Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורמולה פורד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת היסטוריה לפני האקטואליה.

אי שם בתחילת שנות השמונים היה בארץ את המועדון המוטורי הישראלי (ה-3) ואחד מראשוניו ואולי גם מהצעירים

בו היה בחור ישראלי בשם ניר פרץ (אגב, מישהו יודע היכן הוא היום ? ) .

את ניר, שהיה מבוגר ממני במספר שנים, פגשתי באחד ממפגשי המועדון בנורדיה והוא סיפר שפניו מועדות לאנגליה,

בירת הספורט המוטורי העולית לקורס נהיגת מרוצים בביה"ס של ג'ים ראסל, שהיה ממוקם אז בסנטרטון ולאחר

מכן ינסה להשתלב שם במרוצי פורמולה-פורד.

מה זה פורמולה-פורד ? שאלתי והתשובה היתה שזה כמו פורמולה-1 רק בקטן יותר ועם מנוע של פורד קורטינה

1600 סמ"ק, בסביבות 100-110 כוחות סוס, צמיגי כביש וללא כנפונים.

אה כן , הוא הוסיף שזה טס מ-0 ל-100 בכ-5 שניות כי אין לזה משקל בכלל.

אחרי מספר חודשים,ולאחר הרומן שלו עם הטריומף הראלד באשקלון הוא עשה את מה שתכנן -

קורס ומספר מרוצים באנגליה, עבד כמכונאי באחת מהקבוצות ואפילו זכה להצטלם עם נלסון פיקה, אז אלוף פורמולה-1 .

אז ניר פרץ נעלם לי מהאופק (ושוב ,אשמח להיפגש עימו, למי שמכיר אותו) אבל הפורמולה-פורד

חוגגת השנה 40 להיווסדה.

אותה קטגוריית בסיס של SINGLE-SEATER שהיתה בעבר האופציה הדי יחידה לתחילת הדרך

בספורט המוטורי והטיפוס במעלה פרמידת הספורט הכל-כך קשה הזו .

קטגוריית מרוצי הפורמולה-פורד הוקמה בשנת 1967 במטרה לשמש כנקודת פתיחה ולתת את

הכלים הראשוניים לנהגי המרוצים שבדרך.

בתחילה רק באנגליה אבל לאט לאט הלכה ותפסה תאוצה ופופולאריות ברחבי העולם.

תחשבו על זה, מנוע אלף ושש מאות סמ"ק זהה בכל המכוניות, גיר זהה, צמיגי כביש אחידים ,

ללא עזרים אוירודינמיים ומעט אופציות לכיוון מתלים כל מה שנשאר לנהג לעשות זה...לנהוג ,

וכמה שיותר מהר וטוב יותר טוב.

מאז ומתמיד נחשבה האליפות הבריטית כאטרקטיבית ביותר בגלל ריבוי המסלולים

ובעיקר בגלל הקירבה אל מיקומן של קבוצות הפורמולה-1 .

רבים מנהגי הפורמולה-1 של שנות השמונים עברו דרך המסלול הזה (כיום יש אופציות רבות אחרות) .

לאורך השנים הלכה מעט הפורמולה-פורד ואיבדה מיוקרתה בגלל ירידת התמיכה של פורד בקטגורייה

ואולי בגלל האופציות החדשות שנפתחו מצד רנו בעיקר. אולם ברמת הבסיס, מרוצי המועדון באנגליה,

עדיין קטגורייה זו נשארה מאד פופולארית ואין כמעט מסלול באנגליה שאין לו אליפות פורמולה-פורד מקומית או אזורית.

בשאר העולם עדיין מתקיימות אליפויות מסודרות של פורמולה-פורד שמוציאות מהן מדי שנה נהג מבטיח .

דובי

FormulaFord.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
סתם מסקרנות

באיזה גיל אפשר להתחיל לנהוג באותה פורמולת פורד?

דני לוי

תאמינו או לא-החל מגיל 16 !!!

ולמה ניראה לי שכבר ידעת את התשובה הזאת...:wink:

פורסם

קלטת רועי :-D

מכיוון שמשרד הספורט ניסה ומנסה להגיש את התקנות לרישוי לוועדת החינוך על מנת לאשרן מבלי להתחשב בנושא הפורמולות הקטנות והגילאים הרלוונטיים

הגשתי את התנגדותי למשרד הספורט ואני ממתין לתשובתם

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

נידמה לי אפילו שהיו מקרים באנגליה בהם התחרו ילדים/נערים בגילאי 14-15

או שאולי אני חולמת?

אתה יודע דני זה מזכיר לי את תהליך עיגון "חוק מכוני הכושר" בארץ,

כל הבלאגן התחיל כאשר אחין של שרה בממשלה נפצע(אני חושב אפילו מת) כתוצאה מתאונת אימונים בחד"כ.

