Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א. פיסוק, דבר יפה ויעזור מאוד להבין מה שאתה רושם.

ב. רכב בניוטרל, לא זולל דלק כמו בנסיעה כאשר אתה לוחץ על הדוושה. אבל הוא פועל לא? והוא צורך דולק, וכן זה יכול להשפיע על הצריכה הכללית.

אם אתה כמוני, שהרבה פעמים לפני שאני עולה הביתה אני שומע עוד קצת מוסיקה באוטו.זה משפיע על הצריכה.

ג.האלקטרוניקה והזרקות דלק כיום למיטב ידיעתי, מוציאות יותר הספק מהמנוע בפחות צריכת דלק.

בכל אופן בכללי, שינוי כזה דרמטי בצריכה הדלק נראה לי באמת מאוד מאוד מוגזם. אבל מי יודע.

ליתר ביטחון אתה יכול ללכת למוסך ולעשות בדיקה כדי להיות בטוח שהכל בסדר.

מה גודל המיכל שלך ברכב?

אמיר

א. אני מבטיח להשתדל יותר להשתמש בפיסוק.

ב. רכב בניוטרל אינו צריך שתלחץ לו גז בגלל שיש לו צוק וברכבים היום זה צוק אוטומטי לכן תמיד האוטו שלך עומד על סל"ד קבוע שאתה מניע אותו ולכן ההשפעה היא מיניטורית. רק להשוואה רכב שנוסע ומחליף הילוכים בסביבות ה2.5 אלף סל"ד לאילת יוכל פחות דלק מאשר רכב שיעביר מעל 3 אלף סל"ד, ואני בטוח שאתה יודע למה אז עד כמה רכב שעומד 20 דקות על 800 סל"ד יזלול דלק? ואין שום קשר לאלטרנטור אז על תתחילו עם זה

אני יכול להבטיח לכם ולמנואל שעם הרכב שלי שהוא יונדאי אקסנט 2004 שזולל דלק בניסעה 1ל-10 אני עומד 20 דקות עם מערכת דלוקה ומחוג הדלק לא זז מילימטר

ג. אתה צודק וטועה עקב שמערכות ההזרקה היום הם מערכת הזרקה ישירה בעלת מחשב שמזהה את הסל"ד שאתה נוסע בו ובכך יודע כמה להזריק לבוכנה למשל מערכת הVETC של הונדה וטויוטה מוכיחה שבמצב שנהג נוהג רגוע הרכב יכול לאכול 1-ל13 אבל ברגע שילחץ מעט יותר על גז והמערכת VETC תכנס לפעולה הרכב יכול לאכול 1ל-7 שזה לא נורמלי רק בגלל שהמערכת שינתה את התזמון של השסתומים הבנת?

גודל המיכל שלי בערך 40ליטר +/-

פורסם

זה לא פורום טכני כאן, אבל כל רכב בעל מנוע בעירה פנימית "אוכל" דלק בשעת עבודה. אם הוא לא יאכל הוא לא יפעל.

צריכת הדלק של רכב בסרק היא מזערית. על המנוע אין כל עומס, הסיבובים נמוכים ממילא והמחשב מזריק דלק בהתאם. אין שום סיכוי לראות שינוי במד הדלק, בטח לא אחרי 5 דקות או אפילו שעה של עמידה בניוטרל.

עמידה בסרק + מזגן + מערכת פועלת (= דרישת חשמל גבוהה מהאלטרנטור) מאמצים יותר את המנוע, אך מחשב הרכב יודע לפצות על כך בדמות מנוע צעדים שמעלה את סל"ד הסרק. גם במקרה הזה צריכת הדלק תהיה מזערית ושולית ביותר.

למקרה של פותח השרשור - לא הגיוני שצריכת הדלק כמעט תוכפל עקב שימוש במערכת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
א. אני מבטיח להשתדל יותר להשתמש בפיסוק.

ב. רכב בניוטרל אינו צריך שתלחץ לו גז בגלל שיש לו צוק וברכבים היום זה צוק אוטומטי לכן תמיד האוטו שלך עומד על סל"ד קבוע שאתה מניע אותו ולכן ההשפעה היא מיניטורית. רק להשוואה רכב שנוסע ומחליף הילוכים בסביבות ה2.5 אלף סל"ד לאילת יוכל פחות דלק מאשר רכב שיעביר מעל 3 אלף סל"ד, ואני בטוח שאתה יודע למה אז עד כמה רכב שעומד 20 דקות על 800 סל"ד יזלול דלק? ואין שום קשר לאלטרנטור אז על תתחילו עם זה

אני יכול להבטיח לכם ולמנואל שעם הרכב שלי שהוא יונדאי אקסנט 2004 שזולל דלק בניסעה 1ל-10 אני עומד 20 דקות עם מערכת דלוקה ומחוג הדלק לא זז מילימטר

ג. אתה צודק וטועה עקב שמערכות ההזרקה היום הם מערכת הזרקה ישירה בעלת מחשב שמזהה את הסל"ד שאתה נוסע בו ובכך יודע כמה להזריק לבוכנה למשל מערכת הVETC של הונדה וטויוטה מוכיחה שבמצב שנהג נוהג רגוע הרכב יכול לאכול 1-ל13 אבל ברגע שילחץ מעט יותר על גז והמערכת VETC תכנס לפעולה הרכב יכול לאכול 1ל-7 שזה לא נורמלי רק בגלל שהמערכת שינתה את התזמון של השסתומים הבנת?

גודל המיכל שלי בערך 40ליטר +/-

זה לא תמיד נכון, זה תלוי כמה אתה מאמץ את המנוע, אתה יכול לעלות עליה בהיולך 3 על 2.5 סל"ד ולמחוץ את הדוושה, או לנסוע בהילוך שני על 4 סל"ד ולא למחוץ את הדוושה והאוטו במקרה השני יצרוך פחות דלק.

לטויוטה יש מערכת בשם VTEC?

בכל אופן.

האוטו יצרוך יותר דלק מכיוון שאתה מאמץ אותו יותר. מנוע ככל שיותר מאמצים אותו יצרוך יותר דלק (ראה דוגמא שנתתי למעלה)

כל מנוע מתנהג ככה( למיטב ידיעתי).

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אתה צודק אבל לא הבנת אותי בדיוק אבל לא משנה, אני בטוח שפותח התרד הבין שמה שהוא אמר לא ייתכן ואין צורך להאריך בדיבור

כן לטויוטה יש גם VTEC רק שאצלהם זה נקרא WTI שזהו בעצם שם המנוע

פורסם
אתה צודק אבל לא הבנת אותי בדיוק אבל לא משנה, אני בטוח שפותח התרד הבין שמה שהוא אמר לא ייתכן ואין צורך להאריך בדיבור

כן לטויוטה יש גם VTEC רק שאצלהם זה נקרא WTI שזהו בעצם שם המנוע

רק לתקן אותך בקשר למנועים של טויוטה, השם הוא VVTI ולא עם W

העיקרון הוא אותו עיקרון כמו בהונדה- תזמון שסתומים משתנים

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

• תוכן חדש...