Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שכחתי לציין אבל כשקניתי את הבוקים, שאלתי את המוכר האם המחיר הוא לזוג או ליחידה, הוא ענה ליחידה (חשבתי שזה יקר מאוד לשלם 145 שקל על בוק, אבל בלי זה אין טעם להמשיך), אז הזמנתי שתיים.

כעבור יומיים עברתי בחנות לקחת את הבוקים, חזרתי הביתה, פתחתי את אחד הקרטונים ו-"הפתעה".

המחיר היה לזוג, כעת יש לי 4 בוקים 3 TON תקניים.

כמו כן, אני מחפש אחר מפתח מומנט (או זוג) לטווח שבין 5-230 NM.

כל מי שיכול להמליץ לי על חנות\אתר\יבואן שיש ברשותם כלים כאלו אשמח מאוד. (לא של סיגנט, מצאתי את אתר היבואן שלהם והמחיר ידוע לי).

וכמובן מחכה לתגובות על מצב הראש והבלוק (גם אם בערבון מוגבל).

פורסם

הרגע פירקתי את הסעפות מהראש.

רק צרות אני מוצא ככל שאני מעמיק.

לסעפת היניקה יש פתח נוסף בשביל נוזל הקירור (בשביל הקרבורטור), פתח זה סתום לחלוטין בפלסטלינה הזו שמתקשה (תמונה 1).

לא רק זה, רוב מעברי המים בראש טופלו ע"י אותה פלסטלינה, ניתן לראות את הגוון האפור היחודי לה (תמונה 2).

ועוד דבר, סעפת הפליטה אחורה ליהיות מחוברת ע"י 8 אומים של 12מ"מ. לא בבית ספרנו, אצלי היא מחוברת ע"י 5 אומים ו3 ברגים של 13 מ"מ (כנראה בגלל שנשברו הגוז'ונים) (תמונה 3).

אני מקווה לניתן להציל את הראש, אחרת אני בבוץ עמוק (עם פתח לשעשוע).

אם יש לכם המלצות על המשך הטיפול בדבר אשמח לקבלם.

P1010618(1).JPG

P1010620(1).JPG

P1010621(1).JPG

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אמנם לא התקדמתי בפירוק (כמעט) ואין לי כל כך מה לעדכן, אבל רציתי לשאול שאלה.

אילו ברגים יש להחליף בפרוייקט מהסוג שלי?

אני מתאר לעצמי שאת ברגי הראש-חובה, אבל מה עם הברגים שמחזיקים את הגיר למנוע, או הברגים שמחזיקים את כל המשאבות למיניהם או אפילו הברגים שמחזיקים את זר השיניים (שדומה לגלגל תנופה) לממיר מומנט.

כמו כן, היכן ניתן יהיה לרכוש ברגים אלו, ולמה יש לשם לב בעת רכישתם?

נ.ב.

אשמח לתגובות בקשר להודעות הקודמות שלי בשרשור זה (בקשר לראש).

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש התקדמות!

לפני שבוע מצאו ראש מיבוא לאאודי, אני מחכה שיגמרו לשפצו ויביאוהו אליי.

היום, יש ציון דרך משמעותי ביותר!

המנוע כבר לא באוטו.

בעזרת חבר מהשכונה, מוט ברזל באורך 2מ' שררת פלדה והרבה כח (אבל כנראה שלא הרבה מחשבה), שלפנו את המנוע מהרכב.

לצערי אין תמונות, לא היה מי שיצלם, אבל מחר אתחיל בלפרק את המנוע לגורמים.

פורסם

עדכון נוסף.

היום גררתי את המנוע אליי לבית, לקומה השניה.

לבנתיים,(בנוסף למה שכבר פורק) פירקתי ממנו את הקרטר שמן, בית פילטר שמן, פולי משאבת מים

הגה כח ואלטרנטור.

ישנה תמונה של תחתית הקרטר, גלגל התנופה (לא מזוית טובה במיוחד), הצלינדרים עצמם, תחתית הבלוק (גל ארכובה, פתח יציאת משאבת השמן).

