Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה השבוע או שבוע הבא אני מתכנן לעשות כמה דברים ברכב והייתי מאוד שמח אם מישהו יוכל לעזור לי או לתדרך אותי בנושא, על מנת שהכול ילך לי טוב ולא אגרום לשום נזק מפאת חוסר ידע.

טוב אז ככה : את הפילטר דלק אני מאמין שאני כבר צריך להחליף, איך זה הולך מה לקנות מקורי תחליפי ?

איפה הוא ממוקם ? מה צריך לעשות בכדי להחליף אותו ?

מה לגבי נוזל בלמים ?- כאשר מבצעים טיפול, צריך להחליף ? איך מחליפים ?

מה לגבי שמן גיר ? מחליפי מוסיפים ? מה צריך לעשות ?

נוזל להגה כוח ? להוסיף להחליף ?

שמן ופילטר שמן אני מאמין שאסתדר, הבנתי שצריך בוקסה 19 לפתוח את בורג הריקון, רק אם מישהו יוכל וזה ישמע אידיוטי לאמר לי איפה נמצא הפילטר שמן ?

פלאגים עשיתי לא מזמן נוזל קירור החלפתי לא מזמן

פילטר אויר אני מאמין שאני גם ארכוש

חוטים כרגע אין צורך

מה עוד צריך לקחת בחשבון ?

הטיפול הוא לאחר כ10000 ק"מ וחשוב לא להשאיר קצוות פתוחים

אם תוכלו לעזור לי בזה ולתת לי כיוון אני מאמין שיהיה בסדר

תודה מראש

פורסם

אני אוהב לעשות לבד

לעבוד עם האוטו ללמוד אותו לבד זה הכי כיף ואני גם מאמין שאני אטפל בו הכי טוב כי הוא שלי

באמת אם מישהו משדר איתי על אותו גל ומבין מה אני מתכוון

אשמח מאוד לעזרתו

פורסם

המלצה:

את הטיפול הזה בצע במוסך.

תבקש יפה לעמוד ליד המכונאי שמטפל ברכב ותשים לב טוב טוב מה הוא עושה.

אם אתה לא מבין משהו - תשאל.

תשים לב לכל הכלים בהם הוא משתמש, ותשאל כל נוזל מה הוא, כל מיכל מה הוא מכיל, מי מה למה כמה ואיך.

סע 10,000 ק"מ ואת הטיפול הבא בצע לבד.

לגבי פלגים, וכל חלק אחר ברכב שמחליפים בטיפול, אין דבר כזה לא מזמן, יש מס' ק"מ שעבר מאז הטיפול - בהשוואה למס' הק"מ שאותו חלק נועד לעבור.

ממליץ ברכבך להשתמש בנוזל קירור אדום איכותי (כדוגמת פרסטון) ולא בבררה הירוקה שמוכרים ב-60 שקל ל-20 ליטר.

שים לב לא לשפוך את השמן המשומש לביוב או לאדמה מכיוון שזה יגרום לזיהום סביבתי ואף יחלחל למי תהום.

פורסם

פלאגים החלפתי לפני 1500 ק"מ

נוזל קירור החלפתי לאחר שסידרתי את החימום ברכבי שהיה מבוטל

ושמתי גם פלאש לניקוי

ושמתי פרסטון ירוק

אגב באמת איפה לשים את השמן שאני מוציא ?

טוב אני מבין שהתגובות שאני אקבל פה זה רק תעשה במוסך ותראה לבד כמו שאומרים לילד אז נעבור לחיפוש בפורומים בחו"ל

מה נהיה אתכם באמת ?

אתם חושבים שאת כל מה שהעלתם פה לא חשבתי על זה לבד חח ?

בנאדם רוצה להעזר בידע שלכם על מנת לעשות בעצמו, לעבוד על האוטו שלו

ולא שמישהו אחר יעבוד עליו

אותי תמיד לימדו שלא בושה לשאול

מה כאילו משתמע שאני אידיוט כי אני שואל ?

