Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה 3 שנים יש לי בעיה של איבוד מים מהמיכל. המוסך (מורשה) לא מוצא את התקלה (אין נזילה או משהו כזה)

והפתרון שלו הוא החלפת הפקק של הרדיאטור כל פעם שאני בא.

האם הבעיה מוכרת למישהו? ומה הפיתרון?

לתשובתכם אודה

פורסם

האם האיבוד הוא רק ממיכל העיבוי או מהרדיאטור עצמו ? איזו כמות של מים מאבד הרכב ?

האם בנוסף לאיבוד המים הרכב התחמם לך מעבר לחצי ? אם כן,זה מתכון לצרות.

מכיוון שעכשיו הימים חמים והרכב מתאמץ יותר יש איבוד קל ביותר של מים,אבל אם הבעיה כל כך הרבה זמן כנראה שזה לא זה.

3 שנים יש בעיה והמוסך לא מגלה ? אני לא הייתי ממשיך לגשת לאותו מוסך ובמיוחד ברכב כזה שרגיש מאוד לחוסר מים !

יש בדיקה שתוכל לעשות במכון לרדיאטורים- בדיקה בלחץ /לחץ הפוך של מערכת הקירור ,שתספר לך להיכן נעלמים המים (נזילה מצינורות,משאבת מים,בעיית רדיאטור,או חלילה מדובר בסדק בראש המנוע (אבל אז היו צריכים להיות סימני טחינה בשמן וכנראה שאין.. לפחות לא ציינת את זה בשרשור).

כמובן שתיתכן תקלה של פקק רדיאטור פגום,אבל 3 פקקים לא מתאימים ? אצלי בדייהטסו היה איבוד מים והוחלף פעם אחת פקק ואין יותר איבוד.

זכור שאיבוד מים חריג לאורך שמן אינו בריא למנוע במיוחד לא לרכב מהסוג שלך,אל תזניח ותזכור תמיד שכמו ברפואה :

לכל מומחה יש מומחה גדול יותר וגם כאן בפורום יספרו לך על מוסכים פרטיים שעולים ברמתם על היבואן גם באיכות השירות וגם במחיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה המהירה!

המנוע לא מתחמם מעבר לחצי, אבל זה אולי בגלל שאני בודק באופן תדיר את עניין המים.

בדיקה בלחץ לא מצאה שום נזילה, גם לא פנימית , וכל פעם שאני בא בודקים מחדש.

בקשר לכמות - אני ממלא במיכל פלסטיק עד לקו של המלא, ואחרי נסיעה של שעתיים כמעט ואין מים בכלל (במיכל).

סדק בראש מנוע לא קיים, אין שום סימנים

מה שבאמת מפתיע, כל פעם שמחליפים פקק זה אכן עוזר, אבל לתקופה של כמה חודשים

המוסך טוען שאיבוד המים זה תוצאה של אידוי מים מהרדיאטור עקב פקק לא תקין

רק השנה החלפתי כבר פעמיים את הפקק

תודה למי שיכול לעזור בנושא

פורסם

אולי הפקק שמרכיבים לך לא נכון, זה לא סתם פקק יש בו שסתומים שאמורים לשמור על לחץ מוגדר במערכת הקירור על פי הוראות יצרן. תרכיב פקק שמצויין עליו נתונים נכונים ובמידה והבעיה בפקק היא תיפתר.

פורסם

מכיר משהו עם אותו בעייה גם בסזוקי בלנו שבמוסך לא עלו על הבעייה ובסוף היה סדק בבלוק מנוע. בבלנו הבלוק עשוי מאלומיניום.

אני לא אומר שזה הבעייה שלך אך שווה לבדוק. גם אצלו המוסך מורשה הפכו לו את הרכב הרבה פעמים ולא גילו כלום.

צונזר.... :?

פורסם

מצד אחד מדובר באיבוד רציני של מים, מצד שני אתה מציין שעובדתית כל פעם שמחליפים את הפקק הבעיה מסתדרת, לכמה זמן?

