Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

הרכב מתקרב למועד החלפת רצועת התזמון.

למיטב ידיעתי, במסגרת הטיפול אמורים להיות מוחלפים הרכיבים הבאים:

רצועת תזמון, מותחן רצועת תזמון, גלגלת רצועת תזמון, רצועת אביזרים.

מכאן, עולות בדעתי השאלות:

1. האם להוסיף ולדרוש גם את החלפתה של משאבת המים? (מדובר במנוע K4M).

האם (מנסיונם של בעלי רכבים דומים ובעלי מקצוע), המשאבה מסוגלת לתפקד עד לטיפול הטיימינג הבא?

2. האם, במסגרת הטיפול, אמורים להיות מוחלפים גם 3 מחזירי השמן: 2 של גלי הזיזים ואחד בגל הארכובה?

אם לא, האם מומלץ להוסיף ולדרוש גם את החלפתם?

אשמח לקבל עצות ותוספות לגבי הטיפול (גם עצות למוסכים מקצועיים יתקבלו בברכה).

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
האם מוסך מורשה יבואן או לא והיכן בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

ההעדפה היא למוסך מורשה, מאחר ומדובר בטיפול מורכב בכלל, ובמגאן בפרט.

אשמח לקבל המלוצת למוסכים באזור ת"א וערי הסביבה.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לדעתי כדאי ומומלץ להחליף גם את כל מחזירי השמן כפי שהזכרת בכדי להימנע מנזילות בהמשך.

אני במגאן שלי דגם מנוע K7M עשיתי טיפול טיימינג במוסך לא מורשה כי מורשה יהיה הרבה יותר יקר ולווא דווקא יותר טוב.

בטיפול החלפתי: טיימינג, מותחן, מחזירי שמן, משאבת מיים. כולל עבודה וחלפים 1440ש"ח כולל מע"מ. במורשה היה יוצא 1000 ש"ח יותר לפחות. העבודה נעשתה בצורה מקצועית מאוד.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

קיבלתי היום 3 הצעות מחיר מ-3 מוסכי רשת שונים.

באופן (לא?) מפתיע, המחירים אינם זהים.

המחירים נעים בין 1800-2700 ש"ח, תלוי במוסך וברכיבים הדורשים החלפה.

אלו הם הרכיבים המוחלפים בטיפול טיימינג רגיל:

-רצועת טיימינג

-2 גלגלות מתיחה לטיימינג

-מחזיר שמן קדמי

-רצועת אלטרנטור

לכך אני מתכוון להוסיף החלפת 2 מחזירי שמן לגלי הזיזים של השסתומים.

אלו הם הרכיבים לגבם אני מתלבט האם להחליפם כטיפול מונע (כמובן שמצבם יבדק בעת הטיפול):

-משאבת מים

-מותחן רצועת אלטרנטור

כמובן שהעדיפות היא למשאבת מים, מאחר שלצורך החלפת מותחן רצועת האלטרנטור לא נדרש לפרק הכל ולהגיע עד לטיימינג (בדומה למשאבת המים).

אני מבין כי האימפלור של משאבת המים עשוי ממתכת.

האם מישו יכול להעיד על עמידותה, או להיפך?

השרשור האחרון של בני ל. אודות משאבות המים שפולקסווגן ושות' לא עשו לי טוב, למרות ששם האימפלור עשוי פלסטיק.

אשמח לקבל עצות ותגובות בנושא משאבת המים והמותחן.

KWON, אני מעדיף לבצע את העבודה במוסך מורשה, מאחר וטיימינג במנוע K4M (להבדיל מ- K7M) הוא תענוג עבור המכונאים, בלשון סגיא נהור.

תוסיף על כך כי מדובר במגאן 2 (צפיפות גבוהה בתא המנוע), ותקבל מתכון מעניין לתקלות, עבור מי שאינו מנוסה ומכיר בפרטים הקטנים ומצוייד בכלים היעודיים (אינני מזלזל באף מוסך שאינו מורשה רנו, חלילה).

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

משיחה עם מכונאי ותיק שעבד עד לא מזמן במוסך המרכזי של קרסו בת"א עולה שמומלץ להחליף את משאבת המים במועד החלפת רצועת התזמון.

לגבי המלצה למוסך רנו: באופן חד משמעי אני ממליץ על המוסך המרכזי החדש בראשון לציון. העבודה מקצועית מאוד והשירות הוא מהשורה הראשונה.

פורסם

למר אפרים היקר, סחתיין על הדרמה ועל המנוע של הרנו

שהוא כמובן אחד הפיתוחים האחרונים של NASA .

וכן מומלץ מאוד להחליף משאבת מים במיוחד ברנו.

קבל סיפור קטן, שכן נחמד שלי ביצע טיפול טימינג ,באוטו דגם מנוע כמו רכבך,

החליפו הכל אצלו, חוץ מהמשאבת מים, כעבור חודשיים בדיוק

נזלה המשאבה, כאשר חזר למוסך המורשה (קרסו ת"א) נאמר לו

כי החלפת המשאבה כרוכה בכל הקיט קומפלט, בקיצור אותו חשבון + מ.מים

כמובן שאת החלפת המשאבה הוא לא ביצע בקרסו בשנית

בברכה ניצן

פורסם

ממליץ בחום לא לבצע את הטיפול במוסך המרכזי בתל אביב, התרשמתי מהם מאוד לרעה בטיפול שביצעתי לטווינגו.

דוגמה? החלפת בולמים קדמיים בלי כיוון פרונט, ושחרור הרכב מהמוסך כשהקשר בין הגלגל הימני לשמאלי מקרי בהחלט...

בנוגע למוסך המרכזי בראשל"צ. ההורים שלי מטפלים שם במגאן 2, בתחילה היו מאוד מרוצים, אבל בזמן האחרון השירות

במקום התדרדר באופן ברור. המקצועיות עושה רושם כסבירה עד טובה, סה"כ מוסך לא מצטיין לטעמי.

פורסם

כמו שנאמר לי ע"י מקור פנימי בכיר של רשת מוסכי קרסו - המוסך בראשון לציון הוא "בית חרושת" (פס עבודה שעובד על כמות ופחות מתעמק על איכות) ועל כן איכותי פחות ממוסכים אחרים.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

רועי, המוסך המרכזי בת"א נפסל על הסף, אכן מהסיבות שציינת ומהיכרות עם המוסך.

ניצן, אכן הדרמה בשיאה.

שמעתי ערוץ 2 יפרוץ בשידור חי באותו היום שאכניס את הרכב לטיפול, ברגע שיפרקו את המותחנים :wink:

חשוב לי להקפיד על טיפול מונע, מאחר ורגישות העניין ידועה ומוכרת.

עד כה התרשמתי לטובה מהמוסך המרכזי בראשל"צ, אך מוסך "פיתוח" בהרצליה הוא אפשרות שאני מעוניין לבדוק, בהמלצתו של ליאור (תודה!) .

שאלה נוספת: האם מישהו יכול להמליץ (או, לחילופין, "להרחיק") על מוסך "מנור" שבאזור התעשיה בחולון?

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

• תוכן חדש...