Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי בעזרת ה' עוד שבוע +- יכנס לפחחות (סוף סוף)

אני רוצה לשאול על מה לשים דגש, כמובן שכל פחח שאני בא אליו אני דורש ריתוכים, אין כזה דבר לשים חומר ולכסות חלודה, על זה הדגש הראשוני כמובן...

הלאה אני כבר לא מבין כלום, מה לשאול פחח טוב בקשר לריתוכים? על מה להסתכל? איך להבדיל?

קיצר איך אני יודע שהעבודה טובה?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
הרכב שלי בעזרת ה' עוד שבוע +- יכנס לפחחות (סוף סוף)

אני רוצה לשאול על מה לשים דגש, כמובן שכל פחח שאני בא אליו אני דורש ריתוכים, אין כזה דבר לשים חומר ולכסות חלודה, על זה הדגש הראשוני כמובן...

הלאה אני כבר לא מבין כלום, מה לשאול פחח טוב בקשר לריתוכים? על מה להסתכל? איך להבדיל?

קיצר איך אני יודע שהעבודה טובה?

עמית.

לדעתי יש שאלות שהתשובה אליהן לא יכולה להתקבל בכתב....

אתה צריך מלווה (שילווה את הפחחות) שמבין בכך בכדי שהתוצאה הסופית תהייה סבירה!!! ולא, התוצאה הסופית תהייה עגומה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

קודם כל אל תפתח יותר מדי ציפיות - אם הפחח ירגיש שאתה קודח לו הוא יברבר לך משהו בסגנון "מה אתה מבין יאללה איתך" וזהו.

תשאל ככה :

1. מאיפה הוא לוקח את הפחים לטלאים ? הכי טוב משאריות פח של רכב אחר.

2. איך הוא מרתך ? CO2, נחושת. כל שיטה יש לה יתרונות וחסרונות.

ואלו כבר שאלות לצבעי:

3. עם מה הוא מוריד את הצבע ? דיסק עושה גלים בפח ומחמם אותו, מלטשת אקסצנטרית איטית זה טוב יותר.

4. איפה התנור שלו ואיך האוטו מגיע לשם ?

5. עם איזה צבעים הוא עובד ? דה-בר, דופונט, גלזורית וכו' הם הטובם והמוכרים.

6. כמה ידיים הוא מתכוון לתת ? (ז"א כמה שכבות צבע)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ומה הוא יעשה עם התשובות אם הוא לא מבין ....?

פורסם

הולך לפורום :)

אני מתכנן את הפחחות והצבע במקומות שונים את האמת :| ויש לזה עוד סיבות שלא אפרט כאן.

קיצר מה עליי לחפש? רמות מהגרוע לטוב?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
הולך לפורום :)

אני מתכנן את הפחחות והצבע במקומות שונים את האמת :| ויש לזה עוד סיבות שלא אפרט כאן.

קיצר מה עליי לחפש? רמות מהגרוע לטוב?

עמית.

זה כמו ללמוד לשחות בהתכתבות? כי כבר כתבו על זה שיר....

פורסם

ירון, מה זה לבוא עם מישהו מבין? אם היה לי פחח חבר הרכב היה אצלו והוא לא היה הולך איתי לחפש פחח.

הבנה בנושא מסויים לומדים, אז אם אני לא יכול ללמוד את זה דרך הפורום אני מעוניין לפחות לקבל טיפים מה ואיך למה לא להתקרב בכלל מה הטוב ומה הרע, הסברים יתקבלו בברכה, אני פה בשביל ללמוד :)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הדרך היחידה להגיע ללבו של הפחח,היא להגיע בליווי של לקוח אשר בצע ברכבו את אותה העבודה אשר הנך מעוניין לבצע

עליך להתייעץ עם אותו בעל הרכב להגיע מלווה בתמונות של כל השלבים ,ולהציע אפילו לעזור בעבודות ה"שחורות"

יגאל

פורסם
ירון, מה זה לבוא עם מישהו מבין? אם היה לי פחח חבר הרכב היה אצלו והוא לא היה הולך איתי לחפש פחח.

