Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בסופ"ש הקרוב אני מתכוון לנסוע לחנות תאורה, על מנת לקנות לעצמי מנורת תאורה חדשה לחדר...

כרגע יש לי בחדר מנורת פלורסנט בהספק של 40 W, הבעיה היא שעוצמת התאורה שלה חלשה מדי...

החדר שלי הוא בגודל של 3*3.7 מטרים בערך, ואילו גובה התקרה הוא כ3 מטרים (כלומר זה גם גובה התקנת המנורה בערך, כאשר המנורה נמצאת ממש באמצע החדר)...

עכשיו להתלבטות...

1. ראשית, מה עדיף? מנורה רגילה או מנורת פלורסנט? מה יותר בריא, מה עדיף ומאילו בחינות?

2. לאחר שהחלטנו על איזו מנורה הולכים, מה לפי דעתכם ההספק הדרוש לחדר במידות שציינתי? והאם עדיף מנורה עם 2 נורות בהספק X או מנורה אחת בהספק 2X?

3. האם יש עדיפות למנורה בצורה כלשהי? כלומר האם עדיף מנורה ישרה (גליל), או מנורה עגולה וכדומה?

תודה.

פורסם

לעניות דעתי, אין הבדלים מהותיים בין צורות המנורה השונות, למעט העיצוב. לך על מנורה שנראית לך מבחינת עיצוב ועוצמת תאורה, לא משנה אם היא עגולה או גלילית או סתם נורת ליבון פשוטה.

מה שכן, יש נורות יקרות יחסית להחלפה. זה די זניח כשמחליפים נורה כל כמה שנים אבל כדאי לקחת בחשבון.

לגבי עוצמת תאורה - אני בחדר דומה מבחינת גודל עם מנורת ליבון של 120W ויש לי די והותר אור. כשממש בא לי, אני מוסיף עוד מנורת לילה של 60W ובכלל יש אור חזק. אבל קשה לקבוע היות וזה מאוד אישי. לדיירים שהיו כאן לפני היתה מנורת 75W והם היו מאושרים, אני חשבתי שהחדר נראה כמו מסעדה רומנטית.

ובכלל, פלורסנט של 40W זה ממש חזק. יכול להיות שהמנורה בתוך אהיל או כיסוי שמסתיר חלק מהאור?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובה... לגבי בדיקה שעשיתי בעצמי (אי אפשר לסמוךף על אחרים בימינו :-P ), גיליתי שהמנורה אצלי בחדר היא בהספק של 18 W ולא 40... כנראה בגלל זה חשוך...

דרך אגב מה לגבי סוג המנורה? האם עדיף פלורסנט או מנורה רגילה?

תודה.

פורסם

18W של פלורסנט מקביל בערך ל100W של נורת ליבון פשוטה. זה לא ממש חזק, ואתה בהחלט יכול לשקול החלפה לנורה חזקה יותר. איזה פלורסנט זה בכלל?

לגבי סוג הנורה:

יתרונות הפלורסנט: אורך חיים גדול, צריכת חשמל נמוכה ופליטת חום נמוכה.

חסרונות הפלורסנט: זמן הדלקה ארוך, צבע אור לבן ולא "טבעי" ולא מתאימה למקומות בהם נדרש כיבוי והדלקה תדירים (חדר מדרגות, למשל).

יתרונות המנורה הרגילה: זולה מאוד (2 ש"ח פחות או יותר), גוון אור טבעי ונעים.

חסרונות המנורה הרגילה: בזבזנית בחשמל, אורך חיים קצר יחסית, פולטת המון חום ורעה לאיכות הסביבה.

זה ממש בגדול :wink:

פורסם

אין לי מושג איזה פולרסנט זה... אולי פלורסנט רגיל? :-o

בכל מקרה, על המנורה כתוב OSRAM L 18 W (כנראה שזה שם החברה מן הסתם...)...

ומתחת לזה כתוב COOL WHITE, צבע התאורה כנראה...

דרך אגב האם אחת המנורות בריאה יותר לעיניים וכדומה?

תודה.

פורסם

האם מדובר בנורה בצורת גליל ארוך, טבעת או פלורסנט על הברגה רגילה?

לגבי בריאות העיניים - לא חושב שיש הבדלים בבריאות העין לטובת אף אחד מהנורות. אף אחת מהן לא פולטת קרינה מסוכנת או משהו כזה.

• תוכן חדש...