Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

היום הלכתי לבצע טסט לרכב, הכל היה תקין חוץ מזיהום האוויר (כרגיל כמו בפעם שעברה), נאמר לי ללכת למוסך וקיבלתי הארכה של שבוע להגיע לבצע טסט חדש.

תוסף הוכנס לרכב לפני 200+ ק"מ, לא הוחלף מסנן דלק (אם זה משפיע).

ממיר קטליטי דיי חדש ברכב יש לו רק שנתיים, ככה שזה נראה לי דיי מוזר שהבעיה מגיעה משם.

הרכב עבר ראש מנוע לפני כ 3500 ק"מ, הוחלפו פלאגים וכל מה שצריך מסביב.

לפני הטסט נסעתי על טורים דיי גבוהים בהילוך שלישי כדי לנקות פיח ושאר ירקות, כנראה שלא עזר

גם בטסט עצמו הבוחן אמר ללחוץ חזק על הגז ולתת לו 10 שניות, לא עזר.

התוצאות היו כך:

למבדה דרישות יצרן: 1.030-0.970, אצלי נמדד 1.083 שזה לקוי עפ"י הבוחן.

OC : מקסימום 0.3, אצלי נמדד 00.46. שזה גם לקוי.

נאמר ללכת למוסך, כמובן שלא הלכתי למוסך ממול. קיבלתי הארכה לשבוע ימים בכדי לתקן את התקלה.

ופה אני צריך את עזרתכם, מישהו שמבין, יכול להמליץ מה לעשות, האם אין מנוס מלפנות למוסך? הייתכן שהממיר לקוי?

אם לפנות למוסך, אפשר המלצה טובה לאן לגשת?

הבדיקה בוצעה במכון קומפיוטסט במערב ראשל"צ, השירות היה אדיב ומהיר ללא בעיות, אין טענות לשירות.

רק משהו לא מובן לי שלאחר טיפול 10 אלף וראש מנוע עדיין יש פליטת גזים גבוהה מדי, אגב בסל"ד סרק הכל תקין. רק בסל"ד בינוני הבעיה.

תשובתכם דחופה לי, כיוון שרק שבוע ימים לפני לבצע בדיקה ותיקון אחרון לפני טסט חוזר.

תודה רבה!

Opel Adam S 2017

פורסם

אגב להלן תמונה של תוצאות הטסט.

שוב תודה

נ.ב: האם חימום נכון של האוטו באמת משפיע? לאחר קריאה בשרשור הנ"ל אני רואה דברים ותוצאות הזויות לאחר חימום הרכב, אני נסעתי מאיזור מזרח ראשל"צ לכיוון מערב לבצע את הטסט, 10 דק' נסיעה...ועוד המתנה של חצי שעה לערך בסל"ד נמוך או ב P כי לא זזתי.

יש טעם לנסות לבצע שוב טסט חוזר לפני שהולכים למוסך? האם זה אפשרי בכלל או שאני מחוייב לגשת למוסך?

תוצאות.JPG

Opel Adam S 2017

פורסם

אחותי עברה נכשלה בטסט לרכב, לטענת הבודק עקב בעיה חיישן למבדה.

הרקע לסיפור הוא שאכן יש ריח של דלק בעיקר בהתנעות בוקר (כמו שהיה לי ברנו שלי שמשנת 1996 ונעלם מעצמו)

השאלה היא האם זה אבחון שאפשר לסמוך עליו, בכל זאת הרכב חובר למערכת בדיקה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בבעלותי גולף 99 היום ניסיתי לעבור טסט ונכשלתי בזיהום אוויר

להלן הנתונים:

בדיקה בסיבוב סרק : תקין

בדיקת למבדה: 0.99 - תקין

co - 0.488 לקוי, דרישות יצרן 0.3

חום מנוע 91 - תקין

אמרו לי להוסיף תוסף k44, לנסוע כמה ימים ולהגיע לטסט חוזר עם מנוע חם אחרי שעה נסיעה, ולקוות שזה יעזור!!

האם זה יעזור או יש לכם המלצה אחרת?