אחרי שסידרתי את הנעילה המרכזית ברכב שלי, את החימום שהיה מבוטל, החלפת חוטים בצמות שנשרפו וכל כך הרבה דברים זה כל כך מייאש לראות תגובות כאלו.

טוב תודה בכל אופן

אחפש בגוגל ואלך על ניסוי וטעיה

זה הרבה יותר טוב ופחות מייאש מלשאול

גם ככה אני מקבל תשובות שכל ילד שומע

פורסם

מה שנת היצור של הרכב? אני מציע לבדוק האם יש עבורו מדריך Haynes או מדריך אחר, ולעבוד לפיו. אם נצמדים להוראות, אין סיבה להיכשל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
טוב אז ככה השבוע או שבוע הבא אני מתכנן לעשות כמה דברים ברכב והייתי מאוד שמח אם מישהו יוכל לעזור לי או לתדרך אותי בנושא, על מנת שהכול ילך לי טוב ולא אגרום לשום נזק מפאת חוסר ידע.

טוב אז ככה : את הפילטר דלק אני מאמין שאני כבר צריך להחליף, איך זה הולך מה לקנות מקורי תחליפי ? מחליפים כל 50,000 ק"מ .קח בחשבון שהגישה אליו גרועה ויש לפרק מצבר סעפת ופילטר אויר וגם אז הגישה גרועה.

איפה הוא ממוקם ? מה צריך לעשות בכדי להחליף אותו ?

מה לגבי נוזל בלמים ?- כאשר מבצעים טיפול, צריך להחליף ? איך מחליפים ? מחליפים כל 2-3 שנים את זה אל תעשה לבד גש למוסך מדובר בבטיחות.

מה לגבי שמן גיר ? מחליפי מוסיפים ? מה צריך לעשות ? מחליפים כל 75,000,האם הוחלף אי פעם אצלך ? אם לא הייתי חושב פעמיים אם כדאי (בצע חיפוש לגבי למה),בכל מקרה לא אמור להיות חסר ופקק הריקון נמצא בתחתית אגן השמן גיר (צד ימין אם אתה עומד מול הרכב).

נוזל להגה כוח ? להוסיף להחליף ? לא אמור להיות חסר,אם כן תוסיף (אותו שמן כמו שמן גיר ) ותבדוק למה חסר ואם יש נזילה.

שמן ופילטר שמן אני מאמין שאסתדר, הבנתי שצריך בוקסה 19 לפתוח את בורג הריקון, רק אם מישהו יוכל וזה ישמע אידיוטי לאמר לי איפה נמצא הפילטר שמן ? לפרק את הפילטר שמן אתה צריך מפתח מיוחד שמתחבר למאריך כי הגישה אליו לא מאפשרת אחרת (אם אתה מהמרכז אני יכול להשאיל לך),אם אתה שוכב מתחת לרכב כשהראש לכיוון האגזוז הפילטר נמצא מעל הקרטר.בכל מקרה פילטר שמן רק מקורי !

פלאגים עשיתי לא מזמן נוזל קירור החלפתי לא מזמן

פילטר אויר אני מאמין שאני גם ארכוש

חוטים כרגע אין צורך

מה עוד צריך לקחת בחשבון ?

הטיפול הוא לאחר כ10000 ק"מ וחשוב לא להשאיר קצוות פתוחים

אם תוכלו לעזור לי בזה ולתת לי כיוון אני מאמין שיהיה בסדר

תודה מראש

אם זו הפעם הראשונה שאתה עושה טיפול כזה הייתי ממליץ שתעשה אותו עם מישהו עם יותר ניסיון.בכל מקרה אם יש לך עוד שאלות חופשי.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני רוצה להגיד תודה

ל yosi2u2 שהלווה את מפתח הפילטר שלו וסט מפתחות פתוחים

אפילו שהוא לא הכיר אותי לפני

וככה שמח לעזור בכיף

אחלה בנאדם יוסי.