והיא התקשרה למר ראובן מטירני(דאז דמות בכירה בוינגייט-ופעיל גם היום) ושאלה אותו מאיזה גיל בחו"ל מותר מבחינה חוקית להתאמן בחד"כ,הוא ענה לה :"אני לא יודע מאיזה גיל מותר להתאמן מבחינת החוק,אבל אני יודע שנערים בגיל 16 כבר מתחרים ברמה חובבנית",

השרה הנכבדת תפסה כניראה רק את המספר 16 בכל התשובה ועוגן החוק יחד עם ההתניה לגיל מינמאלי של 16 שמותר להתאמן בחד"כ בארץ.

יורשה לי לציין כי החוק שונה ב2001 ובוטלה הגבלת הגיל בתנאי שבח"דכ יהיה מאמן שעבר הסמכה (שעולה עוד כסף איך לא) לאימון ילדים.

רק מדגים לנו עד כמה שגויה ההתנהלות ומיומנות לקיחת החלטות ויישומן...צריך להיזהר בכל מילה שיוצאת מהפה ו/או ניכתבת על דפי הפורומים

פורסם

באנגליה כדוגמא בנו סדרת מרוצים מיוחדת בה משתתפים גם נהגים מתחת לגיל 16 .

נהגים בני 14 מתחרים על מכוניות שנקראות T-CAR ונראות כמו מכוניות סאלון לכל דבר.

המטרה - הכשרה של אותם נהגים לנהיגת מרוצים, לכל מי שלא רוצה לעשות את זה בקארטינג.

סדרה נוספת היא של יצרן המכוניות הבריטי GINETA שגם שם גיל המינימום הוא 14.

דובי

פורסם

היה היה לפני כמה שנים טובות

תקופה שבה פורמולה פורד ופורמולה אחד היו כימעט אותו רכב ,פרט לחיפויי הגלגליפ ומידות הצמיגים.

מי היה מאמין אז לאן יגיעו,1300 כס ממנועי 1500CC מוגדשים(אמצע שנות ה70)

באותה תקופה מנועים היו כמו קונדומיים-חד פעמיים,גמרת מירוץ-תחליף מנוע.

פורסם

roei, אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע שלך, אבל זה פשוט לא נכון.

דובי כתב בהודעה הראשונה שהפורמולה פורד נוסדה ב-1967, באותו זמן למכוניות פורמולה 1 היו מנועי 3 ליטר עם כ-400 כ"ס. לפורמולה פורד מעולם לא היו מנועים מוגדשים, ובפורמולה 1 הם היו קיימים בין 1977 ל-1988.

פורסם
roei, אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע שלך, אבל זה פשוט לא נכון.

דובי כתב בהודעה הראשונה שהפורמולה פורד נוסדה ב-1967, באותו זמן למכוניות פורמולה 1 היו מנועי 3 ליטר עם כ-400 כ"ס. לפורמולה פורד מעולם לא היו מנועים מוגדשים, ובפורמולה 1 הם היו קיימים בין 1977 ל-1988.

לא סתם הפרדתי בין 2 הפסקאות:

1.לא דיברתי על שנת 67(אלא מאמצע שנות ה70 כפי שציינתי)

2.לא דיברתי על פורמולה פורד

פורסם

עד כמה שאני יודע אין שום קשר ממשי בין שתי הקטגרויות .

נכון, התפיסה של בניית השלדה של הפורמולה-פורד הראשונה מבוססת על הלוטוס 22 או 31 (אני ממש לא זוכר כרגע) אבל מעבר לזה הרעיון שבהקמת הפורמולה-פורד הוא הפשטות והמחיר הזול .

הראייה הכי טובה היא השימוש במנוע וגיר סדרתיים וכמובן צמיגי כביש !!!

נדב הזכיר פה את הפורמולה-V של פולקסווגן .

הפורמולה-V היתה בעצם קטגורייה כמעט מקבילה של הפורמולה-פורד אלא ששם כל אחד יכול היה לבנות שילדה לעצמו וכך גם היום ואילו בפורמולה-פורד חובה לקנות שילדה מוכנה ומאושרת.

הפורמולה-V נחשבת כיום באנגליה כקטגורייה למרוצי מועדונים בלבד ויש עוד מדינות בעולם בהם יש אליפויות כאלו.

אני בטוח שכאשר אריק לפטר יחזור מאיטליה הוא ישפוך לנו קצת אור על הפורמולה-V.

דובי

פורסם

מדובר במנוע סטנדרטי של פורד קורטינה - 1600 סמ"ק מדגם KENT עם OHV שזה אומר שסתומים עיליים אני חושב...

הבלוק היה חייב להישאר מקורי ונעשו מעט שינויים נוספים בכדי להעלות לו את ההספק .

דובי

• תוכן חדש...