Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איביטורובו אני ראיתי לא מזמן קיט טורבו מוכן להתקנה על קליאו ספורט שכולל כל מה שצריך את מחירו אני לא זוכר בדיוק אבל הראו את זה פה בפורום באיזה שירשור , בכל מיקרה כמה שלא תשפר את האיביזיה בהתנהגות עדיין כנראה לא תגיע לרמה של קליאו ספורט , הבעיה של הרכב נמצאת בשילדה שלו שמה לעשות אתה לא יכול לבנות אותה מחדש לעומת זאת שיפורי מנוע תמיד אפשר להוסיף מכל טוב טורבו, נייטרו , צי'פ מערכת פליטה משופרות והגבול היחידי הוא התקציב במקרה הזה במקרה של התנהגות זאת כבר בעיה אחרת ולא תמיד ניתן להגיע לתוצאה הרצוייה כמו במנוע

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב.

106 היא באמת עגלה מסכים עם בעלי האיביזות ב100%

לא זזה.

אבל,היא יותר מהירה במסלול מאשר רוב האיביזות שלכם.

אז...מה זה אומר על האיביזות שלכם?

הר ה106 י היא עגלה,עגלה מתה,אז איך זה הגיוני?

המנוע של האיביזה הוא חיה רעה עד מאוד,בין המנועים המוצלחים בעולם,ומאוד חזק.

יותר איטי מ106 אמטוספרית רגילה במסלול.

אני עם עובדות כאלו לא הייתי יושן בלילה,ובטח שלא עם איביזה שמחכה לי בחניה.

אורן.

שיורק כל פעם שהוא רואה איביזה כאילו הוא ראה חתול שחור.:twisted:

מי קבע? אתה?

http://www.auto.co.il/Content/Articl...3&SubjectId=81

מוזר פה האיביזה יותר מהירה... ועוד בג'ימאקנה... ועוד ה106 משופרת.... אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה על מסלול אמיתי...

במקומך עם עובדות כאלה לא הייתי יושן בלילה, ובטח שלא עם העגלה שמחכה לך בחניה. :-D

איביזה טורבו 20VT

190 סוסונים עושים את העבודה

פורסם

תשמעו, בעלי הצרפוקאיות בשירשור הזה נותנים תגובות די מטומטמות, בלשון המעטה.

בדר"כ משפחת VAG היו עיוורים, עכשיו אני רואה ש-PSA מתחרים בהם בלי רגשי נחיתות.

עד 106 GTI, המנועים גרועים. כמו שהשלדה של האיביזה גרועה, ככה המנועים של PSA (ואפילו פי 2 יותר גרועים).

יופי, מכיר את המשפט של "בלי שילדה אין צורך בכוח" אבל PSA לקחו את זה לקצה. והגזימו.

גם ב-306 המנועים די בעייתיים (חוץ מה-GTI6).

ה-XSI פאתטי (בשני הדורות) ה-S16 כ"כ בעייתי ורגיש שהוא מכשלה ענקית ברכב.

ועכשיו ל-VAG.

שום! קויילאובר לא ישפר שילדה. שום אנטי רול לא ישפר שילדה.

הם יכולים לתקן מגרעות (כמו בולמים סופר קשיחים באיביזה). הם לא יכולים לשנות אופי של שילדה.

כל רכב יגיע בקצה לתת-היגוי, השאלה איך הוא יתנהג, כמו סמיטריילר שירד מהפסים או כמו קארטינג.

אפשר לשנות כיווני מתלה, אפשר לשנות קשיחות מתלים, זה ישפר מאוד את התנהגות הרכב.

זה לא ישנה את מאפייני השילדה וההגה.

די כבר עם ציטוטים של מגזינים מפה או משם.

מתי תבינו שכל מבחן רלוונטי בדיוק למקום שהוא נערך ולא מילימטר הצידה.

ד"א אם הייתי משפר קליאו, לא הייתי שם לה טורבו, גדישה היא לא הפתרון להכל.

