Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני, לגבי הדגם מנוע, גם המנוע הרכוש וגם המנוע ההרוס היו 182A300, ככה שאני לא יודע איפה יש הבדלים.

המנוע לא הורכב על הרכב הוא היה על השולחן והרכיבו טיימינג וכל הדברים וכשהוא הגיע לרצועת אביזרים הוא קלט את הבעיה ומשם התחיל כל התסריט שלי.

מחר בבוקר אני אמור להגיע למוסך להוציא את הרכב, נקווה לטוב.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין למה אתה דאגת להביא מנוע?נניח שמצאת איזה מנוע,היית נותן למכונאי שלך לשבור את הראש,

כי הנה אתה רואה שעל כל פיפס האשמה נופלת עליך,

בעלי מקצוע לא אוהבים כשמתערבים להם בעסקים,גם אני בתור חשמלאי הייתי מעקם פרצוף אם הלקוח היה קונה חלק ומבקש שארכיב לו,וכשקורה שהוא קונה חלק לא מתאים או פגום,אז אני צריך לספוג את זה?לא,על כל טעות משלמים

פורסם

תקשיב, האוטו במוסך של חבר, הוא יודע שאני לחוץ בכסף אז הוא אמר לי את זה בפנים:

חלקים תביא לבד (יש לי הנחת מוסכים בחנות חלפים שהוא עובד איתה), מנוע תביא לבד כי אני לוקח עוד 1000 ש"ח ריזיקה למקרה של קלקול כלשהו.

האשמה לא נופלת עלי, הוא לבד הרים טלפון למי שהביא לנו את המנוע, פשוט שהבחור ההוא לא היה ממש להוט לעזור ומרח אותנו, זה הכל.

פורסם
תגיד, בן כמה אתה?

לא הבנתי מה הבעיה עם מה שאור עושה.

קנה רכב בלי מנוע, הרכיב לו מנוע וזהו, אני מצטרף לאור בהתנצלות הכנה שבחיים האמיתיים (שלא כמו בחיים של אוראל ואייל) לא הכל הולך חלק, שטויות נעשות, טעויות קורות, ועוברים הלאה, שלא כמוכם - מגיעים הביתה קורעים את הבגדים ויושבים שבעה כשהרכב נשרט.

קשקשן.

גם אני התחלתי מלמטה כמו כולם. מעולם לא קיבלתי רכב או כסף לרכב מאבא ואמא.

אז עליתי מרכב של 20K לרכב של 30K לרכב של 50K לרכב של 65K ועכשיו ל GTI.

דווקא כשאין לך הרבה כסף להפתעות בלתי צפויות, חשוב מאוד להקפיד איזה רכב קונים.

דווקא כשאתה חבר בפורום כזה ושומע כ"כ הרבה על קומבינות ובעיות אפשריות, אתה אמור להסיק מכך את המסקנות

הבעיה עם מה שאור עשה היא שזה מצטרף לעוד כמה שרשורים של דברים נמהרים שהוא עשה (שני בעלים על רכב אחד, עבודה ללא חוזה העסקה וכו') , ואני כחבר בקהילה הזאת, הייתי רוצה לעזור לו לחשוב טוב לפני שהוא מבצע טעויות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נראה לי שכולם מפספסים את מטרת השרשור,

כדאי להקשיב למה שאור כתב:

אל תכניסו אוטו למוסך ותעבדו עם כמה מוסכים

הוא בסה"כ ניסה להסביר שזו הייתה טעות לקחת מנוע ממקום א' , ולהתקין אותו במקום ב' ,

כי כשיש בעייה , למי הוא יפנה?

כל אחד יזרוק אותו בחזרה , עם סיפורים ומעשיות שלא מביישים את האחים גרים,

והוא מבין את זה כבר עכשיו .

אז במקום להטיף מוסר ולדקלם סיסמאות , אפשר רק לאחל הצלחה בפרוייקט וחריגה מועטה בתקציב,

זה ממש לא לעניין , להמשיך ולרדת על הבחור,

טעה - וזה ניתן לפתרון , רק חשבון העו"ש שלו יסבול , וזה לא נורא .

לעומת זאת,

מניסיון לעזור , עוברים להטפות מוסר וסיסמאות חלולות?!

מעליב לקרוא את ההודעה הבאה,

ובטח ממשתמש ותיק בפורום, שבאמתחתו 4K הודעות .

