Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אני מתייחס לדברי דויד שהתייחס לרוב לרכבי ספורט ושיפורים. הבעיה נפתרה כבר מזמן ע"י פתיחת פורום שיפורים ולכן דבריו כרגע לא בהקשר הנכון לשרשור הזה או לפורום.

שנית לשרשור, התגובות של חלקכם באמת קטנוניות וקנטרניות, רק בגלל שאני כותב את הדברים האלו עכשיו אני לא מוחק אותם, לראיה!

ואחרון לנושא: אור אתה מתאר מצב ממש לא חריג. גם מנוע שמגיע ישירות ממגרש הפירוקים למוסך יש צורך לבצע בו שיבוטים עם המנוע שמוחלף, זה ממש לא חריג ואין לי מושג מדוע המכונאי שלך לא ביצע את הדברים מעצמו. הוא היה יכול לבקש תוספת תשלום מקובלת על האקסטרא ולחסוך כאבי ראש של כל ההובלות חזור ושוב של המנוע והנזקים הנלווים כנראה של ההובלה והרבה ידיים "שחפרו" בו.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כאן חברים שחושבים שהם מומחים לטעויות ושלהם לא יקרה דבר כזה .

אף אחד לא מחוסן מפני מקרים כאלה ודומיהן , כל אחד כאן לומד בדרך אחרת וזה מתבטא באופן שונה .

יש כמה משפטים שכתבו כאן ואין להם טעם ולא ריח - כמו : "אין ראש יש רגליים" או "ארנק שמן "

על הפתגמים עליהם אומרים "סיאג לחוכמה שתיקה"

בחיינו יש 2 סוגי מהלכים - האלה שהם לא בטוחים והאלה שהם בטוחים - כל מה שקשור לרכב , אינו בטוח ,נקודה .

קנית רכב מצוין ,שמור , אמין , למחרת תקלה שאין עליה הסבר .

ולאלה שמקטרים על אופן פעולתו של אור עליכם יש לי להגיד "אל תשפוט עד שלא תהיה במקומו"

אפשר להמנע מטעויות ואפשר לתקן טעויות , אור אתה בטח כבר מבין את הטעות שעשית , חשוב מאוד

שתזכור להבא ותגיד "למען יראו וייראו" המודל שאני לוקח מהסיפור הזה הוא שהסקת מסקנה אמיתית וכנה .

ועל כך יישר כח , בהצלחה עם הרכב .

דודו

פורסם
מסריחה לפחחות צבע כללי, אבל אף אחד מהם לא עוזר לי לשלם על האוטו הזה כל חודש סכום שמגרד 2000 ש"ח עם הדלק בערך, אף אחד מהם לא עוזר לי לשלם את השכ"ד שלי, אף אחד מהם לא קונה לא אוכל לבית, או עוזר לי בכל הוצאה אחרת, אני הוא זה שבסופו של עניין עומד 16-20 שעות ביום על הרגליים כדי לחיות בכבוד, .

חלאס לדפוק חשבון לכולם.

תעשה מה שנראה לך.

אף אחד לא יודע את כל התמונה שלך.

אני כבר מזמן הפסקתי להתייחס ל"קדושת הפאביה" :lol: (RS בהומור כן? :-D)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אור - בהצלחה - יש לי רכב כזה בראבו 98 אוטומטית .

תמיד תהיה תמיכה או ביקורת - כמו בכל דבר בחיים .

כאשר אתה משתף אותנו אנו לומדים - גם מטעויות .

ומנגד יש כאן חברים בפורום שיכולים גם לעזור .

ביקורת - אבל בתנאי שהיא ביקורת בונה . העוזרת לקידום הדיון . היא אפשרית .

עדיף לא להעביר כלל ביקורת . אלא להיתמקד בניסיון לעזור .

ולדעתי חברי הפורום אשר כעסו עלייך . אמרו בעצם את תיסכולם מכך שהם לא יכולים לעזור .

חבל כי המילים היו בוטות .

ואם אתה צריך עזרה או יעוץ - בכייף .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

איזה תיסכול ואיזה בטיח ? מה תסכול ? של בחור שיושב באיביזה החדשה שההורים קנו ? של בחור שמרוויח בחודש מה שאני מרוויח ב3 חודשים ? תסכול ? הם בכלל מבינים מזה 7000 ש"ח במכה אחת בשביל סטודנט ? בשבילם אוטו של 15 אלף ש"ח זה כמו לקנות קופסאת סיגריות.

