Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כיום יש לי יונדאי אקסנט אסטים 98. סה"כ האוטו בסדר, בעיקר מבחינה מכאנית (לא רואה מוסך מעבר לטיפולים השוטפים), אם כי הוא רועד במהירויות גבוהות (למעלה מ100 קמ"ש, שנדרשים לי מדי יום בכביש 6...), קשה לו בעליות והפלסטיקים במצב די רעוע.

הבעיה היא שיש לי כרגע מקסימום 40,000 ש"ח לרכב חדש (תחת לחץ אולי 45K), סכום שישדרג אותי, למיטב הבנתי, לאוטו דומה משנת 2001-2.

נשאלת השאלה, האם השדרוג הזה כדאי בכלל (בהתחשב גם במאמץ הכרוך ברכישה ומכירה של רכב) או שכדאי לי לחכות בסבלנות עד שיהיו לי 50-60K (מי יודע מתי...) ואז לחפש רכב חדש? או בכלל להישאר עם הרכב שלי עד יום מותו?!

אם כן כדאי לי להשתדרג, על איזה רכב אתם ממליצים? חשוב לי שיהיה אוטומטי, קטן, חסכוני בדלק עד כמה שאוטומט יכול להיות ואמין מבחינה מכאנית.

תודה!

פורסם

בסך הכל, הרכב שלך עומד בדרישות שהצבת, ומדובר ברכב אמין ואחד שנותן תמורה טובה למחיר. לגבי הרעידות שמטרידות אותך, בצעי חיפוש בפורום על הנושא, או שתגשי לפנצ'ריה לאיזון גלגלים בשלב הראשון, ואני מקוה שהבעיה תיפתר,אם לא יש עוד דברים שניתן לעשות.

לגבי השידרוג, אני ממליץ בחום להחליף רכב כל 2-3 שנים כדי למנוע אובדן ערך של הרכב, ובכדי להתקדם בכלל. אולי באמת תחכי קצת ותוסיפי עוד עשירייה לתקציב, כך תגדילי את מגוון האפשרויות הקניה, או תעלי בשנתונים. רכב דומה משנתון מתקדם יותר זו אכן אופצייה טובה, גם בגלל השכיחות שלו, וגם בגלל המחיר שלו. שימי לב שלא תמיד כדאי או מומלץ להתפשר על רכב מהשברה או ליסינג וניתן למצוא רכבים פרטיים במצב טוב. מילת המתח היא סבלנות.

את יכולה להמשיך לחסוך ובמקביל לחפש ב"קטנה" רכב שיעמוד בתקציב שלך, כך לא תילחצי מחשש להיתקע ללא רכב לזמן רב ואז חס וחלילה תתפשרי.

בהצלחה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
לגבי השידרוג, אני ממליץ בחום להחליף רכב כל 2-3 שנים כדי למנוע אובדן ערך של הרכב, ובכדי להתקדם בכלל. אולי באמת תחכי קצת ותוסיפי עוד עשירייה לתקציב, כך תגדילי את מגוון האפשרויות הקניה, או תעלי בשנתונים.

לא מסכים.

כלכלית - רכב ישן מאבד מערכו פחות (באופן מוחלט - לא באחוזים) מרכב חדש יותר. כך שמי שיכול היום לדלג על פער השנתונים יוכל גם בעתיד - וביתר קלות.

מיכנית - איש לא יכול להבטיח לך שרכב חדש יותר יהיה טוב יותר וחף מבעיות מהרכב הנוכחי שלך.

המלצתי - אם את יכולה לעשות קפיצה משמעותית אל טריטוריית כלי הרכב החדשים או הכמעט חדשים - תחליפי.

אם לא, שמרי אצלך על הרכב הטוב והאמין שלך. בקלות את יכולה למצוא את עצמך במצב של צער על הצעד שעשית.

לכן לדעתי - רכשי רכב טוב בלי יותר מידי פשרות, שימרי עליו והחזיקי בו שנים רבות. כך אני עושה.

פורסם

בתקציב שלך לא חסר מכוניות טובות יותר אך אם לחכות כמו שאת אומרת שיהיה לך יותר אז יש אופציות באמת טובות.....

אם חשוב לך שנתון ניתן למצוא מכוניות כמו "דיהו אוויאו" לדוגמא שנתון דיי חדש אוטומט 1.4 שמבחינת דלק הוא בסדר... ואני מדבר על רכב בן שנתיים או שלוש....

או שאת יכולה ללכת על שנתון יותר נמוך וללכת על משהו אחר שאת אוהבת גם יש מספיק אפשרויות.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

נראה לי שבינתיים אני אעשה מה שביכולתי כדי לשמר ולשפר את הקיים תוך חיפוש די פאסיבי אחר הרכב הבא (למרות שאני עדיין מתלבטת אם בכלל לשמור אותו "עד יום מותו" וזהו זה...).

פורסם

אין צורך לשמור את הרכב עד יום מותו......

טיפולים בזמן וסעי חופשי ובינתיים כדאי לשים קצת כסף בצד לקנית רכב חדש יותר וטוב יותר

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תוכן חדש...