Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההודעה הזו לדעתי היא ההתגלמות הישראלי המכוער אשר בכל הכוח מנסה להוציא דברים אשר אינם מגיעים לו..

את המכה בגיר סביר להניח שהרגשת לפני שרכשת את הרכב, ואולי גם הורדת את המוכר במחיר הרכב עקב כך, אבל למה לא לנסות ולהרוויח גם החלפה חינם ??

גם המצבר חלש, יאללה בוא נעמיס.. (אין אחריות על המצבר :evil:)

שטיחים, קדימה ננסה לדחוף גם את זה..

אולי גם המנוע לא נותן את התפוקה כפי שהוא היה כאשר הוא היה חדש ??

אח"כ מתלוננים על כך שיבואני רכב מתיחסים לעיתים בגסות לאנשים.. , אני לא מתפלא.

עוד מישהו שמנסה להיות קדוש יותר מהאפיפיור... :roll:

יש אחריות, לא תשתמש בה? קנית מוצר, לא משנה אם ישר מהחנות או יד שניה, הוא באחריות, לא תנצל אותה בשביל לקבל מוצר שיתפקד בצורה טובה יותר? תחפש דווקא איפה לשלם (ועוד ביוקר, גיר זה לא עניין פשוט) עוד?

אתה חושב שבארה"ב או אירופה אנשים לא מנצלים את האחריות עד תומה? מה, הם פרייארים ומחפשים דווקא איפה לזרוק כסף כי לכ"א יש באר נפט בחצר?

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתם ממליצים לעשות? המוסך המרכזי טוען שצריך שיפוץ לגיר, אבל לעומתו, 3 מוסכים מורשים של סובארו טוענים שהם נתקלו בזה הרבה וכך הגיר מתוכנן לעבוד. + חבר פורום שאיתו אני מדבר בפרטי, סיפר שלחבר שלו היה אותה בעיה בדיוק, פנה למוסך מורשה וגם לו אמרו שכך הגיר מתוכנן לעבוד, בלחיצת ברקס , הגיר אמור לעבור לN, ואני שוב מזכיר, במוסך המרכזי בהרצליה אמרו שלא קיים דבר כזה בכלל.

מה עושים?

שיפוץ? שאולי הוא לשווא? או לא עושים כלום, ומסתכנים שכן יש בעיה ועוד כמה חודשים,שנים, תיפול על הפצצה?

אם למישהו יש סובארו בי 4 שנת 2004-2005, או שיש לו מכר קרוב שכן יש לו, בבקשה לפנות אלי לפרטי, לכמה בירורים קטנים.

עוד שאלה- הרכב עדיין באחריות, אני לא אמור לקבל גיר חדש? הם מוכנים רק לתת משופץ או לשפץ את שלי.

איפה אפשר למצוא חוזה אחריות של חברת סובארו?

פורסם

אוקיי, אז השאלה שלי היא כזאת.

מה יכולה להיות ההשפעה של השיפוץ על הגיר בעתיד?

הוא תמיד יהיה פחות טוב מגיר שלא עבר שיפוץ?

בעיקרון הגיר עובד חלק, מעביר הילוכים בזמן, מוריד בזמן, ההעברה עצמה היא חלקה, הכל תקין,

חוץ מהרגשת שילוב של ההילוך, חצי שניה אחרי עזיבת דוושת הברקס, וההרגשת מכה כשמעבירים מהילוך R להילוך N.

מבירורים שערכתי, אמרו לי שהמכה בעברת הילוך מרברס לניוטרל היא בסדר, ובהרבה מכוניות יש את זה, וכמעט בטוח שזה בגלל תושבות גיר, יכול להיות שהמצב שזה גם אצלי?

פורסם
בעיקרון הגיר עובד חלק, מעביר הילוכים בזמן, מוריד בזמן, ההעברה עצמה היא חלקה, הכל תקין,

חוץ מהרגשת שילוב של ההילוך, חצי שניה אחרי עזיבת דוושת הברקס, וההרגשת מכה כשמעבירים מהילוך R להילוך N.

