Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש איך להחליף שרשרת טיימינג של טיוטה קורולה 2004 מנוע VVT

אם למישהו יש את הAUTODATA האם אפשר לשלוח לי את ה ציור או את החומר ?

[email protected]

או להתקשר אליי 0504084990

בתודה מראש ערן

פורסם

זכור לי ששרשראות טיימינג לא מחליפים, רק חגורות טיימינג אפשר היה.

מישהו יכול לאמת?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

[email protected]

בתודה מראש ערן

אפשר שיחת גוביינא ?8)

איזה כייף לי :)

פורסם

[email protected]

בתודה מראש ערן

שרשרת טיימינג, לא מחליפים. אם כי היא מתרחבת עם הזמן וצריך או להחליף, או שלא יודע מה עושים איתה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

איך בדיוק משמנים את השרשרת ? הרי היא כול הזמן משומנת לא ? תקן אותי אם אני טועה.

לדוגמא

אחד הפרמטרים בשרשרת טיימניג שניתן לבדוק לאחר שמפרקים אותה מהרכב הוא אורך השרשרת, כלומר שהשרשרת לא התארכה מעבר למידה המצויינת על-ידי היצרן.

לדוגמא במנוע 1.8L עם גל זיזים כפול אורך השרשרת המכסימלי המותר הוא 122.6 מילימטר.

פורסם
איך בדיוק משמנים את השרשרת ? הרי היא כול הזמן משומנת לא ? תקן אותי אם אני טועה.

לדוגמא

אחד הפרמטרים בשרשרת טיימניג שניתן לבדוק לאחר שמפרקים אותה מהרכב הוא אורך השרשרת, כלומר שהשרשרת לא התארכה מעבר למידה המצויינת על-ידי היצרן.

לדוגמא במנוע 1.8L עם גל זיזים כפול אורך השרשרת המכסימלי המותר הוא 122.6 מילימטר.

אתה צודק מרק. אני טעיתי בקשר לשימון. אני בדקתי את זה ומה שאמרת נכון. אם כי יש אפשרות לשמן אותה. נדמה לי שמורידים אותה, ואז משמנים, ואז מחזירים...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם

סליחה שאני כותב משהו לא קשור...:roll:

אבל לא הבנתי. מישהו עכשיו בלבל אותי. הוא הראה לי תמונה, שזה שרשרת/רצועת התזמון, הן בתוך הבלוק מנוע. אינ יודע שהרצועה/שרשרת תזמון, נמצאות בגלוי לעין, בצד הנוסע, והיא גם מסובבת את האלטרנטור. אם הוטא צדק, אז כל הזמן אני טעיתי??

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אז הרצועה שמסובבת את האלטרנטור\פולי\מדחס מזגן זו לא רצועת טיימינג זו רצועת מנוע

רצועה או שרשרת טיימינג מחוברת לגל הזיזים (קאמשאפט) מחוברת למנוע מהצד ונסתרת מן העין תחת כיסוי של חלק מהמנוע

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

טוב, למה אתם רושמים שטויות

שרשרת טיימינג תמיד משומנת עם השמן מנוע, בטח שלא מורחים עליה גריז תוכך שניות כל הגריז הזה יפוזר במנוע שאמור לעבוד על שמן ולא שמן מעורבב בגריז.

בדרך כלל לפפני 150000 ק'מ אין מה לידאוג לגבי שרשרת, וסביר להניח שאם הרכב משנת 2004 והוא לא מונית אז אין בכלל מה לידאוג לגבי השרשרת

עוד משהו הזוי זה , להחליך שרשרת טיימינג ללא יגע מעשי על אותו רכב ולעשות זאת על סמך איורים זה מתכון לצרות.

ומרק10, לא ציינת לאיזה דגם רכב בעל אותו מנוע זה האורך של השרשרת, ולא הבנתי איך אתה רוצה להגיע למצב מדידת השרשרת, אם כבר מפרקים לא מחזירים את אותה שרשרת אז מה זה משנה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מדובר על מנוע 1.8L 1ZZ-FE.

