Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! המון זמן לא כתבתי ואני צריך עזרה באופן דחוף יחסית.

חשקה נפשי ברכב אאודי A3 ידנית. ראיתי היום אחת, זאת הראשונה שאני רואה.

אני מדבר רק על הדגמים עם ה 150 כ"ס.

האופי של המנוע הזה ( 20VT בסיאטים ) נראה לי מתאים לי מכיוון שעל פי הנתונים הרשמיים של אאודי, שיא המומנט מתקבל ב 1750 סל"ד ונשאר קבוע עד 4500 בערך. בקיצור, הטורבו מתעורר מוקדם, בערך כמו במכוניות טורבו-דיזל.

גם בכמה תרשימים מדינמומטר שראיתי באינטרנט, עקומת הכוח בגלגלים נראית בערך כמו שאאודי טוענים, כלומר כמו בנתונים הרשמיים.

ברכב שנהגתי עליו לא היה צ'יפ או פילטר. היתה סופית לאגזוז ולא היה ממיר.

התחושה שקיבלתי בנהיגה היתה שהכוח ב1200 סל"ד נמוכים הוא סביר, משתפר לאט לאט לכיוון 2000 סל"ד, וב2000 ממשיך להתחזק, ב 2500 כבר יש שיפור מורגש ומשם מיד מגיעים ל 3000 ואז האוטו מתחיל באמת לרוץ.

כלומר,בפועל, הרגשתי שהטורבו באמת מתעורר רק הרבה הרבה אחרי מה שכתוב.

חשבתי שאולי מדובר בהשהית טורבו מאוד גדולה, ושעד שהטורבו מאיץ את עצמו האוטו כבר עלה מ 2000 ל 3000 והכל סתם נדמה לי. אז בדקתי בהילוך שלישי, את אותה בדיקה, ושוב, למרות שלאוטו היה כמה שניות טובות באזור 2000 סל"ד, הוא לא התעורר באמת אלא רק כשהגיע ל 3000.

האם יתכן שמשהו לא בסדר באופי המנוע?

הרכב מתודלק ב אוקטן 98.

האם יתכן שהטורבו גמור? משהו בגאומטריה-משתנה שלו (אם יש לו) ?

האם יש צ'יפ בכל זאת? (לא נראה לי כי הרכב לא היה ממש חזק).

ידוע שהוחלף כבר טורבו בעבר של האוטו. היתכן שלא הורכב אותו דגם של טורבו כמו המקורי? K03 ?

תודה לעונים :-P

פורסם

אני עם אותו מנוע בול באוטו שלי ומה שאתה מתאר קורה גם אצלי.

האוטו חדש עם 15000 קילומטר.

ב1800 הטורבו נכנס לפעולה וב3200 הוא כבר בפול בוסט ונותן את מלוא "המכה".

פורסם

לפי נסיוני, כשהמזגן עובד הטורבו נכנס יותר מאוחר....

נסעת עם מזגן?

אני הייתי הולך על ה180 כ"ס - אם כבר - אז כבר.

אלא אם כן אין אותו בשנתונים האלה (אני לא שוחה בדגמים של ה A3)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הורכב טורבו חדש? משומש?

כמה ק"מ עבר הרכב?

הוחלפו עוד חלקים במנוע חוץ מהטורבו עצמו?

הגדירו את המחשב מחדש?

כל אלה שאלות שצריכות להתעורר בעקבות מה שהרגשת (אם לא נסעת עם מזגן כמו שאייל אמר).

הטורבו אכן מתחיל ל"התעורר" במנועים אלה קצת מתחת ל-2,000 סל"ד ואם תהיה במקום לא רועש

תוכל לשמוע את התחלת השריקה שלו.

את הדחיפה האמיתית אתה תתחיל להרגיש באיזור ה-2,800 סל"ד כאשר הסל"ד יתחיל לטפס בצורה מטורפת.

מנסיון של מנוע 20VT עם K03s.