לפעמים מרוב נסיונות ובדיקות קורה שמתבלבלים. קנה פקק רדיאטור מקורי ובדוק את העניין שוב. באם החלפת הפקק פותרת את הבעיה לא נראה לי שהבעיה במקום אחר. כשאתה מחליף פקק בדוק שפיית הרדיאטור לא עקומה/פגומה. בנוסף שים לב שאיבוד מים כזה מאסיבי משאיר אחריו סימנים ברורים של נזילה/אדים מהאגזוז/טחינה בשמן כך שמאד לא סביר שלא רואים סימני מים (גם מסביב הפקק).

פורסם

תנסה לפתוח את פקק מילוי השמן כאשר המנוע קר ותראה אם יש טחינה בשמן - אם כן הלך ראש מנוע /בלוק סדוק.

לפעמים הסדק הוא קטן מאוד בתחילה ואז איבוד המים לא משמעותי עד כדי התחממות הרכב ואז ביום בהיר הסדק הקטן הופך לסדק ענק (ידוע למשל בפג'ו 309,היתה לי אחת כזו ושני אנשים שרצו לקנות את האוטו אמרו בלי לבדוק שיש סדק בראש,למרות שהאוטו איבד ממש מעט מים).

אפשרות נוספת- בוצע ניקוי לרדיאטור אבל ללא ניקוז אוויר כנדרש- התחממות - הרכב שותה מים.

שאלה חשובה: פתח מכסה מילוי רדיאטור כשהרכב קר,האם גם ברדיאטור חסר מים ?

אם לא,ייתכן שיש סדק במיכל העיבוי שלא נראה לעיין וכל המים יוצאים ממנו.

אם יש חוסר מים ברדיאטור הבעיה כבר יותר רצינית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מכסה רדיאטור פגום לא יגרום לאיבוד מים רציני כמו זה שאתה מתאר. הבעיה חמורה יותר ויתכן שמדובר במעבר לחץ דחיסה מהמנוע למערכת הקירור. המעבר הוא כנראה מאוד חלש, שפקק מים חדש עוזר לפרק זמן מסויים.

כדאי באמת לבצע בדיקת לחץ הפוך כאשר ההמנוע חם או לבדוק עם נוזל מגלה דליפות (נוזל המחליף את צבעו כתוצאה של גזי פליטה המערכת הקירור).

פורסם

תודה לכולם על העזרה

אין סדק בראש מנוע, אין טחינה בשמן, המים הולכים קודם מהמיכל ועד כה ברדיאטור

לא היה חסר, אבל שוב אולי בגלל שאני שם לב בזמן.

בנוגע לנזילות ודליפות, כל פעם בודקים עם לחץ ולא מוצאים כלום. אין סימנים לנזילה.

כל פעם שאני מחליף פקק במוסך המורשה זה פקק מקורי שמתאים בול, באחריות,

האוטו לא מאבד מים לתקופה מסויימת, ואחרי מספר חודשים חוזר לסורו.

כביכול מה שקורה הוא שהפקק נשחק אחרי כמה חודשים ואז נוצר איזה פתח

קטנטן שדרכו מתאדים מים ונעלמים, אבל יכול להיות שיש שחיקה כזו גדולה של הפקק?

במוסך לא מוצאים את שורש הבעיה

פורסם

ידידי היקר,

ייתכן שהפקק מתאים בול מבחינת המידות החיצוניות והתבריג אבל לא בערכים (בלחצים) שהוא אמור להפתח.

נסה לצלם את הפקק והמק"ט שלו בכדי שנבדוק האם הפקק באמת מתאים לרכב שברשותך, כמו כן ציין את קוד המנוע כפי שרשום ברשיון הרכב.

אין שום שחיקה לפקק סה"כ יש בו קפיץ או מנגנון אחר שפותח מעבר לשחרור לחצים, אחרי מספר שנים כ-5 או 10 שנים הקפיץ מאבד מהתכונות האלסטיות שלו או חוטף קורוזיה ואז באמת הוא מזייף.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...