Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנועי בנזין מודרניים מתחילת העשור יכולים לעמוד במרווחים של 15,000 ק"מ ללא שום בעיה בעיה, בתנאי שרמת (דרוג איכות) השמן תואמת או עולה על דרישות היצרן.

ודיזל??

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הבנתי שהייצרן בדק את הסיבה להיווצרות הבוצה, האם הוא פרסם מסמך רשמי המסביר את התופעה ? האם היצרן פרסם הוראות כיצד לטפל ברכב בכדי שהבוצה לא תיווצר ?

אם הוא פרסם זה בטח לא בא לידיעתי . המקורות שלי הם לאו דווקא מהארץ, אבל אין לי משהו מבוסס שאני יכול להסתמך עליו פרט לעובדה שכן מצטברת בוצה וכן היצרן מודע לבעיה ולכך שהוא מאשר תיקונים גם מחוץ למסגרת האחריות המקובלת (3 שנים/100K ק"מ), שזה שלעצמו מעיד על יופי של התחשבות ושירות.

ודיזל??

את האמת גם בדיזל, אבל בגלל אופי המנוע והרכבים אליו הוא משודך לרוב (מסחריות,SUV, מוניות וכו') נזהרי ובצעתי הפרדה.

אני יודע שיש גם רכבים פרטיים עם מנועי דיזל שתדירות הטיפולים בהם הוא 30K ק"מ, גם עם שמן ממש איכותי לדעתי זה כבר חורג מהגבול או ממש גבולי. במיוחד עם אופי הנסיעה של רוב התושבים החיים באיזור המרכז (שעות מנוע רבות).

פורסם
" בוצה " במנוע נוצרת באחת מהאפשרויות הבאות :

1...

2...

3...

- אייל .

שכחת סיבה אחת עיקרית ונפוצה, מפלס שמן נמוך או גבוה מהדרוש.

פורסם

.

תשובות רבותי:

מערכת נשם במנוע מורכבת מיותר חלקים מאשר איזה צינורית קטנה או שסתום, היא כוללת מעברי אויר ושמן בבלוק המנוע (מבנה הבלוק), ראש המנוע (מבנה הראש) ובמכסה השסתומים. אז להגיד, שזו לא בעיה בנשם אחרת היו מחליפים רק את הנשם, זו תשובה חובבנית.

בנוסף, נניח שכל הסיפור היה רק בצינור הנשם, עצם היווצרות הבוצה יכולה כבר לגרום לנזק התחלתי ולכן רק החלפה של צינור נשם כבר לא תפתור דבר וסופו של המנוע עוד יבוא, לכן כצעד מקדים של היצרן הוא מאשר הח' מנוע מושלם, בלי משחקים או נסיונות שיקום למניהם.

אז תודה ל DANNIEL שהבהיר את דברי - הכשל לא בנשם . הכשל הוא בתכנון המנוע והתוצאה . היתפרקות השמן

והיוצרות בוצה . וכמובן שאין טעם להחליף נשם . כי הכשל קיים .

טיפולים תקופתיים - כיום באמת חלק ממתיחת מרווח הטיפולים הוא עניין שווקי, אך מדובר על מרווחים של 30K ק"מ ויותר. מנועי בנזין מודרניים מתחילת העשור יכולים לעמוד במרווחים של 15,000 ק"מ ללא שום בעיה בעיה, בתנאי שרמת (דרוג איכות) השמן תואמת או עולה על דרישות היצרן. אני מניח שמכוון שגם רכבים שטופלו במוסכי היבואן סובלים מבעיות דומות, שמן המנוע הוא לא הגורם.

אני מסכים עם DANNIAL בנקודה זו - אולם . רק שמן סינטטי מלא . אשר נקודת חום השבירה שלו מעל 170 מעלות .

לא התיחסתי ליותר שמן במנוע - אני מאמין כי רכב אשר טופל במוסך היבואן . לפחות ...להחליף שמן מנוע הם יודעים .

ובקשר למחסור בשמן מנוע הגורם לזרוז היוצרות בוצה. עקב כמות נמוכה של שמן להגנה. קירור המנוע . והולכת החום - הרי

זה ברור מאליו - והתיחסתי לכך . - זה הגורם העיקרי - המחסור הנוצר בשמן מנוע . עקב היתחממות השמן . נוצר אידוי שמן

השמן ממשיך להיתפרק . האידוי גדל ומפלס השמן יורד ( כמו בים המלח ).נוצרת בוצה - כשל מנוע .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אם הוא פרסם זה בטח לא בא לידיעתי . המקורות שלי הם לאו דווקא מהארץ, אבל אין לי משהו מבוסס שאני יכול להסתמך עליו פרט לעובדה שכן מצטברת בוצה וכן היצרן מודע לבעיה ולכך שהוא מאשר תיקונים גם מחוץ למסגרת האחריות המקובלת (3 שנים/100K ק"מ), שזה שלעצמו מעיד על יופי של התחשבות ושירות.