תודה!

פורסם

יעזור? לא בטוח.

כדאי לנסות? כן, או פשוט להחליף ממיר. מה אתה מעדיף?

לא צריך להגזים בשעה נסיעה.

אם יש לך סבלנות, תתחיל כאן!

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז ככה, הייתי בטסט יום שישי, עברתי הכל חוץ מהזיהום אוויר. אציין שלא עשיתי שום הכנה, פשוט כי לא הייתי מודע לחשיבות.

קיבלתי ארכה של שבוע לתקן את הבעיה.

הערך למבדה בסל"ד גבוה היה 1.126 (1.03 מקס' זה תקין).

כמו כן, ערך CO גם כן בסל"ד גבוה היה מעל המותר 0.349 (כאשר 0.3 מקס" זה תקין).

מה עשויה להיות הבעיה, ואיך אני עובר את הבדיקה הזו?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

צריך את עזרתכם...

שוב נכשלתי בטסט כרגיל - זיהום אוויר.

יש לי יונדאי גטס 2003

להלן נתוני תוצאות הבדיקה:

בסל"ד נמוך: co = 0.503 כאשר התקן הוא 0.5

בסל"ד גבוה: co=0.5 כאשר התקן הוא 0.3 כאמור

למבדה תקינה (0.995)

האמת ששמתי לב שתצרוכת הדלק שלי גבוהה לאחרונה, למרות שמדובר ברכב שידוע כזולל דלק.

בנוסף המנוע משמיע קול קצת צרוד כשאני לוחץ על הגז.. האם זה קשור למערכת הפליטה אולי?

מה אתם ממליצים לי לעשות?

אגב, בשנה שעברה תוסף דלק לא ממש עזר.

האם יש אפשרות לדעת בוודאות שמקור הבעיה הוא בחיישן חמצן או ממיר קטליטי ופשוט להשקיע בהחלפתו?

מודה לכם מאוד...

אבי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גטס 2004 1.3 ליטר גיר ידני

נכשלתי בטסט על ערך למבדה טיפה מעל 1.03

ניסיתי את הניקוי האגרסיבי המתואר ב- מאמר טכני - ממיר קטליטי סתום תגובה 10

(סליחה על הסירבול. אין לי הרשאה לפרסם קישור)

לא קרה כלום. נראה לי שהמחשב לא נותן להזריק דלק לצילינדר המת.

שמתי גולד לייבל ואוקטן 98 ובשבוע הבא נקווה לטוב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
גטס 2004 1.3 ליטר גיר ידני

נכשלתי בטסט על ערך למבדה טיפה מעל 1.03

ניסיתי את הניקוי האגרסיבי המתואר ב- מאמר טכני - ממיר קטליטי סתום תגובה 10

(סליחה על הסירבול. אין לי הרשאה לפרסם קישור)

לא קרה כלום. נראה לי שהמחשב לא נותן להזריק דלק לצילינדר המת.

שמתי גולד לייבל ואוקטן 98 ובשבוע הבא נקווה לטוב.

נסה לבדוק דליפת אויר קטנה בצינור הגמיש(שרשורי) מקדימה באגזוז ע"י סתימת הפליטה בעזרת סמרטוט או משהו לשניה או שתיים.

פורסם
נסה לבדוק דליפת אויר קטנה בצינור הגמיש(שרשורי) מקדימה באגזוז ע"י סתימת הפליטה בעזרת סמרטוט או משהו לשניה או שתיים.

בבדיקה ויזואלית+ מישוש עם מנוע פועל (ללא סתימת פתח הפליטה) כל צנרת הפליטה נראתה שלמה ללא דליפות.

במשך שבוע נסעתי עם התוסף על חצי מיכל אוקטן 98 וכמעט ללא שימוש בהילוך חמישי, כדי להיות באזור הגבוה יותר של הסל"ד, מתוך כוונה לעורר קצת את הצנרת...

סיכום הטסט השני (עברתי) : כל הערכים בבדיקה היו במרכז התחום הירוק, כולל למבדה (1.00).

