Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת רכב עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני חדש בפורום ובנושא הרכב בכלל, כך שאשמח אם תוכלו לייעץ לי.

זה עתה מכרתי את הפולו שנת 97 שלי במחיר של 18K ואני מעונין לרכוש מכונית גדולה ומרווחת (יחסית לפולו, כגון ניסן) וההתלבטות שלי היא בין, ניסן אלמרה לכל רכב יפני אחר אשר יעמוד בדרישות הבאות:

• מחיר מקסימלי של 65K.
  • מעל שנת 2001.
  • קילומטראז' למטה מ 95,000.
  • מקסימום יד שלישית.
  • הכי חשוב אולי אוטו שיהיה ידוע בתור אחד שלא חובב ביקורי מוסך.
  • אוטומט!!!

אשמח אם תוכלו לסייע לי בעיקר בחוות דעת על ניסן אלמרה, ובהמלצות על כלי רכב העונים על הדרישות הנ"ל בפרט.

תודה מראש. metaloco.

פורסם

ניסאן אלמרה בשנתונים 2001,2002 ומעלה היו הרבה בחברות הליסינג או ההשכרה מה שהופך אותן ללא כל כך אטרקטיביות לרכישה אלא אם תמצא אחת שלא עברה קילומטרא'ז גבוה (חפש גיבוי בספר טיפולים).

אני דווקא חושב שתחפש בסבלנות ותמצא אחת מהשתיים:

מאזדב לאנטיס 2003-4 מנוע 1600 או הונדה סיוויק 2002-3 לפי התקציב שלך.

קח בחשבון שהביטוח של ההונדה יקר יותר אבל התחזוקה שלה /של המאזדה יחסית זולה לעומת מכוניות אירופאיות כמו-תוצרת VAG

למיניהן,צרפתיות למיניהן,פורד ועוד שאר ירקות

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ראשית תודה רבה על התגובה, זה היה ממש מהיר:).

לגבי הארגומנט הראשון שהצגת שבשל העובדה שניסן מככבת בליסינג זה הופך אותה לפחות אטרקטיבית, היית רוצה לדעת למה זה מינוס שהיא מככבת בליסינג, האין זה הפוך שבגלל שחברות הליסינג בוחרת את ניסן יש עילה לחשוב כי היא אמינה. ואם נכון הוא הדבר, האם זה אומר שגם טויוטה קורולה לא אטרקטיבית בגלל שהיא מככת בליסינג.

דבר אחרון הייתי שמח לדעת, מבחינת התחזוקה/מחירי חלקים/ אמינות החלקים/ביטוח/ביצועיפ על הכביש, מי מבין 3 היצרנים עדיפה (ניסאן, מאזדה, הונדה).

שוב תודה. metaloco.

פורסם

אני מניח שהכוונה ב"לא אטקרטיבית" היתה לרכבי ליסינג עצמם- בהם גם אני כדרך אגב לא הייתי נוגע (מניסיון עם רכבי ליסינג אותם אני רואה בעבודתי).

כרכב מיד פרטית, אין השלכה ישירה "לכוכבת" ליסינג, פשוט יהיה קשה לך להשיג אחת שמורה מיד פרטית. כנ"ל לגבי הקורולה, מאד קשה למצוא אקזמפלרים שמורים מיד פרטית.

לגבי האלמרה, הביקוש שלה כמשומשת הוא אינו בשמיים. לטעמי ניתן למצוא אחת שמורה דיי בקלות (אף שלא ניסיתי).

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
אני מניח שהכוונה ב"לא אטקרטיבית" היתה לרכבי ליסינג עצמם- בהם גם אני כדרך אגב לא הייתי נוגע (מניסיון עם רכבי ליסינג אותם אני רואה בעבודתי).

כרכב מיד פרטית, אין השלכה ישירה "לכוכבת" ליסינג, פשוט יהיה קשה לך להשיג אחת שמורה מיד פרטית. כנ"ל לגבי הקורולה, מאד קשה למצוא אקזמפלרים שמורים מיד פרטית.

