Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי בסרט מסויים איך שהגיבור לוקח חתיכת ברזל ומכה עליה באבן ואח"כ הוא שם אותה באש ומכה עוד פעם ושם במיים , וכך הוא עשה סכין חד מאוד .

אני לא כ"כ מבין במטלורגיה (תורת המתכות) , ואני לא כ"כ טוב בלחקור באינטרנט . כך שלאים מישהו יש הסבר ו/או אתר שמסביר את זה בצורה פשוטה , אני אשמח .

בתודה מראש לכול העוזרים יהודה

בברכה יהודה

פורסם

חישול הלהב (חלק מתורת הנפחות)

שיטה מקובלת לעיצוב מתכות (ברזל) על-ידי חימום המתכת לטמפ' שבו הברזל נהפך להיות רך ואז ניתן לעצב אותו בעזרת 'מכות'.

קירור מהיר במים שהינו חלק מטיפול תרמי לברזל מעניק לברזל קושי וחוזק.

איזה כייף לי :)

פורסם
חישול הלהב (חלק מתורת הנפחות)

שיטה מקובלת לעיצוב מתכות (ברזל) על-ידי חימום המתכת לטמפ' שבו הברזל נהפך להיות רך ואז ניתן לעצב אותו בעזרת 'מכות'.

קירור מהיר במים שהינו חלק מטיפול תרמי לברזל מעניק לברזל קושי וחוזק. כן . אבל למה זה נהפך להיות מחודד יותר ?

ויש היכן שהוא הסבר למה המיים עוזרים בתהליך ? מה הם גורמים למתכת ?

כי הבנאדם לקח מתכת שמצא ביער ועשה אותה סכין . היא כבר הייתה חזקה מראש

בברכה יהודה

פורסם

הקירור המהיר הופך את המתכת למאוד קשה ומאוד חזקה( משפיע על חלקיקי הפחמן במתכת ) , אך מצד שני מבטל המון מתכונות הגמישות שלה , כדי להחזיר אותם בחזרה מחממים לטמפ' בינונית ומקררים בקירור איטי.

על אותו משקל אפשר לקרר בשמן.

פורסם

לא כל מתכת אתה יכול לחסם בשמן. זה תלוי באחוז הפחמן. את נושא הגמישות פותרים ע"י שליטה בקצב הקירור שמשפיע על עובי השכבה המחוסמת. הטיפול התרמי אחרי החיסום בא לשחרר מאמצים פנימיים במתכת.

מעבר לנושא החיסום המכות עצמן גורמות לחיזוק המתכת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טוב, זו התרומה שלי לעניין...

בברזל יש את הענין של צורת המולקולות, כיוונן וכו', בברזל רגיל, המולקולות נימצאות במצב שהן כולן בצורה וכיוון אחיד. ע"י חימום הן זזות לכיוונים שונים ומתחילות את תהליך שינוי הצורה ממוצק לנוזל. כאשר מבצעים בברזל שינוי דרסטי ומיידי בטמפרטורות המולקולות "קופאות" בצורה זו דבר שמקנה לברזל חוסן מסויים.

עד כאן בכל יפה. מכאן מתחיל להיות מעניין יותר.

נניח וניקח חוט ברזל בעובי 4 מ"מ ונעביר אותו חימום וחיסום. המולקולות מיסתדרות בצורה מסויימת. עכשיו, נעביר את החוט הזה דרך מכונה שמצר את העובי שלו ל 2 מ"מ. מה שקורה זה שהמולקולות של הברזל, שנימצא במצב מוצק ומסודרות ב"באלגן" יחסי יוצרות מיבנה אחיד-לא אחיד שהוא חזק ביותר.

עכשיו, ניקח את החוט שלנו ונתחיל ללפף אותו עד שיהיה בצורה של פס מתכת. כיוון החוט וכיוון הליפופים ישפיע על גמישות וחוזק המיבנה של ה"סרגל".

OK, אז יש לנו סרגל שעשוי מחוטים מלופפים, זה יפה אבל לא ממש שימושי. מה עושים עם זה?

לוקחים את הסרגל הזה, ומחממים אותו לטמפ' שעדיין לא תשנה את כיוון המולקולות אבל תאפשר שינוי בצורה של המתכת ע"י עירגול.

אחרי כל זה ניתן לקבל מוט מתכת חזק וגמיש עם גמישות וחוזק נישלטים לפי רצונך.

למה זה טוב? מישתמשים בצורה זו ליצור חרבות דקות וחזקות בצורה מרשימה ביותר.

יתרה מזו, יש סכינים וחרבות שמיוצרים מפלדת דמשק. מי שיודע/מכיר, יפה, ומי שלא מוזמן להיתרשם מהיופי של אומנות הברזל. שילוב של שתי מתכות או יותר בעלות שני צבעים כאשר כיוון הליפוף משנה את פני המתכת.

אומנות לשמה, תאווה לעיניים, ובעיקר, פריט אספנים משגע!

גילי

damascus2.jpg

don2.jpg

mer.gif

twist.gif

viallon.gif

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...