כל מכלולי הטורבו ברכבים מסוג זה הינם יקרים ביותר, ולכן אני חושב שאם אכן יש בעייה עלייך לשקול את הנושא פעמיים

או להתסדר על מחיר שיתאים לשניכם (ובעתיד להרכיב גם K03s).

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אין קשר בין כניסת הטורבו לפעולת המזגן, הטורבו ימשיך להיכנס באותו אופן אבל רק התחושה של ההאצה תהיה נחות בכמה אחוזים כי המזגן גוזל כח

דבר שני, לפותח האשכול, אתה באמת מצפה לקבל את אותם מהירויות האצה בלחיצה על 1750 ו 3000 סלד ?

זה לא יקרה בשום אופן בשום רכב, זה שנתוני המונט זהים פחות או יותר בשני התחומים , נתוני הכוח סוס שונים ועוד מספר נתונים פיזיקלים שונים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הרכב עם מעל 170000 ק"מ. לא נאמר לי שחוץ מהטורבו החליפו עוד חלקים או שנגעו במחשב.

שכחתי אולי להגיד שהטורבו שהורכב היה מפירוק.

אפשר לזהות שריקה קלה כבר ב 1800 סל"ד לערך.

נסעתי גם עם מזגן וגם בלי ולא היה כלכך הבדל.

אגב, מנסיון שלי עם רכבי טורבו דיזל, אין שום הבדל באופי קבלת הכוח בגלל הפעלת מזגן.

האם יש אפשרות שהוא שם טורבו אחר, אולי K03s, או שזה דורש כל מיני התאמות וכוונונים? איך אפשר לדעת מה יש באוטו?

כרגע אני קצת מאוכזב, מפני שאאודי טוענים לכוח מקסימלי שמתקבל בכל הטווח של 1750 עד 4750 סל"ד. וחשבתי שאני אוכל לשייט לי ב 2000 סל"ד, וכשיבוא לי להאיץ פשוט לתת גז ולהרגיש את כל הכוח של האוטו.

בגרפים הבאים של דינמומטר רואים שכל הכוח באמת נמצא כבר ב 2000 סל"ד. אלה גרפים של רכבים שנת 98-97 שזה מה שרלוונטי לי.

להגדלה צריך ללחוץ על המילה graph.

המומנט מצוייר בקו ירוק ומדוד בגלגלים, כלומר תכלס.

בגולף המומנט מתקבל ממש כמו ש VAG טענו בפרסום שלהם.

באאודי הוא מאוד דומה. אמנם יש שינוי בכוח באאודי בין 2000 ל 3000 אבל זה אחוזים בודדים בלבד.

גולף GTI

http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=388

אודי A3

http://www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=361

אבל, באתר של סופרצ'יפס, הצורה של המומנט נראית שונה, והיא דווקא מייצגת בדיוק מה שהרגשתי.

שימו לב לקו האפור בגרף הימני. כלומר גרף כוח של רכב ללא שיפורים. שם רואים בניה רצופה של כוח בין 1500 ל 3000 סל"ד. עם שינוי עצום בכוח בין 1500 ל 3000. (הכפלה של הכוח, אפילו יותר).

http://www.superchips.co.uk/curves/vag18t.pdf

כמה בערך עולה החלפת טורבו? האם מומלץ מפירוק במידה ואזדקק?

אגב, כמה בערך עולה החלפת קלאץ', ואיפה מומלץ לבדוק את הרכב? אני יודע שבדיקה על דינמומטר במכון רישוי לא שווה כלום.

gsi-16V , מה שדוחף אותך קדימה הוא המומנט בגלגלים. עם הוא קבוע לאורך קטע מסוים בסל"ד, אז הדחיפה שווה.

הספק בכוח סוס ברור שלא יהיה זהה בין 1750 ל 3000, כי הספק זה פשוט מומנט מוכפל בסל"ד.

למשל ברכב 1.6 רגיל, בין 4000 ל 6000 המומנט רק יורד (אתה אחרי השיא שלו) אבל ההספק ממשיך לעלות בין 4000 ל 6000.

