Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

רכשתי רכב חדש ויש לי שאלה .

סבא שלי נכה באחוזי נכות גבוההים - יש לו אישור לתו נכה + חניה אישית קרובה לבית .

אין לו אוטו ברשותו .

חשבתי לרשום את הרכב על שם אמא שלי כי היא קירבה ראשונה לסבא שלי (בת שלו) .

השאלה היא אם בגלל שהרכב רשום על הבת שלו ואנחנו גרים באותו בינין - קומה מתחת לקומה

אז הוא יכול לטעון שהאוטו משמש אותו לנסיעות לבדיקות ולסידורים אישיים (מה שבאמת נכון)

ואם זה יכול לעזור לי לקבל תו נכה וחניה קרובה לבית .

ואם נניח אני ירשום אותו על אבא שלי (מה שאני יותר מעדיף לעשות) והוא לא קירבה ראשונה של

סבא שלי אלא בעלה של הבת של סבא שלי - האם עדיין הרכב זכאי לתו נכה ?

תודה מראש לעוזרים .

פורסם
למה שלא תירשום את הרכב על שם סבא שלך ?

כי הסבא לא במצב הבריאותי שכדאי לרשום עליו רכב .

לצערי אם אני ירשום עליו את הרכב , בעתיד הקרוב הוא יחליף יד .

פורסם

אפשר לרשום את הרכב על שם בן משפחה הגר בסמיכות לנכה, גם אם אתה מרוחק מספר בנינים, בוודאי אם זה באותו הבנין.

יש פרוצדורה שלמה של הגשת בקשות והכרה בבן משפחה ככזה שהנכה נעזר בו ועל-כן מקבל תו חניה הרכב של בן המשפחה.

מי הוא בן משפחה המוגדר כזכאי לכך - צריך לבדוק במשרד הרישוי.

אפשרות מהירה ביותר וקלה, היא רישום הרכב על שם הסבא והאמא ביחד. אז הרכב מקבל ללא בעיה את תו הנכה.

לגבי העובדה שהרכב יחליף יד...

שים לב !!! אם הרכב רשום רק על שם הסבא, או ע"ש הסבא ואמא ביחד - בתקווה לאריכות ימים, אבל ביום שהסבא נפטר, יש צורך להוציא צו ירושה כדי שהרכב ישאר רשום רק על שם האמא.

ללא צו ירושה, בטסט הראשון עוד תקבלו רשיון לרכב, אבל בטסט השני כבר לא תקבלו רשיון אלא אם יצא צו ירושה ובו תהיה הוראה למשרד הרישוי לרשום את הרכב רק על שם מישהו חי בלבד. כלומר - הנפטר חייב להימחק מהרכב.

פתרון אפשרי - להחתים מראש את הסבא על יפוי כוח להעברת בעלות לטובת האמא ולשמור את תעודת הזהות שלו (לא צילום).

מיד כשקורה משהו - לא לחשוב הרבה וישר להיכנס לדואר ולבצע העברת בעלות באמצעות היפוי כוח ותעודת הזהות של הסבא.

הדגש הוא על מיד - כי יום יומיים לאחר פטירה (לפעמים שבוע, אבל לא כדאי לחכות) יש דיווח למשרד הפנים על פטירה ובמקביל זה מתעדכן במשרד הרישוי וחוסם את האפשרות לבצע העברת בעלות ללא צו ירושה.

בנוסף, לאחר פטירה נוהגים לקחת את תעודת הזהות, ואז בכלל אי אפשר לבצע העברת בעלות.

נכון - תרשם עוד יד, אבל זה לפחות לא מסבך ענינים בהמשך לצו ירושה וכד'. (ומלחמות ירושה והפתעות, תמיד צצות אחרי... אפילו שהכל וורוד לפני.).

כל טוב ובריאות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...