אור, אני מצטער להגיד לך את זה - אתה כל פעם עושה צחוק מעצמך ויוצא אידיוט

אתה לא תלמד לקחים אף פעם...

ואגב, הוא לא עשה מעצמו צחוק, הוא לא אידיוט- מקסימום ישלם יותר על העבודה,

ואכן ,הוא כן למד לקח חשוב ,

כי כרגע הוא מנסה למנוע מאחרים לבצע את הטעות הזו.

מידן.

ZZR

פורסם

ואגב, הוא לא עשה מעצמו צחוק, הוא לא אידיוט- מקסימום ישלם יותר על העבודה,

ואכן ,הוא כן למד לקח חשוב ,

כי כרגע הוא מנסה למנוע מאחרים לבצע את הטעות הזו.

מידן.

סוף סוף תגובה נורמלית.

ולפותח השירשור , לא נורא כולנו עשינו טעויות בחיים (והטעות שלך ממש לא קריטית) תשלם קצת יותר אבל אני מקווה שיעשו עבודה טובה ותהיה מרוצה.

בהצלחה ידידי.

פורסם
כשאין ראש, יש רגליים.

או ארנק שמן :)

אור, בהצלחה עם העניין - מקווה שתסתדר.

למי שאמר משהו כנגדו - אפשר לחשוב שאתם לא עושים טעויות. הפעם הוא טעה, פעם הבאה ידע מה לעשות - טעות היא דרך הלמידה הכי טובה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מידן תודה על התמיכה וסוף סוף מישהו שמבין אותי.

לגבי אוראל, תעזבו אותו במנוחה, גם הוא עוד יתבגר, בגיל שלו כל החיים שלי היו מרוכזים מסביב לאיזו וולקן, עבדתי בברזל הרווחתי כסף כמו בהייטק, נסעתי כל יום ת"א - י-ם שמתי בזמנים של אז כל יום 100-150 ש"ח דלק, נהנתי מזה, היום זה לא אפשרי.

לגבי הפיאט, האוטו יצא מהמוסך אתמול, יש עוד כמה קטנות לסדר אני מקווה שזה יגמר בקרוב, אני גם מקווה שלא תהיה פעם הבאה אבל אין לי הרבה מזל בחיים, כי גם הברלינגו חשבתי להחזיק הרבה זמן ואז היא נעלמה לה פתאום.

רק דבר אחד אני תמיד אומר לעצמי "כוס אומו הכסף, העיקר הבריאות"

פורסם
רק דבר אחד אני תמיד אומר לעצמי "כוס אומו הכסף, העיקר הבריאות"

צודק , הבריאות שלך לא שווה את זה.

אני גם לא מבין את כל השרשור הזה , בן אם בא ואומר לכם -

תראו עשיתי א' ב' ג' וזה מה שיצא בסוף...

בא ומשתף את הפורום בטעות שלו לטובתכם , שכשאתם תבואו לעשות משהו דומה , תדעו ממה להזהר!

הלוואי וכל חברי הפורום היו משתפים אותנו "בטעויות" שלהם כמו אור , היו חוסכים לי ולכם הרבה כסף ועצבים!

שיהיה לך בהצלחה!

פורסם

כל אחד עושה טעויות. חלקן קטנות וחלקן גדולות.

מקווה שהכל יסתדר לטובה.

וכן, העיקר הבריאות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הרשו לי להפנות אתכם לחלקים מהודעה ישנה מאוד שכתב פעם דייויד:

קראו טוב טוב.

רמת הדיונים הייתה גבוהה, האווירה הייתה מצוינת וחשוב מכל הייתה אמפטיה.

עזרה לאחרים תמיכה וחשוב מכל עידוד גם כשפרויקטים מתחרבנים והאוטו התקלקל וכל זה בדיוק כשהכי לחוץ בבנק ואין רגע פנוי אחד.

היום הדיונים הפכו להיות שכלתנים וכלכליים גרידא , דיונים שעיקרם לנפץ חלומות ולזרוע אימה.

הכי פולטיקלי קורקט הפך להיות אחזקתה של מכונית ללא יומרות ספורטיביות , מכונית ספורטיבית ? לא בבית ספרנו.

את מקומם של פרוייקטים מענינים תפסו טבלאות של עלויות אחזקה וחישובים שנתיים של דלק,ביטוח ופחת.

