Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגיד לו, בטון רגוע וענייני, שאתה מאוד היית רוצה לראות את הכסף חוזר לקופה, אבל שהחוק אוסר על מעביד לקזז חוסרים ממשכורות הכפופים לו, ולכן אתה מציע שתוזמן משטרה. היתרון הוא שכך גם יוחזר הכסף, גם יעשה צדק וגם עובדים ירתעו מלגנוב בעתיד מכיוון שהם רואים שהטיפול רציני ולא מתפשר. בעצם ככה אתה מראה לבוס שלך שגם לך חשוב שהכסף יוחזר ושאתה והוא באותו צד של העניין.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חד משמעית - אסור לו בשום פנים ואופן לנכות את הסכומים האלה מהשכר.

זו הפרה של חוק הגנת השכר (וזו עבירה פלילית) שקובע כי מותר לנכות משכרו של עובד רק דברים ספיציפיים שמפורטים בחוק.

על מנת להגיש תביעה בבית הדין לעבודה אתה צריך לברר מתי נמצאים שם הסטודנטים שמספקים סיוע ומידע לאזרחים. אין שום צורך להיות חבר הסתדרות כמובן.

אם אתה מעונין להמשיך במקום העבודה, אני מציע שתנסה לדבר עם המעביד ולהסביר לו את הדברים.

אם הוא לא ישתכנע - אתה יכול לפנות למחלקת אכיפת חוקי עבודה במשרד התמ"ס והם יוכלו לעזור לך:

http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/1CD3251C-7E73-41A1-93FF-B0559183AD67.htm

כמובן שבלי שום קשר אפשר ורצוי לפנות לבית הדין לעבודה אם המעסיק אכן ניכה לך שכר ויסרב להחזירו.

פורסם

קצת עדכונים -

בישיבה זה הוצג לנו ככה - מכיוון שבאותו שבוע הייתה הצטברות של חוסרים (500 ש"ח) בנוסף ל 1700 ש"נעלמו", שאותם שילמו אחראי המשמרת מכיסם (את ה 500, יש לציין שהם חברים שלי ושל שאר העובדים ועובדים ביחד איתנו וכמונו) כדי לא לנכות את הסכום ממשכורות העובדים, התבקשנו להשלים כל אחד מעובדי הסניף, כולל המנהל עצמו שישתתף, 90 ש"ח מהמשכורת בגין אותה "העלמות" בטענה שגם אם יפנה למשטרה הם לא יקדישו חוקר שיבוא במיוחד ויתחיל לתחקר עובדים בגלל גניבה של 1700 ש"ח.

הוא אמר, שאת הסכום הוא חייב להעביר הלאה אל הרשת, ואם נסרב לשלם הוא יצטרך לפנות למשטרה ולהתעקש שימצאו את האשם - ורוב הסיכויים שאם העניין יגרר כ"כ רחוק זה יגרום לפיטורים של חלק נרחב מהעובדים.

העלתי בפניו את הטיעונים שכתבתי פה, ושהוא לא יכול להוריד לנו (הקופאים) כסף כאילו אנחנו גנבנו משהו כשהוא בעצם לא יודע מי האשם - והוא אמר שלכן לא הקופאים משלימים את החסר אלא כל עובדי הסניף כולל הוא עצמו שישתתף בתשלום מכיוון שהוא לא יודע מי עשה זאת בוודאות למרות שיש לו השערות בנוגע לנושא והוא פיטר 3 עובדים שבהם חשד בעיקר והוא מקווה שפיטר את מי שצריך ושהעניין לא יחזור על עצמו, וביקש מאיתנו להשתתף בתשלום ביחד איתו ועם אחראי המשמרת גם מתוך רוח טובה (משום שאחראי המשמרת השלימו כבר חוסרים מספר פעמים בעצמם כדי לחסוך זאת מאיתנו, ובאמת כך קרה כבר),

וגם מתוך אינטרס לשמור על העניין בפרופיל נמוך.