הבנה בנושא מסויים לומדים, אז אם אני לא יכול ללמוד את זה דרך הפורום אני מעוניין לפחות לקבל טיפים מה ואיך למה לא להתקרב בכלל מה הטוב ומה הרע, הסברים יתקבלו בברכה, אני פה בשביל ללמוד :)

עמית.

מישהו מבין זה אדם שיש לו נסיון/נגיעה/הבנה בנושא - והוא לאו דווקא צריך להיות פחח בעצמו - אתה לא יכול באמצעות הפורום ללמוד את רזי הפחחות וגם/או השלבים בביצועה ללא דוגמאות, תמונות וגם/או לימוד באמצעות התבוננות מהצד.

אם יש לך שאלה ספציפית על חומר וגם/או פעולה נקודתית - אזי אין בעייה, אבל אתה שואל שאלה שצריך שנים של לימוד בכדי לענות עליה במלואה.

פורסם

אמרתי כבר פעם פחחות זה מקצוע אבל לא כל פחח מקצועי הוא גם אומן....אומנות נרכשת אחרי שנים של נסיון מחקר ותהייה בתוספת הפן האישי והיכולת והרצון של הפחח להוציא לפועל באהבה, את היכולת והידע שלו, נידרשת סבלנות גאווה מקצועית, ויושר אישי, ויכולת לאהוב באמת את מה שעושים! כמה פחחים כאלה אתם מכירים? פסלים היו הרבה, לאורך ההיסטוריה לאונדו דוויינצ'י היה אחד...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מה המצב עמית.

אם אתה צריך עזרה תתקשר, אני אבוא איתך.

נסיון:

3 פעמים פחחות וצבע + הגיפ שלקחתי אותו מהם באמצע העבודה, כי היא לא הייתה לעניין.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

הסוגיה מעניינת מאוד גם אותי

ואני בטוח שאפשר לענות אליה בצורה יותר עניינית גם אם לא מוחלטת.

לפרט מהן השיטות והתהליכים לשחזור אזורים חלודים בפח ומהן ההשפעות של כל אחת מן השיטות (סוגי רתכות, פחים, עד כמה צריך לחתוך אזורים חלודים, מה כדי לפרק מהמכונית ומה לא, באיזה חומרים להשתמש ועוד)

אני מאמין שלרבים בפורום יש ידע בנושא וגם תמונות מהשיפוצים שלהם הממחישות את התהליך.

ברור שכמו בכל מקצוע אחר בסיכומו של דבר איכות בעל המקצוע היא הגורם המכריע ואני מאמין שאף אחד פה לא יעשה בעצמו טלאים לאוטו על סמך העצות שתיתנו לו אז אל תפחדו לשתף אותנו בידע שלכם, אחרי הכול בשביל זה בדיוק הפורום נועד!

בתודה מראש, אורי

פורסם

יש לי 3 הערות/הארות שאני רוצה להוסיף, לא יודע במה זה יעזור:

1. פירוק - תפרק, תפרק עוד, ואז עוד קצת. אתה בטוח יודע את זה, אבל אי אפשר להוריד מערך "טיפ" זה.

פירוק של גומיות, פנסים וכו' ייתן לצבע להגיע למקומות שהוא לא יגיע עם כיסוי של סילוטייפ, בנוסף לגימור זה גם יעזור לעמידות הצבע (פחות נטייה לפיצוצים וקילופים) - אבא של חבר שלי קנה מרצדס שהייתה מונית וחשב שהוא חכם גדול והצליח "להשחיל" לבעל הרכב הקודם גם צביעה במחיר הרכב.

אחרי שראיתי את הרכב נהיה לי שחור (שמפנייה ליתר דיוק) בעיניים, צבעו גם את הגומיות של החלונות, פלסטיקים, הכל.

מזל שלא צבעו גם חלונות :roll:

האבא מבסוט ד"א.