את הטון המכריע של הדיונים מובילים אנשים שמעולם לא הייתה ברשותם מכונית ספורטיבית וכנראה שגם לעולם לא, אנשים שמתקשים להסתיר ולרוב גם מפגינים בחוצות את שמחתם לאיד על כל תקלה וכל משבר בבעלות של מכונית ספורטיבית מסוג זה או אחר.

מרגישים אי שייכות וחוסר אמפטיה לשיגעון שלנו, שיגעון שגורם לנו מדי יום להוציא סכומים כסף לא מבוטלים על פרויקטים שלא תמיד יצליחו, על רכישת מכוניות שהן מתכון לאסון כלכלי, על ויתורים כואבים ועמוקים לא פעם גם בפאן החברתי האישי.

צורם לי במיוחד לקרוא תגובות של משתמשים וותיקים בפורום אספנות רכב , תגובות זילזול וכימות הפרויקטים לכסף ולמחירונים.

היה פרויקט אחד שריגש אותי במיוחד, פרויקט שיפוץ האלפאסוד של אדם.

כמו שהוא ריגש כך הוא הוא גם היה הטריגר להודעת הפרישה, התגובות לשירשור שהופיע עוד היום לכדאיות השיפוץ, שוויה במחירון וכדומה עוררה בי שאת נפש, לא פחות.

דיוויד א.

הייתי שמח להוסיף שההערכה שלי לאנשים שמפחדים לקחת סיכונים ושהכל צריך להיות אצליהם מושלם לחלוטין, וכנראה שככה החיים שלהם נראים - מאוד נמוכה. אבל אני לא אגיד את זה, כי זה כבר לדרוך על שדה מוקשים.

איל, הזלזול המתמיד שלך במי שקנה מכונית מעל 100K קילומטר, או שהיא לא השמורה ביותר בארץ, פשוט מחליא. וזה חוזר על עצמו כמעט בכל שרשור.

אוראל - אני באמת מקווה שיום אחד מישהו יבעט אותך מהבועה שאתה חי, כי נראה לי שיהיה לך קצת קשה להסתדר בלי עזרה של ההורים.

ואור בהצלחה! ואל תתחרט או תתנצל על מה שעשית, תעמוד מאחורי זה, התחלת פרוייקט, לך איתו עד הסוף, ואל תתיחס לאנשים קטנים.

ויום טוב לכולם כמובן!

פורסם
הרשו לי להפנות אתכם לחלקים מהודעה ישנה מאוד שכתב פעם דייויד:

קראו טוב טוב.

הייתי שמח להוסיף שההערכה שלי לאנשים שמפחדים לקחת סיכונים ושהכל צריך להיות אצליהם מושלם לחלוטין, וכנראה שככה החיים שלהם נראים - מאוד נמוכה. אבל אני לא אגיד את זה, כי זה כבר לדרוך על שדה מוקשים.

איל, הזלזול המתמיד שלך במי שקנה מכונית מעל 100K קילומטר, או שהיא לא השמורה ביותר בארץ, פשוט מחליא. וזה חוזר על עצמו כמעט בכל שרשור.

אוראל - אני באמת מקווה שיום אחד מישהו יבעט אותך מהבועה שאתה חי, כי נראה לי שיהיה לך קצת קשה להסתדר בלי עזרה של ההורים.

ואור בהצלחה! ואל תתחרט או תתנצל על מה שעשית, תעמוד מאחורי זה, התחלת פרוייקט, לך איתו עד הסוף, ואל תתיחס לאנשים קטנים.

ויום טוב לכולם כמובן!

כמו כל דבר בחיים, הדרך הנכונה היא איפשהו באמצע. ואם יורשה לי להשתמש בפתגם נוסף, תכניס שני יהודים לחדר ותצא עם שלוש דעות שונות.

אני מתחבר מאוד למה שדויד כתב אז בזמנו אבל לא הסכמתי עם דרך התגובה שלו לכך (פרישה מהפורום) וגם אמרתי לו את זה אישית לא פעם ולא פעמיים.

מי שנכנס לכל מיני הרפתקאות מארץ ההרפתקאות פעם אחר פעם זוכה להרמת גבה מאנשים מנוסים ממנו שכראה עשו את הטעויות שלו בעבר (אבל רק פעם אחת, לא באופן סדרתי).

