Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו שם לב מה קורה לאחרונה עם שר התקשורת אטיאס ?

האמת היא שאני מוריד לו את הכובע, הבן אדם תופס את חברות הסלולר במקום הרגיש ביותר - בחוק.

הנה כמה חוקים שלאחרונה הוא פירסם:

1) כל הפנייה למשיבון חייבת לעבור קודם כל במענה קולי שיגיד כי השיחה מועברת למשיבון ותחוייב בעת הגעה למענה הקולי.

2) שירותים בתשלום שעד היום היו "מוברגים" ללקוח בחשבונית יהיו מותקנים אך ורק בהסכמת הלקוח ובאישורו המפורש. דברים כמו "חודשיים חינם ואח"כ בתשלום" כבר לא יתקיימו, על מנת לחדש את המנוי על מסלול בתשלום יש את הסכמתו המפורשת של הלקוח.

3) העלאת תעריפים לא תעשה יותר בהודעה שנשלחת כחלק מהחשבונית בכיתוב קטן, היא תשלח לכל לקוח בנפרד ותציין לפני עליית התעריפים מה גובה העלייה ומתי התוקף שלה.

הסעיף הראשון בלבד עלה לכל רשתות הסלולר 200 מיליון שקל לשנה שהן מפסידות.

חברות הסלולר כמובן בקרוב יגיבו בעליית תעריפים, לפי מה שהבנתי אורנג' כבר נתנו את המכה הראשונה.

למזלנו לשר התקשורת שלנו יש עוד ארנב אחד בכובע, הוא מתכנן להוציא חוק שיעצור מחברות הסלולר לקבוע מתי בא להן לעלות תעריפים. הבעיה שזה יקח עוד קצת זמן.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי סעיף 1, צעד מבורך שהוא תגובה של השר לתגובה של חברות הסלולר (תכניות עם דקת מינימום) לכל נושא הורדת דמי הקישוריות. זה כבר נהיה מצב של הביצה והתרנגולת כאשר לא ברור מה קדם למה בגלל רצף השינויים בזמן קצר מאוד.

סעיף 2, מדובר למעשה בכל ההטבות שנותנות חברות הסלולר כשהחודש הראשון חינם ואז השירות בחיוב. בד"כ מציינים זאת בפני הלקוח והוא מסכים לכך. אז מה יקרה עכשיו? חברות הסלולר לא יתנו את ההטבות האלו של חודש ראשון חינם כדי להמנע מההתעסקות עם בקשה מפורשת של הלקוח וכו'.

סעיף 3, לא ברור לי מה שר התקשורת מבקש. כבר כמה שנים שכל עלית מחירים מיודעת בתקשורת ובחשבונית החודשית של כל לקוח ולקוח. כמה אישית יותר השר רוצה שההודעה תהיה? שכל לקוח ולקוח יקבל שיחת טלפון מהחברה שלו? הרי זה לא יקרה.

אנשים צריכים להתחיל להתרגל לקרוא את החשבוניות שלהם.

ולסיום, פרטנר היא דווקא האחרונה להעלות תעריפים. העלת המחירים האחרונה היא תגובה ישירה לשלב נוסף בהורדת דמי הקישוריות שנכנסת לתוקף בחודש מרץ. שאר חברות הסלולר כבר העלו תעריפים לפני מספר חודשים וכך הרוויחו כמה חודשים של תעריפים יקרים יותר לפני ההורדה בדמי הקישוריות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ואו, קספר. אתה כל כך לויאלי למקום העבודה שלך שזה מכאיב בעיניים.

כל ה"הטבות" האלו זו שיטת מצליח ברגעיה המכוערים יותר. דוחפים לבן אדם שירותים שלא מעניינים אותו ואחר כך גובים ממנו כסף.

תודה רבה, לא צריך את השטויות האלו. מי שרוצה - שיתכבד ויזמין מפורשות טיפקום ופאנטונים ושאר טמטומונים.

אגב, חברות הסלולר עוד יחסית סבירות בקטע הזה. ספקי האינטרנט הם הנוכלים האמיתיים בשיטה הזו.

באשר לקריאת החשבוניות, החשבוניות של חברות התקשורת הן אחד הדברים הכי מתסכלים לקריאה שיש. אולי בגלל זה אף אחד לא יודע באמת איזה מסלול הכי ישתלם לו (ואת זה שמעתי גם מרואה חשבון). זו היתממות מכוערת לדרוש מאנשים לקרוא אותיות קטנות למיניהן ולנסות לפרש איך זה ישפיע עליהם בשקלים.

