Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

מדובר בלאגסי 1800, מודל 90, תיבת הלוכים אוטומטית.

לרכב בוצעה, לפני חודש החלפת שמן , מסוג פרסטון בצמיגות 10/40. לא זכור לי אם הוחלף מסנן השמן.

לאחר קרטועים לא מוסברים , שהחלו עוד לפני החלפת השמן, הוחלפו מצתים וחוטי הצתה, ללא הועיל.

בוצע נקוי קרבורטור, כהוסבר מראש מהי הבעייה, בוצע נקוי קרבורטור, ללא שום שנוי, הרכב ממשיך לקרטע בעת ההתנעה, ולפלוט עשן לבן, שנעלם עם התחממות הרכב, הקרטוע והעשן נעלמים, הרכב נוסע מצויין, ואפילו תצרוכת הדלק, השתפרה בצורה משמעותית.

הרכב חזר למכון הקרבורטורים, ולטענת בעל המכון, העשן והקרטוע בעת ההתנעה, נגרם בשל חדירת מי קירור לתא השריפה, מה שגורם, להרטבת שני מצתים, ולעשן הלבן, ששניהם נעלמים, עם התחממות הרכב, ושריפת המים שנתאדו.

מה דעתם של חכמי הפורום לסוגייה זו, והאם יש ממש בטענת מכון הקרבורטורים.

יש לציין שבעל הרכב, טוען שהרכב, לא צורך לא מי קירור, ולא גרם שמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה,אני יודע שאתה מומחה לקרבורטורים אבל בגלל שציינת שיש קרטועים בהתנעת בוקר נשאלת השאלה,

האם נבדק הצ'וק האוטומטי של הרכב ).

בעבר הייתה למישהי שאני מכיר בעיה דומה באפלאוז קרבורטור 93 הצ'וק לא עבד כמו שצריך והרכב היה מחורפן בהתנעת בוקר במיוחד.

אם הצ'וק תקול הרי לוקח זמן לרכב להתחמם והוא לא עובד יפה בדקות הראשונות.

לגבי חדירת מים לתא שריפה,אפשר לפתוח את פקק מילוי השמן (לא המדיד) ולבדוק אם יש בו טחינה.

הרי לא יכול להיות שמים נעלמים /מגיעים לפלאגים ולא רואים את זה באף מקום,זה מאוד מוזר.

כנראה,שיש כאן שתי תקלות שונות לשתי תופעות שונות שתיארת בשרשור.

בנוסף עישון לבן חזק כנראה מראה על גומיות שסתומים שחוקות /יבשות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולט 9 שלום רב ותודה על ההתיחסות.

ברשותך אדגיש את העובדה, שהוחלף שמן מנוע לפני כחודש, אין סימני טחינה בשמן,, אין איבוד מים כלל, העשן מתברר הוא אפור ולא לבן, ברכב בוצע נקוי קרבורטור לפני כשבועיים,הוסבר למכון הקרבורטור, בעיית הקרטועים והעשן, הובטח שהבעייה תעלם,והיא נשארה כמו שהיתה, המכון מתעקש, שישנה חדירת מים לצילנדרים, וזה מסביר את העשן, והקרטועים, הרכב כבה מיד עם התנעת מנוע קר,ונזקק להחזקת הרגל על דוושת התאוצה, מספר שניות, על מנת שהרכב לא יתכבה.

הוסבר ללקוח שהבעייה קשורה לצוק האוטומטי הבעייתי בלאגסי.

בברכה

צביקה

פורסם

תעשה דבר פשוט: תניע את האוטו לכמה שניות בבוקר ואז תדומם מנוע.

פרק את הפלאגים ובדוק לסימני נוזל קירור.

ההשערה לחדירה של נוזל קירור לתא השריפה בהחלט הגיונית ויש לבדוק אותה ביסודיות .

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ידידי, אין חוסר כלל במי קירור,האם השערתך בתוקף עכשו, לאור נתונים אלה?

בברכה

צביקה

פורסם

לדעתי בעיית העשן הלבן, מאחד משני הגורמים או משניהם יחד.

1. גומיות שסתומים, במקרה זה לא יהיו קירטועים.

2. זליגת מים לאחד הצילינדרים בעת חניה ממושכת. יהיו גם קירטועים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
איציק ידידי, אין חוסר כלל במי קירור,האם השערתך בתוקף עכשו, לאור נתונים אלה?

בברכה

צביקה

חוק מספר 1 בדיאגנוסטיקה: אל תאמין מייד ללקוח. בדוק בעצמך !

(להאמין ללקוח זה טוב, אבל לא לקחת את זה כתורה מסיני).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
חוק מספר 1 בדיאגנוסטיקה: אל תאמין מייד ללקוח. בדוק בעצמך !

(להאמין ללקוח זה טוב, אבל לא לקחת את זה כתורה מסיני).

איציק

איציק ידידי שלום רב!

את התורה מסיני, קראתי כבר מספר פעמים, ואל דאגה, ברוב המקרים, אני מקבל את גרסת הלקוח בערבון מוגבל, ועד שאני לא בודק פיזית בתנאי שטח , גרסתו היא בערבון מוגבל.

