Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעונין בכמה שיותר מידע אמין לגבי רכבים המונעים בטכנולוגיית ההיבריד:

א. פרט לטויוטה פריוס, האם ישנם דגמים נוספים בעלי טכנולוגיה דומה בארץ?

ב. האם ישנם דגמי היבריד קומפקטים או לחילופין דגם שעלותו נעה בסביבות ה120K?

ג. כמובן השאלה הגדולה מכולן, מה מידת האמינות של דגמים אילו?

תודה מראש.

פורסם

א. כפי שאמר קודמי, קיימת גם הונדה סיוויק היברידית, אך למיטב הבנתי הטכנולוגיה שונה מזו של טויוטה בכך שהמכונית אינה יכולה לנוע רק בעזרת המנוע החשמלי, אלא הוא רק מנוע מסייע.

ב. כרגע אין דגמים במחיר זה.

ג. למיטב ידיעתי לא קיימות בעיות אמינות מיוחדות, בכל מקרה טויוטה מציעה אחריות למשך 9 שנים על המערכת ההיברידית בפריוס.

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש לא מעט מכוניות היברידיות.

הבעיה היא שרובן לא מגיעות לארץ.

למה?

שאלה טובה...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

כך עובד רכב היברידי -

מנוע בנזין/דיזל רגיל.

בבדאז' או ביחידה אחרת ברכב - יושבים שני מצברים ענקיים בקיבולתם המלאה, והם נטענים ממנוע הבנזין או הדיזל.

בלחיצת כפתור, המנוע הרגיל, מוריד חלק מהכוח שלו, ואז המנוע החשמלי נכנס לעבודה.

פשוט מאוד (למראית עין :twisted:).

פורסם

זה כלכך פשוט שהצלחת לסבך את עצמך.

מדובר בלא שניים אלא יותר מצברים, שיושבים בד"כ ברצפת הרכב.

המנוע החשמלי שוכן לצידו של מנוע הבנזין בתא המנוע, במהירות נמוכה (עירונית), כאשר אין דרישה לכח, כלומר לחיצות עדינות על הגז, המנוע החשמלי מופעל ואילו מנוע הבנזין מכובה.

כאשר נדרש כח מהרכב, מנוע הבנזין יניע, וכעת יהיה שימוש בשניהם.

המצברים נטענים ע"י המרת אנרגיית החום\תנועה(כאן אני לא בטוח) שנוצרת בעת בלימה, כלומר כשאתה בולם, אתה מטעין את המצברים (וזאת גם הסיבה שהמנוע החשמלי לא פועל בעת שיוט על הכביש המהיר).

היתרון הדינאמי של המנוע החשמלי הוא ש100% מהכח זמין כל הזמן, כלומר - אפשר לקבל וואחד בעיטה בגב מהדבר הזה :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
היתרון הדינאמי של המנוע החשמלי הוא ש100% מהכח זמין כל הזמן, כלומר - אפשר לקבל וואחד בעיטה בגב מהדבר הזה :).

מומנט מירבי מסל"ד 0.

כמו מכונת גילוח\תספורת, איך שאתה מדליק, היא על מהירות שיא. ולא צריך לתת גז בשביל לקבל כוח.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

הונדה החלה לשווק את הסיוויק ההיברדית, וכחלק מהשיווק שלה היא מנסה לקנות כתבות(השערה בלבד).

ראיתי יותר מדי כתבות וורודות על הסיוויק הזאת כך שצריך לקחת את מה שכותבים בארץ בע"מ.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

המצברים נטענים ע"י המרת אנרגיית החום\תנועה(כאן אני לא בטוח) שנוצרת בעת בלימה, כלומר כשאתה בולם, אתה מטעין את המצברים (וזאת גם הסיבה שהמנוע החשמלי לא פועל בעת שיוט על הכביש המהיר).

המצברים נטענים בזמן בלימה או בעת נסיעה במורד.

השימוש במצבר ובמנוע החשמלי "שקוף" למשתמש, אין כפתור הפעלה כפי שציין אחד מקודמי. ישנו מחשב שקובע מי מהמנועים יספק אנרגיה לגלגלים וכמה. הדבר נקבע לפי מצב הטעינה של המצברים. למשל: נסיעה ארוכה בעלייה, בהתחלה המנוע החשמלי יספק הרבה אנרגיה (בין היתר מהאסטרטגיה של "פינוי מקום" במצבר לטעינות הבאות). בהמשך עם התארכות העלייה הנטל יעבור יותר ויותר למנוע הבנזין עד להפסקת פעולת המנוע החשמלי כשהאנרגיה במצברים תרד מתחת לסף מסויים.

הפריוס לטעמי בהחלט רכב מעניין. עקב אכילס שלו נמצא לדעתי בתחום עיצוב הפנים והחוץ של הרכב.