אשמח לחוות דעת על התמונות, כלומר מה ניתן ללמוד מהן על המנוע ומצבו, למשל, בתמונה שבה רואים את הצלינדרים ישנה מדרגה של כמה מ"מ שנוצרה-כך אני מניח- מזה שטבעת הבוכנה הכי גבוהה לא מגיע עד נ' החיבור של הראש לבלוק, אך האם הדבר נורמאלי או מעיד על בעיה מסויימת.

כמו כן, אשמח לקבל המלצות לבעלי מקצוע שיוכלו לבדוק את הבלוק, גל ארכובה ולהגיד לי האם יש צורך בחריטה, או שהחלפה של המייסבים וטבעות הבוכנה יספיקו.

ועוד דבר, היכן ניתן לבצע ניקוי של מעברי המים והשמן.

DSC_3279.JPG

DSC_3280.JPG

DSC_3281.JPG

DSC_3282.JPG

DSC_3289.JPG

DSC_3292.JPG

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

התקדמות בתחום המכאני בנתיים אין, עדיין מחכה שמישהו מהחברים יעזור לקחת את הבלוק לבדיקה.

אך עם זאת התחלתי עם התיקון של הסטרטר.

הסטרטר עבר שיפוץ מלא לפני כשנה, ותוך 3 חודשים מיום השיפוץ היה נתקע, בירור אצל חשמלאי רכב אחר נודע כי זר השיניים של הגלגל תנופה היה דופק את הסטרטר (את החלק שזה ששיפץ קרא לו בנדיקס).

אז כפי שניתן לראות השיניים של הסטרטר אכולות לחלוטין.

כדי לפרק את החלק יש תחילה שחרר זוג ברגים של 8 או 9 מ"מ בצידו האחורי של הסטרטר.

כעת ניתן להפריד קלות בין החלקים ולראות כי ישנו מזלג פלסטיק לבן שמונע משני החלקים להיפרד. בעזרת מברג משחררים ומוציאים את הPINION DRIVE (אני מניח ששמו בעיברית בנדיקס) החוצה - זה עדיין יושב על ציר העוגן.

כעת יש לשחרר את טבעת העצירה, יש לדחוף אותה כלפי החלק שהוזכר קודם ואז נגלה טבעת נוספת, נוציא אותה ונוכל להוציא את טבעת העצירה ואת הבנדיקס.

אם לחלק לא קוראים בנדיקס, אני מבקש לתקן אותי.

DSC_3997.jpg

DSC_3998.jpg

DSC_4000.jpg

DSC_4001.jpg

DSC_4002.jpg

פורסם

זה אכן הבנדיקס.

תראה שאין לך שיניים פגומות בזר מניע.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון אחרון.

אז אחרי שהוצאתי את הבלוק מהאוטו, ואחרי שפירקתי אותו למרכיביו, היום סופסוף נסעתי למקום שמתמחה בשיפוץ מנועים.

נסעתי בתקווה שהבלוק במצב טוב, כנ"ל גם לגבי הבוכנות וגל הארכובה.

הגעתי למקום, פגש אותי בעלי המקום, בדק את הבלוק, בדק את גל האכובה, בדק את הבוכנות (עם כל הציוד הדרוש ובהתאם למידות של היצרן) וקבע:

גל הרכובה במצב טוב מאוד, ויש רק להחליף מיסבים.

הבלוק חייב בחריטה, והבוכנות שרוטות, ועל כן יש להחליפם.

חלקים+עבודה היו יוצאים קרוב 2000 שקל (אני לא יודע אם זה זול או לא).

והחלטתי לרדת מהעניין סופית, אין לי כרגע הממון שיאפשר את השיפוץ הנ"ל (וזה מבלי לדבר על העבודה מסביב), אוליי בעתיד הקרוב-רחוק, אם לא אפתר מהאוטו, אחזור לשיפוץ.

הערה קטנה על המקום - חשבתי שמדובר בסדנה קטנה, מסתבר כי מדובר במקום וותיק מאוד ומוכר בתחום, במקום יש את כל הציוד הדרוש לבדיקה ושיפוץ של כל מה שקשור למנוע (פרט לגיר).

מי שירצה פרטים נוספים, מוזמן לשלוח לי ה"פ.

• תוכן חדש...