קמשפטים חמים, פורטינג טוב, קפיצים מחוזקים, מרימים מכניים, שסתומים מוגדלים, קיט סטרוקר ליחס דחיסה סופר גבוה.

קיט מצערות, פליטה חופשית. זה יביא אותי ל-200++ כ"ס (ובהרבה כסף).

אבל איזה גן עדן של צלילים והתנהגות, מצידי שכל העולם יהיה יותר חזק ממני. זה אופנוע על 4.

ד"א 2.

הקיט טורבו שפורסם עלה מעל 20K, לא כולל עבודה והתאמות.

ממש לא רלוונטי.

הקיט המלא עם חיזוקי מנוע עלה מעל 40K. פסיכי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

והינה זה מתחיל שוב

עוד שירשור שמתחיל בXY ונגמר במה עדיף איביזה או צרפתיה ...

:turn-l:

האיביזה ספורט מאובזרת ולא יקרה (לרכישה או לאחזקה)

ממליץ לך לעשות סיבוב (ממצא) לפני שתבחר .

פורסם
וה106 ראלי\GTI ספורטיביות?

במסלול אמיתי אתה רוצה להגיד לי שה106 תהיה יותר מהירה מהאיביזה?

כן, מאוד ספורטיביות.

לגבי המסלול, תלוי איזה מסלול, יש כאלו שהאיביזה תהיה מהירה יותר ויש כאלו שה-106.

אבל זה לא כל כך משנה, אתה חייב להבין שלא מדובר כאן רק על מהירות, אלא על תחושות, תגובות, תקשורת, איזון, חדות וכו'.

תכונות שהן הבסיס ליצירת רכב ספורטיבי וקודמות לכוח המנוע.

וכן, ל-106 לא היה מזיק אם היה עוד כוח מנוע, אבל גם ככה היא מהנה בצורה יוצאת-דופן.

לגבי ידידנו טל המכונה כוח-סוס שרשם על ההשוואה בין שלושת המכוניות, צודק לחלוטין.

ל-106 יש התנהגות כביש ויכולת דינמית גבוהות משל הקליאו ספורט, פרט לתכונה אחת במכלול הזה שנקראת אחיזה מוחלטת.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
מה הטעם ברכב חזק מאוד בקו ישר אבל שלא יכול לפנות? אתם רוצים רכב כזה? תקנו אמריקאית וזהו תלחצו כל היום בקו ישר ותשרפו צמיגים :? בעוד כמה שקלים תוסיפו סוסים ותהפכו את הרכב לחיית קו ישר ומה אז? יגיע סיבוב ואתם תצטרכו לאט כמו משאית מה ההנאה בזה? לעומת זאת תנהגו על אחת הצרפתיות המתנהגות , קליאו ספורט GTI 6 שדיי מהירות בקו ישר וגם תוכלו לקחת סיבובים כמו שצריך , אתם מכירים את השלטים של סיבובים מסוכנים ? שתנהגו בצרפתיות האלה רק תתפלו לראות שלטים כאלה :wink: תיהיה לכם חיבה בלתי מוסברת לכיכרות וכל סיבוב יראה פתאום כמו סופרלנד , קראטינג צרפתי חוקי לכביש :-)

אין כמו לתקוף פניות במהירות , בשביל לתת לאנדרנלין בגוף לקפוץ לשמיים 8)

לפי ההיגיון של בעלי האיביזיות עם הפוטנציאל השיפורים האדיר , תקנו איזה וולו T5 מדול ישן קצת אולי אבל עם פוטניצאל גבוה יותר אני מניח לקו ישר , צי'פ צנרת ואגזוז שונה ואתם בקו ה-300 + סוסים דיי מהר וקלות , תקבלו רכב מפנק יותר ומהיר מאוד בקו ישר פניות זה סיפור אחר :roll:

בקיצור צרפתי זה הכי אחי !

מתגובתך אני מבין שבחיים לא נהגתה על איביזה טורבו, אני אפילו ילך יותר רחוק ויקבע שגם ליד הנהג באיביזה לא ישבתה בחיים.