מבירורים שערכתי, אמרו לי שהמכה בעברת הילוך מרברס לניוטרל היא בסדר, ובהרבה מכוניות יש את זה, וכמעט בטוח שזה בגלל תושבות גיר, יכול להיות שהמצב שזה גם אצלי?

עשית דיאגנוסטיקה בכלל?? :?::?: :?:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אז זהו שהם לא עשו כלום!!

הסברתי להם את הבעיה(אפילו לא נסעו להרגיש את הבעיה באמת), עשו עדכון גירסא, ולמחרת כשחזרתי ואמרתי שהבעיה לא נפתרה, אמרו לי אוקי, תגיע יום ראשון, לתאם שיפוץ לגיר שלך, או החלפה לגיר משופץ.

פשוט בכזאת קלות אמרו את זה.

כשהגעתי הביתה, התקשרתי לבוחן, ודיברתי איתו שיפרט קצת על התהליך, אמר שאם אני טוען שהבעיה לא נתפתרה, הם מאמינים לי, ובגלל שהאחריות עומדת להגמר לי עוד חודשיים, הם לא ישאירו אותי באויר, וישפצו את הגיר.

קיבלתי המלצות על ההילוך השישי, מורשה סובארו בבאר יעקב, מחר אני אסע לשם לקבלת חוות דעת נוספת.

הפחד שלי הוא שגיר משופץ הוא לא גיר שאפשר להתנהג איתו כרגיל, וגיר שבעתיד צפויות לי צרות איתו, וזה לא מה שצפיתי שקניתי רכב שנת 2005, בלא מעט כסף. אני חייל, אין לי כספים מיותרים להשקיע אחר כך, אם חס וחלילה האחריות תגמר, והגיר יחזור לעשות בעיות.

הם לא נותנים אחריות נוספת על הגיר, גם לאחר השיפוץ, מעבר לאחריות שנותרה על הרכב.

פורסם

לפי דעתי צריך לעשות דיאגנוסטיקה ולראות מה קורה. יכול להיות שצריך להחליף סולנואידים וזה לא ממש סיפור שמצריך שיפוץ גיר כללי. תעמוד על דיאגנוסטיקה מקיפה לתיבת ההילוכים, לפי דעתי פשוט אין להם את הבן אדם שמבין מספיק או שהם פשוט לא רוצים להשקיע בזה זמן (מה שיותר סביר). הרי בהחלפת גיר הם מקבלים מהיצרן תשלום עבור שעתון של החלפת גיר, שזה כמה מאות שקלים טובים, זה משתלם. הייתי מציע לך לפנות בכתב (בפקס) למחלקת שירות של יבואן, לתאר את הבעיה ולראות כיצד הם חוזרים אליך. תפנה את הפקס למנהל מחלקה טכנית ותשאיר לך העתק של אישור שליחת הפקס. לפי דעתי יחזרו אליך ויכוונו אותך יותר טוב. תנסה לתאם פגישה במוסך מורשה בינך לבין נציג טכני של הסובארו, זה אפשרי. תעשה איתו סיבוב.

בהצלחה!

פורסם

תודה,אני אעשה את זה.

כשאני חושב על זה, כשאני שם את הגיר במצב SPORT או במצב טפטרוניק, הגיר עובד טוב, ואין איתו שום בעיות.

זה אומר שבעצם הבעיה היא לא מכנית, אלה חשמלית או משהו לא?

פורסם

פותח השרשור הקשב היטב!

הגיר בB4 כן בנוי כשאתה עומד בפקק הוא אוטומטית מעביר לניוטרל לאחר ב30 שניות בשחרור דוושת הברקס יש להמתין שניה כדי לא לדפוק את הגיר ואת ללחוץ על דוושת הדלק להאיץ-הדבר תוכנן כך כדיי לחסוך ויברציות ודלק בעמידה.הדבר רשום בספר הרכב! לאחר הכנסה מR לD לחץ היטב על דוושת הבלם בהעברת הילוכים בהכנסה לD שחרר את דוושת הברקס המתן חצי שניה ואז האץ בעדינות!