*** הפחח לא אוהב לפרק, אין לו זין לזה. וגם אם הוא מפרק זה את המינימום הנדרש, ולא תמיד בעדינות הנדרשת.

תפרק לבד, זה גם יותר טוב וגם הפחח יוריד מהמחיר***

2. יש פה בפורום המלצות על פחחים וצבעים שונים. פחח שיש לו מס' המלצות ייתכן ויש דברים בגו. אולי יהיה לך יותר קל ורגוע להשאיר רכב אצל פחח כזה, שאתה יכול לסמוך עליו, מאשר להתחיל לדרוש כל מיני דברים שאתה לא מבין בהם, וגם אם מישהו יגיד לך: "כן כן..." בסוף זה לא ייצא כמו שרצית.

מצד שני אתה יכול לפסול פחח מצויין כי הוא לא עושה משהו כמו שהסבירו בפורום, ולמעשה אין בכלל הבדל בתוצאה.

לפעמים הדרישות וההסברים בתיאוריה, כפי שהם מופיעים כאן בפורום לא מתרחשים במציאות, לטוב ולרע.

גם בעבודה שלך אתה יודע שיש דברים שלא ממש עושים "לפי הספר". אתה יודע שבקיצורים מסויימים לא קורה כלום ובאחרים זה בעיה. הקטע שבפחחות אתה לא מבין ולכן כמו שאמרתי אתה יכול סתם לפסול פחח מצויין על שטות וללכת על אחד אחר שיודע לדבר כמו שצריך אבל עבודה - יוק.

3. אני חושב שכדאי לך לעשות פחחות וצבע באותו מקום. וכי למה?

א. במעבר ממקום למקום, וגם ההמתנה עד שהצבעי יכול להכניס ת'רכב לתנור לוקח זמן - בזמן הזה הרכב מתלכלך (אבק וכו').

ויש גם סיכוי לפגיעות (אבנים קטנות וכו').

ב. זריקת אחריות/תיקונים - הצבעי יכול להגיד לך: "מי עשה לך את הפחחות הזאת? זה על הפנים, צריך פה תיקונים $$$".

אחרי שהוא יראה את הרכב.

מצד שני אם יהיו בעיות אח"כ בסוף (גלים וכו') הפחח יכול להאשים את הצבעי ולהפך ואז תהיה לך סאגה.

אלו היו הפניני חוכמה שלי.

בהצלחה.

מצפים לתמונות של התהליך

פורסם
מה המצב עמית.

אם אתה צריך עזרה תתקשר, אני אבוא איתך.

נסיון:

3 פעמים פחחות וצבע + הגיפ שלקחתי אותו מהם באמצע העבודה, כי היא לא הייתה לעניין.

אופיר הכל טוב :), מה איתך?

ביררתי אצל הערבים ליד, איפה שהיה אנואר (בעקבות השרשור על הלנצ'יה, ומסתבר שאנואר כבר לא שם) והמחיר זול, זול מאוד שזה כבר מעלה בי חששות (כמובן דובר על ריתוכים והכל ועדיין המחיר זול), אלירן אמור להביא בהזדמנות את סרגיי שיראה את הרכב ויתן הצעת מחיר (ראיתי את סרגיי עושה עבודה מהממת על אמריקאית ישנה אחרי שריפה כולל ריתוכים, פשוט מדהים!), נאמר לי שזה גם תלוי בשביל מי האדם עושה את העבודה.

אשמח אם תבוא איתי ואשמח לשמוע הצעות לפחחים או משהו...

חבר'יה כמה אולי אני אשמע לכם קצת כאחד שלא רוצה להזיז את התחת או להשקיע, בכל מקרה אני רוצה פחחות רק ליד הבית, סיבה ראשונה: אני לומד ועובד, סוגר שעות מטורפות בעבודה שאתם בכלל לא מתארים לעצמכם ופשוט לרוב אין לי זמן ליסוע רחוק ולראות איך הולכת העבודה, אני רוצה ליד הבית לקפוץ 5 דק' עם חבר לראות איך הכל הולך ואם משהו לתקן את הפחח, אני רוצה לבקר כל יום ולראות מה ואיך נעשה!

דבר שני, למשל בשיפוץ החשמל אם 2 הרכבים לא היו נגררים ל... זה היה מוריד לי את הסכום ששילמתי כמעט פי 2 (וזה אפילו חבר גרר את הרכב!).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...