תודה מעריך את זה מאוד

כיף שיש כמוהו

בכבוד רב

מיכה

החלפתי שמן לליקווי מולי עם התוסף mos2 פילטר שמן הוחלף למקורי

על הדרך גם החלפתי שלושת תושבות מנוע

קדמית על הגשר, ימין ושמאל

בקרוב אני רוצה להחליף שמן גיר

ופילטר דלק

מחר אני כנראה אעשה את התושבת הרביעית במוסך

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הטיפול נמשך

פילטר אויר חלופי היום הוחלף עלות 30 שח

כמו כן פילטר דלק שבוע הבא

אתם מוזמנים להכנס למועדון מאזדה הת'רד קיים שם

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פילטר דלק: יוחלף למקורי.

שמן גיר: יוחלף לשמן סינטטי מלא של חברת bg, Api Gl-5 75/90 (תודה לאלכס ממועדון מאזדה על ההמלצה).

נוזל הידראולי להגה כוח: הוספה ע"פ הצורך (וגם לאחר החלפת מסרק ההגה המטפטף).

שמן: הוחלף, (חצי סינטטי-ליקווי מולי עם התוסף מוס2) עלות 100 שח

פילטר שמן: הוחלף למקורי. עלות 60 שח

פלאגים: הוחלפו לפני כחודשיים ל-Bkr5e-11 Ngk. עלות 80 שח

נוזל קירור: במנוע סורקל פלאש של פרסטון והוחלף נוזל הקירור לפרסטון (כמו כן הוחלפו צינורות החימום והבאנדים לחדשים לפני כחצי שנה אשר נרקבו, טפטפו וגם לא סגרו מעגל, כך שהחימום היה מבוטל).

דגש- עקב החלפת טרמוסטט והחלפת יוניט חום, רוענן נוזל הקירור לפני כחודש, שוב.

פילטר אויר: הוחלף לחליפי. עלות 29 שח

חוטי הצתה: כרגע נשאר איתם, אין צורך להחליף (החזרתי לחנות).

נוזל בלמים: יוחלף

מערכת בלמים- בלמים אחוריים נוקו לפני חודשיים, כמו כן נצבעו הדראמים האחוריים בצבע כסף מט, לאחר שיוף וניקיון בטינר, בתכלית להסיר את כל השומנים והכנת התוף לצבע.

לפני החלפת הנוזל בלמים יבדקו המשאבות בלמים וצינורות הבלימה (הקדמיים יוחלפו בוודאות) .

סעפת יניקה- ניקיון כל הבוצה שהצטברה מאחורי פרפרית המצערת, בעזרת מטלית וספריי קרבורטור.

פורסם

על איזה נוזל בלימה אתה ממליץ ? מה אומר ה5.1 ?

* שכחתי לרשום בנוסף שהחלפתי שלושה תושבות מנוע והברזתי ותיקנתי את ההברגות לשלדה שנהרסו.

פורסם

מיכה שלום,

נוזל בלמים מומלץ לרכב שלך הוא תיקני כלומר DOT 3 או DOT 4 החלף אותו כול שנתיים.

תוכל רכוש אצל צנטרל בתל-אביב בקבוק של 250CC של חברת ATE במחיר של 17 שקלים.

אתה צריך בערך 1.25 ליטר לכול המערכת.

מה נפח המנוע שלך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נפח המנוע 1840 סמ"ק מרק, קראתי אבל שאם אני מחליף לדוט 4, יש סיכוי להרס של אטמים ורינגים, אני מאוד הייתי רוצה לעבור לדוט 4 מכיוון שהוא הרבה יותר איכותי. גם שאני לא יודע בוודאות שיש לי דוט 3 במערכת כרגע, אבל אני 99 אחוז שכן.

• תוכן חדש...