Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היה לי קצת עודף שמן, התקשרתי למוסכניק והוא היה עמוס אז אמרתי אני ינסה לפתוח לבד את הבורג של הקרטר.

בגלל שהייתי הפוך על הרצפה התבלבלתי בכיוון של הפתיחה ובהתחלה ניסיתי לפתוח לכיוון השני(כלומר סגרתי) בסופו הצלחתי לפתוח ורוקנתי את השמן לכלי. לאחר מכן החזרתי את הבורג חזרה, ואני מסובב ומסובב וההברגה עדין רכה. לאחר כמה סיבובים כאלה ניסיתי לסובב את הבורג עם היד לקבל תחושה - הבורג מסתובב ומתחזק ובאיזה נקודה שוב נחלש זה נראה כאילו נהרסה ההברגה.. או שאולי צריך להחליף גם לשייבה חדשה? או שיש עוד איזה גומיה שנפלה עם השמן ולא ראיתי?

אם ההברגה נהרסה, מה הגיוני יותר שההברגה בקרטר נהרסה או בבורג?

יש לציין שלא הפעלתי כח מיוחד על הבורג על מנת לפתוח אותו...

האוטו דייהו רייסר אוטומטית 95 החלפנו אטם בקרטר לפני חצי שנה בערך..

פורסם

א. הצעה שלי - לא להתעסק עם הברגות רגישות ברכב (קרטר שמן, מכסה שסתומים וכד'..).

ב. אני תמיד לאחר פתיחת בורג קרטר שמן החלפתי גם את טבעת הנחושת סביב הבורג, ליתר ביטחון, לאטימה מירבית.

בכדי לסגור את הבורג, היית צריך להשתמש בידית מומנט.

האבחנה הכי נראית היא שהרסת את ההברגה. קח את הרכב למוסך, ושם יבריזו לך הברגה חדשה.

לקח: לסגירת הברגות עדינות, יש להשתמש בידית מומנט. אין לך? אל תפתח!

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

פורסם

מה תעזור לו ידית מומנט ללא נתוני היצרן כמה ניוטון-מטר לסגור ?

סוגרים עם רגש או בשביל זה הולכים למכונאים שעושים את זה כל היום, ולהם יש רגש בידיים לדברים האלה.

נהרסה ההברגה בקרטר כי הוא עשוי ממתכת יותר עדינה מאשר הבורג. או שתעשה הברזה, לא יודע אם תצליח,

או שתחפש קרטר, עם בורג שלו כבר קומפלט, אפילו מפירוק.

לילה טוב לכולם

פורסם

צודק.. על זה לא חשבתי. אבל למה לבן אדם לגעת הדברים שהוא לא מתמצא בהם?!

***גם מוסכניק מנוסה, יכול להרוס הברגה ברגע, אם הוא לא משתמש בידית מומנט.***

עוד מעט יבוא אוטו חדשדנדש!!!:twisted:

בקרוב...8) מאוד...:twisted:

פורסם

קודם כל, רק שאני יהיה רגוע אין סכנה שהבורג יעוף באמצע נסיעה מלחץ שמן או משהו כזה?

ובקשר לתיקון אם כבר אני משלם על עבודה ואולי גם אטם חדש שביחד זה לפחות 100 שקל לא עדיף גם לקנות קרטר מפירוק? כמה זה אמור לעלות?

פורסם

לחבר שלום,

לא תמיד ניתן לבצע הברזה חדשה באגן השמן ולהתאים בורג ודיסקת איטום מכמה סיבות:

1. מיקום פתח ריקון השמן קרוב מידי לצלעות האגן ואז לא ניתן להגדיל את הקדח למידה הדרושה מכיוון שראש הבורג החדש עלול לפגוע לדוגמא בצלעות.

2. לפעמים המבנה הפנימי של האגן בנוי בצורה כזו שלא מאפשר הגדלת הקדח.

בכדי לבצע עבודה מקצועית יש לפרק את אגן השמן, בכול מקרה אגן שמן חדש לדייהו שנת 95' לא יקר ככה שיש לשקול רכישה של אגן חדש מכיוון שתיקון הקרטר יכול להגיע 200-300 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני כשבה עשיתי טיפול 10K לבחור, לפני שפירקתי את בורג הקרטר הבחנתי בסימני שמן מסביב לבורג.

בפתיחה הרגשתי שהבורג לא מחוזק מספיק. לאחר ריקון השמן הכנסתי שוב את הבורג , הוא הלך על ריק.

גררנו את הרכב לחרט ברחובות, החרט (שיש לו ליפט) חרט תותב חדש ריתך אותו לקרטר והזמין בורג וטבעת נחושת חדשים.

שילמתי משהו כמו 300 ש"ח.

אם אתה מאזור רחובות, אני יכול להפנות אותך אליו.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא פשוט (לחרט)למצוא אום שיתאים בהברגה לבורג החדש, כידוע ברחובות אין חנויות ברגים. לכן יש לחרוט תותב חדש

ולא אום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

קודם תודה רובה לכולם, עשיתי כמה בירורים עלות של קרטר היא כ150 200 שקלים בלי עבודה, אז נראה לי עדיף להחליף את כל הקרטר במקום לחרוט..

אבל בקשר לאום שזה כנראה הפתרון הכי זול, זה גם פתרון טוב? או שיש סיכוי טוב שעוד שנה אני יצטרך להחליף לפתור שוב את הנזילה?

ודרך אגב אני מהקריות, אם מישהו מכיר מחסן שימכור לי קרטר בפחות מ150 שקל אני אשמח לשמוע.

תודה,

אסף

• תוכן חדש...