Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו 2007 1.5 אוט' מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הוריי מתעקשים לקנות את הרכב הנ"ל חדש מסוכנות.

כעובד חברת הייטק אני מכיר את הרכב היטב מליסינג. עיצוב משעממם מנוע שלא הוכיך את עצמו עדיין בשוק ומחירון יחסית זול למכוניות אחרות באותה רמה. לדעתי קנייה של סובארו 1.5 אוט' היא הימור שיעלה ביוקר בעתיד.

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הרכב.

כמן כן הייתי רוצה לבקש המלצה לרכב חדש בעל תכונות דומות:

1.6, אוט', תא מטען גדול (לקניות בעיקר), נסיע משולבת- מחוץ ובתוך העיר, לזוג הורים, תקציב עד 120K ש"ח עדיף פחות ובטח לא מעל.

תודה מראש :wink:

פורסם

הסובארו 1500 החדשות , המנוע שונה מה 1600 המיושן יחסית, גם יותר חזק,יותר גמיש,תכנון אחר,לפי דעתי לא מדובר בהימור,להיפך,אני חושב שמדובר בהצלחה...הזמן יאמר את שלו.

אני ממליץ לך לגבי הרכב דומה למשפחה,לבדוק קורולה,שקט נפשי לזוג הורים ....הם יודו לך.

פורסם

הסובארו - תחבורה בסיסית אמינה מאוד וזולה. איכות נסיעה לא מדהימה, ניהוג בסדר. נהגתי על הרכב הקודם (1600) והוא שותה דלק עם סחיבה חלשה מאוד יחסית.

יש לזכור שמדובר ברכב שתוכנן עוד בתחילת שנות ה-90 ומאז קיבל מתיחות פנים בלי סוף. הבסיס מיושן.

בעבור הורך הייתי ממליץ על מכונית של ה"עדר" קרי: קורולה, מאזדה 3 ואפילו פוקוס. כולן עדיפות בהרבה.

פורסם

בוסף כדי לשקול גם את הסקודה רומסטר.

אמורה להגיע לארץ בתחילת מאי. מיקרו ואן שהוא בעצם גולף עם סמל של סקודה החל מ114. בנוסף תא המטען מחולק ל2 מפלסים כך שאין שום בעיה לדחוף את הקניות.

גם הפוקוס תהיה בחירה טובה.

פורסם

אחרי ארבעה ימים עם הקורולה ושלושה עם הסובארו (שתיהן 1.6), אני בהחלט מעדיף את האימפרזה.

יש לה יציבות גבוהה יותר וכסא הרבה יותר טוב. אל תכעסו, אבל אפילו טוב יותר משל המגאן2 (בדגם הבסיסי). זו אולי לא דיעה פופולארית אבל אני לא היחיד שחושב כך, ולטעמי אין לה פחות כוח זמין (בוודאי עם לחתן ה- power שמאפשר לרכב להימצא בסל"ד גבוה יותר, אבל בצורה מעודנת ולא כמו ב- C4 או באסטרה, למשל). ומכיוון שלטויוטה אין יתרון בכוכבי הבטיחות, לפי מה שאני זוכר, לדעתי הרכב, כרכב, עדיף, אם כי את ה- 1.5 אינני מכיר. לפוקוס, שהוצעה לך, יש חמישה כוכבי בטיחות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

שכחתי לציין שאבא שלי מ98 נהוג על סובארו. זה התחיל עם גרנד לאונה ועכשיו ברשותו 1.6 שנת 2001 עם 56K על המד אוץ (בקרוב למכירה :wink:).

בגלל שהוא ראה שהפחיתו את הנפח ב100 סמ"ק והוספיו לה 10 כ"ס הוא נדלק על הרכב וכמובן המחיר המפתה 115K.

בקריאה בפורום מצאתי את התגבוה הבאה:

הדבר הטוב היחידי באימפרזה 1.5 הוא איכות ההרכבה.

מעבר לכך זוהי מכונית שעבר זמנה.

רמת הרעש גבוהה. המנוע פשוט מודיע בשאון רב על כך שהוא עובד, גם בגין תיבת הילוכים עם יחסי העברה ארוכים מדי ליכולותיו של המנוע. בנסיעה מחוץ לעיר, תאלץ כל הזמן להחליף הילוכים.

מרווח מצומצם מאוד במושב האחורי והעדר מוחלט של משענות ראש שם.

תצרוכת הדלק אמנם טובה יותר בהשוואה ל 1.6 אולם עדיין אינה מציאה גדולה.