מי שלא רוצה ללמוד, אז לא צריך, אבל כל אחד יגיע לאיזה שלב בחיים, גם אייל עוד ימכור את האוטו לרגל חתונה וקניית בית, ואוראל אי פעם אולי יעזוב את בית הוריו הנחמדים, אבל עד אז, הם יכולים לנסות להטיף לי מוסר, כמה שהם רוצים, אני קורא לזה גלגל מתהפך, "הפנקס רושמת והיד פתוח", אני אחזיר לכולם באותו המטבע, מבטיח !

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מה זה? לאן הגענו?

התבטאויות כאלה מיותרות, כל שכן מחשבות והתחשבנויות.

כל אחד חי ועושה בגובה העיניים שלו לאותו פרק זמן נתון בחיים, הכי טוב שהוא יכול. כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר.

אם ימשכו התבטאויות כאלה, מי ממנהלי הפורום יאלץ להגיב.

איפה היא "אהבת חינם"? (היא לא עולה כסף)

אנא מכם.

שבת שלום.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אור -

" בשל שנאת חינם נפלה ירושלים "

עזוב את זה - אני מבין שיש עוד משקעים משנים עברו ..

לא שווה לחשוב ולהתמקד. איך להראות לאחרים .

בנתיים אתה חווה חויות. ומיתמודד עם דברים וחי .

ואנשים אחרים גם אם יש להם - לפעמים הם מתוסכלים ומשועממים .

הגע למטרות שלך בחיים . בלי להסתכל לאחור .

והעיקר תהנה בדרך למטרות גם אם היא קשה - כי כאשר לפעמים מגיעים למטרה .

המטרה מאבדת מחשיבותה . והדרך. האנשים והנוף. נשארים עימנו .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תפסיקו כבר עם כל השיט הזה שאתם מפזרים פה.

סיסמאות, התנצחויות, ניבים ופתגמים...לכו תכתבו ב"פורום משוררים".

זה פזיז, ההוא נמהר, זה מקבל הכל על מגש של כסף מההורים וההוא מרוויח מיליונים...

כל אדם הוא לעצמו,

כל אדם יכול להישפט בפני עצמו הוא-על מה שהוא.

אור לקח על עצמו פרוייקט, זה מה שהמצב הנוכחי הביא אותו לעשות.

לא הלך, התפקשש, קרה (אולי באמת כמו עוד כמה כאלה בהיסטוריה) אבל זה מה שיש כרגע!

רוצים ללמוד מהטעויות שלו? רוצים לעזור? בבקשה..תפדל.

אייל למשל נמצא במקום שונה, וגם כבודו במקומו מונח (השתדרגות הדרגתית במהלך השנים לרכבים אותם רצה לרכוש) והוא במצבו הנוכחי היה נמנע מלהיכנס להרפתקה כזו או אחרת. זכותו!

אז האחד מתנהל ככה, והאחר מתנהל אחרת...אלא החיים, מה לעשות?

מפליא שלא התנצחתם על בנים של עשירים שמוציאים רישיון ומגלים בבית Z4 עטופה בסרט גדול של מתנה.

בקיצור, אין טעם שכולנו נהפוך ליועצים, אבל יהיה נחמד אם אנשים בעלי ניסיון יביעו תגובה מקצועית עניינית.

פורסם

טוב חלאס גם כן נפלתם על אוראל או על אייל. אני בטוח שהם כבר הפנימו שהם טעוץ

אני לא מגן על אף אחד, ואני מסכים שההודעות שלהם היו בוטות ומעליבות אבל חלאס לחזור על מה שכתב קודמכם וסתם להוסיף אש למדורה.

ולמען האמת, אור, אם אתה הבנת את הלקח, אשמח אם תאמר לי מה הלקח, כי מבחינתי הלקח שלמדתי מכאן הוא לא לטפל במוסך שבו אתה מטפל. אם אתה הבנת משהו אחר אתה מוזמן לכתוב...

אהה כן והפורום מטרתו (חלק מהמטרוה לפחות) לשתף אחרים בחוויות, לכן פעם הבאה כשתקנה צמיגים (גם אם תקנה אול סטאר 140) או תעשה פחחות (לא אצל ערבי, יש מספיק פחחים בישראל) תעלה מה שבא לך, כי זו סה"כ מטרת הפורום.

ROOONEEYY

פורסם

התגובות שלכם והטכניות היתרה - הן. ואני מקווה שלא. גורמות לתאונות . ואי הבנות .

תרבות מוטורית מחולקת לשתיים - תרבות . ומנוע .

בני האדם הם לא מוצר טכני . יש להם יום טוב ויום רע .

מנוע - הוא טכני - עובד לא עובד . ( למעט מנועי אלפא רומאו )

ולכן . לא צריך את סכין המנתחים. להחזיק בשליפה מתואמת .

גם בכביש עזרה יכולה להיות . בהבנה . השתתפות . או ויתור .. כן לרגע לוותר.