פורסם

המדיניות שלי ברכבים כאלה: פשוט להמשיך הלאה... כל תקלה יכולה להיות מאוד יקרה: טורבו, אינטרקולר, קולר שמן וכל המסביב יכולים לעלות המון.

למה לך לקנות רכב עם 170 אלף ק"מ , כשרוב הסיכויים שתצליח למצוא אחד עם 100 אלף עם טיפה מאמץ?

בקשר לקלאץ' - נושא כאוב.

החלפת קלאץ' ב GTI שלי כולל גלגל תנופה : 5500 ש"ח במרכזי בבני ברק.

אני מאמין שמדובר על אותו קלאץ ואותן עלויות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל נראה לי שיש קצת הגזמה בסכום שכתבת על הקלאצ'.

בסה"כ אם אני לא טועה, זה לא קלאצ' שונה מהקלאצ' של הלאון טורבו ושל ה-A3 טורבו.

תתייאץ ב-VAG, ובכלל תפנה ל-GI (גבי ואיציק) ותראה שתקבל מחירים של גג 3,500 ש"ח

לחלקים מקוריים כולל עבודה, ואפילו אפשר לשדרג טיפה אם עולים העומסים.

פורסם

אז זה באמת חדש לי. שחיטה רצינית.

עלות של כ-6-7 אחוז מערך הרכב. מטורף!

פורסם

פעם הבאה תחליף בGTI קלאץ של VR6 גם יותר חזק וגם הרבה יותר זול.

גם המחירים של הטורבוים כמו הK03 מאוד זולים היום משומש אפשר למצוא באיזור 1000-2000 שקל,K03S באיזור 2000-3000 למשומשים שנכנס אחד לאחד בלי שום התאמות מיוחדות וללא צורך בשינוי תוכנה.

פורסם

זה בסדר, הבעלים הקודם החליף זמן לא רב לפני שמכר לי את הרכב (הרכב אצלי חודשיים).

זה לא שהאכילו אותי שטרונגול של 5.5K ש"ח - אני לא עושה כאלה טעויות.

למה של VR6 ולא V6 ?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרבה מרכיבי ה-VR6 טובים וחזקים מרכיבי ה-V6.

לא יודע ספציפית הנוגע לקלאצ', יהיה מי שייפרט בנושא.

מנוע ה-2,700 של ה-VR6 עומד בעומסים שמנוע ה-2,800 של ה-V6 לא יחלום לעמוד בו.

פורסם

חברה תודה רבה על התגובות, כרגע אם תוכלו להתמקד במה שחשוב לי:

האם זה שבקטע בין 2000 ל 3000 מורגשת התחזקות ברורה של המומנט ורק ב 3000 מגיע לשיא, זה תקין. או שמה שתקין זה שכל הכוח מגיע כבר ב 2000 ומשם דחיפה קבועה שכבר לא מתחזקת. להזכירכם אני שואל על מנוע סטנדרטי , בלי צ'יפ.

איך הרכב עובר בדיקת זיהום אוויר שנתית בלי ממיר, והאם הוספה של צ'יפ יכול לגרום לרכב להיכשל בבדיקה בגלל ניהול מנוע שונה.

ואם הבנתי את FOOL BOOST נכון, אין בעיה להרכיב K03S ברכב שהגיע במקור עם K03. האם אתם בטוחים שלא צריך שינויי תוכנה? האם כל הכוח של ה K03S בא לידי ביטוי או שצריך להחליף גם אינטרקולר בשביל זה?

האם בדיקה לפני קניה במכון רגיל מספיק טובה, או שמומלץ ללכת למוסך מורשה אאודי, ואולי לבדוק גם ע"י חיבור מחשב לשקע?

אם בזמן מכות גז בניוטרל יש טיפה טיפה עשן שחור, (אני מדבר על משהו דליל מאוד ורגעי מאוד, לא עננים שחורים של דיזל...) האם זה סימן רע?

לגבי הקילומטרז' הגבוה אין לי הרבה ברירה כי התקציב מכריח אותי לרכוש רכב ישן יחסית מודל 97-98 כך שרוב המכוניות נמצאות מעל 150,000

• תוכן חדש...