אם מדובר במכונית ליסינג / צי רכב, הרי שהיא מגיעה עם צמיגים במידה מגוכחת של 185/70R14.

צורה חיצונית שהלכה אחורה ממתיחת פנים אחת לשניה.

המחליפה, מכונית חדשה לחלוטין אמורה להיות מוצגת באופן רשמי בתערוכת הרכב בז'נבה בעוד פחות משבועיים.

יש מתמודדות ראויות יותר. אם תרצה, תקבל המלצות.

בברכה,

אורן

ולכן אני עדיין קצת נירתע מלהמליץ על הרכב בדיוק כמו שעלו פה התגובות הדי שליליות של GL-10 ו dorki.

אני צריך לברר את המחיר של קורולה מזדה 3 והפוקוס אבל כמו שנראה לי הן יהיו מעל 115K שזה בנתיים התקציב הגג שאבא שלי הקציב לעצמו (בגלל שזאת ההצעה שהוא קיבל בסוכנות סובארו). הסקודה פשוט מכוערת.

פורסם

טויוטה קורולה דגם SUN הפחות מאובזר עולה 115K וזו עיסקה טובה יותר למרות שהרכב מוחלף במאי בדגמי 2008, הייתי ממליץ לאביך להתאמץ ולקנות סיוויק 1800 ב 133K ולהפרש המחיר התמורה מלאה.

פורסם

הבעיה עם האימפרזה זאת שהמכונית מתחילת שנות ה90 בלי שינוי ממשי. פה ושם שינו את העיצוב והוסיפו כריות אוויר אבל זה אותו רכב.

תעשיית הרכב התקדמה רבות באותם שנים.

גם אבא שלי נסה יותר מעשור רק על סובארו, ועכשיו הוא בהחלט מוכיר את המעבר לפוקוס.

פורסם

אני דווקא בעד הסובארו מבין כל היפניות. התיזה של "דבר לא השתנה בעשור האחרון בסובארו" היא אולי מעט נכונה, אבל עדיין כחבילה היא עדיפה על הטויוטה ועל המזדה 3, שבכלל אני לא מבין במה טובה יותר, חוץ מבלגרום כאבי גב ולקרר פחות טוב בקיץ (כך לפחות היו תלונות, אני נסעתי בה רק בחורף). לא יודע למה אומרים שהיא "מיושנת", אם עדיין הכסאות שלה הרבה יותר טובים, היציבות טובה משה הטויוטה, וכו'.

אם להחליף, אז אולי באמת לרכב אירופאי, כגון ה- C4 המקסימה, מבפנים ובמחוץ, או לפוקוס, שכנראה תהיה סחירה יותר בעתיד (ואולי גם אמינה יותר). אני מעדיף את שתיהן על המגאן2, לה יש יחסי ציבור טובים, אבל למעשה ציון מעט נמוך משל הפוקוס במבחני הריסוק... (אם אני זוכר נכון - תוכל לבדוק באתר encap).

פורסם
שלום רב,

הוריי מתעקשים לקנות את הרכב הנ"ל חדש מסוכנות.

כעובד חברת הייטק אני מכיר את הרכב היטב מליסינג. עיצוב משעממם מנוע שלא הוכיך את עצמו עדיין בשוק ומחירון יחסית זול למכוניות אחרות באותה רמה. לדעתי קנייה של סובארו 1.5 אוט' היא הימור שיעלה ביוקר בעתיד.

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הרכב.

כמן כן הייתי רוצה לבקש המלצה לרכב חדש בעל תכונות דומות:

1.6, אוט', תא מטען גדול (לקניות בעיקר), נסיע משולבת- מחוץ ובתוך העיר, לזוג הורים, תקציב עד 120K ש"ח עדיף פחות ובטח לא מעל.

תודה מראש :wink:

אתה יכול להסביר למה אתה חושב כך??

1- מנוע ה 1.5 אינו חדש אלא אפילו קצת ישן במונחי השוק היפני.

2- סדרת מנועי ה R (ארבעה גלי-זיזים + תזמון שס' משתנה) גם היא מאוד וותיקה ביפן (משנת 2000).

מזה הקביעה שלך לא נכונה בעליל.

אתה צודק בקשר לזה שהאוטו מיושן כי הוא כבר עתיק. אבל בסה"כ אני מבין את אבא שלך. גם אבא שלי נוהג מ 92 בסובארו, והרכבים שלהם בנו את אהבתנו אליהם עם הזמן.

