירים רלוונטיים לצורך בדיקות ואבחון זה נקרא "חובבנות" אני גאה להיקרא כך. אני מתפלל גם שכל מכונאי ישראל ינטשו את החושים ויעברו להיות "חובבנים" כאלה, ושיגיעו רק לחצי מהרמה שחלק מחובבני ישראל מגיעים אליה.

אני מביא כאן קטע שכתבתי בפורום "המקצוענים" בדיון על פתיחתו לקהל הרחב:

למדתי להעריך את התכונה הזו לאחר ששברתי את עצם הבריח בשבר ששונה מהשבר הסטנדרטי. שני הרופאים הראשונים שפגשתי במיון שלפו מהמותן: אנחנו מכירים את השבר הזה. לך הביתה. זה יתאחה לבד. שילמתי כסף לרופא נוסף, מקצוען, שלא ענה לי אלא הלך לספרייה שלו ומצא בדיוק את תמונת השבר שהיתה אצלי עם תיאור מדויק שאומר מה לעשות במקרה כזה, ועל פיה הוא החליט על ניתוח חיבור עם ברגי פלטינה, והוא הציל אותי מנכות ודאית שהיתה נגרמת לי ע"י שני השמוקים הראשונים.

אז שכל אחד יחליט לבד: חושים או ספרות ומכשירנות. מה אתם מעדיפים?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חנן - אני תומך מאוד בדעתך .

ציטוט משיר ( ניסים סרוסי )

" לגור בדירת פאר, לחשוב שאתה מיליונר - אשליות "

בטיפול הראשון ברכב, במוסך היבואן - החלו לפרק במנוע, את מכסה השסתומים - לבדיקה וכיוון שסתומים .

( במנוע , מותקנים שסתומים הידראולים )

לפתע ראיתי זאת - ניגשתי ועצרתי את המכונאי, כמובן שהוא כעס, דיברתי עם מנהל העבודה ...

ותירגמתי את הוראות הטיפול מאנגלית - ויותר מזה, גם בספר הרכב כתוב ( בעברית ) לבצע החלפת שמן בלבד+ פילטר,

ובדיקה כללית לרכב - תשובת מנהל העבודה , זה רכב חדש לכן לא ידענו ... חשבנו שזה המנוע הרגיל .

רכב חדש נכנס לטיפול, ואתה לא קורא, לפני הטיפול את ההוראות .

אתם הצעירים חכמים בתאוריה... לומדים מהאינטרנט. ( תשובת מנהל העבודה )

( אז החכם מנהל מוסך - והטיפש ( אני ) משלם על הטעויות שהוא עושה - פתח ספר לעזאזל ...)

משך שלושה חודשים, היו נזילות קטנות ( התעבות שמן ) באיזור המצתים, חזרתי למוסך, החליפו גומית פקק שמן,

אבל זה נמשך - בסוף קניתי גומי מכסה שסתומים חדש, והחלפתי במוסך של חברים - הבעיה נעלמה .

ידע וניסיון - עוזר למיקוד הבעיה, ספרות מקצועית, ומיכשור ובקרה, אלה הכלים של המומחה המודרני.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ואם אתה יכול בבקשה להסביר, כיצד מבצעים את זה: "את הנקודה המתה העליונה אני בודק בעזרת משרוקית וזה עובד !. "

תודה דוד.

כאשר שאלתי כיצד מבצעים את זה, התכוונתי למעשה כיצד בונים או מיצרים את הצפצפה.

הנה לכם צפצפה עם מעבר של פלג שבניתי היום.

דוד.

משרוקית למציאת נ.מ.ע 001.jpg

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הדברים שכתבת הם חלק ממכלול גדול של תגובות ודעות של מקצוענים שקבלת בשרשור ולכן קצת יצאו מהקשרן..

אין היום לחובבן כמעט מה לעשות עם הרכב המודרני שכל פעולה כמעט מצריכה לא רק ספר אלא ציוד, כלים והכרות.

לצד המקצוען יש יתרון גדול, הנסיון והחושים שנרכשים תוך שנים של עבודה ואין להם תחליף, לא ספר ולא כלום.

בהרבה מקרים שיצא לי ולעמיתי למקצוע להתמודד מולם באבחון או תיקון ועם ספרות יצרן מקורית, מגיעים למבוי סתום - הנסיון והידע המקצועי מקדמים אותך הלאה. אלו דברים יום-יומיים בעבודה של המקצוען במוסך שלא רק מתמודד עם העבודה אלא גם עם התמחור, הלקוח ובהרבה מקרים גם עם שאר צוות המוסך.

לדידי, אין מה להשוות בין החובבן למקצוען כלל.

• ספונסר פורום
פורסם
חוש' date=' תחושות, רגש, סיפורים. את התוצאות הקטסטרופליות של חושי מכונאי ישראל, אנחנו רואים כמעט בכל עבודה שנמסרת למוסך ממוצע מר חנן אתה משמיץ ללא הבחנה ואתה מזלזל בבעלי מקצוע שלרמתם כנראה לעולם לא תגיע ,אתה חובבן נקודה ,אחרת לא ההית כותב בחוסר כבוד שכזה .