במידה ואתה מפרק מנוע לאחר 80K ייתכן שלא צריך להחליף שרשרת ולכן היצרן מספק מידות לבדיקת השרשרת וגם הוראות מקיפות לבדיקה של השרשרת.

ברור שעדיף להחליף את השרשרת במידה ומבצעים שיפוץ למנוע.

לא יצא לי בחיים להחליף שרשרת ברכב לכן לא אוכל לפרט מה השיקולים המעשים.

מצורף המידע בקובץ.

Binder1.pdf

פורסם
אם הבנתי אותך נכון אז הרצועה שמסובבת את האלטרנטור\פולי\מדחס מזגן זו לא רצועת טיימינג זו רצועת מנוע

רצועה או שרשרת טיימינג מחוברת לגל הזיזים (קאמשאפט) מחוברת למנוע מהצד ונסתרת מן העין תחת כיסוי של חלק מהמנוע

כן. הבנת אותי נכון!! תודה רבה!

פורסם
סליחה שאני כותב משהו לא קשור...:roll:

אבל לא הבנתי. מישהו עכשיו בלבל אותי. הוא הראה לי תמונה, שזה שרשרת/רצועת התזמון, הן בתוך הבלוק מנוע. אינ יודע שהרצועה/שרשרת תזמון, נמצאות בגלוי לעין, בצד הנוסע, והיא גם מסובבת את האלטרנטור. אם הוטא צדק, אז כל הזמן אני טעיתי??

מילא שכל הזמן טעית, אבל גם הטעית, וזה הרבה יותר גרוע.

זה פורום טכני. שואלים כאן שאלות טכניות, ומי שיודע נותן תשובות.

רק מי שיודע. לא מי שמנחש. לא מי שזוכר "בערך". לא מי שיודע רק חלק מהתשובה.

אם אינך יודע בודאות, אל תענה. חבל שתיכנס למעקב.

פורסם
מדובר על מנוע 1.8L 1ZZ-FE.

במידה ואתה מפרק מנוע לאחר 80K ייתכן שלא צריך להחליף שרשרת ולכן היצרן מספק מידות לבדיקת השרשרת וגם הוראות מקיפות לבדיקה של השרשרת.

ברור שעדיף להחליף את השרשרת במידה ומבצעים שיפוץ למנוע.

"לא יצא לי בחיים להחליף שרשרת ברכב לכן לא אוכל לפרט מה השיקולים המעשים".

מצורף המידע בקובץ.

שלום.

תרשה לי לגחך :shock: מר מרק 10

מה כן יצע לך להחליף בחיים? פרוט קל לא יזיק לך.

לבעל הטויוטה אני מהמר שאתה מתענין בנושא החלפת שרשרת מהסיבה הפשוטה שהיא רועשת. תקן אותי אם אני טועה!

בטויוטה שלך יש בעיה אם המותחן של השרשרת וזו בעיה ידוע "למי שמיתצע בתחום ולא למתימרים שה מבנים כלום בנושא העיקר שכותבים ומקשקשים"

יש להחליף את המותח ההידראולי בילבד וסביר להניח שהבעיה תיפתר.

בברכה בני ל.

אגב PDF 1 = עשר שנות ותק במכונאות רכב [כדברי הידען הגדול מרק 10 ]

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
כול מילה שכתבתי נכונה מאוד !!

מה לא נכון דוד בני.ל 8)

אתה לא מכונאי אין לך שום ידע או נסיון מעשי כול מה שאתה מתימר לדעת זה מהודעות שאנשים כמוני כותבים וברוב חוצפה משתמש בידע שאין לך ונלקח מאחרים ונותן עצות.

מזכיר לי חתול מסורס שיושב על עדן החלון ונותן עצות אבל תחלס בשטח החיים לא תקע או שגל או חדר לתוך חתולה...

בברכה בני ל.

עשר שנות ותק = PDF 1

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...