Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עוד דבר שלמדתי בחיים, במהלך השבוע האחרון:

רכשתי פיאט בראבו עם מנוע גמור, הכנסתי אותה לשיפוץ, קניתי מנוע מיבוא במוסך אחר והעבירו לי את המנוע למוסך שמטפל ברכב, מרכיבים חלקים מרכיבים כל מה שצריך, ואז התברר יש שוני בפלטה של הגלגלי שיניים והפולים, אי אפשר להרכיב מזגן, צריך לשבט בין המנועים, אז מחזירים את המנוע למי שהביא אותו, ביחד עם המנוע הגמור, הוא משבט, ומביא לנו את המנוע עם פולי עליון שבור, המנוע חוזר אליו עם החלקים שדרושים לסגור טיימינג, מרכיבים ועכשיו יש נזילת מים מהמשאבה.

המסקנה: אני משלם על כל שטות כזו למכונאי מעבר למה שסוכם, יש לי מריחות בזמנים עם רכב ששוכב שבוע במוסך על משהו שהיה אמור לקחת גג יומיים של עבודה, כל זה בגלל שהמנוע הגיע ממישהו אחד למישהו אחר, הכל חרא.

אני את שלי למדתי בדרך הלא נעימה, מקווה שעוד אנשים ילמדו על מה שכתוב כאן.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אור, אני מצטער להגיד לך את זה - אתה כל פעם עושה צחוק מעצמך ויוצא אידיוט

אתה לא תלמד לקחים אף פעם...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קונים אוטו עם מנוע גמור רק כשבטוחים שיש מנוע מתאים מתחת ליד.... או כשבטוחים שאפשר לבצע את העבודה לבד ולא לשלם למוסך על כל שטות.

קו---------------------------------------

פורסם

איך אומר הפתגם : אתה לא מספיק עשיר כדי לקנות דברים בזול.

אני בטוח שבראבו עם מנוע תקין היתה עולה לך פחות / אותו דבר.

אני ממליץ שתנסה פעם אחת לקנות מכוניות בלי שקשורה אליהם קומבינה מפוקפקפת, מכונית מבעלים אמין, שהיא באמת שמורה, ושתהיה רשומה רק על שמך, ותראה איזה כיף זה להנות מהרכב בלי התעסקויות וקימבונים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי, אני לא ניסיתי לעשות שומדבר בזול

שמתי את האוטו במוסך של מי שאני סומך עליו, עכשיו מן הסתם צריכים להביא מנוע מאיזה "יבואן" או משהו כזה, המנוע מתאים רק מערכת "הזרקה" שונה והפלטה שהסברתי.

אייל, קניתי כמה וכמה מכוניות שמניעות ונוסעות בחיים שלי, בינהם ZX 1400, בינהם גאסטי, בג'אסטי הלך מנוע ויצאתי משם הכי טפט בעולם פשוט, ה1400 הייתה בסדר סה"כ (וגם הייתה אצלי מעט זמן).

מבחינת כסף, חד משמעית אני אומר לך שכן:

בכמה שהשקעתי על האוטו + מה שאני צופה, קונים בראבו נוסעת אבל שים לב:

כשאני אגיע ל17 אלף זה יהיה אוטו עם מנוע "מיבוא", 4 צמיגים חדשים, אחרי ישור קו כמו שצריך להיות, כנראה שעם מתיחה קלה לכיון 18 אלף אני אחרי פחחות צבע כבר, ואז כביכול יש לי אוטו "חדש"

כלומר, אני מנסה להגיע למצב שאחרי כל הטרטורים האלו יהיה לי אוטו במצב פרפקט ביד, אם זה שווה ? אני אדע בסוף.

אוראל, אני כן לומד, אני לא קונה יותר מכוניות מאנשים מבוגרים שדומים לדרקולה, המוצא שלהם רוסי (אין לי בעיה עם רוסים), והם מטפלים ברכב כמו בבת שלהם...

אבל לך בתור ילד בקושי בן 19 שעוד לא מבין את המשמעות של ללכת לעבוד, כלומר שמנת בשפת העם, יש ככל הנראה איזושהיא זכות להתנצח עלי, אחרי שאני עובד 20 שעות ביום ומנסה לקיים את עצמי בכבוד, מה שהולך ונהיה קשה מיום ליום במדינה הזו.

אז אני מציע שתסתום ואני אציע את זה לפני כל הפורום במכוון, במשפט שבני לוי מאוד אוהב (אני יודע הוא גם יושב וצוחק עלי עכשיו בטוח): מה שאני כבר שכחתי אתה עוד לא למדת.

פורסם
אור, אני מצטער להגיד לך את זה - אתה כל פעם עושה צחוק מעצמך ויוצא אידיוט

אתה לא תלמד לקחים אף פעם...

תגיד, בן כמה אתה?

לא הבנתי מה הבעיה עם מה שאור עושה.

קנה רכב בלי מנוע, הרכיב לו מנוע וזהו, אני מצטרף לאור בהתנצלות הכנה שבחיים האמיתיים (שלא כמו בחיים של אוראל ואייל) לא הכל הולך חלק, שטויות נעשות, טעויות קורות, ועוברים הלאה, שלא כמוכם - מגיעים הביתה קורעים את הבגדים ויושבים שבעה כשהרכב נשרט.