.

דיון ללא מידע מבוסס שנבדק ופורסם על-ידי הייצרן או גוף המתמחה בבדיקה של כשל במנועים או חלקי מכונות זה סתם משחק ניחושים, כול המידע שאתה רושם ניתן למצוא במאמרים באינטרנט.

כמובן שאני ער לעובדה שגם ייצרני הרכב יש להם סיבות משלהם לא לפרסם את כול המידע לגבי התופעה של בוצה.

כאן

http://www.synlube.com/sludge.htm

וכאן

http://www.petitiononline.com/TMC2003/petition.html

והסיבות שהייצרן VW פרסם

איזה כייף לי :)

פורסם

שירשור מאלף, תודה לכל אלה שהגיבו ותגובתם לימדה והעשירה אותי רבות.

שאלה: כתבתם שהשמן במנוע הטויוטה מתפרק כתוצאה מהטמפרטורה הגבוהה (170 מעלות). מה היא טמפרטורה מקובלת לשמן מנוע בזמן העבודה?

פורסם

הטמפ' של השמן באגן השמן (קרטר) היא בסביבות 80-85 מעלות צלזיוס, אבל הטמפ' של השמן בצילנדר או ליתר דיוק בזמן פעולת הדחיסה יכול להגיע ל-160 מעלות צלזיוס וגם יותר במנועי דיזל.

איזה כייף לי :)

פורסם

שמן מינרלי מבוסס על נפט גולמי, בסיסו הוא מולקולות הבנויות משרשראות ארוכות של פחמן הרגישות ללחץ וחום. ללא שום קשר, בשמן מינרלי יש חומרים שלא ניתן לסנן מהנפט הגולמי הגורמים להעלאת הצמיגות עד לרמה הדומה לסירופ בטמפרטורות מאוד נמוכות. בטמפרטורות גבוהות ובעומס גדול (גרירה, נהיגה ספורטיבית וכו') שרשראות הפחמן נשברות והבסיס של השמן רותח, משנה את רמת הצמיגות והופך לבוצה. דבר זה יכול לקרות גם בטמפרטורות נמוכות יחסית של C 110 (F 230) כשב- C 121 (F 250) שמנים מינרלים רבים כבר סובלים מהתפרקות רצינית. למניעת מצב זה פותחו השמנים הסינטטים (לפני יותר מ- 50 שנה) שהחלו דרכם כפיתרון במנועי סילון הפועלים בטמפרטורת עצומות והם מיוצרים על ידי תגובות כימיות בין רכיבים כימיים שונים. לאחר מספר שנים מצאו השמנים הסינטטים את דרכם לעולם הרכב כשב- 1972 חברת השמנים אמזאויל (Amsoil) הוציאה לשוק את השמן הסינטטי הראשון לשימוש ברכב.

לשמנים הסינטטים יש יתרונות סיכוך רבים וזאת בלי רגישות לקור שבגללה השמנים המינרלים מעלים את צמיגותם ובלי הרגישות לחום שבגללה השמנים המינרלים מתדללים.

השמנים הסינטטים בנויים ממולקולות בצורה שונה המבוססות על שרשראות פחמן קצרות יותר מאלו שבשמנים המינרלים והן הרבה יותר עמידות בחום ולחץ. שמנים סינטטים יכולים לעמוד בטמפרטורות של כ- C 143 (F 290) במשך כל היום ועדיין להגן על המנוע. למעשה הבדיקות הסטנדרטיות של "החברה האמריקאית לבדיקת חומרים" ה- ASTM (American Society of Testing Materials) מתבצעות בטמפרטורות של כ- C 150 (F 302), בבדיקות אלו השמנים הסינטטים מנצחים בביצועים את השמנים המינרלים ביחס של 4 לאחד ואף יותר.

בארצנו החמה זה לא נדיר שטמפרטורת השמן עוברת את ה- C 110 ואף את ה- C 121 ופעמים רבות טמפרטורת השמן גבוהה יותר מטמפרטורת המים אותה אנו רואים במד החום ולכן עדיפים השמנים הסינטטים על השמנים המינרלים מה גם, שיכולת הסיכוך שלהם טובה יותר בכל טמפרטורה ולא רק בתנאים קיצוניים. השמנים הסינטטים גם שומרים על תכונותיהם זמן כפול ויותר משמנים מינרלים עקב העמידות המוגברת שלהם לחימצון ולכן אפשר להכפיל ולפעמים אף לשלש את מרחק הנסיעה על אותו שמן כל עוד דואגים להחליף את מסנן השמן בזמן.