לא כולם מיומנים או מומחים באותו הרגע . אתם צודקים.האחר טועה. אבל התוצאה הסופית תאונה . וכאב .

אתם צעירים וחושבים כי השמיים הם הגבול . ולכל אדם יש את הזכות לפעול ולדבר כרצונו .

אני בעד. אבל בזהירות שלא יפגעו אחרים ( מתוך ערב שירי משוררים )

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לסיכום

מסקנות

בבואכם להחליף מנוע ברכב נהגו באחת הדרכים הבאות:

א .סיגרו עם המוסך על כל העבודה כולל המנוע התמקחו השוו מחירים ,כדי שהמוסך יקח אחריות מלאה

ב.ישנה אפשרות שיבואן המנועים מתקין בעצמו או עובד עם מוסך המתקין עבורו ,אז מחיר ההרכבה יגולם במחיר המנוע

ג .יש להתייעץ עם הפורום לפני ביצוע מהלך שכזה ,כדי לבוא כמה שיותר מוכן

ד. לא לשכוח את ענין העברת מספר המנוע כולל הניירת והאגרות

ה. כמעט באופן קבוע, כל מנועי היבוא זקוקים להעברת אביזרים ,במיוחד סעפת היניקה

ו .אם אינכם בקיאים לחלוטין בפרטי העסקה לרמת הבורג ,סעיף א יתאים לכל תחומי בעלי המקצוע שתתקלו במהלך חייכם

אור

הפכת להיות "יזם" בנושא רכבך הפרטי ,כלומר כל נטילת הסיכון היא על כתפך ,מה שקרה אכן מצער ואני מבין ,לדעתי מיהרת קצת בקבלת ההחלטות בפרויקט זה

כרגע מה שחשוב שהתגברת וכל הכבוד, הסתכל קדימה כל השאר היסטוריה ,שבלעדיה היית נשאר חסר ניסיון

יגאל

פורסם

יגאל, אני לא פוחד לקחת סיכונים בחיים, גם אם זה עולה לי מעט יותר, הנסיון הוא טוב לי לפעם הבאה.

אכן הוחלפה כל הסעפת יניקה עם יחידת הזרקה ברכב

היה לי את כל הניירת על המנוע

ניגשתי לאשר, חיפשו את המספר מנוע חצי שעה במקום הלא נכון, בסוף הכל אושר הכל סודר נגבו ממני 30 ש"ח אישור (מכון אלן חולון), עכשיו יש כמה דברים קטנים לסדר והכל יהיה טוב.

צמיגים אני לא אשים אולסטר היה לי בג'אסטי הבנתי את הרעיון תודה ולא תודה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
כמו כל דבר בחיים, הדרך הנכונה היא איפשהו באמצע. ואם יורשה לי להשתמש בפתגם נוסף, תכניס שני יהודים לחדר ותצא עם שלוש דעות שונות.

אני מתחבר מאוד למה שדויד כתב אז בזמנו אבל לא הסכמתי עם דרך התגובה שלו לכך (פרישה מהפורום) וגם אמרתי לו את זה אישית לא פעם ולא פעמיים.

מי שנכנס לכל מיני הרפתקאות מארץ ההרפתקאות פעם אחר פעם זוכה להרמת גבה מאנשים מנוסים ממנו שכראה עשו את הטעויות שלו בעבר (אבל רק פעם אחת, לא באופן סדרתי).

אין ספק שמהרפתקאות כאלו כל אחד לומד ומקבל ניסיון חיים חשוב שרלבנטי לא רק לתחום הרכב, אבל טבעו של הפורום הוא שאנשים מגיבים וכותבים את מה שהם חושבים על זה. זה גם לא קשור למצב העו"ש של ההורים שלהם...

יש לי חבר טוב שהרוויח בגיל 24 משכורת טובה ושם את רובה על איזו 106...ההשקעות המטורפות האלו לימדו אותו משהו בחיים ובין היתר גם שזה לא היה כלכלי, אז מה? היום הוא מודה בזה אבל לא מצטער על שקל.

גם אני קניתי 205GTI ב-10K כשהמחירון היה 16K כי היא עמדה שנה ומשהו ולא היה לה טסט שנתיים. האוטו הזה זכה להשקעת כסף לא מבוטלת, בעצם את כל מה שהיה לי אז, אבל לימד אותי דבר או שנים על נהיגה ואחזקת רכב.

אני לא חושב שמישהו מהמבקרים את אור.ס בשרשור הזה היה מבקר אם השרשור הזה היה נכתב ע"י מישהו אחר. הביקרות באה בעיקר בגלל שמדובר באור.ס בגלל ההסטוריה המוטורית הללא ספק מעניינת שלו.