פורסם

אור, אתה סתם מתעצבן.

ניסית לעשות קומבינה כדי לקבל אוטו זול יותר ממה שהיה עולה לך לקנות מראש אוטו באותו המצב רק שהפעם זה לא הלך. בחיים לפעמים מצליחים ולפעמים לא וכנראה שזו הפעם שלא.

מה שקורה בד"כ עם כל ה"מציאות" עם המנוע/גיר גמורים זה שמכונאי שם עליהם יד לפניך (אם הן שוות את זה), מתקן ומוכר ברווח נאה. אתה לא מכונאי ואין לך לא את הקשרים ולא את היכולת לבצע את זה באותן עלויות.

תתנחם בזה שבסוף לפחות תצא עם אוטו במצב טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, אני אחדד את זה שוב:

לא ניסיתי לחסוך כסף

רציתי להגיע למצב שאני יודע ככה:

פיאט בראבו עולה כ17 אלף ש"ח, במצב בינוני כי זה רכב שיש בדר"כ לצעירים סטייל 106, אז תקנה ב17 סביר להניח שתשים עוד 3, נפל לי לקנות אחת במצב הרבה יותר רעוע ולדעת שאני יושב ב17 אלף על אוטו במצב בונבון מנוע "חדש" שעבר ישור קו ועובד כמו דוקסה, מבחינת הכסף אני עומד בסדר מאיפה שתכננתי

מבחינת היסורים שעברתי ועוד אני אעבור, אני לא עומד בטוב, מנוע שהיה אמור להגיע למכונאי שלי ולשבת ברכב כלומר שוב אני אחזור על זה תוך יומיים של עבודה כולל בדיקות כולל הכל, מתארך על פני שבוע של ריצות מסריחות, אם הרכב היה יושב להשתלה אצל היבואן של המנוע זה היה נגמר עוד ביום חמישי שעבר, ולא מחר בבוקר.

(אבל ככה זה גם היה נראה, משאבת מים נוזלת, שן מפוספסת בטיימינג ועוד הרבה סיפורים בדרך).

אז איך שאומרים כל עכבה לטובה מחר בבוקר נוציא את האוטו אחרי שזויינתי טוב טוב כל השבוע הזה, נשים לו מצבר ונקווה לטוב.

פורסם
תגיד, בן כמה אתה?

לא הבנתי מה הבעיה עם מה שאור עושה.

קנה רכב בלי מנוע, הרכיב לו מנוע וזהו, אני מצטרף לאור בהתנצלות הכנה שבחיים האמיתיים (שלא כמו בחיים של אוראל ואייל) לא הכל הולך חלק, שטויות נעשות, טעויות קורות, ועוברים הלאה, שלא כמוכם - מגיעים הביתה קורעים את הבגדים ויושבים שבעה כשהרכב נשרט.

בקרוב מאוד בן 20.

וארז, כבר מזמן למדתי שלא הכל הולך חלק, שטעויות קורות, וחייבים לעבור הלאה...

מצטער שיש לי "קצת" ערך לכסף (המשכורת בצבא לא מי יודע מה [בלשון המעטה], ואין ברירה אלא להסתדר עם זה)

וכואב לי שפוגעים ברכושי.

אור, המחשבה שלי שונה משלך - זכותי, לא?

בכל מקרה, מאחל לך בהצלחה עם הפרוייקט - הרי אתה יודע שבמידה ותצטרך איזה עם הרכב

אתה תקבל, אז אין טעם להתנצח פה סתם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא היה מזיק התנסחויות עדינות ומכובדות יותר. עם כל הכבוד לחברים הוותיקים, שעדיין צעירים, קצת כבוד, ואשר בפורום זה אנו מקפידים עליו, לא יזיק, אף יועיל.

מקווה שהסתדרת עם המנוע.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

על פניו נראה שהסתדרתי, אחרי הרבה עצבים מחר בבוקר אני ניגש לסגור חוב (מי יודע מה מצפה לי שם) ולקחת את הרכב.

פורסם

שלום.

האמת שהבחור לא אשם מי שאשם זה המוסך שהרכיב את המנוע מהסיבה הפשוטה.

הוא לא מכיר פיאט ברבה והיסתבך מיכיון שההסבר שלך שגוי אני אסביר מה קרה.

בפיאט הזו יש שלושה דגמים שונים של מנוע ההבדלים הם .

א] חיישן על גל הזיזים.

ב] חיישן גל ארכובה

ג] מערכת הטימינג

ד] תושבות האביזרים

מי שלא מכיר את ההבדלים עובד כמו חמור ומפרק כמה פעמים.

אני משוכנא שאחרי ההרכבה של המנוע לא הצליחו להניע את המנוע ואז היסתבר שחסר להם החיישן של גל הזיזים ומשם התחיל כול הסרט.

לתשומת לבך בעת שבצעים החלפת טימינג ברכב הזה חובה לבצע שינוי ולהחליף גלגל משונן אחד לגלגל משונן אם כתף אחרת יעוף הטימינג אים השסטומים. כמו כן חובה אבל חובה להרכיב מיסב מותח [עים הקפיץ] רק מקורי תחליפי יתפרק וילך הטימינג.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...