לגבי האלמרה, הביקוש שלה כמשומשת הוא אינו בשמיים. לטעמי ניתן למצוא אחת שמורה דיי בקלות (אף שלא ניסיתי).

בהצלחה

עידן

ומה לגבי האימפרזה ? רכב עם שוק, אמינות יפנית ובטיחות

פורסם

שוב תודה לכם על התגובות :)

הייתי רוצה לדעת, מבחינת

• התחזוקה.
  • מחירי חלקים.
  • אמינות החלקים.
  • ביטוח.
  • ביצועים על הכביש.
  • צריכת דלק.

מי מבין 4 היצרנים עדיפה (ניסאן, מאזדה, הונדה, סובארו).

פורסם
שוב תודה לכם על התגובות :)

הייתי רוצה לדעת, מבחינת

• התחזוקה- סובארו--> ניסאן --> מזדה --> הונדה (מהזולה ליקרה).
  • מחירי חלקים.
  • אמינות החלקים. אמינות הרכבים הנ"ל תושפע בעיקר מהיסטוריית הטיפולים של הרכב, למזדה ישנה "מחלה" של תושבות מנוע רגישות ובולמים רגישים הנוטים לסיים את חייהם מוקדם מן הצפוי. בגדול, מדובר בארבע משפחתומטיות ממוצעות המגלות אמינות טובה.
  • ביטוח-הניסאן הזולה ביותר לביטוח. אאחריה סובארו, הונדה ומזדה יקרות משמעותית לביטוח!.
  • ביצועים על הכביש.- בסך הכל מדובר על רכבים משפחתיים, אז אין יותר מידי למה לצפות. בכל זאת, ההונדה מעט יותר זריזה מהשאר.
  • צריכת דלק.- פחות או יותר דומה כ- 1/10- עירוני, 1/13- בינעירוני הרבה תלוי באופי הנהיגה.

מי מבין 4 היצרנים עדיפה (ניסאן, מאזדה, הונדה, סובארו).

כפי שציינתי מדובר בארבע משפחתומטיות ממוצעות עם המגלות אמינות ושרידות טובה. את ההונדה הייתי מוריד מהרשימה (מנסיון) בגלל תנוחת ישיבה מזוויעה ,נוחות לוקה בחסר ומחירי ביטוח יקרים מאד!

פרט לכך, הונדות רבות שירתו תחת חסותם של צעירים שדיי "קרעו" את הרכב.

באופן אישי, הייתי בוחר באלמרה, המעניקה את התמורה הטובה ביותר לכסף. פרט לכך, הרכב פחות סחיר וניתן למצוא ביתר קלות אקזמפלר ראוי!

אם הינך מתעקש על המזדה, חפש בנפח מנוע של 1.8, המגיע עם גג-שמש ובולמי דיסק בארבעת הגלגלים (צריכת הדלק של ה- 1.8 דומה לזו של ה- 1.8).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

באחזקתי היו קורולה 99' אימפרזה 2001 לאנטיס 2003 וכרגע אלמרה 2003 (כולן אוטומטיות כמובן). ואני חייב להגיד שהאלמרה פשוט טובה מהן. יציבה יותר, חזקה יותר (אחריה הקורולה המאזדה ולבסוף האימפרזה (מדובר בגרסאות 1.6 לעומת ה1.8 של האלמרה)), לא מבקרת במוסכים. במוסך שלנו שהוא משותף לרנו וניסן ניתן למצוא ביום רגיל כ 70 רנואים וניסן אחת או מקסימום שתיים. צריכת הדלק שלה היא הנמוכה מבין כל החבורה בצורה משמעותית. את כולן היה לי למעלה משנה ואני יכול להגיד לך שלמרות שלא בדקתי את צריכת הדלק (מספרית) ולמרות שהמיכל שלה יחסית גדול , ניתן בברור לראות שהיא מבזבזת פחות דלק. כמה מינוסים היא שילדה שנסדקת ונמעכת בקלות רבה ואיבזור פנימי לא בשמיים (כמו רוב היפניות) וזהו אני חושב. אם תשב על הלוחות ותמצא אחת במצב טוב מיד פרטית, תאמין לי אתה לא תצטער.