ואם כן, אז אחד משנים:

1. יכולת הנהיגה שלך/ יכולת ההבחנה שלך מאוד נמוכה

2. אתה מפזר הצהרות פופוליסטיות זולות והגזמות ברמה של גן חובה.

ואם אתה חושב שאיביזה 250 כ"ס וולוו 250 כ"ס או 300 כ"ס יתנהגו אותו דבר אני ממליץ לך להתחיל ללבוש כובע שאתה יוצא החוצה כי כנראה קיבלתה מכת שמש.

מה שלא מובן לי זה למה עדר PSI פשוט לא מסוגל לפרגן. בקרוב אני מתכוון לרכוש רכב שני לבית- האופציה הראשונה היא קליאו ספורט, ואז אני באמת יהנה מכל העולמות.

נקודה אחרונה- כל רכב שבהשקעה של כ- 10K לוקח איפרזות בפתיחות ולפחות בזמנים (לא בהנאה- סובייקטיבית) עומד/ לוקח קליאו במסלול ראוי מבחינתי לפרגון והערכה של אדם שמחשיב עצמו חובב רכב- אבל זו רק דעתי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מתגובתך אני מבין שבחיים לא נהגתה על איביזה טורבו, אני אפילו ילך יותר רחוק ויקבע שגם ליד הנהג באיביזה לא ישבתה בחיים.

ואם כן, אז אחד משנים:

ואם אתה חושב שאיביזה 250 כ"ס וולוו 250 כ"ס או 300 כ"ס יתנהגו אותו דבר אני ממליץ לך להתחיל ללבוש כובע שאתה יוצא החוצה כי כנראה קיבלתה מכת שמש.

מה שלא מובן לי זה למה עדר PSI פשוט לא מסוגל לפרגן. בקרוב אני מתכוון לרכוש רכב שני לבית- האופציה הראשונה היא קליאו ספורט, ואז אני באמת יהנה מכל העולמות.

נקודה אחרונה- כל רכב שבהשקעה של כ- 10K לוקח איפרזות בפתיחות ולפחות בזמנים (לא בהנאה- סובייקטיבית) עומד/ לוקח קליאו במסלול ראוי מבחינתי לפרגון והערכה של אדם שמחשיב עצמו חובב רכב- אבל זו רק דעתי.

עידן

א. קודם כל מברוק על הרעיון לרכוש רכב שני מהסוג שכתבת. אך קח בחשבון שאחזקת שני רכבים מסוג זה אינה זולה כלל.

ב. זה לא עניין של פירגון. איביזה זהו רכב פשוט שהצליח בדבר אחד (מנוע) אך לעומת זאת לא הצליח (מי שרוצה שימיר את זה ל-"נכשל")

בסעיף אחר שנקרא התנהגות. אני לא יורד עלייך או על בעלי האיביזות- זאת פשוט עובדה מוכחת.

בלי קשר לזה האיביזה אחלה אוטו.

ג. לגבי הנקודה האחרונה שלך. שום איביזה בהשקעה של 10K לא תיקח אימפרזה! במיוחד לא מהמקום!!!

אולי תצליח לדגדג אותה טיפה וגם זה לא בטוח.

אני מאמין שאם אותו נהג (ועדיף שיהיה מיומן), ינהג במסלול שלא כולל מתוכו 90% קו ישר (50-50 גם טוב),

גם איביזה משופרת בעשירייה עדיין לא תצליח להגיע לזמים של הקליאו.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

ואם כן, אז אחד משנים:

עידן

נכון לא יצא לי עדיין לנהוג באיביזה טורבו

אני אמרתי שוולוו ואביזה התנהגו אותו דבר? אני אמרתי שגם וולוו יכולה להאיץ מהר בקו ישר השאלה מה קורה אחר כך שיש סיבוב , הנקודה הייתה שאפשר להאיץ חזק עם הרבה רכבים בקו ישר זה לא מה שהופך אותם לספורטיביים לכן נתתי לדוגמא את הוולוו .