אל תחפש שטויות והתעסקיות עם הרכב-מדובר באחד מהרכבים הכי אמינים שיש וזה רכב חדש מה שיש לך!!

ראש בריא למיטה חולה זה מה שאתה עושה.

לגביי השטיחים זו מחלה ידועה וגם לי החליפו אותם-השטיחים היו דקים מידיי נסדקו והתפוררו.

בברכת נסיעה טובה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

נסעתי להתייעצות נוספת, במוסך ההילוך השישי בבאר יעקב, וגם שמה לא שמעו על זה שהגיר מתוכנן ככה, ולא יודעים כלום על זה שהגיר אמור להכנס למצב N כשלוחצים על דוושת הברקס.

המליצו לנסוע למוסך המרכזי ולבצע שם שיפוץ לגיר, אמרו שאני לא הראשון שהגעתי אליהם עם הבעיה הזאת, וכולם בסוף עברו שיפוץ גיר במוסך המרכזי, והבעיה נפתרה.

הבוחן הוסיף ואמר לי, שאני צריך לשמוח שגיליתי את הבעיה עכשיו, כשהרכב עדיין באחריות, כי זה בעיה שמתחילה חלש ומתגברת ומחמירה לאט לאט.

איפה אני יכול למצוא את הספר לרכב שלי? חוץ מהמוסך המרכזי..

אפשר למצוא גם ספר רכב באינטרנט?

רועי, אם תוכל לרשום בדיוק מה רשום על זה בספר רכב שלך, זה מאד יעזור לי. תודה.

פורסם
איפה אני יכול למצוא את הספר לרכב שלי? חוץ מהמוסך המרכזי..

אתה יכול להתקשר למחלקת שירות לקוחות של סובארו וישלחו לך בדואר או שיעבירו לאחד ממרכזי מכירה של סובארו.

פורסם
עוד מישהו שמנסה להיות קדוש יותר מהאפיפיור... :roll:

יש אחריות, לא תשתמש בה? קנית מוצר, לא משנה אם ישר מהחנות או יד שניה, הוא באחריות, לא תנצל אותה בשביל לקבל מוצר שיתפקד בצורה טובה יותר? תחפש דווקא איפה לשלם (ועוד ביוקר, גיר זה לא עניין פשוט) עוד?

אתה חושב שבארה"ב או אירופה אנשים לא מנצלים את האחריות עד תומה? מה, הם פרייארים ומחפשים דווקא איפה לזרוק כסף כי לכ"א יש באר נפט בחצר?

המשך השירשור מראה בדיוק מה קורה למישהו אשר סומך על האחריות של היצרן, ואינו טורח לבדוק את הרכב בציציות..

דוגמא קלאסית, אבל אתה הרי אינך מבין זאת, חשיבה ישראלית טיפוסית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
המשך השירשור מראה בדיוק מה קורה למישהו אשר סומך על האחריות של היצרן, ואינו טורח לבדוק את הרכב בציציות..

דוגמא קלאסית, אבל אתה הרי אינך מבין זאת, חשיבה ישראלית טיפוסית.

לא מסכים איתך בכלל. היצרן/יבואן/מוכר הוא זה שצריך לשבור את הראש, ולא הלקוח. בתקופת האחריות הלקוח ישן בשקט, וזה ברור לחלוטין. בגלל זה יש אחריות. כך לדוגמה רכבי KIA: יש להם בגרמניה 7 שנות אחריות מלאות!! אתה חושב שאיזה גרמני קמצן ירכוש את הרכב ולא ישתמש באחריות אם הרכב יתקלקל?

• תוכן חדש...