Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכיר את המשפט:" אל תהיה צודק- תהיה חכם..." אם אתה אוהב את מקום עבודתך, למרות שהחוק לצידך, אני הייתי "בולע" את ה90 ש"ח הללו.

בוא אני אתן לך משפט משלי: "אם אתה מתרגל להיות שטיח אל תתפלא אם כולם דורכים עליך".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אתה טוען שמותר לפטר אישה בהריון?

אתה טוען שאפשר לפטר עובד על רקע נטייה מינית?

אתה טוען שאפשר לפטר עובד בגלל מוצאו או צבע העור שלו?

יש דברים מעוגנים בחוק, מעביד לא יכול לפטר בגלל כל סיבה שמתחשקת לו ולהאשים עובד בגניבה בלי הוכחות זה פשע (טוב שלא האשים אותו ברצח)

מה הקשר בין מה שאמרתי לפיטורי אישה בהריון או לפיטורים על רקע נטיה מינית?

ואתה פשוט מערב בין דברים שונים לחלוטין: פיטורי אישה בהריון אסורים על פי החוק, אלא אם מקבלים לכך אישור מראש.

איסור אפליה על רקע נטיה מינית או גזע הוא לא דבר שמעוגן במפורש בחוק למיטב זכרוני (אנחנו לא חיים בארה"ב או לפי מה שאתה רואה בטלביזיה), אבל עובד שיפוטר על רקע כזה יקבל הגנה מבית המשפט.

לגבי השאר - לא יודע מנין אתה פוסק בכזה בטחון שלמעביד אסור לפטר בגלל כל סיבה שמתחשקת לו או לומר שזה פשע.

זה שנראה לך שזה אמור להיות המצב לא הופך אותו לנכון. מה שאתה כותב הוא פשוט שטות מוחלטת. הפררוגטיבה של המעביד לפטר היא דבר שמלמדים אותו כבר בפקולטה למשפטים והוא אחד הבסיסים של דיני עבודה. גם בתי הדין לעבודה נתנו ונותנים לזה ביסוס בפסיקה שלהם כבר הרבה שנים.

פורסם

תשמעו מנסיון שלי בתור מנהל על כ40 עובדים, אני יכול להגיד בקצרה:

אי אפשר לפטר סתם, צריך סיבה מוצדקת!

מה בדיוק סיבה מוצדקת? מה שכתוב בחוק, ומה שנראה לשופט

פורסם

התעלקות על השרשור:

האם חובה לתת תוספת למי שעובד לילות (לדוגמא שכר 125%)? האם זה מעוגן בחוק או שזה תלוי רק בטוב ליבו של המעביד?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

במידה והשעות בלילה באות בצורת שעות נוספות (התחלת משמרת מוקדם, ואתה ממשיך אל תוך הלילה) אז כן, זה מעוגן בחוק - מעבר ל 8 שעות זו כבר לא נחשבת משמרת רגילה וכל שעה נוספת צריכה להיות עם תוספת שכר.

במידה והתכוונת למקרה שבו למשל המשמרת שלך היא בלילה עצמו, לדוג' מתחיל לעבוד ב 12 בלילה, אין חובה חוקית לשלם לך תוספת על השעות האלו וזו נחשבת משמרת רגילה, אם אתה מקבל תוספת זה כתוצאה מטוב ליבו של המעביד :mm_yeah:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
התעלקות על השרשור:

האם חובה לתת תוספת למי שעובד לילות (לדוגמא שכר 125%)? האם זה מעוגן בחוק או שזה תלוי רק בטוב ליבו של המעביד?

אתה עובד במשמרות?

במשמרת לילה חייב המעביד לשלם לך שעות נוספות אחרי 7 שעות עבודה

במשמרת בוקר אחרי 8 שעות אתה אמור לקבל שעות נוספות

אבל יש סה"כ שעות רגילות שאתה צריך לעשות בשבוע כדי להתחיל לקבל שעות נוספות +-40

זאת אומרת אם יום אחד אתה עשיתה 12 ויום אחרי זה עשיתה 4 זה מתקזז.

אם אתה רוצה אני אבדוק את זה מתי שאני מגיע למשרד.

פורסם
בוא אני אתן לך משפט משלי: "אם אתה מתרגל להיות שטיח אל תתפלא אם כולם דורכים עליך".

כל מקרה לגופו. אצל אחד המעסיקים שלי הפכתי לשטיח באופן זמני כדי לחסוך עוד טיפה לרכב. בעבודה קבועה לא הייתי עושה זאת.

צריך להבחין בין עיקר לטפל, ובין קבוע לזמני.

אביעד. (שטיח במיל' - שכר עתק של שקל בשעה, בצבא).

פורסם

אם תבעת מהמעסיק את ה90 ש"ח האלו ולאחר מכן פוטרת, אפשר לערב בית משפט בפעם השנייה וייתכן שהוא יחייב את המעסיק להחזיר אותך לעבודה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

ואז מה? בעבודה תקבל משמרות של עובד זר ויחס של חרא?

אם אתה לא מסתדר טוב עם סביבת העבודה שלך אתה לא תצליח בשום עבודה - זה חלק משגרת החיים ואתה חייב להסתדר עם הסביבה שאתה נמצא בה אחרת לא תצליח להישאר.

במקרה כמו שתיארת, אני יסבול הרבה יותר מאשר אם אשלם את ה 90 ש"ח האלו (שכבר שילמתי דרך אגב).

בדיוק כמו aa123, אני חוסך כרגע לרכב ולכן חשוב לי לשמור על מקום העבודה - אין לי כוח או עצבים להיכנס למלחמות כאלו עם המעסיק בשביל סכום כזה.

מה גם, שירד מהפרק העניין האידיאלי - גם הבוס שילם 90 ש"ח מכיסו והשתתף בכיסוי החוסר, מתוך אינטרס להראות לנו שהוא באמת לא מנסה לדפוק אותנו אלא למנוע בלאגאן שיבוא ממנהלים גבוהים ממנו במקרה ויצטרכו לערב משטרה כדי למצוא את הגנב (כרגע זה לא עבר הלאה, ונשאר בתוך הסניף), במידה ויוודע לדרגים הגבוהים ממנו על המקרה הוא כנראה ידרש לפטר חלק נכבד מהעובדים.

בקיצור - הוא לא יכל לצאת יותר בסדר מזה, ואין לי תלונות כלפיו, העניין הסתדר יותר טוב ממה שציפיתי.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אם תבעת מהמעסיק את ה90 ש"ח האלו ולאחר מכן פוטרת, אפשר לערב בית משפט בפעם השנייה וייתכן שהוא יחייב את המעסיק להחזיר אותך לעבודה.

הוא לא יחייב אותו להחזיר את הבחור לעבודה. הוא כן יכול להחליט שמגיע לו פיצוי על פיטורים שלא כדין.

פורסם
הוא לא יחייב אותו להחזיר את הבחור לעבודה. הוא כן יכול להחליט שמגיע לו פיצוי על פיטורים שלא כדין.

ומה גובה הפיצויים במקרה כזה?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

תלוי בתקופת ההעסקה, גובה השכר, עד כמה הפיצויים לא היו מוצדקים ועוד - בכלליות ניתן להגיד שזה בידי השופט להחליט ואין גובה פיצוי מעוגן בחוק אם אני לא טועה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

נכון מאד. המקסימום שאותו פסקו עד היום למיטב זכרוני (כשאין חוזה העסקה לתקופה קצובה) היה שכר של 6 חודשים. אבל מדובר במקרים חמורים הרבה יותר.

• תוכן חדש...