דבר נוסף אני חושב שהאביזה טורבו מעולה , לא טענתי שהיא גרועה או לא שווה את הכסף להפך הייתי מעדיף אותה על המון רכבים אחרים אבל העקב אכילס אצלה זה ההתנהגות , יצא לך פעם לנהוג באחת מהצרפתיות המתנהגות? 106 , 306 בגירסאות הספורטיביות? תאמין לי אחרי שתנהג בהן יהיה לך קשה לעבור למשהו אחר מניסיון כל רכב אחר פתאום יראה לך מפחיד משהו שאין את אותה התחושה בהגה , לי זה מקנה סוג של ביטחון ברכב התחושה שהוא מעביר רכבים שלא מעבירים כלום לנהג וההגה מת פשוט מפחיד אותי אני מרגיש פתאום מנותק מהרכב אבל אולי זה רק אצלי . לפי דעתי פשוט הרכבים האלה נבנו לסוג שונה של אנשים , כל אחד מה שמהנה אותו יותר יש כאלה שזה כוח מהמנוע והאצות חזקות בקו ישר או כאלה שמעדיפים פחות יכולת בקו ישר אבל יותר יכולת לתקוף פניות , להיכנס מהר לתוך סיבוב ולהרגיש חלק מהרכב ואת התחושה שהוא מעביר .

פורסם
טוב.

106 היא באמת עגלה מסכים עם בעלי האיביזות ב100%

לא זזה.

אבל,היא יותר מהירה במסלול מאשר רוב האיביזות שלכם.

אז...מה זה אומר על האיביזות שלכם?

הר ה106 י היא עגלה,עגלה מתה,אז איך זה הגיוני?

המנוע של האיביזה הוא חיה רעה עד מאוד,בין המנועים המוצלחים בעולם,ומאוד חזק.

יותר איטי מ106 אמטוספרית רגילה במסלול.

אני עם עובדות כאלו לא הייתי יושן בלילה,ובטח שלא עם איביזה שמחכה לי בחניה.

אורן.

שיורק כל פעם שהוא רואה איביזה כאילו הוא ראה חתול שחור.:twisted:

מצד שני,

לא הייתי רוצה להיות מאחורי ההגה מנסה להסביר לחברים איך רכב הספורט המהולל קיבל בראש מגטס ידנית :oops:

או אולי מעונדה עם שירי מזרחית בפול ווליום :lol:

אולי הייתי מנסה משהו כמו "בואו בואו לכיכר תראו איך ההגה מתקשר" :?

או "כן אבל שימו פה 100 קונוסים במרחקים של מטר אחד מהשני תביאו סטופר ונראה מי יותר מהיר"

תסביר לי אתה מה עושים במצב כזה

porsche 914,2.0,1970

פורסם

דוקטור, הידעת שוולוו S80 T6 יכולה לתת בראש לSTI סטנדרטית (לא ב0-100, אלא אח"כ)?

מה יגיד בעל STI לחברים שלו שלא מבינים למה החבר כנסת כרגע פתח להם ת'תחת בכביש המהיר?

בחייאת, אם אני נעקף ע"י משהו יותר חזק ממני - אני בד"כ עוקף אותו בפנייה הבאה, ללחוץ בקו ישר זה לא קשה, בפניות אתה כבר צריך לדעת מה אתה עושה.

מעבר לזה, 106 עם מנוע 16V, היא לא עגלה בכלל. היא לא איביזה טורבו, אבל היא גם לא 1.6אוטומת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
דוקטור, הידעת שוולוו S80 T6 נותנת בראש לSTI סטנדרטית?

טוב שלא לקחת מקרה יותר קיצוני.מאוד ריאלי להיפגש עם T6 ב-150 קמ''ש.להבדיל ממפגש מזדמן עם מזדה 3 למשל.

מה יגיד בעל STI לחברים שלו שלא מבינים למה החבר כנסת כרגע פתח להם ת'תחת ברמזור?

שאל את ידידנו הצרפתי אני בטוח שלו זה קורה בתדירות הרבה יותר גבוהה

ממפגש עם T6.