בקיצור, סיבנו אותנו רצח :roll::|

לא נוח לי עם זה שיורד לי כסף בגלל משהו שלא עשיתי, הנחמה היחידה היא שהוא הבין שזאת לא אשמתינו והסכום מתנכה מכל העובדים כולל הוא עצמו.

עדיין זה מעצבן, אבל חבל לי לפספס מקום עבודה בגלל 90 ש"ח, מה גם ששאר העובדים "קיבלו את הגזירה" וגם אם אני יתקומם זה לא ישנה כלום כי אהיה לבד.

מה אתם אומרים שכדאי לעשות? עכשיו כמו שאני רואה את זה, זה או לשמור על מקום עבודה ולבלוע את ה 90 ש"ח האלה או לנסות להילחם בו על 90 ש"ח ולהפסיד עבודה מה שלא נראה לי כ"כ ריאלי ומשתלם :?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

הוא אכן פיטר אותם, ומהתנהלות השיחה הוא נתן לנו להבין שכנראה זה בגלל זה - כמובן שהוא לא אמר את זה במפורש משום שהוא לא יכול לקבוע דבר כזה על דעת עצמו, אבל זה הרושם הכללי שניתן לנו (העובדים שנשארו אחרי התקרית)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

רק שיהיה ברור - הוא לא יכול להוריד לאף אחד מהמשכורת.

אפילו אם הוא חושב שמישהו גנב, בעקרון הוא צריך להגיש נגד אותו אדם תביעה לבית הדין לעבודה וזה יכול להחליט אם לנכות לו מהמשכורת האחרונה. זה קורה במקרים מאד קיצוניים כשבאמת יש הוכחות חותכות לגניבה.

גם את זה אפשר לעשות מהמשכורת האחרונה או מפיצויי פיטורים שהיו מגיעים לאדם.

אי אפשר לנכות לאדם שעובד במקום כספים כאלה מהמשכורת ומה שנעשה על ידי המעביד הוא בלתי חוקי בצורה בוטה מאד.

פורסם

גם אסור לו לפטר על סמך חשד לגניבה

הוא חייב לבוא עם הוכחה מוצקה כדי לפטר בטענה שהעובד גנב, ובנוסף הוא היה צריך להגיש תלונה במשטרה על אותו הבחור.

אני מניח שאת כל זה הוא לא עשה כי נוח לו להוציא מכם 90 ש"ח כל אחד במקום להתחיל בלגן של משטרה.

רק תזכור שהפעם זה 90 ש"ח מכולם, בפעם הבאה זה יכול להיות סכום גדול יותר.

מעבר לזה, אם אתה נותן את הפדיון של הקופה שלך בסוף יום, והאחראי מכניס את זה לכספת לאחר שבדק שמה שרשום במחשב הקופה לכסף שיש בה בפועל, אתה כבר לא אחראי אפילו לשקל! ואם מישהו מהאחראים ספר לא נכון זאת בעיה שלו הוא אשם. ככה או ככה מי שמכניס את הכסף לכספת הוא האשם כי הוא זה שאחראי לוודא שמה שנכנס לכספת תואם את מה שרשום במחשב של הקופה.

כשאני עבדתי באיזה מקום בתור אחראי, בסוף יום בקופה היה יוצא לי פתק נעילת קופה והיה מפורט לי שם כל העסקאות של אותו היום ואת הסכום הסופי שנכנס לקופה והיתי סופר כמה כסף יש בקופה ומוודא שיש התאמה.

כשלא היה התאמה העובד שהיה בקופה באותו היום היה צריך לתת את הדין למה כמה ואיך. אבל קרה גם שאני היתי צריך להכניס את הכסף לכספת בתור אחראי ואם היה חוסר בכספת זה היה אשמתי כבר ולא של העובד בקופה (אלא אם התרעתי עם חוסר התאמה בין הרשום בקופה לבין הכסף שנכנס).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מכיר את המשפט:" אל תהיה צודק- תהיה חכם..." אם אתה אוהב את מקום עבודתך, למרות שהחוק לצידך, אני הייתי "בולע" את ה90 ש"ח הללו.