אם לקרוא ספרים, להבין את התיאוריה, ולהשתמש במידע ובמכשירים רלוונטיים לצורך בדיקות ואבחון זה נקרא "חובבנות" אני גאה להיקרא כך. אני מתפלל גם שכל מכונאי ישראל ינטשו את החושים ויעברו להיות "חובבנים" כאלה, ושיגיעו רק לחצי מהרמה שחלק מחובבני ישראל מגיעים אליה.

אני מביא כאן קטע שכתבתי בפורום "המקצוענים" בדיון על פתיחתו לקהל הרחב:

בעל מקצוע אמיתי (מהסוג שאתה מזלזל בו)מבצע את העמדה הזאת במשרד הרישוי ללא הכנה מוקדמת עם עניים עצומות (ואני מתכוון באמת)ברובם אנשים שמגיל תשע ידעו שהם רוצים להיות מכונאים שהיתה להם משיכה לא מובנת לתחום הזה

ובגיל 13-14 כבר עבדו במוסך ,(לא בשביל להביא לחם הביתה ),ובגיל 15 קנו את הענתיקה הראשונה שלהם ושיפצו אותה ובגיל 27 כבר היתה להם

תעודת הסמכה לניהול מוסך ואת התחנות במשרד הרישוי הם עברו במכה אחת ללא הכנה מוקדמת(למעט בלמי אויר)והם נהנים מכל יום עבודה במוסך .

אותם אנשים מאחר ומאז שעמדו על דעתם עסקו במכונאות רכב בלבד ,הם לא מבינים בהרבה דברים אחרים אבל בזה

הם מבינים עד רמת החושים ,וזה דבר שכנראה לעולם לא תצליח להבין כי אתה חובבן ,המסלול שלך אחר ,ולכן אתה מזלזל

כי הרי מה נשאר לך .

הפורום הזה התברך בכמה בעלי מקצוע מהקליבר הזה וכדאי שגם אתה תלמד מהם משהו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם
בעל מקצוע אמיתי (מהסוג שאתה מזלזל בו)מבצע את העמדה הזאת במשרד הרישוי ללא הכנה מוקדמת עם עניים עצומות (ואני מתכוון באמת)ברובם אנשים שמגיל תשע ידעו שהם רוצים להיות מכונאים שהיתה להם משיכה לא מובנת לתחום הזה

ובגיל 13-14 כבר עבדו במוסך ,(לא בשביל להביא לחם הביתה ),ובגיל 15 קנו את הענתיקה הראשונה שלהם ושיפצו אותה ובגיל 27 כבר היתה להם

תעודת הסמכה לניהול מוסך ואת התחנות במשרד הרישוי הם עברו במכה אחת ללא הכנה מוקדמת(למעט בלמי אויר)והם נהנים מכל יום עבודה במוסך .

אותם אנשים מאחר ומאז שעמדו על דעתם עסקו במכונאות רכב בלבד ,הם לא מבינים בהרבה דברים אחרים אבל בזה

הם מבינים עד רמת החושים ,וזה דבר שכנראה לעולם לא תצליח להבין כי אתה חובבן ,המסלול שלך אחר ,ולכן אתה מזלזל

כי הרי מה נשאר לך .

מזכיר לי מישהו..

רון צודק במאה אחוז!!

האנשים שבאמת קליברים במקצוע הזה הם אנשים שאוכלים שותים וישנים רכב!

וחנן,אם כל הכבוד,גם לי נמאס לשמוע את הגחמות והתלנות שלך בכל שרשור שנפתח על רמתם המקצועית של בעלי המקצוע בענף,אולי אלו שאתה ראית עד היום אינם מסוגלים לפתוח ספר.

אבל תן לי לחדש לך,הרמה המקצועית של בעלי המקצוע בענף עולה מיום ליום,אני עובד מידי יום עם כלי עבודה יעודיים,סורקים,ספרות טכנית,ומכשירי מדידה שונים,ללא ניסיון וידע מוקדם,כל אלו אינם שווים הרבה.

אורן

פורסם

אם את אותה אנרגיה שהשקעתם בכתיבת תגובה למה שכתבתי הייתם משקיעים בקריאת מה שכתבתי...

אתם מרגישים:

מוסך ממוצע

?

אם לא, אז למה אתם מנסים לייצג בדיון את מי שאתם בעצמכם משתדלים להתעלות מעל הרמה שלו?

אתם באמת חושבים שמוסך ישראלי ממוצע הוא עסק שנכון להתגאות בו? שמוסכניק ישראלי ממוצע זה משהו לכתוב עליו לועדה לחלוקת פרסי נובל?

יש חריגים לטובה, ואני , מן הסתם, מאוד שמח ומברך על כך.

אגב, רון, אל תטרח לענות אם אתה מתכוון להמשיך בנימה האישית. אני מכבד אותך כגולש וכבעל מקצוע שמדי פעם נותן כאן תגובות מקצועיות, אולם לא תקבל שום תגובה בדיון הזה אם תלך לפסים אישיים. עניתי רק כשאורן כתב, והוא כתב בצורה שהיא יחסית עניינית. נכון שהוא כתב גם שנמאס לו מהדעות שלי, אבל זו הבעת דיעה לגיטימית לגמרי. אין לי שום מטרה שכולם יאהבו את הדעות שלי.