ולגבי שיחת טלפון אישית לכל אחד - מוזר, אבל לי נראה שזה הרבה יותר פשוט לחברת סלולאר לשלוח SMS או הודעה מוקלטת לכל מנוייה מאשר להושיב מישהו שילקק בולים וישלח את זה בדואר.

ובקשר לויכוח הסמנטי האם העלאת המחירים של פרטנר מציבה אותה כאחרונה שמעלה מחירים בגל הקודם או הראשונה בגל הבא - זה לא ממש משנה וזה לא מה שישכנע אותי לנטוע עץ על שם עמיקם כהן או דוד אבנר בחורשת חסידי אומות העולם.

פורסם

לויאלי למקום עבודתי?

זה לא מסתדר עם זה שאני עוזב ממש בקרוב.

לויאלי זאת לא המילה הנכונה, אולי הבנה של שני הצדדים בצורה טובה יותר ממה שאתה מסוגל כי כנראה לא עבדת מעולם בחברת סלולר.

כל ה"הטבות" האלו זו שיטת מצליח ברגעיה המכוערים יותר. דוחפים לבן אדם שירותים שלא מעניינים אותו ואחר כך גובים ממנו כסף.תודה רבה, לא צריך את השטויות האלו.

שוב פעם הצרכן הפאסיבי ללא יכולת הבנה, החלטה וסירוב לשירותים האלו. אף אחד לא "דוחף", מציעים והלקוח מסכים, ככה זה במכירות. אף אחד לא עושה מאחורי הגב ואם יש מקרים כאלו הם נדירים וחמורים ותאמין לי שמי שיתלונן יקבל את כספו חזרה.

באשר לקריאת החשבוניות, החשבוניות של חברות התקשורת הן אחד הדברים הכי מתסכלים לקריאה שיש. אולי בגלל זה אף אחד לא יודע באמת איזה מסלול הכי ישתלם לו (ואת זה שמעתי גם מרואה חשבון). זו היתממות מכוערת לדרוש מאנשים לקרוא אותיות קטנות למיניהן ולנסות לפרש איך זה ישפיע עליהם בשקלים.

הפורמט האחרון של החשבוניות זה רעיון של משרד התקשורת. משרד התקשורת הכריח את חברות הסלולר לציין בכל חשבון את התפלגות השיחות לכל מפעיל ומפעיל כדי שהלקוח (שים לב) יוכל לעקוב טוב יותר אחרי הרגלי השימוש שלו.

מה שיצא בפועל זה חשבונית עמוסה מאוד במספרים ובפרטים. אני מבטיח לך שאחרי הסבר קצר כל אחד ידע איך לקרוא אותה.

ולגבי שיחת טלפון אישית לכל אחד - מוזר, אבל לי נראה שזה הרבה יותר פשוט לחברת סלולאר לשלוח SMS או הודעה מוקלטת לכל מנוייה מאשר להושיב מישהו שילקק בולים וישלח את זה בדואר.

SMS זה לא דרך קבילה משפטית לצורך הודעות כאלו. יש אנשים שיש להם מכשירים שלא תומכים בשפה העברית ויש כאלו שלא מבינים אנגלית. הקלטה קולית זה בסדר וכנראה שקבילה משפטית (חברת חשמל עושה זאת), כנראה שהודעה בחשבונית היא זולה יותר או שבאמת סיכוי נמוך יותר שהלקוח יקרא אותה. כך או כך הלקוח צריך לקרוא את החשבונית שלו.

ובקשר לויכוח הסמנטי האם העלאת המחירים של פרטנר מציבה אותה כאחרונה שמעלה מחירים בגל הקודם או הראשונה בגל הבא - זה לא ממש משנה וזה לא מה שישכנע אותי לנטוע עץ על שם עמיקם כהן או דוד אבנר בחורשת חסידי אומות העולם.

גם אותי זה לא ישכנע.

אם אני מדבר לרגע כצרכן ולא כעובד חברת סלולר, מאוד מצער אותי נושא עלית המחירים כאשר החברות האלו מרוויחות מליונים. צריך לזכור שעלית מחירים היתה מאד ומתמיד. תמיד אני זוכר שזאת כלכלה של שוק חופשי וכל חברה פועלת בנתיים לפי החוק. את החוק משנים כל הזמן לרעת החברות והחברות תמיד ימצאו דרך לשמר את הרווחים שלהם בצורה כזו או אחרת שתהיה חוקית באותה שעה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מסכים מילה במילה עם אשפוז.

כמו שאורנג' שולחת לי פרסומת על כל העמוד על איזה מכשיר חדש שיצא לה, או על עוד איזה רינגטון מעפן שיצא לעוד איזה זמר ערס, שישלחו לי הודעה בגודל עמוד שניתנת לקריאה, שהנה הם מעלים את התעריפים, ולא כמו היום שזה כתוב בשורה בגודל שגם עורך דין לא יבין מה כתוב שם.