היום הלקוח הגיע אלי בנסיעה, למרות שסיכמנו שיגיע בגרר, (הוא תושב רמת גן), מכיוון שברכב כבר נגרר לפני שבועיים למכון קרבורטורים, שטיפל לפני כחודש בקרבורטור, בגלל הבעיות שציינתי,( עשן אפור וקרטוע בעת התנעת מנוע קר, וכבוי המנוע, ללא החזקת הרגל על הדוושה),מכיוון שחברת הגרירה, סרבה לגרור שוב, בלי אישור/ חשבונית על התיקון הקודם, שבעטיו נגרר הרכב למכון הקרבורטורים הקודם,הרכב נח כשעציים אצלי,] הצוק האוטומטי כוון כנדרש, בוצע תאום מנוע מחדש, וכוון הצתה, הרכב נדלק במכה ראשונה, ללא קרטועים ועשן כלשהו, בוצעה נסיעת מבחן, הורגש שיפור בתאוצת הרכב, לטענת הלקוח, הלקוח נסע

לביתו ועדכן אותי לאחר כ5 שעות על התנעה קלה יותר, של מנוע קר שנח מספר שעות, ביקשתי עדכון נוסף מחר בבוקר.

נבדקו מי קירור ושמן מנוע, לא חסר גרם שמן, ולא מי קירור, הרכב שמור להפליא, מטופל להפליא, עם קבלות לאורך 4 שנים, על השקעות וטפולים יזומים, ללא כל נסיון לחסןך בהוצאות.

עדכון נוסף, אעדכן מחר.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה !

אם לרכב לוקח זמן רב מעבר לסביר (בקיץ 2-3 דקות) ,להגיע לטמפ' עבודה (פולט עשן אפרפר מעבר לזמן סביר ,שנדרש לחימום הרכב בשביל הנסיעה) סביר להניח כמו שכתבתי שמקור הבעיה הוא בצ'וק האוטומטי,שנתפס /לא נפתח כמו שצריך

לפעמים כיוון עוזר ולפעמים אין מה לעשות,צריכים להחליף את הצ'וק.(גם מניסיון רע במיצובישי לנסר אישית לשעבר ).

בסיפור שהיה בזמנו עם אותה אפלאוז המדוברת הסבירו לנו במוסך שצ'וק עובד ע"י איזשהו מעבר של מים חמים ל......... אני לא זוכר את ההמשך....וכאשר הוא לא מתפקד,הרכב מרגיש קירטועים קשים בעיקר בהתנעה אבל אחרי זה גם בנסיעה.

לפעמים יש מתחכמים שמנסים לבטל את הצ'וק אבל כיוון שאני לא מקצוען אני לא חושב שזה הפיתרון ותקן אותי אם אני טועה.

אם הרכב לא מאבד מים /שמן נראה כי אין בעיה אחרת ולדעתי גם אין מקום לחפש אותה.

כדאי עם זאת, כדי להיות בטוחים ב- 100% לבצע בדיקה בלחץ/לחץ הפוך של מערכת הקירור מה שאולי יפריך /יאושש את החשד לכך שיש בריחת מים לאיזשהו מקום.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

צביקה !

אם לרכב לוקח זמן רב מעבר לסביר (בקיץ 2-3 דקות) ,להגיע לטמפ' עבודה (פולט עשן אפרפר מעבר לזמן סביר ,שנדרש לחימום הרכב בשביל הנסיעה) סביר להניח כמו שכתבתי שמקור הבעיה הוא בצ'וק האוטומטי,שנתפס /לא נפתח כמו שצריך

לפעמים כיוון עוזר ולפעמים אין מה לעשות,צריכים להחליף את הצ'וק.(גם מניסיון רע במיצובישי לנסר אישית לשעבר ).

בסיפור שהיה בזמנו עם אותה אפלאוז המדוברת הסבירו לנו במוסך שצ'וק עובד ע"י .

אם הרכב לא מאבד מים /שמן נראה כי אין בעיה אחרת ולדעתי גם אין מקום לחפש אותה.

כדאי עם זאת, כדי להיות בטוחים ב- 100% לבצע בדיקה בלחץ/לחץ הפוך של מערכת הקירור מה שאולי יפריך /יאושש את החשד לכך שיש בריחת מים לאיזשהו מקום.

שלום רב!

לפי בקשתך בפרטי, הריני מעדכן, הבעייה נפתרה סופית, לשביעות רצונו המלאה של הלקוח, שיצא מרומצה עד לגג, גם בזכות שיפור משמעותי בהתנעת בוקר, בהתנעת מנוע חם שעמד מספר דקות כבוי, בתאוצה שהשתפרה, ובעיה חדשה שנתגלתה ונפתרה, בזכות יוזמתו של הלקוח, לאחר שטען בפני, שהרכב מתחממם יותר מהרגיל, מאז הגיעו אלי, מכיוון שידעתי שהסיבה היחידה להתחממות פתאומית של הרכב, הים אולי כוון ההצתה שביצעתי ברכב, ו/או הטמפרטורה החמה שוררת בישראל לאחרונה, ביקשתי ממנו לחזור אלי למחרת לשם כוון נוסף ונסיעת מבחן, אך הלקוח ביעוזמתו ניגש למכון רדיאטורים באזור מגוריו רמת גן, והוא גילה שרשת הרדיאטור קרה חלקית, והציע לו לעשות נקוי רדיאטור, ואכן הרשת היתה סתומה, וטמפרטורת המים ירדה משמעותית.

ולעצם פתיחת השרשור,הכוון צוק שהיה לקוי, הוא הסיבה לעשן האפור, וההתנעה הקשה בבקרים.

אני חייב לציין עם כל הצניעות המתבקשת, שהלקוח לא מפסיק להתקשר ולהודות לי בטלפון, ואני חייב לציין שהוא הגיע אלי בזכות קריאת המלצות עלי בפורום, למרות שהוא רק מעיין בפורום, אך הוא עדיין לא רשום.

בברכה

צביקה

פורסם

אביב ידידי, , אבחנה לקויה של הלקוח, התבררה כשגויה, ובדיעבד התברר שהעשן הוא אפור נוטה לשחור, מה שמעיד על צוק סגר הנפתח לאט מדי.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...