כמובן שהייתי עירני מאוד לנעשה מעכשיו ולא מסכים לקרה נוסף ובכל מקרה תוכל לתבוע אותו על ההחזר של הוצאה זו בגמר עבודתך במקום.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
גם אסור לו לפטר על סמך חשד לגניבה

הוא חייב לבוא עם הוכחה מוצקה כדי לפטר בטענה שהעובד גנב, ובנוסף הוא היה צריך להגיש תלונה במשטרה על אותו הבחור.

זה לא ממש מדויק. בשוק הפרטי מעביד יכול בעקרון לפטר עובד מכל סיבה ואפילו ללא סיבה. זו הפררוגטיבה שלו כמעביד.

אמנם בשנים האחרונות בית הדין לעבודה הרחיב את חובת השימוע גם לשוק הפרטי, ודורש שהמעביד יתן לעבוד הזדמנות לטעון כנגד הפיטורים, אבל לומר שמעביד לא יכול לפטר על סמך חשש לגניבה זה רחוק מלהיות נכון.

מה שהוא לא יכול לעשות על סמך חשד לגניבה זה לשלול מהעובד המפוטר את פיצויי הפיטורים שלו - במקרה שאכן מגיעים לו פיצויי פיטורין.

פורסם
מכיר את המשפט:" אל תהיה צודק- תהיה חכם..." אם אתה אוהב את מקום עבודתך, למרות שהחוק לצידך, אני הייתי "בולע" את ה90 ש"ח הללו.

כמובן שהייתי עירני מאוד לנעשה מעכשיו ולא מסכים לקרה נוסף ובכל מקרה תוכל לתבוע אותו על ההחזר של הוצאה זו בגמר עבודתך במקום.

עידן

ובגלל זה אני ממשיך לעבוד, אולי אפסיד את ה 90 ש"ח האלו ואתבעס בגלל ההורדה המיותרת - אבל מקום העבודה יותר חשוב לי :roll:

DOESN'T WORK HARD

פורסם
זה לא ממש מדויק. בשוק הפרטי מעביד יכול בעקרון לפטר עובד מכל סיבה ואפילו ללא סיבה. זו הפררוגטיבה שלו כמעביד.

אמנם בשנים האחרונות בית הדין לעבודה הרחיב את חובת השימוע גם לשוק הפרטי, ודורש שהמעביד יתן לעבוד הזדמנות לטעון כנגד הפיטורים, אבל לומר שמעביד לא יכול לפטר על סמך חשש לגניבה זה רחוק מלהיות נכון.

מה שהוא לא יכול לעשות על סמך חשד לגניבה זה לשלול מהעובד המפוטר את פיצויי הפיטורים שלו - במקרה שאכן מגיעים לו פיצויי פיטורין.

העובד חף מפשע עד שהוכח אחרת, המעסיק אינו שופט ולכן אינו יכול לקבוע סתם דברים.

אסור לפטר סתם ככה, יש סיבות שבגללן אסור לפטר עובד.

in the face

with a chair

פורסם
העובד חף מפשע עד שהוכח אחרת, המעסיק אינו שופט ולכן אינו יכול לקבוע סתם דברים.

אסור לפטר סתם ככה, יש סיבות שבגללן אסור לפטר עובד.

ממש לא נכון. אני לא יודע מנין הבאת את זה, אבל אין לזה שום בסיס בחוק או בפסיקה.

פורסם

אז אתה טוען שמותר לפטר אישה בהריון?

אתה טוען שאפשר לפטר עובד על רקע נטייה מינית?

אתה טוען שאפשר לפטר עובד בגלל מוצאו או צבע העור שלו?

יש דברים מעוגנים בחוק, מעביד לא יכול לפטר בגלל כל סיבה שמתחשקת לו ולהאשים עובד בגניבה בלי הוכחות זה פשע (טוב שלא האשים אותו ברצח)

in the face

with a chair

• תוכן חדש...