מסכים עם כל מלה כספר.

כל המטרה של הביקורת שלי היתה מאכפתיות ורצון לעזור לחבר בפורום הזה , שהתרשמתי שהינו בחור טוב שלפעמים טועה.

גם אני עשיתי טעויות בהתחלה ושילמתי את שכר הלימוד, והייתי מאוד רוצה לעזור לאנשים לא לעשות אותן.

ארז, ההערה שלך על ה100 אלף ק"מ תלושה מהמציאות. ואני לא מבין מה אתה רוצה ממני בכלל.

זה שאני לא קונה רכבים עם ק"מ מעל 100, לא אומר שהעברתי ביקורת על מישהו שכן.

ואם כן קטלתי בפורום ייעוץ, רכב בעל ק"מ גבוה, זה לא כי אני נהנה לעקוץ את הבן אדם שקנה/יקנה אותו אלא כי אני רוצה

להוריד את הסיכוי שלו לבעיות עתידיות למינימום.

מה שהיה עם דיוויד כבר שייך להסטוריה, הוא הקים לעצמו קהילה והמשיך הלאה.

גם אני לא מסכים עם דרך התגובה שלו והעובדה שהוא מתקשה להבין שיש גם אנשים שמסתכלים על שיקול כלכלי ואין מה לעשות אלא לקבל את זה. הוא היה אחד מחברי הפורום הבולטים בעבר, ולצערי פרש יחד עם רבים וטובים (עמית, תומר ,שמר ,אישפוז ,ערןS וכו'...)

אור, חבל שזאת התגובה שלך.

גם אני הייתי סטודנט עד לפני פחות משנה, ואני יודע טוב מאוד מה זה להתקיים ממשכורת של 3000 שקל בחודש ממשרה חלקית כשצריך לשלם גם שכירות ,שכר לימוד ואחזקת הרכב.

(עבדתי בשעות לא שעות במשך רוב התואר כבודק ציוד (QA) )

במשך התקופה הזאת השתדלתי לא להכנס להרפתקאות מוטוריות כי תזרים המזומנים היה אפסי ולא היה מקום לטעויות. עם זאת לא התפשרתי על רמת האחזקה של הרכב שהיה לי במהלך התואר (פולקסווגן פולו שהמחירון שלה היה 20 ומשהו אלף ש"ח ביום המכירה- בערך כמו קופסת סיגריות).

כל מה שרציתי היה לעזור לך, אתה מסתכל על זה בצורה שונה.

אל תיכנס לי לכיס, זה בכלל לא רלוונטי לשרשור הזה.

מטרת התואר היא להתקדם בחיים, גם מבחינה כלכלית, וכשתסיים אותו גם אצלך זה יגיע.

אם מה שאתה מעדיף זה שבפעם הבאה שאני אראה חבר פורום שעושה טעות, פשוט לא אגיב, אז קיבלת.

שיהיה לך בהצלחה עם הרכב, תהנה ממנו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש משפט שאני מאוד מאוד אוהב מהסרט מטריקס - "מה שקרה היה צריך לקרות ולא היה יכול לקרות בשום דרך אחרת". קנית את הרכב? "אכלת אותה" באיזה כמה אלפי שקלים? יאללה, עזוב. תלמד את הלקח ותעבור הלאה, לבכות ולהתבאס לא יעזור לך.

לפני חודשיים מכרתי את ה205 שלי וקניתי ויטארה. חשבתי שמצאתי איזה מציאה לא נורמלית ובסוף נפלתי על קרציה מוצצת כסף. זה מבאס, זה מעצבן, בטח כשאני יודע שאת הכסף לרכב הזה אספתי שקל אחרי שקל בעבודה קשה. לא אבא, לא אמא, לא סבתא ולא דודה, הכל עמל כפי. אז מה אפשר לעשות? להתבאס עכשיו, לכעוס ולקנא באלו שקנו רכבים יקרים ומוצלחים יותר לא יעזור לאף אחד.

ההמלצה שלי - תעשה את מה שצריך לעשות כדי להחזיר את הרכב הזה לכביש בצורה סבירה ותהנה ממנו כמו שלא נהנת מאף רכב אחר שהיה לך. תוציא לו את המיץ ותסחוט הנאה בכל שקל שבזבזת ברכישה שלו.

אור (שלמד יותר לא לשתף "חויות" בקארספורום כדי לא לקבל אזהרות וגינויים).

מה שהיית צריך ללמוד זה לקחת את הכל בפרופורציות. עם כל הכבוד לCarsForum, זה עדיין רק פורום באינטרנט - החיים האמיתיים נמצאים בצד השני של המסך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...