Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהליכים של מכירת הרכב שלי (פונטו 96, נפח 1250).

אני מתכוון להוסיף קצת כסף ולהגיע ל 25 אלף ש"ח לרכישת הרכב הבא.

מעיון בלוחות הרכב, מצאתי את הסיטרואן הבאה:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCartrade.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=74857

מדובר בדיזל רגיל (לפי מה שהבנתי, עם מנוע מחוזק יותר 75 כ"ס).

אין לי ניסיון על טורבו דיזל בכלל, אלא רק על דיזל רגיל 405 של אח שלי (שנת 97 מונית לשעבר) ומגאן של הצבא (שנת 01).

הנסיעה ב 405 קצת עגלתית (האוטו עם למעלה מ 800 אלף ק"מ), אך במגאן, הרגשתי מעולה !! (כולה 65 כ"ס).

אין לי דרישות מחמירות בנוגע להאצה עד ל 100 קמ"ש - כיום אני עדיין נוסע בפונטו (75 כ"ס בזמנו, מי יודע כמה זה עכשיו ?!).

אני חייל בצבא קבע, שנוסע כל יום מראש העיין לצריפין ולבני ברק, ומעוניין להחזיק ברכב לתקופה של 5-6 שנים.

1. האם מנוע דיזל רגיל (קסארה II) יספק את הסחורה ?

2. האם נכון כי תצרוכת הדלק של הרכב היא סביב ה 1:18 ?

3. האם הרכב נחשב דיזל אמין (כמו ה 405 הוותיקה) ? האם ישנם חלקים מתכלים עם עלות גבוהה יחסית ?

4. האם הרכב בעל שוק חזק ונמכר לפי מחירון ?

5. האם ישנו מקום עם מבחר גדול של רכבים כאלה (סביב ה 25 אש"ח) ? - מישהו אמר ת"א ?!

6. מה לבדוק קודם שלוקחים לבדיקה ?

7. ובגלל שאני די נעול על קסארה בכלל (TD, או HD, או XD) - מה אתם אומרים על מוסך כדורי באזה"ת יהוד ?

אודה על כל התייחסות, אריאל.

(אני יודע שהיו ת'רדים בעבר, אבל לא קיבלתי בהם מספיק אינפורמציה)

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

1. לדעתי, לא כדאי ללכת על הדיזל הרגיל - היא באמת עגלה. יותר איטית מפולו SDI, למשל. קח את הטורבו דיזל ללא ספק (בשנתון הזה, כבר HDI, מנוע עדיף משמעותית).

2. כן, ומנסיוני, הHDI צורך פחות מהדיזל הרגיל.

3. נחשב אמין, ממה שידוע לי, אבל לא חקרתי את העניין לעומק. מנסיון עם כמה כאלו שעברו במצטבר מאות אלפי קילומטרים - הכל בסדר, פחות או יותר. למעשה, הן מחזיקות מעמד מצויין ביחס למכוניות חדשות יותר של הקונצרן.

באחרים אני לא יכול לעזור לך. מה שכן, מדובר במכונית נוחה, מהנה למדי (למעט הגה ארוך מדי), ועם מנוע הHDI\טורבו דיזל גם נוסעת לא רע. המומנט גורם לה להרגיש יותר מהירה משהיא באמת.

מקווה שזה עוזר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תודה על התגובות, אשמח לעוד רשמים.

בעיקר בדגם הדיזל הרגיל - האם הוא עד כדי כך עצל ?

רוב הנסיעות הן מישורית, מה יקרה אם נצא לנסיעה בצפון ? אני אתקע בצד ?

פורסם

הוא נוסע, כן? זה לא שתיצור פקקים.

אבל אם יש לך הזדמנות להשיג HDI, הוא עדיף בכל פרמטר, ואני לא בטוח שהרבה יותר יקר.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אני פשוט לא מבין.

עד היום נמכרות כחדשות מוניות SDI פאביה ולא נראה שישנה בעיה עם מנועים לא מוגדשים בדיזל.

זו חידה בשבילי, אני לא יכול להתאפק כבר, ומחכה ליום שלישי לנסיעת מבחן בקסארה XD (לא טורבו).

פורסם

בתקציב של 25K שח והנסועה המיועדת הייתי ממליץ לך להמשיך להתמקד בבנזין קטן סטייל הפונטו (תתקדם אולי לאחת יותר חדישה) ולא לדיזל ישן (מכל הבחינות - כולל הוצאות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נסעתי לא מעט בפולו קלאסיק SDI, והיא בוודאות נוסעות טוב יותר מהקסארה דיזל - כנראה שזה אותו דבר בקורדובה (שכמעט זהה לפולו).

זה מספיק להתנהלות עצלה בגוש דן ללא ספק.

פורסם

חברה, תודה על התגובות.

בואו נסכם את זה כך:

הקסארה II מדגם דיזל רגיל משנת 01 כנגד הפונטו 75HSD הנוכחית שלי (200,000 ק"מ) 75 כ"ס ומי יודע כמה מומנט לפי נתוני יצרן.

מי מהם עדיפה בביצועי המנוע (הרי שניהם 75 כ"ס ולדיזל יש מומנט יותר גדול) ?

חג מימונה שמח.

תודה על התשובות שלכם, אריאל.

פורסם

אם אתה מחשיב את הפרשי המשקל (30-40% לרעת הקסארה), הפונטו יותר זריזה בהרבה.

האחוזים מדברים על סדר גודל של 10-15 ולא כפי שציינת - הפונטו שלי כבדה יותר בגלל ה ABS.

ועדיין, האם קיים מישהו שיכול להגיד דברים טובים על האוטו ?

פורסם

ה-ABS כמעט ואינו משפיע על משקל הרכב (הפרש מקסימלי של 10 ק"ג לעומת רכב זהה שאינו מצוייד ב-ABS).

אני אחזק את מה שכבר אמרו לך כאן: אם כבר אתה מחפש קסארה (אוטו לא רע בכלל כשלעצמו), עדיף שתתמקד בגירסת טורבו דיזל או HDI.

פורסם

זו חידה בשבילי, אני לא יכול להתאפק כבר, ומחכה ליום שלישי לנסיעת מבחן בקסארה XD (לא טורבו).

אז ככה, הייתי במגרש, ראיתי את הרכב המדובר (קישור בהודעה הראשונה).

חשכו עיני - בוטל רדיאטור חימום, מיים במקום נוזל קירור, מזגן לא עובד, מכה מקדימה, אין לאוטו טסט.

בעל המגרש דיבר איתי על מחירון, אמרתי לו שלא בא בחשבון, גם 70% ממחירון במצבו הנוכחי של הרכב.

כמובן שעשיתי אחורה פנה, וחזרתי לבסיס.

כנראה שאני אלך בכיוון של קסארה בנזין גיר ידני.

• תוכן חדש...