Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להשמיש את המגב האחורי בויטארה שלי. צמת החשמל שרצה מהדש-בורד אל המנוע איננה, ולכן אני צריך לבנות את המערכת מחדש.

למנוע יש ארבעה חוטים - שחור, כחול, צהוב וכתום.

השחור מתחבר בוודאות לאדמה.

כשהכתום מקבל 12V המנוע מתחיל להסתובב, אבל הוא מסתובב בכיוון אחד ללא השהייה וללא היפוך של כיוון הסיבוב.

נשארו שני חוטים - צהוב וכחול.

מה עושים איתם כדי להפעיל את המנוע בצורה הנכונה?

האם בדרך מהכפתור אל המנוע צריכה להיות איזושהיא קופסאת בקרה ששולטת על הסיבוב של המנוע?

Image1.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המנוע צריך להיסתובב רק בכיוון אחד וזה תקין,מה שמפעיל את המגב ימינה ושמאלה זה לא המנוע זה הזרועות שמיתחברות למנוע וזאת פעולה מכנאית.

פורסם

לא תוכל להפעיל וישר אחורי עם מנוע כזה . חסר לך מנגנון זרועות שהופך תנועה סיבובית לתנועה קוית .חפס מנוע אחר שבנוי לוישר אחורי .

פורסם

המנוע הנ"ל פורק מתוך הדלת האחורית שלי. אני רוצה להאמין שהוא מתאים.

המנגנון קיים, ונמצא עדיין בתוך הדלת. ניסיתי לסובב אותו ידנית ולדמות תנועה סיבובית של המנוע אבל זה לא נראה כאילו יש שם משהו שהופך את התנועה מסיבובית-מעגלית לימינה-שמאלה. אני אנסה לתת תמונה של המנגנון הזה בהקדם.

ומה לגבי שני החוטים האחרים? יש להם שימוש כלשהוא?

פורסם

אם למנוע יש ארבה חוטים זה אומר שיש לו שני מהירויות. החווט אמור להיות כך:

1. הארקה.
  2. הזנה למהירות גבוהה.
  3. הזנה למהירות נמוכה.
  4. ויציאת אות מיקום התחלתי.

או שיש לו רק מהירות אחת ואזי שני חוטים משמשים לאות מיקום והם כנראה הצהוב והכחול.

מי שאחרי על עצירת המנוע הוא ממסר מיוחד שנמצא לרוב בתא הנוסעים בדשבורד או בתיבת הנתיכים.

פורסם
אם למנוע יש ארבה חוטים זה אומר שיש לו שני מהירויות. החווט אמור להיות כך:
  1. הארקה.
  2. הזנה למהירות גבוהה.
  3. הזנה למהירות נמוכה.
  4. ויציאת אות מיקום התחלתי.

או שיש לו רק מהירות אחת ואזי שני חוטים משמשים לאות מיקום והם כנראה הצהוב והכחול.

מי שאחרי על עצירת המנוע הוא ממסר מיוחד שנמצא לרוב בתא הנוסעים בדשבורד או בתיבת הנתיכים.

אם הבנתי נכון, הממסר המיוחד מקבל את אות המיקום והופך את כיוון המנוע בהתאם למיקום?

יש דרך קלה לדעת איזה מהאופציות נכונה למנוע שלי? כעיקרון הכפתור המקורי של הרכב הוא לחצן (כלומר יש לו רק מהירות אחת) אבל זה בטח לא אומר כלום.

חיבורי החוטים הם :שחור - . כתום + דרך מתג . כחול + קבוע . צהוב לחבר עם הכתום ....ניניו

מוזר.

הבוקר כשהתחלתי להתעסק עם המנוע הזה לכחול היתה התנגדות ממש נמוכה עם האדמה (פחות מ1 אוהם) ועכשיו כשמדדתי שוב אני רואה נתק מוחלט. קצת מפחיד אותי לחבר חוט שהראה התנגדות נמוכה עם פלוס קבוע.

פורסם

סביר להניח שמה שראית הוא את התנגדות המנוע כאשר מתג המיקום היה סגור. נתק מוחלט אומר שהמפסק נפתח (כי הזזת או הפעלת את המנוע).

כאשר אתה רואה התנגדות נמוכה בדוק התנגדות בין הכחול לאד החוטים האחרים. אם תמצא התנגדות אפס ז"א שהכל תקין. אם לא כנראה שיש בעיה במפסק.

פורסם

החוט הכחול והחוט הצהוב צריכים להיות מבודדים מהגוף .אם יש להם מגע למינוס כפי שאמרתה. אז כנראה שיטת החיבור שעצעתי לא נכונה .ויש להוסיף ראלי שמסבך את ההתקנה ...ניניו

• תוכן חדש...