בחייאת, אם אני נעקף ע"י משהו יותר חזק ממני - אני בד"כ עוקף אותו בפנייה הבאה, ללחוץ בקו ישר זה לא קשה, בפניות אתה כבר צריך לדעת מה אתה עושה.

מוזר.אתה כנראה מתגורר בהרי דרום צרפת.איפה שאני נוסע אחרי 3 שניות נסיעה כל הצרפתים נראים כמו נמלות קטנות ומרעישות

שמפריעים לי מאחורנית לשמוע את הפריקה.

מעבר לזה, 106 עם מנוע 16V, היא לא עגלה בכלל. היא לא איביזה טורבו, אבל היא גם לא 1.6אוטומת.

אוקי. לאנטיס 1.8

הרועה צאן פה הוציא את העדר לטיול ושכח להחזיר.צאו מהסרט חמודים.

porsche 914,2.0,1970

פורסם

ושוב ויכוח מיותר, 106 מול איביזה? כמו להשוות מאדים ואת כד''א!

תפסיקו זה לא מדד להשוואה! וגם את האמת אביזה טורבו מקורית מול 106 מקורית במסלול (גם GTI וגם ראלי), ל 106 לא ממש יש סיכוי כי לא משנה כמה היא תהיה מהירה בסיבובים הכוח של האיביזה מפצה על זה וזה לא שצריך לעשות סיבובים על 20, בסדר יש הבדלי מהירות בסיבובים, אבל לא ברמה הזאת! המנוע של הראלי דור שני ה\כמקורי בכלל נבלה אז אין מה לדבר!

אני בעד הרכבים המתנהגים, עושה לי את זה יותר מאשר כוח בקו ישר. אין טעם להשוות ראלי אפילו דור 2 שבקושי מזגן וח''ח יש בה (טוב שאני לא מזכיר תא כפפות) לאיביזה טורבו שלאומתה נראת מאובזרת עד מאוד! הלכתם רחוק פה בהשוואה! לרכבים האלה אין שום תחרות זה מול זה ושום קשר אחד לשני! וכן כנראה שהייתי מעדיף איביזה טורבו מאובזרת מאשר פחית שימורים טורפת סיבובים (האמת קשה אבל 106 מול איביזה טורבו? לא השוואה בכלל, הראלי היא נטו רכב לנהיגה ללא שום פינוקים וניתן לומר שזאת קופסת שימורים, ואין מה להשוות אותה לרכב מאובזר יחסית מתוצרת גרמנית).

מי שחושב שאני מגזים? לחבר הכי טוב שלי יש ראלי דור שני ואני מקווה מאוד שבעזרת ה' תהיה לי צרפתיה קטנה מתנהגת בזמן הקרוב אבל זה לא מה שמשנה את דעתי במשוואה הזאת!

ומתי כבר אנשים פה יבינו ויפסיקו **** בשכל שמה יותר טוב זה עניין של עדיפות והשקפה... כמו בחורות, אני אוהב שחומות, חבר שלי אוהב לבנות סבבה? אני יכול להגיד לו שהבחורה שמוצאת חן בעיניו לא לטעמי אבל לא לומר שהיא מכוערת זה הכל. קליאו לא לטעמכם או איביזה לא לטעמכם אז סבבה, לא צריך לעשות פה מלחמה! הוא שואל מה עדיף לו, תציגו את הקליאו ואת האיביזה, טיפולים, כוח, סיבובים, הנאה וכו' ותנו לו להחליט מה לקנות... כל שרשור פה נראה כאילו אתם מנסים להגדיל את כמות האיביזות או הקליאו בפורום... זה לא משיכה בחבל...

לאנשי הראלי אין מה לעשות בשרשור הזה, מילא אנשי הקליאו.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לאנשי הראלי אין מה לעשות בשרשור הזה, מילא אנשי הקליאו.

למעט יחסי ציבור,שזו משימה לא קלה אחרי שמקבלים בראש "מהונדה שפיץ" 91.

הרי גם אם הט'רד היה על שברולט אימפלה הם היו מוצאים סיבה לשנן את מנטרת ההגה המתקשר

porsche 914,2.0,1970

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...