פורסם

אורן ורון,

באמת שאני לא מבין אתכם. אתם בעלי מקצוע מעולים, מהשורה הראשונה. נולדתם כאלה. אבל האם אתם חושבים שכולם כאלה?!

למרות זאת כנראה שרוב המוסכים (לפחות ככה זה נראה מהחיים וממה שאנשים מספרים) הם חאפרים וישנם גם הרבה סופר-חאפרים. אגב זה לא נכון רק למכונאות, זה נכון לעוד הרבה תחומים מקצועיים בישראל.

ואז כמובן שאתה שואל שאלות בעל המקצוע מתחיל להתגונן. במקרה הטוב הוא לא אוהב אותך, במקרה הגרוע הוא מעיף אותך מהעסק ומחכה לפראייר אחר. לעומת זאת בעלי מקצוע הגון, מקצועי ומכובד שמח שמגיע לקוח שמבין, וגם מוכן לשלם בגלל שהוא מבין.

שלא תבינו לא נכון, רמת המוסכים והמציאות בהחלט מתאימה לרמת הישראלי הממוצע.

פורסם

נו באמת, רון ואורן, אתם הדוגמא?

רון, אתה חושב שאם היו מעריכים אותך כבעל מקצוע ממוצע אז כל שרשור בנושאי VW מכל הארץ היה מופנה למוסך שלך?

אתה באמת חושב שכל המוסכים בארץ או רובם ברמה זו?

אני מפנה אותך לשרשור שלי על הקסארה של הורי.

מוסך מורשה יבואן שלא פותח מכסה מנוע וכבר מסביר שצריך ל"הפשיט" את המנוע וזה יעלה כמה אלפים. כאלו יש יותר לצערי.

פורסם

כי הרי מה נשאר לך .

רון,

אתה צודק ב 100% במה שאתה אומר אבל עם סייג מסוים!

יש את המכונאי הנ"ל שעליו אתה מדבר שכשהוא לא מכיר משהוא מסובך/מודרני/שלא בתחום הכשרתו יכנס לפורום או שיצלצל לחבר או שיפתח ספר.

יש את המכונאי (ולצערי לא אחד או שניים) שהאגו הנפוח שלהם גדול הרבה יותר מנפח המח שלהם ו"פישר צעיר" לא ילמד אותם את מה שהם כבר ב 48 ידעו על הדליג'אנסים של האנגלים, זה סוג המכונאים המסוכן ביותר!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רון ואורן - אתם הדוגמה הטובה - למה ? אתם יורים בשליח ( חנן )

הלואי ורמת הידע והניסיון במוסכים, יהיו כמו במוסכים שלכם .

זה הדבר אשר אנו רוצים , הלואי ו " המקצוען " יתן לנו שקט נפשי, כאשר אנו מטופלים, במוסכי ישראל.

( אז יש בעיה , וכדאי שנכיר בה - והטובים, הלומדים, המעודכנים, יקבלו מאיתנו, עבודה, והכרת תודה )

לפני 20 שנה - עמדת ה נ.מ.ע , היתה רלונטית ( שימושית ) היום , עם המכשירים החדשים , אפשר להעזר בהם

בבדיקה - ולקבל תוצאה תקינה , ומהירה.

( כשם שמותר היום, במבחני הסמכה, להשתמש, במחשבון + נוסחאות

דבר אשר לפני כן , היה אסור , ואת החישובים , עשה הנבחן לבד + היה צריך לזכור גם את הנוסחאות )

המבחן הסופי הוא התוצאה - ואם התוצאה בדרך של שימוש בעזרים מודרניים נכונה , מהירה, והיא התשובה

לרכבים המודרניים של היום .

הידע והניסיון - מביאים את המוסך המקצוען, לאיתור מהיר , וידע מתי להשתמש בידע הנצבר האישי, ומתי להשתמש

בידע, בספרות ובמכשירי העזר. ( כך חוסכים זמן יקר - והמוסך מרויח יותר ... ) כך שזה לטובת המוסך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

באמת אלשיות. חנן אתה עכשיו עובד במוסך מסודר ונחשב לבעל מקצוע לכל דבר וכבר לא חובבן. אתה חושב שהיית יכול לפתור בעיות שאתה נתקל בהם כיום כאשר היית חובבן?

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יצא לי לאבחן אתמול מקרה שמזכיר כמעט אחד לאחד את המקרה המדובר. טיימינג בוצע במוסך, ע"י בעל מקצוע ותיק, עם סוגים והסמכות מפה ועד זימבאבווה. במנוע אין סימון TDC ולכן הכיוון בוצע "לפי העין".

מה שרואים בתמונה זו התוצאה, הפעם ללא נזק מכני:

אגב, מנוע כזה אני כיוונתי לפני כשלושה שבועות, ללא בעיה, בלי סוגים, בלי הסמכות ובלי וותק. חובבן, אבל עם דיאל אינדיקטור.

engine_not_working_good3.jpg

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...