ROOONEEYY

פורסם

רק כמה הערות.

מורידים בפני שר התקשורת את הכובע. לא מורידים לו את הכובע.

אותי הכי מרגיז (ועל זה צריך לתת את הדעת לדעתי) הנושא של צורת העברת המידע.

חברות הסלולר לא אומרות כמה כסף יוצא מחשבון הבנק שלי אליה. הם אומרים את זה בצורה של הבהרות/הצהרות לא ברורות.

דבר ככה, נחזיר לך ככה, והכל יוצא לך 10 שקלים (כשבעצם כל חודש אתה משלם 100 שקל מהחשבון בנק..).

כלומר, הם מספרים לנו חצאי אמת, ומוליכים אותנו שולל.

והחוקים מסודרים לטובת אותן חברות סלולר, ממש לא לטובת האזרח הקטן.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תבינו שמבצעים עולים לכם יותר בסופו של דבר, אין כמו לקנות מכשיר ללא מבצע.

מעבר לזה קשפר החברות הסלולאריות כן נותנות שירותים לא רצויים וגם כשאומרים להם להפסיק זה לוקח כמה שיחות וצעקות עד שהשירות מופסק. בנתיים הם כמובן גובים כסף על השירות הזה. ואני לא מקרה יחיד בנושא, אישית אני מכיר עוד כמה שזה קרה להם. וגם החברות האלה לא מחזירות כסף אלא "מורידות" לך את זה מהחשבון שיחות החודשי שלך.

בקיצור, אין כמו מסלול "דיברת שילמת, לא דיברת לא שילמת".

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מעבר לכך שאני מחזק את ידי שר התקשורת, היה ראוי לו פותח השרשור היה מגלה גילוי נאות כי הוא עובד חברת סלקום וכך נותן לכולנו להבין מאיזו פרספקטיבה כתב את דבריו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני מתנצל אבל זה לא רלוונטי שאני עובד סלקום.

אני רואה את זה מנקודת מבט של צרכן ואני גם מחזק את ידי השר - משהו שלא מסתדר ממש אם הייתי פרו-חברות-סלולר.

מעבר לכך שאני מחזק את ידי שר התקשורת, היה ראוי לו פותח השרשור היה מגלה גילוי נאות כי הוא עובד חברת סלקום וכך נותן לכולנו להבין מאיזו פרספקטיבה כתב את דבריו.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

האמת שאין לי מושג.

אין לי אפילו מושג אם מישהו עובד על המעבר הזה מאחורי הקלעים.

עובדי הסלולריות למיניהן - אתם יודעים מתי כבר יהיה ניתן לבצע ניוד מספרים?

הרי החוק עבר כבר כמעט לפני שנה

פורסם
אני מתנצל אבל זה לא רלוונטי שאני עובד סלקום.

ממש חבל לי שאתה לא רואה מה הבעייתיות פה. זה רלבנטי וחצי שאתה עובד חברת סלולר, לו רק בשביל הסדר הטוב היה עליך לציין זאת בראשית דבריך.

זה כמו שעכשיו אני אתחיל להגיד שכל הרפורמה של משרד התחבורה בנושא התחבורה הציבורית הוא רע לציבור מבלי שאני אגלה שאני עובד באגד (אני לא, זה רק לשם הדוגמה).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

NAKAMICHI כתב:

עובדי הסלולריות למיניהן - אתם יודעים מתי כבר יהיה ניתן לבצע ניוד מספרים?

הרי החוק עבר כבר כמעט לפני שנה

ככל הנראה, לא בחצי שנה הקרובה.

כן עובדים על זה, ולא רק ברקע, אבל התהליך לא פשוט.

נחמד מאוד שמחוקקים חוק, רק חבל שהיכולת הטכנית לא תמיד קיימת בן-רגע.

בכל מקרה, יהיה נחמד כשאני אוכל לשמור את המספר המקומבן שלי לנצח.

לגבי הרפורמה - אני בעד, אבל לכולם ברור שימצאו מקום אחר להרוויח ממנו.

אה, וכדי שאף אחד לא יפספס:

:smilecolrאני עובד חברה סלולרית:smilecolr

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אתמול קיבלתי טלפון מחברה שכבר ברח לי השם שלה, שמספקת מידע על מכמונות מהירות למנויים ברשת אורנג'.

חברת פרטנר היקרה, מסרה את פרטי הלקוח שלי ומספר הטלפון שלי לחברה חיצונית, ללא שום בקשה שלי או הודעה שלהם מראש על כך.

האם לחברות הסלולר יש זכות כלשהי למסור את פרטיי לצד שלישי?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...