תהיות: מה שינה את תוצאת הבדיקה תוך שבוע? התוסף, האוקטן, הסל"ד, סתם טפמרטורת מנוע טובה בשעת הבדיקה (צהריים בעובר, בוקר בנכשל, בשני המקרים אחרי נסיעה של כ-30 ק"מ למכון)?

מסקנות: מוסך יונדאי במרכז הארץ שלא אנקוב בשמו חמד את כספי ותו לא כשהודיע לי שהממיר חייב החלפה.

פורסם

האמת בטסט האחרון שלי לפני חודש גם אני נכשלתי בזיהום אוויר,קניתי באייס את הנוזל הזה שרשום

משהו בסגנון הזה"עבר" אחרי שבוע באתי שוב לתדהמתי מ-1% עלה ל-5% שזה גרוע מאוד

הייתי בהלם,דברתי אם חבר ואמר לי לקנות שוב את התוסף הזה וכשהמיכל דלק יגיע לרבע להוסיף אותו

ברגע שאני מרגיש שיפור בתגובת הרכב לרוץ לטסט וככה עשיתי,בבוקר הרגשתי שהרכב

מגיב מצויין אז הלכתי לטסט ,הבוחן רכב שכבר ראה אותי

ואמר לי "מה יהיה איתך כל יום תבוא לפה" חיבר אותי איזה 20 דקות חיפש וחיפש כאילו רוצה לחפש אותי בכח

אבל לתדהמתי הרכב עבר כמו גדול.

בקיצור לא להמתין יותר מדי זה כמו אלכוהול כי החומר באבד את ההפקט שלו וצריך תזמון טוב לרוץ לטסט

לקח לי פעמיים אבל בסוף הבנתי שברגע שייש שיפור בנסיעה ושאני מרגיש שהרכב נוסע חלק לרוץ לטסט,לי זה

עבד אולי גם לכם זה רק המלצה אני לא מומחה.

בהצלחה.

פורסם

שנה שעברה נכשלתי, החלפתח ממיר רק כדי להכשל שוב.

המוסכניק שלי הסביר לי שזאת שיטה לתת עבודה למוסכים שנמצאים לרוב בדיוק במתחם או אזור המכון... :evil:

הוא בדק את האוטו, הערכים של הזיהום היו מאד גבוליים אבל לך תתווכח איתם ותבזבז עוד יום עבודה יקר.

אני שומע על יותר מידי מקרים כאלו וזה מעצבן. :bad-word:

מה עם פרק של "יצאת צדיק" במכוני בדיקה?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הרכב כבר עבר את ה 170000 ק"מ, בטופס רשום לי "זיהום אויר - לקוי" ו "עשן יתר - תקין". (רכב 1800 סמ"ק)

הערכים שקיבלתי בבידקה היו:

סל"ד נמוך - מינ' 650, מקס' 750, מדוד 748 - תקין

CO - מקס' 0.5, מדוד 0.427 - תקין

סל"ד גבוה - מינ' 2500, מקס' 2800, מדוד 2661 - תקין

למבדה - מינ' 0.97, מקס' 1.03, מדוד 1.006 - תקין

CO - מקס' 0.3, מדוד 0.577 - לקוי

חום - מינ' 60, מדוד 72.6 - תקין

כפי שאתם רואים, נפלתי בסל"ד גבוהה על פליטר יתר של CO (כמעט פי 2 מהמותר אם אני מבין נכון).

השאלה שלי היא מה לעשות בשביל לעבור את הטסט (מזכיר שהאותו די ישן כבר...) מישהו אמר לי שאפשר לשים איזה תוסף (לדלק אני מניח ?) ולנסוע 20 ק"מ ולהגיע לבדיקה עם מנוע דולק ואולי זה יעזור.

רציתי לדעת האם התוסף אכן יעזור לי לעבור את הבדיקה בהנחה שאלו התוצאות שקיבלתי, אם כן, איזה תוסף מומלץ לקנות וכמה מרחק לנסוע לפני הטסט המחודש ? אם לא, מה האופציות שלי?

תודה על התשובות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...