האמפריזה 1.5 קנייה לא מסוכנת כמו שאתה טוען, אלא "שמרנית" - יותר בגלל התכונות של כל סובארו, פחות בגלל הרכב.

ג'ימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

סובארו עם מנוע 1.5 הגיע לארץ רק השנה. אין לי כל דרך לקרוא פידבקים מהשוק היפני. פה בארץ לא שומעים יותר מידיי על הרכב. כאשר אומרים את המילה רכב משפחתי קופצת ישר מזדה 3, קורולה, סיוויק החדשה ועוד. זה מה שמרתיע אותי ברכישה שסובארו לאט לאט איבדו את המקום שלהם בראש ההעדפות של הנהג הישראלי.

ב2008 סובארו מתכוונת להשיק דגם חדש לגמריי והחשש שלי שהדגם הזה יאבד דראסטית מערכו.

פורסם
אני דווקא בעד הסובארו מבין כל היפניות. התיזה של "דבר לא השתנה בעשור האחרון בסובארו" היא אולי מעט נכונה, אבל עדיין כחבילה היא עדיפה על הטויוטה ועל המזדה 3, שבכלל אני לא מבין במה טובה יותר, חוץ מבלגרום כאבי גב ולקרר פחות טוב בקיץ (כך לפחות היו תלונות, אני נסעתי בה רק בחורף). לא יודע למה אומרים שהיא "מיושנת", אם עדיין הכסאות שלה הרבה יותר טובים, היציבות טובה משה הטויוטה, וכו'.

אם להחליף, אז אולי באמת לרכב אירופאי, כגון ה- C4 המקסימה, מבפנים ובמחוץ, או לפוקוס, שכנראה תהיה סחירה יותר בעתיד (ואולי גם אמינה יותר). אני מעדיף את שתיהן על המגאן2, לה יש יחסי ציבור טובים, אבל למעשה ציון מעט נמוך משל הפוקוס במבחני הריסוק... (אם אני זוכר נכון - תוכל לבדוק באתר encap).

ההתרשמות שלי שונה לגמרי. יש לי הרגשה שאתה נגד יפניות בכלל וטויוטה בפרט.

הטויוטה מרגישה הרבה יותר חדישה וחזקה מהסובארו שלא לדבר על תנוחת ישיבה עדיפה ואיכות חומרים טובה יותר.

הסובארו נהנת מנוחות נסיעה עירונית עדיפה, בעיקר בגלל צמיגים צרים וגבוהים (70) .

אגב, הטויוטה נוחה יותר בעיר מצרפתיות כמו C4 ו 307 ופעולת המיתלים שלה שקטה בהרבה על מהמורות ובמפים.

פורסם

אני דווקא בעד סובארו, והיא מאוד "יפנית". מה שכן, חשובה לי, אישית, נוחות ותמיכת הכסא, ובזה מה לעשות, היפניות והקוריאניות לא מצטיינות (מדובר על הדגמים הנפוצים, כמובן), מלבד הסובארו לאחר מתיחת הפנים האחרונה. וכן, אני חושב שהמזדה 3 היא Over rated ושהמושב שלה גרוע. זו דעתי גם על הלנטיס שקדמה לה, ואני הייתי בעלים של לנטיס 1.8 ידנית F (GLX משנת 99), שיש לי מחמאות אחרות לתת לה, אבל לא בתחום הנוחות (וגם לא באמינות, אגב).

פורסם

לי יש את האימפרזה בדיוק שנה (1.6) 2004 מי שמחפש רכב משפחתי נטו נוחות ישיבה (כן נהגתי על הקורולה הרגשה גבוהה מוזרה בישיבה , המאזדה 3 פשוט לא נוחה , ופוקוס מעולה), ומעבר לנוחות פשטות מנוע שלא שונה מ94 הוא מנוע מוצלח ולא רק מיושן וחלש סובארו אמינות ופשטות ובדגמים החדשים גם נוחות!

!Blue Subaru Impreza

פורסם

דודי מסכים עם כל מילה. הרכב נוח אבל מרגיש חלש על הכביש. אני נוהג הרבה על המזדה 3 (ליסינג) והרכב פשוט לא נוח (לי לפחות) הפורד תעלה יותר מהתקציב ולכן יורדת מהמשוואה.

הבעייה שעם כניסת הדגם החדש אני לא חושב שסובארו הנוכחית תהייה שכירה כמו עכשיו.

• תוכן חדש...