פורסם

עיצוב הפנים של הפריוס לטעמי, דיי מודרני וחדשני, הכולל מסך נגיעה גדול יחסית המציג גרפים ונתונים רבים הודות צריכת הרכב.

פנים הרכב איכותי ונעים.

לגבי המראה החיצוני, זה עניין של טעם, לטעמי במראה חיצוני הסיביק מנצחת.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
הונדה החלה לשווק את הסיוויק ההיברדית, וכחלק מהשיווק שלה היא מנסה לקנות כתבות(השערה בלבד).

ראיתי יותר מדי כתבות וורודות על הסיוויק הזאת כך שצריך לקחת את מה שכותבים בארץ בע"מ.

אכן כך,

הסיוויק הייבריד היא פארסה מהמדרגה הראשונה.

כבר בדקו במוטוקאר וראו שההצהרות על צריכת דלק נמוכה במיוחד - כוזבות.

מצ"ב לינק לכתבה

http://www.motocar.co.il/tests/test.aspx?VQ=JLI

פורסם

דווקא נשמע יותר הגיוני שבבלימה אנרגיית הנועה תהפוך לחשמל- המנוע הופך לגנרטור. בכל מקרה המנוע לא פועל בשיוט בכביש מהיר בלי שום קשר לשיטת הטעינה, פשוט בגלל שדי מהר המצברים יגמרו בכאלה מהירויות (עומס גדול מאוד על המנוע החשמלי), ולכן יותר יעיל במקרה הזה להשתמש ישירות במנוע הבנזין.

המצברים נטענים בזמן בלימה או בעת נסיעה במורד.

גם מנוע הבנזין יכול לטעון את המצברים, בכל מקרה כאשר דרוש הרבה כוח ומיד (במצב חירום לדוגמה) כל הכוח משני המנועים עובד כדי להזיז את האוטו.

דרך אגב, ישנה אפשרות לבנות מתקן שמאפשר חיבור שלה לחשמל (ידוע לי שעשו זאת, לא יודע אם בארץ) ולחסוך עוד יותר בדלק.

בקשר להונדה, עד כמה שהבנתי המערכת שונה מזו של הפריוס-הפריוס יכולה לנסוע על המנוע החשמלי בלבד ללא צורך במנוע הבנזין (למרחק מסוים כמובן) ואילו בהונדה המנוע החשמלי הוא מנוע עזר שרק חוסך דלק בהאצה (תקנו אותי אם אני טועה).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני דווקא ראיתי כמה כתבות על הסיוויק שממש לא משבחות אותה.

בעיתון אוטו אמרו שהיא לא ממש "היברידית" והצריכת דלק שלה לא ממש נמוכה. הפריוס לקחה אותה בהליכה בכל מה שקשור לנוחות המערכת, חיסכון ושימושיות.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

תודה לכל מי שתיקן אותי - יריתי את זה דיי FROM THE TOP OF MY HEAD, אז לא צפיתי מעצמי לדיוק מושלם - אבל לא הייתי רחוק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בכל מקרה המנוע לא פועל בשיוט בכביש מהיר בלי שום קשר לשיטת הטעינה, פשוט בגלל שדי מהר המצברים יגמרו בכאלה מהירויות (עומס גדול מאוד על המנוע החשמלי), ולכן יותר יעיל במקרה הזה להשתמש ישירות במנוע הבנזין.

נכון מאוד!

מכיוון ש: אם תנצל במצב כזה את מנוע הבנזין לייצר אנרגיה לטעינת המצברים אז:

אתה ממיר אנרגיה מיכנית זמינה לאנרגיה חשמלית. המצברים מבצעים המרה נוספת וממירים את האנרגיה החשמלית לאנרגיה כימית. כדי לקבל חזרה אנרגיה מיכנית בגלגלים יש צורך לעשות המרה חוזרת בסדר הפוך.

כל ההמרות הללו משמעותן הפסד אנרגיה של עשרות אחוזים (למרות היעילות היחסית הגבוהה של המערכת).

וכל זה כמובן בכפוף לכך שהמחשב ישתמש בהתחלה באנרגיה שבמצברים כדי להכין אותם לטעינה עתידית.

לכן האסטרטגיה ברכב היא טעינת המצברים מאנרגיה שעומדת להתבזבז. קרי: נסיעה במורד (המחשב מזהה מצב כזה בקלות) או בלימה (אגב לדעתי - אני לא משוכנע בזה - זו הסיבה לתחושה המוזרה של הבלם בפריוס שכן בשלב הראשון המחשב מנסה לבלום עם המנוע החשמלי ובכך לטעון את המצברים. רק אם נדרשת נשיכה חזקה מופעלים הבלמים הרגילים).

• תוכן חדש...