אין ספק שמהרפתקאות כאלו כל אחד לומד ומקבל ניסיון חיים חשוב שרלבנטי לא רק לתחום הרכב, אבל טבעו של הפורום הוא שאנשים מגיבים וכותבים את מה שהם חושבים על זה. זה גם לא קשור למצב העו"ש של ההורים שלהם...

יש לי חבר טוב שהרוויח בגיל 24 משכורת טובה ושם את רובה על איזו 106...ההשקעות המטורפות האלו לימדו אותו משהו בחיים ובין היתר גם שזה לא היה כלכלי, אז מה? היום הוא מודה בזה אבל לא מצטער על שקל.

גם אני קניתי 205GTI ב-10K כשהמחירון היה 16K כי היא עמדה שנה ומשהו ולא היה לה טסט שנתיים. האוטו הזה זכה להשקעת כסף לא מבוטלת, בעצם את כל מה שהיה לי אז, אבל לימד אותי דבר או שנים על נהיגה ואחזקת רכב.

אני לא חושב שמישהו מהמבקרים את אור.ס בשרשור הזה היה מבקר אם השרשור הזה היה נכתב ע"י מישהו אחר. הביקרות באה בעיקר בגלל שמדובר באור.ס בגלל ההסטוריה המוטורית הללא ספק מעניינת שלו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ויום טוב לכולם כמובן!

יש פתגם שאומר: "אדם צריך לדעת את אורך האף שלו".

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

גיא, לגבי העזיבה של דיוויד, למען האמת שאני מבין אותו לחלוטין, הבנאדם לא הלך כפרנציפ אלא כי פשוט לא נעים לו בפורום, עכשיו הוא לא יכול להתחיל להעיף משתמשים שלא באים לו טוב בעין, אז הוא קם והלך, למען האמת שגם לי יש חשק לעשות את זה, סה"כ באתי לשתף אתכם, ואז קופצים עלי חברי פורום שכל הניסיון שלהם נגמר באיזה פאביה שהלכה בה ציריה ועוד פאביה שהושבתה בגלל מכה בכנף, אני מקבל אזהרה על זה שקראו לי אידיוט.

וסה"כ רציתי לשתף אתכם קצת, וכמו שגיא אמר יש לי בהרבה מאוד מה לשתף אתכם, אני אמנם רק בן 22 אבל עברו לי ביד כבר 10 כלי רכב ו6 קטנועים, מה שנוצר הוא שאני את הלקחים שלי לומד, אבל לפורום אני כבר לא אכתוב הודעות כאלו יותר, כלומר כשאני אחליף צמיגים, אני אלך להחליף צמיגים אני לא אספר בפורום, כדי שאוראל לא יגיד שאני אידיוט שלא שמתי ג'אנט 15 וצמיגים יוקוהמה סידרייב, ואייל יחליט שאני אידיוט כי לא עשיתי את העסקה בצמיג ישיר למשל, אותו כנ"ל לגבי הפחחות שהאוטו יעבור, אוראל יגיד שהאוטו היה צריך להכנס לאבי בר ולא לפחח ערבי שסוגר לי את הפינה בסכום מאוד צנוע, אייל יגיד שמי בכלל מכניס פיאט מסריחה לפחחות צבע כללי, אבל אף אחד מהם לא עוזר לי לשלם על האוטו הזה כל חודש סכום שמגרד 2000 ש"ח עם הדלק בערך, אף אחד מהם לא עוזר לי לשלם את השכ"ד שלי, אף אחד מהם לא קונה לא אוכל לבית, או עוזר לי בכל הוצאה אחרת, אני הוא זה שבסופו של עניין עומד 16-20 שעות ביום על הרגליים כדי לחיות בכבוד, וכשאני בא לפורום לפרוק קצת עול, אז שולחים אותי החוצה בקריאות של "מפגר" "אדיוט" "פזיז" או שבכלל נכנסים לאיזשהו עניין שאף אחד לא יודע אותו "רישום 2 בעלים על רכב" (גם לזה יש סיפור קטנטן שהוא לא לכאן ובטח שכבר לא יסופר אחרי הטופיק המבאס הזה).

אור (שלמד יותר לא לשתף "חויות" בקארספורום כדי לא לקבל אזהרות וגינויים).

• תוכן חדש...