( באדיבות - ערן מוגילבקין )

אז DORKI - אני מחזק את דברי מרק10 .

ו ל שי. ז - יש צדק בדברייך(פלאשינג) - אולם רק לישור קו למנוע אשר עבר מספר החלפות שמן .וסביר שנשארה בוצה במנוע .

ואח"כ שמן מנוע סינטטי מלא איכותי .

אולם - זוהי תחזוקה מונעת בלבד . העלות שלה לא יקרה . וכדאי לבצעה . אבל ...

חברת "טויוטה " לא מסרה עד היום את הסיבה ל - כשל המנוע .http://moogi.org/media/motoroil.htm

- קישור לכתבה המלאה -

אני חייב לזוז לעבודה - אייל .

המשך בנוגע לממיר הקטליטי בקורולה - המאבד את עצמו לדעת ( עקב אדי שמן )

אחרי השעה 2:00 מחר . - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה מרק10 על עידכון הקבצים .

קונצרן VAG - לוקח אחריות ( כשל מנוע- בוצה ). ומאריך את האחריות על רכבי הטורבו - ל 8 שנים - ומפרסם זאת בגלוי.

- הכשל התגלה בקונצרן VAG .במנועים עם הטורבו - ( מנועים העובדים בעומס חום כבד )

ולהבדיל קונצרן " טויוטה " לא לוקח אחריות בכלל . הוא אמנם בשקט בשקט ... מחליף מנועים .וממירים קטליטים .

אבל - המידע לא מגיע לכל הבעלים של רכבי ה "קורולה ". ולחלקם כאשר היה " כשל מנוע " או " ממיר " הם החליפו

זאת על חשבונם ... ( גם אם ההחלפה בוצעה במוסך מורשה - מאחר. ובעל הרכב לא ידע. כי הבעיה ידועה ובאחריות שקטה ...)

ואני מקוה שכשל הממיר לא מקדים . את "כשל המנוע " הקרב להגיע ..

לכן תשובתי הראשונה בדיון זה היתה - צדק בית המשפט בפסק הדין - אבל לא בדרך ההרשעה - בעל הרכב לא אשם

ב " כשל המנוע "

( יותר מזה - חברת ה " ליסינג " לא הגנה על עצמה - ולא טענה כי הכשל ביצרן. אבל עליה אני סומך שאת החשבון היא תגיש

ל " טויוטה " - היבואן )

מסקנות :

המנועים החדשים . קטנים .ובעלי הספק גבוה . נימצאים בתא מנוע קטן ( קירור האויר ההקפי שלהם קטן ) - לכן השימוש

בשמנים סינטטים ברמה גבוה .מחויב ביותר. וכמובן נוזלי קירור מנוע טובים .

אמינות היא מושג יחסי - חברת " טויוטה " לפי התנהגותה לא תקבל את מגן ההגינות. ובעולם יש התארגנויות נגדה ( ראה

קישור באדיבות מרק10 )

http://www.petitiononline.com/TMC2003/petition.html

אבל לקונצרן " טויוטה " יש בקרת איכות .אני מאמין כי היום אין את הבעיה . בין אם בשינוי מבנה המנוע . או בשימוש בשמנים

איכותיים . העומדים בעומס . ובדגמי רכבים אחרים שלהם. לא התגלה כשל זה .

בדיעבד - לא הבנו מדוע מוסכי VAG בארץ . ביצעו " פלאשינג " במעבר לשמנים סינטטים .

הם צדקו - ה " פלאשינג " בוצע . מאחר ונוצרה מוקדם יותר "בוצה " ( היתפרקות שמן ) ולכן הם ניקו את המנוע . ואז החליפו

לשמן סינטטי מלא . לפיתרון הבעיה .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ואני מקוה שכשל הממיר לא מקדים . את "כשל המנוע " הקרב להגיע ..

המשך בנוגע לממיר הקטליטי בקורולה - המאבד את עצמו לדעת ( עקב אדי שמן )

אחרי השעה 2:00 מחר . - אייל .

נושא הממירים הקטליטיים לא קשור כלל לבעיית הבוצה בשמן אלא לבעית עודף דלק (עובדה כי מחליפים בנוסף מחשב ניהול מנוע), נא לא לבלבל.

פורסם

היום כן, אבל בעבר הלא רחוק לא בכל יחידת בקרה הייתה קיימת מערכת שבבים שתומכת באפשרות לביצוע reprogramming והאופציה שנשארה היא החלפת היחידה בשלמותה.

• תוכן חדש...