פורסם

בעזרתכם אני חושב שהחלטתי שאני רוצה ניסאן אלמרה (אלא אם כן אני אמצא את אחת מהמכוניות הקודמות במצב יוצא דופן).

אך הבנתי שלניסן אלמרה יש מספר גרסאות, אשמח אם מישהו יוכל לפרט עליהן ולהמלית על מה יותר כדאי? האם הפרפקט שונה מהשאר או שמא כולם פרפקט?

כמו כן בתור מתחרה אחרון לניסאן, אודה לכם אם תוכלו לתת לי שיקולים בעד ונגד לגבי ניסאן אלמרה וטויוטה קורולה (חוץ מהענין שהטויטה מככבת בליסינג וקשה למצוא קורולה עם קילומטראז' והיסטוריה נורמאלית).

שוב תודה מראש. metaloco.

פורסם
בעזרתכם אני חושב שהחלטתי שאני רוצה ניסאן אלמרה (אלא אם כן אני אמצא את אחת מהמכוניות הקודמות במצב יוצא דופן).

אך הבנתי שלניסן אלמרה יש מספר גרסאות, אשמח אם מישהו יוכל לפרט עליהן ולהמלית על מה יותר כדאי? האם הפרפקט שונה מהשאר או שמא כולם פרפקט? אלמרה פרפקט, החלה להימכר החל משנתון 2001, עד אז נמכרה ניסאן אלמרה שהיא הגרסה הקודמת והמרובעת יותר. בשנה הראשונה לשיווקה החלה של האלמרה פרפקט (2001), היא שווקה עם מנוע 1600 המשודך לתיבה אוטומטית או מנוע 1500 המשודך לתיבה ידנית! החל מ-2002 האלמרה פרפקט שווקה עם מנוע 1800 המשודך לתיבה אוטומטית. הגרסה המומלצת היא הגרסה האוטומטית המשודכת למנוע ה- 1800, משמע החל משנתון 2002 ומעלה. הגרסה הנ"ל, למרות נפח המנוע הגדול מרב המשפחתיות, באופן מפתיע הינה חסכונית יותר בדלק, עקב זמינו כח טובה בסל"ד נמוך יחסית! נסה להתמקד בשנתונים הנ"ל.

כמו כן בתור מתחרה אחרון לניסאן, אודה לכם אם תוכלו לתת לי שיקולים בעד ונגד לגבי ניסאן אלמרה וטויוטה קורולה (חוץ מהענין שהטויטה מככבת בליסינג וקשה למצוא קורולה עם קילומטראז' והיסטוריה נורמאלית).- היתרון של הקורולה על האלמרה, הוא בשילוב גיר-מנוע טוב ומוצלח יותר. פרט לכך, המוניטין והשם של טויוטה.

הטויוטה מבוקשת יותר מהאלמרה, ולכן קשה מאד למצוא אחת שמורה- הן נחטפות מיד בעת פירסומן! (מצד אחד קשה לקנות וקל למכור).

הקורולה צפופה (במיוחד במושב האחורי) לעומת האלמרה.

בתקציבך הקורולה שתרכוש תיהיה משנתון נמוך יותר (משמע= בלאי גבוה יותר).

שוב תודה מראש. metaloco.

לטעמי, התמקד באלמרה, הסיכוי למצוא אחת שמורה מיד פרטית, עם ק"מ סביר, גבוה הרבה יותר מלמצוא קורולה מקבילה!

אם תיפול לידך קורולה שמורה ומטופלת- לך על זה!

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...