Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבצע את הבדיקה לפי מה שמוטי מיאטה כתב לכיוון לחץ אויר בצמיגים.

הבעיה היא שהמקום הכי קרוב שאני יכול אולי לבצע שם את הבדיקה הוא במרחק של 2.5 ק"מ.

את הבדיקה כמובן צריך לעשות כשהצמיגים קרים ולכן השאלה היא תוך כמה זמן צמיג נחשב כבר לחם?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה לא המרחק, זו נוסחא בילתי מוסברת של חום הכביש מהירות גבוהה וכמה חרקת את הצמיגים או חיממת אותם בסיבובים

אתה יכול ליסוע בחורך על נגיד 15-20 קמש מפה ועד מטולה ולהישאר עם טמפרטורת צמיג כפי שיצאת מהחניה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מדובר על לילה (פחות חם), הנסיעה עד ליעד הניסוי היא רגילה בלי תקיפת סיבובים חרקות וכל דבר אחר.

הנסיעה היא על סביב 50 קמ"ש ממוצע

רצוי לתת לצמיגים בכל זאת להתקרר חצי שעה או יותר?

in the face

with a chair

פורסם

5-10 יספיק, זו לא נסיעה כזו "מחממת"

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לצורך העניין היד שלך מספיק רגישה כדי להבדיל בהפרשי טמפ' שישפיעו על הלחץ.

גע בצמיג כשהוא קר (אחרי עמידה) ואחרי הנסיעה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

למלא לחץ 40 בערב, אחרי נסיעה, ולרוקן בבוקר כשהצמיגים קרים.

זה מה שהוא התכוון, למרות שאני לא ממש מאמין בדיוק של הנושא.

פורסם

ברכבים בעלי מערכות ניטור לחץ צמיגים, ששם נושא חשיבות הדיוק של לחץ האויר גבוה יותר, היצרנים מדגישים שלאחר נסיעה רצופה של דקה שתיים, הצמיג נחשב חם ויש למלא יותר ב 3-5psi.

אהבתי את הרעיון של למלא יותר ולרוקן בבוקר, אבל למה 40psi? אפשר למלא יותר ב 5psi ובבוקר לרוקן, אם צריך.

פורסם
אני רוצה לבצע את הבדיקה לפי מה שמוטי מיאטה כתב לכיוון לחץ אויר בצמיגים.

הבעיה היא שהמקום הכי קרוב שאני יכול אולי לבצע שם את הבדיקה הוא במרחק של 2.5 ק"מ.

את הבדיקה כמובן צריך לעשות כשהצמיגים קרים ולכן השאלה היא תוך כמה זמן צמיג נחשב כבר לחם?

על מה לעזאזל אתם מדברים ?

אתה רוצה לעשות את הבדיקה של מוטי ו"כמובן שהבדיקה צריכה להעשות עם צמיגים קרים" ?!?!? איך בדיוק אתה מתכוון לעשות מבחן עומס לצמיגים ושהם ישארו קרים ? :roll:

בקיצור, זה ממש לא חשוב המספרים והטמפרטורות המדוייקות. הרעיון הוא שאתה מגיע לנקודה האידיאלית וזהו (ואם לא ברור: תמלא הרבה יותר ותתחיל את הניסוי, לאט לאט אתה מוריד עד שמצאת את הנקודה המתאימה).

פעם הבאה שאתה מגיע לאוטו (צמיגים קרים כמובן), קח מדידה וזה המספר שמעכשיו אתה רוצה למלא (ואם המד שלך לא מדוייק, תכייל אותו ביחס לאחד שכן).

ניר

פורסם
אבל למה 40psi? אפשר למלא יותר ב 5psi ובבוקר לרוקן, אם צריך.

אני ממלא בסביבות ה-35 PSI על צמיג קר.

לניר, צודק.

שיטה פשוטה מאוד - עושים את "הבדיקה של מוטי", הולכים הביתה.

בבוקר מודדים כמה PSI יש מקדימה ומאחורה, ואז יודעים כמה לרוקן כל בוקר.

אביחי

פורסם

אני לא יודע מה איתך אבל אפשר גם להפעיל קצת היגיון בריא.

הוא התכוון רק בהקשר של מדידת לחץ אוויר אמינה.

איך בדיוק אתה חושב שאפשר לעשות את התהליך הזה של נהיגת שמיניות ולהעמיס על הצמיגים כך שיהיו בגבול האחיזה שלהם בלי שהם יתחממו ?

הוא פשוט תיאר סיטואציה שאתה מגיע למקום ושם ממלא אוויר אקסטרה (5 psi יותר בכל הצמיגים) ואז מתחיל את הניסוי.

כדי שהאקסטרה הזה יהיה אמין הוא ציין לחכות שיתקררו.

אם תמדוד על צמיגים חמים אולי אפילו תגלה שלא צריך בכלל להוסיף או שצריך רק טיפה, דבר שכמובן לא נכון. זה כל הסיפור.

תוסיף מראש, תמדוד בבית לפני שאתה יוצא (כשהצמיגים קרים) ותנהג בזהירות למקום הניסוי.

בהצלחה,

ניר

פורסם

אוקי ואת הסימון של המשחה אני מניח לאחר הניפוח כשהצמיג קר?

אגב לצורך העניין, אם אני עושה את הניסוי בכיכר תוך כדי עומס על הצמיגים במשך דקה פחות או יותר זה שווה ערך לרעיון של השמיניות?

in the face

with a chair

• תוכן חדש...