Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים הרכב שלי (ניסאן אלמרה 1997 SLXI, 1600, אוטומט) עבר תאונה קשה בכביש הראשי לכיוון עכו מהקריות. היום התקשר אליי הסוכן ביטוח ואמר שהרכב יוכרז "טוטאל לוסט". אני רוצה לקחת משם את השטיחים, הריפודים ששמתי (לא המקורי) ואת הגלגל הספייר. אגב, כיוון שאני מבין שהגלגל הינו אביזר בטיחות - אין לי בעיה להביא להם גלגל אחר, אבל את הגלגל הזה אני רוצה כי הוא חדש לגמרי...

כשבאתי למוסך, נאמר לי שאני יכול לקחת את הטייפ שלי ואת החפצים האישיים, אבל לא לקחת את מה שקשור לרכב (וישרים, גלגל ספייר, שטיחים, מאפרות, מצית וכו').

שאלה:

האם זה חוקי בכלל לבקש ממני לא לקחת דברים מהרכב - כל עד עדיין לא חתמתי שום מסמך ולא מכרתי את הרכב לחברת הביטוח?

פורסם

ברגע שחברת הביטוח מפצה אותך, כל הזכויות ברכב שייכות לה, ואתה אמור לתת לה רכב מושלם.

עקרונית, מרגע שהודיעו לך שתפוצה, אפשר לומר שחוזית הרכב כבר לא שלך.

לכן גם הגלגל ספר הוא לא שלך. אם היית מוסר רכב בלי גלגל, חברת הביטוח היתה מורידה את הסכום הזה בפיצוי. אם הרכב נמצא במוסך הסזר של החברה, ברור שהם ישמרו על אינטרסים של חברת הביטוח וגם שלהם.

אם הרכב במוסך שלך, לא אמור להפריע למוסך שהחלפת כלכל בגלגל תואם.

לגבי השטיחים - אם אתה מתכוון ששמת את שטיחי האלומיניום, לענ"ד אין מניעה שתיקח אותם.

לפעמים לא צריך לשאול שאלות קיטבק, אלא פשוט שאתה לוקח את המערכת, תכניס את השטיחים לשקית, ובלבד שתחזיר לרכב שטיחים שהיו בו קודם לכן.

בסופו של דבר, אתה אמור למסור רכב עם כל חלקיו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כן - אני מבין את זה.

אבל אם לצורך העניין אני אומר למוסך שהגלגל הספייר שייך לחבר, ושהגלגל הספייר שלי רק חזר מפנצ'ריה... אני מוסר להם גלגל תקין - ולוקח את הגלגל שבאוטו. הרי הם לא מצפים שאחרי שהרכב בן 10 - כל האביזרים הקטנים האלה יישארו...

ושוב - עדיין לא חתמתי כלום לחברת הביטוח. כל מה שהיה בינינו - היה בטלפון על רגל אחת...

פורסם

זה עובד מאוד פשוט אתה יכול לקחת מה שבא לך מהרכב כלל את כל הרכב רק שהשמאי יוריד לך על זה במחיר והוא יחשב את זה לרוב מעל הערך הריאלי של זה

ככה שלא כדאי לשחק עם זה

פורסם

אני חושב שיש כאן ניואנס מבחינה ביטוחית - כל עוד לא מוצהר במפורש אז החברה מבטחת את הרכב בתור "סטנדרט" כמו שהוא יצא מהמפעל.

אם נגיד שמת ג'אנטים מגנזיום BBS ב-10,000 ש"ח ולא סיפרת לביטוח - זה הרי לא כלול בפנים וגם לא חויבת על זה.

אני חושב שבמקרה כזה מותר לך לפרק את כל התוספות כל עוד אתה שם במקומן את הציוד המקורי (ג'אנטים בדוגמה הנ"ל).

או נגיד שמת פנסים אחוריים שקופים וקירים - אז כנ"ל.

אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד מניסיון האם זה עובד בצורה כזו.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
זה עובד מאוד פשוט אתה יכול לקחת מה שבא לך מהרכב כלל את כל הרכב רק שהשמאי יוריד לך על זה במחיר והוא יחשב את זה לרוב מעל הערך הריאלי של זה

ככה שלא כדאי לשחק עם זה

אהלן חבר'ה.

היום פירקתי את כל מה שהיה שייך לי באופן אישי מהרכב. סוכן הביטוח שלי אישר שמחירון לוי יצחק כולל את הרכב במצב שבו מקבל אותו הבעלים הראשון. הסוכן גם אישר, שאם לא יהיה שם את כל המפרט, אז השמאי יוריד את זה לפי המחירון שלו מעלות הרכב. אבל לגבי גלגל הספייר, שהיה חדש-דנדש ללא מילימטר של נסיעה, עם ג'אנט ללא שריטות: הסוכן אמר שאם אני שם במקומו כל גלגל אחר - אין בעיות (אפילו ישן ופגום). זה מה שעשיתי...

מקווה שזה עשה סדר למתעניינים.

פורסם
אני חושב שיש כאן ניואנס מבחינה ביטוחית - כל עוד לא מוצהר במפורש אז החברה מבטחת את הרכב בתור "סטנדרט" כמו שהוא יצא מהמפעל.

אם נגיד שמת ג'אנטים מגנזיום BBS ב-10,000 ש"ח ולא סיפרת לביטוח - זה הרי לא כלול בפנים וגם לא חויבת על זה.

אני חושב שבמקרה כזה מותר לך לפרק את כל התוספות כל עוד אתה שם במקומן את הציוד המקורי (ג'אנטים בדוגמה הנ"ל).

או נגיד שמת פנסים אחוריים שקופים וקירים - אז כנ"ל.

אני אשמח אם מישהו יוכל להגיד מניסיון האם זה עובד בצורה כזו.

שוב - אם אתה תוריד את הג'אנטים מגנזיום ואת הפנסים אין בעיה, כל עוד תשים במקומם את הגלגלים והפנסים הרגילים (לא חייב חדשים או מקוריים - אף אחד לא מצפה שזה ישאר חדש לכל החיים ולא יישבר אף פעם)...

אתה הרי מבין שאתה באותו אופן גם יכול להגיד שרק שמת פילטר דלק ופילטר אוויר ומצבר חדשים - ואתה רוצה לקחת אותם... האוטו צריך להיות באיבזור המלא המקורי. את התוספות אתה יכול לשמור לעצמך כי השמאי לא יתן לך יותר כסף עליהם...

מקווה שעזרתי. ושוב - זה מה שהסביר לי הסוכן שלי היום - לא ראיתי את זה כתוב בפוליסה או איפשהו בחוק...

פורסם

בדיוק בגלל זה כתבתי "מותר לך לפרק את כל התוספות כל עוד אתה שם במקומן את הציוד המקורי"

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...